λιγη βοηθεια για την επιλογη λυχνιων για τον cary V12i

Reaction score
2
παιδια ως γνωστον ο εν λογο τελικος εχει ενα σκασμο λαμπες 12 el34 ruby-2 el84 Ei -2 6922 sovtek και δεν εχω το οικονομικο περιθωριο για παραπανισιο σετ :thumbsdown: τα ηχεια που οδηγω ειναι τα focal electra 1027be τα οποια εχω την εντυπωση οτι τον γονατιζουν καθως απο ενα σημειο και μετα απο το volume του cary slp98 μονο επιπλεον ζεστη παιρνω:eek: σκεπτομαι λοιπον αν θα κερδιζα κατι στην οδηγηση των ηχειων αν τωρα επελεγα τις kt88 αντι των el34 αν και νομιζω απο τη θερμοκρασια οτι ο μετ\της τροφοδοσιας δουλευει στα ορια του :thumbsdown:
Θα ηθελα πολυ να μαθω αν καποιος εχει τον ιδιο τελικο με δυσκολο ηχειο την λυση που βρηκε οπως και πιες μαρκες λαμπων σε σωστη τιμη θα του ταιριαζαν

Reaction score
372
Απάντηση: λιγη βοηθεια για την επιλογη λυχνιων για τον cary V12i

Ο Cary V12i είναι όντως λίγο οριακός για τα ηχεία σου αν και σε ultralinear κατάσταση 2x120 watt θα έπρεπε να τα οδηγεί ικανοποιητικά (δες αν οι el34 είναι εντάξει ή έχουν πέσει από τη πολύ χρήση και θέλουν αλλαγή).
Βέβαια από την εμπειρία μου με αυτόν, η λειτουργία του σε τριοδική κατάσταση 2x60 watt, είναι σαφώς καλύτερη ηχητικά.

Θα σου έλεγα να μην αλλάξεις τις el34 αφού οι ruby-2 είναι αξιοπρεπέστατες και οι ΚΤ88 δεν θα σου δώσουν τόσο μεγάλη διαφορά σε ισχύ ώστε να είναι ουσιαστική αναβάθμιση. Εξ' άλλου δεν είμαι σίγουρος αν τις σηκώνουν οι μετασχηματιστές του.

Αν θέλεις παραπάνω ισχύ θα πρέπει να πας στους μονομπλόκ. Εκεί θα καταλάβεις ουσιαστική διαφορά σε ισχύ και σε έλεγχο στα ηχεία σου.

Αν μείνεις με αυτόν και θέλεις να αλλάξεις κάτι, άλλαξε οπωσδήποτε τις 6922 Sovtek με κάτι σε NOS (ότι καλύτερο βρεις χωρίς να δώσεις πολλά).

Reaction score
2
Απάντηση: λιγη βοηθεια για την επιλογη λυχνιων για τον cary V12i

ευχαριστω για την τοποθετηση στο θεμα !!! Ετσι λεω και εγω, να δω τη καλυτερο θα βρω σε ποιοτητα στα λεφτα που εχω και θα κρατησω τα ιδια νουμερα στις λαμπες, τωρα οσο για τους μονομπλοκ της cary παει πολυ μετα αν στο μελλον κατι αλλαξει θα ειναι ενας καλος ολοκληρωμενος SET με ηχεια αναλογης ευαισθησιας

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.121
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead