μειωση εντασης tsakiridis electra

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
οι tsakiridis electra που εχω ειναι πολυ ευαισθητοι, με αποτελεσμα να εχουν μεγαλη διαφορα με τους επαγγελματικους crown που εχω.
ο ηχος ρυθμισης απο το audyssey ακουγεται υπερβολικα δυνατα στα ηχεια που εχω τους tsakiridis.
τι μπορω να κανω για να μειωσω την ενταση απο τους tsakiridis?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: μειωση εντασης tsakiridis electra

ε δεν θυμαμαι....θα προσπαθησω να θυμηθω...............

Reaction score
29.559

Εαν φτάνει στα -12 db, που είναι και το όριο , δεν ξέρεις αν προσπαθεί να το κόψει ακόμη περισότερο και δεν μπορεί λόγω του ορίου των 12db.
Μίλα με τους τσακιριδαίους , να σου μειώσουν λίγο το gain των ενισχυτών. Είναι ο μόνος σωστός τρόπος.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

ή πες του κωστα οτι εισαι φιλος μου , να σου σαξει οτι θες,

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

ο αδερφος του οντισι.........

Reaction score
384

Ρυθμισε ολα τα ηχεια σου στα 83 db. Tο ιδιο πραγμα ειναι. Απλα θα πιανεις reference levels με το ποτενσιομετρο στο -12db και οχι στο 0db.
Υπαρχει δηλαδη η δυνατοτητα ο ενισχυτης να παιρνει σαν αναφορα το πιο αναισθητο ηχειο και απο εκει να κοβει τα db. Aν συμβαινει αυτο τοτε το αναισθητο θα ειναι στο 0 και ολα τα αλλα με -. Αν το κανεις μανιουαλ και θεσεις τον τσακιριδη σε -12, τοτε θα εχεις +12 για το πιο αναισθητο ηχειο, που ισως να ειναι και περισσοτερο απ'ο,τι χρειαζεσαι! Φαινεται οτι σου λειπουν αλλα 7db σε ρυθμιση, αρα αν η θεωρια μου τυχαινει να ισχύει...σωθηκες!

Κατι αναλογο συμβαινει με τις χρονοκαθυστερησεις. Οταν θετεις τις αποστασεις των ηχειων στον ενισχυτη, παιρνει το πιο κοντινο ως αναφορα και απο αυτο υπολογιζει τις καθυστερησεις για τα υπολοιπα. Υπαρχει δηλαδη μεγαλη πιθανοτητα να το κανεις σε μανιουαλ και να πετυχει.

Δοκιμασε και μας λες. Ειμαι πολυ περιεργος...:121:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Κατι αναλογο συμβαινει με τις χρονοκαθυστερησεις. Οταν θετεις τις αποστασεις των ηχειων στον ενισχυτη, παιρνει το πιο κοντινο ως αναφορα και απο αυτο υπολογιζει τις καθυστερησεις για τα υπολοιπα.
Δημήτρη ισχύει για όλους τους ενισχυτές;Οι Pioneer απ' ότι ξέρω έχουν ως ηχείο αναφοράς το αριστερό,για αυτό και ξεκινούν τις μετρήσεις απο αυτό.

Reaction score
384

Εγω αναφερομαι σε μανουαλ ρυθμισεις. Αν θυμαμαι απο μια συζητηση που ειχα καποτε (5 χρονια πριν) ο ενισχυτης επαιρνε τη μικροτερη αποσταση που δηλωνε ο χρηστης και χρονο-καθυστερουσε τα υπολοιπα ηχεια αναλογα.
Αρα αν βαλει τις εντασεις στη ρυθμιση χειροκινητα θα μπορεσει να εχει τον Τσακιριδη σε -12db και αυτοματως εχει περιθωριο ρυθμισης 24db...αυτο φυσικα εαν θεωρητικα παντα, η αυτοματη ρυθμιση δεν εκμεταλλευεται ολο το φασμα.

Reaction score
384

Επισης, τα αλλα ηχεια εχουν τελικους ενισχυτες ή ειναι μονο οι τσακιρίδηδες?

