λυχνιας αποτυχία σε PRIMA-LUNA

MVL

Reaction score
0
Αγαπητοί συμφορουμίτες

Ενώ άναψα τον ενισχυτή και χωρίς ακόμη να ανοίξω την πηγή θόρυβος δυνατός ακούστηκε από το ένα ηχείο. Ανοίγω την πηγή ο ενισχυτής παιζει- ξανά θόρυβος.Τοτε διαπίστωσα οτι η μία απο τις 4 EL34 του εν λογω ενισχυτή σύστοιχη με το ηχείο που θορύβησε 2-3 φορέςπυρακτώθηκε. Τον έκλεισα αποσύνδεσα το ηχειο ξαναάνοιξα ξανά η λυχνία πυρακτώνεται. Τι σημαίνει αυτό? Βλαβη της λυχνίας η κάτι πιο σοβαρό? Μπορεί να έχει γινει ζημια εσωτερικα? Ο ενισχυτης έχει παίξει 150 ώρες μεχρι τωρα.

Reaction score
10
Θα έλεγα, χωρίς να είμαι σίγουρος, βλάβη της λυχνίας. Τουλάχιστον αυτό είχα πάθει εγώ.

Reaction score
968
Εάν κοκκινίζει η άνοδος είναι κακό σημάδι. Βραχυκύκλωμα? Λάθος πόλωση? ....

MVL

Reaction score
0
Ακριβως αυτη η εικόνα. Αλλα ο ενισχυτης εχει αυτόματη πόλωση και έπαιζε κανονικά μέχρι τώρα.

Reaction score
968
Ακριβως αυτη η εικόνα. Αλλα ο ενισχυτης εχει αυτόματη πόλωση και έπαιζε κανονικά μέχρι τώρα.
Αν είσαι τολμηρός, .... άλλαξέ τη αμοιβαία με τη διπλανή της, ώστε να διαπιστώσεις εάν το πρόβλημα βρίσκεται στη θέση ή στη λυχνία.

MVL

Reaction score
0
την αλλαξα αμοιβαία και ξανακοκκινισε σε δευτερολεπτα στην νέα της θέση. Αυτό είναι μάλλον θετικό ελπίζω

Reaction score
15
Απάντηση: Re: λυχνιας αποτυχία σε PRIMA-LUNA

την αλλαξα αμοιβαία και ξανακοκκινισε σε δευτερολεπτα στην νέα της θέση. Αυτό είναι μάλλον θετικό ελπίζω

αν ψάχνεις για κατάστημα με πολύ φθηνές λυχνίες ισχύος -για την αντικατάστασή της, ίσως- μπορώ να βοηθήσω (πμ)

MVL

Reaction score
0
ευχαριστως "analyze it". Περιμένω. Απλά δεν ειμαι βέβαιος αν η λάμπα βραχυκύκλωσε από κακή κατασκευή (ο ενισχυτης ουσιαστικά στο στρώσιμο) ή κάτι άλλο φταίει και την ανάγκασε σε "red glow on plate" που εγραψε ο συμφορουμιτης και τον ευχαριστώ.

Reaction score
10
Aπό τη στιγμή που την άλλαξες θέση και εξακουλουθούσε να έχει πρόβλημα η ίδια, φταίει η λάμπα, δεν νομίζω ότι πρέπει να ανυσυχείς.

Reaction score
0
Σά πρώτο βήμα αντικατάστησε τή λυχνία μέ μιά καινούργια καί παρακολούθησε άν στήν ΙΔΙΑ θέση μετά από μερικές ώρες λειτουργείας , πυρακτώνεται ξανά. Υπάρχει περίπτωση νά έχει βλάβη τό ολοκληρωμένο ρύθμισης πόλωσης , τό οποίο δέ φένεται πολλές φορές σέ σύντομο διάστημα ......

Reaction score
3.576
Απάντηση: λυχνιας αποτυχία σε PRIMA-LUNA

Ο ενισχυτης πρέπει να πάει για έλεγχο στην αντιπροσωπεία.

MVL

Reaction score
0
ευχαριστώ όλους τους συν-χομπίστες, δεσμεύομαι για περαιτερω ενημέρωση.

MVL

Reaction score
0
Μετα από την αλλαγή της λυχνίας που πυρακτώθηκε με άλλη ίδια δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα επί του παρόντος(10-15 ωρες παιξιμο συνολικα). Αυτα για ενημέρωση των φίλων. Αν κατι αλλαξει εδω είμαστε.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.976
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas