μετασχηματιστη 220/100 Volts για τελικο ενισχυτη

Reaction score
208
καλησπέρα μόλις αφιχθει ο τελικος Sony TA-N86 ειναι ομως 100 Volts (Japan) και χρειάζεται μετασχηματιστη, ο ενισχυτης εχει διακοπτη και για ταξη Α δεν ξερω αν εχει σημασια αυτο. Το ερωτημα ειναι 1) ποσα watts μετασχηματιστη να παρω ο ενισχυτης γραφει 180 Watts αλλα θα ηθελα κατι μεγαλυτερο σε περιπτωση που παρω προενισχυτη η πηγη παλι απο ιαπωνια 2) να παρω ενα απο τον Φανο η να παω σε κατι καλυτερο και ποιο ακριβο πχ Γιατρας ? υπαρχουν αλλες λυσεις δεν ξερω, Θοδωρης

ps υπαρχει καποιος διαθεσιμος μετασχηματιστης?

ika

News
Reaction score
16.756
Γιατι δεν πας στον Γιατρά πχ, να σου φτιάξει έναν μετασχηματιστή στα 230V για να αντικαταστήσει αυτόν που έχει μέσα?

Εδώ έχει το service manual, μπορεί να δείχνει τι τάσεις χρειάζονται

Αν δεν θες να τον χεριάσεις, μάλλον πρέπει να βρεις έναν >500W.

Last edited:

Reaction score
208
δεν εχει linear power supply δεν ξερω αν παιζει ρολο αυτο , δεν θα ηθελα να τον χεριασω λογο και της συλλεκτικής του αξιας και παλι δεν ξερω it depence

Reaction score
208
το οτι ειναι 110 και οχι 100 Volts θα τον πειραξει ? η τον ηχο του (θα μου πεις εγω βλεπω διαφορες απο 200 μεχρι 235 volts στην δεη μας)

ika

News
Reaction score
16.756
230 ->100V μάλλον είναι δύσκολο να βρεθεί στην Ελλάδα.

230V->110V μάλλον ΟΚ θα είναι, ας πουν και οι πιό ειδήμονες μια γνώμη.

Reaction score
29.564
Αν το μηχάνημά σου είναι από Ιαπωνία είναι σίγουρα 100v ac.
Χρειάζεσαι ένα step down transformer , από 230vac σε 100 vac.
Γιατράς είναι η λύση.

ΟΜΩΣ , έλεγξε την κατανάλωση , την μέγιστη του ενισχυτή από το service manual. Τα 180 watts που λες μου φαίνονται λίγα.
Βρίσκεις την μέγιστη κατανάλωση , πχ 600watts και φιάχνεις ένα αντίστοιχο ή και λίγο μεγαλύτερο ΜΕΤ/ΣΤΗ στον Γιατρά 230 σε 100 .

Reaction score
208
το service manual γραφει καταναλωση 450 Watts δεν αναφερει για μεγιστη ομως πιστευω στα 1000 Watts λογικα ειναι ΟΚ

Reaction score
29.564
Βάσει των όσων είδα , τα 450 είναι και η μέγιστη.
Λογικά δεν χρειάζεσαι παραπάνω.
Αν όμως σκέφτεσαι να τον δουλέψεις σε bridge mode , δλδ δύο μηχανήματα τότε αυτά τα 450w διπλασιάζονται , και θέλεις 900w .

Reaction score
29.564
Κάτι λέει όμως για pulse power supply , το οποίο μου θυμίζει παλμικό τροφοδοτικό , και άρα αν δεν το διαβάσω ολόκληρο , δεν ισχύουν τα όσα έγραψα πιο πάνω.
Αν είναι παλμικό καθαρίζεις με μικρότερο Μετ/στή.

sony fan

"Επαγγελματίας"
Reaction score
113
Ωραιος ενισχυτης παιζει και καποια watt σε καθαρη a class. Λογω pulse lock power supply προσοχη σε φορτια κατω απο 4 ohm. Συγχαρητηρια για την αγορα!

Reaction score
208
ευχαριστω John ναι ειναι μια ιδεα αυτο αν βρεθει αλλος ενας , προς το παρον ειμαι Ιωαννινα οποτε θα ακολουθησω την προταση του ικα, αργοτερα που θα ειμαι Αθηνα θα φτιαξω ενα στον Γιατρα

Reaction score
29.564
Οχι , τα 230 -> 110 δεν είναι καλή ιδέα. Το 10% επιπλέον στην τάση είναι κακή ιδέα , για οποοιοδήποτε μηχάνημα .
Είναι too much . Σκέωου έαν ενισχυτή που δουλεύει στα 230 , να του ρίξεις 253 , είναι αρκετά μεγαλύτερη τάση , αυτή που θα εφαρμόσει ο μετ/στ'ης του ενισχυτή σε διάφορα εξαρτήματα , πχ πυκνωτές , αντιστάσεις , διόδους , τρανζίστορς , και ότι άλλο . Οχι δεν είναι καλή ιδέα.

Reaction score
29.564
Παίζει κι αυτό , αλλά δεν νομίζω ότι το χρειάζεται .
Ενας κλασσικός τοροειδής , χειροποίητος 230-100 είναι μιά χαρά.
Τα variac's είναι για χρήση εργαστηρίου .

Reaction score
208
Τελικά αγόρασα ενα Variac 1000 VA μεχρι να φτιαξω τον μετασχηματιστη στον Γιατρα, rock solid 99 με 102 volts so no problem, τις πρώτες ωρες τον δοκίμασα σε ταξη Α ζεστάθηκε αρκετά οτι πρεπει δηλαδη για εδω τα ιωαννινα ηχος πολυ καλος ομως λιγα τα watt θελει το καταλληλο ηχειο δηλαδη ευαισθητο. Το απόγευμα το γύρισα σε ταξη Β (τελικα ειναι Α/Β φανταζομαι) για να μην στρεσάρετε με τις θερμοκρασιες, διαφορα ? καλυτερος ηχος! ισως να φταίει οτι χρησιμοποιησα και τα ρυθμιστικα του πρε (Sony ΤΑ-1120Α +1 μπασο -1 πριμα) και επισης που ηταν underpowered τα ηχεια, ενας βομβος χσμηλος αλλα ενοχλητικος απο το variac εξαφανιστηκε σε ταξη Β ισως να ηταν και τυχαιο ομως , all in all αξιζε η επενδυση κριμα που δεν πηρα και τον αλλον sony απο τον πωλητη μιας και μπορει να δουλεψει σε bridge mode.

Reaction score
29.564
Ο βόμβος που λές αν είναι από το variac , υπάρχει λόγω τοποθέτησης του variac.
Δλδ αν το απομακρύνεις θα εκλείψει . Αν όχι πρέπει να αλλάξεις και προσανατολισμό αυτού.
Μαγνητικά πεδία γαρ.

Reaction score
208
ευχαριστω John οντως δεν το ηξερα αυτο ισως να του βαλω μια επεκταση να το απομακρινω περισσοτερο

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.517
Νεότερο μέλος
Mpermplis