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
Re: Απάντηση: μειωση εντασης tsakiridis electra

Επισης, τα αλλα ηχεια εχουν τελικους ενισχυτες ή ειναι μονο οι τσακιρίδηδες?
τα πλαινα εχουν τον crown xls 1500 και τα πισω δουλευουν με τον onkyo 876,

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881

Ρυθμισε ολα τα ηχεια σου στα 83 db. Tο ιδιο πραγμα ειναι. Απλα θα πιανεις reference levels με το ποτενσιομετρο στο -12db και οχι στο 0db.
Υπαρχει δηλαδη η δυνατοτητα ο ενισχυτης να παιρνει σαν αναφορα το πιο αναισθητο ηχειο και απο εκει να κοβει τα db. Aν συμβαινει αυτο τοτε το αναισθητο θα ειναι στο 0 και ολα τα αλλα με -. Αν το κανεις μανιουαλ και θεσεις τον τσακιριδη σε -12, τοτε θα εχεις +12 για το πιο αναισθητο ηχειο, που ισως να ειναι και περισσοτερο απ'ο,τι χρειαζεσαι! Φαινεται οτι σου λειπουν αλλα 7db σε ρυθμιση, αρα αν η θεωρια μου τυχαινει να ισχύει...σωθηκες!

Κατι αναλογο συμβαινει με τις χρονοκαθυστερησεις. Οταν θετεις τις αποστασεις των ηχειων στον ενισχυτη, παιρνει το πιο κοντινο ως αναφορα και απο αυτο υπολογιζει τις καθυστερησεις για τα υπολοιπα. Υπαρχει δηλαδη μεγαλη πιθανοτητα να το κανεις σε μανιουαλ και να πετυχει.

Δοκιμασε και μας λες. Ειμαι πολυ περιεργος...:121:
ετσι το δουλευω μεχρι τωρα, απλως ετσι δεν δουλευει σωστα το dynamiq eq(νομιζω).
ισχυει αυτο που λες...
κανονικα ο ηχος στο level calibration ποσα db πρεπει να ειναι?75?

Reaction score
384

Δοκιμασε τη χειροκινητη λυση να δεις αν οι εντασεις 'ερχονται' στα ισια τους τουλαχιστον...

Sorry. Μαζι γραφαμε...αρα το EQ σου λειπει στην ουσια, γιατι η αυτοματη ρυθμιση δεν ειναι και τοσο εξυπνη και σου κανει τις σταθμες μανταρα?

Reaction score
384

Οσον αφορα το calibration...

Αυτο που κανεις στην ουσια ρυθμιζοντας τα ηχεια στα 75 (η 85 για ΤΗΧ ενισχυτες, πρεπει να δεις το μανιουαλ του εκαστοτε ενισχυτη) ειναι οταν παιζεις στα 0db στο ποτενσιομετρο, εχεις reference levels απο καθε ηχειο στη θεση ακροασης, 105db. Τιποτα αλλο.
Ρυθμιζοντας για παραδειγμα στα 70, πρεπει να δουλευεις το ρυθμιστικο της φωνης στο +5 για να εχεις 105. Αυτο μονο κανει.

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881

Δοκιμασε τη χειροκινητη λυση να δεις αν οι εντασεις 'ερχονται' στα ισια τους τουλαχιστον...

Sorry. Μαζι γραφαμε...αρα το EQ σου λειπει στην ουσια, γιατι η αυτοματη ρυθμιση δεν ειναι και τοσο εξυπνη και σου κανει τις σταθμες μανταρα?
οταν τα ρυθμιζω χειροκινητα στα 83db μετα στο -11 στο ποτενσιομετρο και εχω πιο πολλα απο 105 db(χωρις τα sub)
γενικα τα 3 μπροστινα παιζουν πιο δυνατα με τους tsakiridis σε σχεση με τους crown xls 1500.

Reaction score
29.559

Κάτσε ρε καύκασε , πότε παίρνεις πιο μεγάλη στάθμη ? και απο που? με εχεις μπερδέψει.
Αν το βάλεις το ρημάδι να τρέξει το mcacc μόνο του τι σου βγάζει? ξέχνα το dynamic eq.

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881

Κάτσε ρε καύκασε , πότε παίρνεις πιο μεγάλη στάθμη ? και απο που? με εχεις μπερδέψει.
Αν το βάλεις το ρημάδι να τρέξει το mcacc μόνο του τι σου βγάζει? ξέχνα το dynamic eq.
με τους tsakiridis παιρνω πιο μεγαλη σταθμη απο τους crown.
τρεχω το audyssey ομως μου βγαζει στα L-R -12db και αναγκαστικα διορθωνω τα υπολοιπα ηχεια χειροκινητα για να φτασουν σε ενταση τα L-R

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.890
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης