λίγη βοήθεια με DVD

Μηνύματα
160
Reaction score
0
Έχω χάσει λίγο το μπούσουλα που λέμε...πριν 3 μήνες αγορασα μια 40αρα SONY 40V4000...αρχίζω λοιπόν σιγά σιγά να παρόπλίζω τα παλια μου υποτυπώδη μηχανήματα που τα ειχα απο την εποχή που ειμουνα φοιτητης...έτσι λοιπόν με την νέα full HD οθόνη είπα να πάρω ένα καλούτσικο DVD που να έχει δυνατότητα upscaling μιας και το παλιοτερο μου DVD επεζε τα πάντα απο τα κλασικά αλλα και DIVX, έτσι λοιπόν πήρα ένα TOSHIBA SD-480E σκεφτόμενο ότι αφου κάνει upscaling δεν χρειάζετε να παρω τώρα κανα πιο ακριβό μιας και μετα απο μερικούς μήνες θα παρω κανα blue ray...το βάζω σπίτι...χάλια το παλιοτερο MAGNAVOX MDV-434 των 25euro επαιζε πολύ πιο καθαρά,το μαζευω όπως είναι και παλι πίσω και πέρνω ένα SAMSUNG DVD-1080P8 και αυτό υποτίθετε κάνει upscaling αλλα εγώ διαφορά δεν βλέπω, σημείωση πως έκανα διαφορες δοκιμές με original κλασικά DVD,divx,ταινίες κατεβασμένες απο torrent ξαναφτιαγμένες dvd,και είχα και μια ripped απο BLUERAY στα 720p, ακόμα και αυτή η έπαιζε στο palio magnavox ή στο samsung (με hdmi στην SONY και στα 1080p";έτσι έγραφε και η οθόνη και το dvd")ήταν ακριβώς τα ίδια σε ποιότητα,σιγουρα αυτές που είχα με πιο χαμηλή ανάλυση δεν περιμενα να δω τρελή διαφορα...αλλά όχι και καμία απολύτως....θα μπορούσε κάπως να καλυτερεύσει κάτι μέχρι να πάρω και τον πολυκάναλο και να έχω λιγο καλύτερη εικόνα? Πχ και το pioneer DV410 να πάρω ή το SONY DVP-NS708ΗΒ ή το phillips dvp-5990 θα δώ τίποτα καλύτερο στην οθόνη μου?εξακολουθώ και βλέπω παντου ελαφρά τετραγωνάκια στην εικόνα όπως όταν βλέπεις τα ψηφιακά κανάλια της ΕΡΤ.η αλήθεια είναι πως αυτά που φτιάχνω dvd εγώ δεν έχουν υψηλή ποιότητα γιαυτό και σκέφτηκα το upscaling και στα 720p (εννοώ πως στα 1080p πάει κανονικά αλλά η ποιότητα παραπένει ίδια,οι σταθμες των χρωμάτων δεν ειναι και οι πιο ομαλες, α ρε αθάνατες CRT) να ειναι είναι καθαρή για μένα θα είναι πολύ καλό αποτέλεσμα. πείτε μου γνώμη μπας και δεν αξίζει τον κόπο και το πάω και αυτό πίσω και πάρω καμια οθόνη για το δευτερο pc μου).ευχαριστώ
 

Μηνύματα
274
Reaction score
0
Απάντηση: λίγη βοήθεια με DVD

δν φτανει , φιλε μου, η αγορα ενος καλου dvd k hd tv για να δεις καλυτερα ! αυτα θελουν κ ρυθμισεις στο μενους τους για να δεις οντως καλυτερα! αλλιως η εικονα μπορει να ειναι κ χειροτερη απ οτι πριν! ειδικα στη θεαση τηλεοπτικων προγραμματων! περει να ρυθμιστουν , φωτεινοτητα αντιθεση οξυτητα κ καμπυλη gamma αω εχουν τετεια δυνατοτητα! μπορεις να απευθυνθεις σε καποιον ειδικο για τις ρυθμισεις για καλυτερη δουλεια! το hitech εχει ενα ετησιο τευχος που δινει dvd για ρυθμιση της εικονας! βοηθαει αρκετα !
 

Μηνύματα
274
Reaction score
0
Απάντηση: λίγη βοήθεια με DVD

α κ κατι ακομα! μν περιμενεις να δεις τρομερες διαφορες γιατι το upscaling σε dvd που ειναι γραμενο σε 480p η στην καλυτερη περιπτωση σε 576i δν εχει καποιο αποτελεσμα που να ειναι ορατο ! μονο σε προβολεα κ σε μεγεθος οθονης πανω απο 90-100 ιντσες εχει καποια αισθητη διαφορα! παρε blue ray για να δεις οντως μεγαλη διαφορα στην tv σου! παντως οι ρυθμισεις που σου ειπα πρεπει να γινουν!!
 

Μηνύματα
160
Reaction score
0
τελικα μάλλον με βλέπω να γυρίζω και το SAMSUNG πίσω και να πάρω μια οθονούλα tft για το 2ο pc μου να φύγει και αυτή η crt απο το γραφείο μου.... ή να πάω να πάρω πχ το LG ή το PHILIPS που έχουν και USB να σταματήσω να γράφω και DVD και να βλέπω τις ταινίες κατευθείαν από το stickακι αφού έτσι και αλλιώς καλυτέρευση της εικόνας δεν είδα...όσο για τις ρυθμίσεις τις έψαξα...τα μισά μόνο μπορούσες να ρυθμίσεις, φωτεινότητα πχ, δεν είχε ας πούμε sharpness ούτε gamma και τα σχετικα.... αλλα πάλι καμία διαφοροποίηση.
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.324
Μηνύματα
2.858.564
Members
37.895
Νεότερο μέλος
Mark Zappa
Top