κατασκευη crosover για πανελ

Reaction score
187
θελω να κανω μια ερωτηση.εχω παρει τα martin logan aerius i.μετα απο αλλαγη και των δυο πανελ,μου εμεινε το ενα το οποιο παιζει καλα και το αλλο το οποιο παιζει αλλα δεν βγαζει τις υψηλες συχνοτητες.

σκεφτηκα λοιπον το καλο πανελ που δουλευει να βρω ενα τροπο τι κυκλωμα χρειαζεται ωστε να το συνδιασω με ενα sub και να το κανω να παιξει ωστε να το χρησιμοποιησηω για κεντρικο!

δεν εχω τις γνωσεις να κανω κατι τετοιο ομως.ξερει κανεις να με βοηθησει?

Reaction score
187
Κωστα οχι.ο χωρος ειναι μικρος και τα 2 8ιντσα απο τα martin με καλυπτουν.τωρα το πανελ που ειναι μονο του πρεπει να συνδυαστει και με sub.το προβλημα μου ειναι με τι πλακετα τι 8α κανω.αν δεν βαλω sub το κεντρικο δεν θα εχει χαμηλες.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.020
Δε δοκιμάζεις να παίξεις το κεντρικό small και τα κυρίως ηχεία large; Αυτός ο τρόπος είναι σωστός, από τεχνικής άποψης.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Γεια σου Λαμπρο.
Ο Κωστας σου λεει απλα να μην βαλεις σαμπ στο κεντρικο και να το παιξεις σαν small απο τον av.
Εσυ ,μαλλον εννοεις πως το πανελ δεν εχει καθολου κροσσοβερ.

Reaction score
250
Απάντηση: κατασκευη crosover για πανελ

Εκτός από το ηλεκτροστατικό πάνελ έχεις και τροφοδοτικό και

μετασχηματιστές εισόδου ; Γιατί αν δεν υπάρχουν αυτά πως θα

δουλέψει το πάνελ;

Reaction score
187
ωραια ρε παιδια ας μην βαλω σαμπ.το κυκλωμα πως θα φτιαχτει ωστε να παιξει το πανελ?

το πανελ εχει στην ακρη 3 καλωδια.το 1 παει μεσα στο πανελ και τα αλλα δυο στα δυο εξωτερικα μαυρα φυλα.ποσο να κοστισει μια κατασκευη πλακετας με τα αναλογα εξαρτηματα.

Βασιλη γιαυτο ρωταω επειδη δεν ξερω τι χρειαζεται ωστε να δουλεψει ενα σκετο πανελ.
να και μια φωτο με το πανελ.αρκετα μεγαλο για κεντρικο!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.902
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo