μια βοήθεια?

Reaction score
3.720
Αυτές τις μέρες ακούω τα μαύρα τα original 79 strand της QED που είχα αγοράσει στην Αγγλία το 1982.
Η QED έγινε αυτό που είναι σήμερα από αυτά τα καλώδια.
Μετά από 24 χρόνια ακόμα παιζουν υπέροχα.
Είναι ένα πολύ σπάνιο καλώδιο με χαρακτηριστικά που μετατρέπουν οποιοδήποτε σκληρό τρανσιστοράτο ενισχυτή σε τριοδική λάμπα.
Ετσι το έχω χαρακτηρίσει. Χαμηλά δεν παίζει τόσο καλά όσο στα μεσαία και τα υψηλά. Σε διπλοκαλωδίωση (στο tweeter) απλά είναι απαλό και μουσικό σαν χάδι. Ανάλυση μηδέν. Τώρα πως βγαίνει το βιολί τόσο φυσικό δεν το έχω καταλάβει ακόμα.
Μάλλον κόβει τις ατέλειες του υπόλοιπου συστήματος. Λειτουργεί δηλαδή σαν φίλτρο.
Ο χαλκός έχει πρασινίσει με τα χρόνια όπως θα πρασινίσουν και οι γαύροι την ερχόμενη Κυριακή :lol: :lol: :lol:

Reaction score
0
Gonzo η τιμή για το καλώδιο δεν είναι για ζεύγος. Επίσης αναφέρομαι στα απλά και όχι τα platinum. Εκεί πας πιό ψηλά.
Σαν χαρακτήρα θα έλεγα ότι είναι διάφανα χωρίς να είναι προβολικά σε κανένα σημείο του φάσματος.
Είναι ίσως τα πιο flat καλώδια που έχω δοκιμάσει. Και αν έχεις ακούσει Audioquest τότε καταλαβαίνεις πόσο χρώμα μπορεί να προσθέσει ένα καλώδιο. Κι αυτό όμως σε καποια συστήματα κάνει καλό.

Reaction score
498
Νόμιζα πως είχες το 3/5 που δεν φημίζεται για την διαφάνεια του. Φημίζεται

για άλλα καταπληκτικά πράγματα όμως... :wink:

Σόρρυ.Δεν το έχω ακούσει το 2/3.Οταν λέμε σκοτεινό συνήθως εννοούμε όχι

προβολικό άκουσμα, laid back, ο ήχος έρχεται πίσω από τα ηχεία. Συνήθως γίνεται

με παχιά μεσαία, rolled off πρίμα κλπ.

Reaction score
456
Καλημέρα σε όλους και ένα μεγάλο ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας και τις πληροφορίες.

πριν τα μάτια σας καταλήξουν κάπως έτσι [schild=15 fontcolor=C0C0C0 shadowcolor=C0C0C0 shieldshadow=1]τζα[/schild] από τις ερωτήσεις μου (πεταχτούν έξω δηλαδή :lol: :lol: :lol: ) και επειδή μάλλον καταλαβαίνω ότι χωλαίνω στην πηγή (nad 521bee) και η αλλαγή στα καλώδια δεν θα φέρει ΤΗΝ αλλαγή, αλλά και για να μην αγοράσω κάτι στα τυφλά και χωρίς δοκιμή στα ηχεία μου θα κουλάρω προς το παρόν.

Άρχισα όμως να σκέφτομαι σοβαρά το dac της behringer, που θα βγει πάνω κάτω στα ίδια λεφτά με τα καλώδια και μάλλον θα έχει πιο σίγουρα αποτελέσματα ε?

Μάλλον θα αφαιρέσω και τους βραχυκυκλωτήρες για να βάλω το ίδιο (φτηνό) καλωδιο που ήδη χρησιμοποιώ για να δω αν θα αλλάξει τίποτα με τη διπλοκαλωδίωση (αν φυσικά καταφέρω να χωρέσω 2 καλώδια σε κάθε εξοδο του ενισχυτή) και φυσικά θα περιμένω να πάρουν το κατάλληλο χρώμα (πράσινο) για να αποδώσουν καλύτερα, όπως άλλωστε όλες οι μεγάλες ομάδες που παίζουν μπάλα :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: .δυστυχώς όμως χτες :cry: :cry: :cry: .

Reaction score
456
Δυστυχώς όμως για να συνδέσψ το dac με το cd player χρειάζεται πάλι καλώδιο :twisted: :twisted: :twisted: Φτου!! πάλι από την αρχή!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

@ kostas: oi λάμπες που αντικαθιστούν την EL34 όπως γράφει στο manual είναι : 6CA7, EL34L, EL34LS

γίνεται τελικά να ΄δοκιμάσω να βάλω τισ 6L6?

@χρ.Νικήτας: και'γω το 3/5 είχα ακούσει στην Αγγλία πριν από 3 χρόνια σε μια επίσκεψη. το 2/3 το αγόρασα στα τυφλά ύστερα από την προτροπή και τα πολύ καλά λόγια ενός γνωστού, την προηγούμενη καλή εμπειρία μου και αφού το ακουσε ακόμα ένας φίλος(το πήρα μεταχειρισμένο).

Όσο για το σκοτεινό όσο το σκέφτομαι μάλλον έχεις δίκιο, αλλά ας το αφήσουμε καλύτερα γιατί μπερδεύομαι με τουσ όρους και δεν έχουμε ακούσει κάτι μαζί για να καταλαβαίνουμε ότι μιλάμε για το ίδιο πραγμα.

Reaction score
3.720
Το Behringer παίζει πολύ καλά ακόμα και ατροποποίητο. Δύο διαφορετικά τροποποιημένα Behringer θα ακουστούν διαφορετικά μεταξύ τους. Δύο όμως ατροποποίητα (μαμάτα) behringer θα ακουστούν το ίδιο καλά.

Reaction score
1.381
@ kostas: oi λάμπες που αντικαθιστούν την EL34 όπως γράφει στο manual είναι : 6CA7, EL34L, EL34LS

γίνεται τελικά να ΄δοκιμάσω να βάλω τισ 6L6?
Ολες οι λαμπες που ανεφερες ειναι EL34. 6L6 μπορεις να δοκιμασεις αλλα θα μειωθει η ισχυς, γυρω στα 25 Watt. Στειλε και ενα e-mail στην εταιρεια να εισαι σιγουρος.

Reaction score
3.720
Συμφωνώ με τον Κώστα. Aν αλλάξεις ποτέ λάμπες να πάρεις EL34. Πάρε ότι καλύτερο βρεις. Αν ο ενισχυτής σου ήταν του Τσακιρίδη, θα σου έδινε ο Οδυσσέας Τσακιρίδης μερικές διαφορετικές τετράδες EL34 για να δοκιμάσεις πριν αγοράσεις.
Ρώτησε τον αντιπρόσωπο της PrimaLuna (Aquarius ?) αν μπορεί να κάνει το ίδιο και γράψε μας τι θα σου απαντήσει.

Reaction score
456
ε δεν νομίζω να μου δώσει ο άνθρωπος λάμπες :cry: , να τις πάρω Κέρκυρα μαζί μου, να τις δοκιμάσω, έτσι απλά χωρίς να με ξέρει.

μακάρι να ήταν έτσι.θα κατέβαινα Αθήνα και θα έπαιρνα και τα καλώδια για τα οποία σας ρώτησα και θα τα δοκίμαζα :wink: .

πάντως για τα αδέρφια Τσακιρίδη, χωρίς να έχω προσωπική επαφή το πιστεύω μιας όπου και να δεις στο internet, μόνο καλά λόγια έχουν να λένε.

Reaction score
3.720
Κι εγώ πιστεύω ότι οι αδελφοί Τσακιρίδη είναι άριστοι κατασκευαστές και σωστοί επαγγελματίες.

Για ποιότητα εξυπηρέτησης πελάτη, όσοι τους γνωρίζουν έχουν να πουν μόνο τα καλύτερα λόγια.

Reaction score
1.381
Αν δεν κανω λαθος, η Γιουγκοσλαβικη 6CA7 ειναι μια EL34 καπως πιο παχια στην οψη και με καπως πιο ηψηλη εξοδο. Οταν αλλαξεις λαμπες, αξιζει να τη δοκιμασεις αφου σε περισσοτερα Watt δεν εχεις αλλη επιλογη.

Reaction score
456
Επανέρχομαι στο θέμα για να σιγουρευτώ ότι δεν θα κάνω λάθος αγορά.

Έχω την εντύπωση ότι το dac της behringer δεν θα μπορέσω να το συνδέσω στο σύστημά μου :cry: .

Ένταξει το cdp της nad θα συνδεθεί με ομοαξονικό καλώδιο με το dac.είδα όμως στο εγχειρίδιο του μπέρι ότι έχει μόνο ισσοροπημένες αναλογικές xlr εξόδους, ενώ ο ενισχυτής μόνο rca.

άρα μάλλον δεν μπορεί να συνδεθεί ε ή μήπως μου διαφεύγει κάτι και υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να τα συνδέσω?
ευχαριστώ

Reaction score
3.720
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μετατροπέα από XLR σε RCA.
Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα άλλο καλώδιο interconnect που θα έχει XLR στο ένα άκρο και RCA στο άλλο.

Η αναλογική έξοδος του Behringer χρησιμοποιεί αρσενική πρίζα XLR, οπότε το interconnect θα πρέπει να έχει θηλυκό XLR φισ.

Reaction score
3.720
Στο δικό μου τροποποιημένο Behringer αντικατέστησα τις πρίζες XLR σε RCA. Δεν είναι όμως πολύ εύκολο να γίνει από έναν αρχάριο.
H απόδοση όμως βελτιώθηκε αισθητά γιατί πλέον δεν μεσολαβεί αντάπτορας. Με αυτό τον τρόπο έχω επίσης και τη δυνατότητα να χρησιμοποιώ το αγαπημένο μου interconnect VDH The First Ultimate. Κορυφαίο, κυρίως για τα ψηφιακά players.

Reaction score
456
α και για να μην ξεχάσω για όσους ενδιαφέρονται για to dac, η τιμή που δίνει η αντιπροσωπεία ειναι 177 ευρώ!!!!(παρεπιπτοντως η τιμή στο site einai 150 kati eyrw)

αλλά υποθέτω ότι μάλλον θα είναι η ανωτατη τιμή λιανικής, γιατι με κάποιο καταστημα που μίλησα στην Αθήνα μου είπαν ότι το δίνουν χαμηλότερα (χωρις να μου πει πόσο αφου δεν γνώριζαν την νέα τιμή).

γνωρίζετε τιμές από καταστήματα στην Αθηνα (αν θέλετε καλύτερα με p.m. για να μη θεωρηθεί και διαφήμιση)?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.572
Members
38.574
Νεότερο μέλος
Red