μια εικόνα χίλιες λέξεις...

Reaction score
766
Απάντηση: μια εικόνα χίλιες λέξεις...

παιδιά επανέρχομαι...λοιπόν...θυμάστε το πρόβλημα με τις ανακλάσεις της οθόνης και τους ανοιχτόχρωμους τοίχους...

πολλοί θα μου πείτε "τι πας να κάνεις τώρα?" κλπ κλπ...αλλά δε γίνετε...τσάμπα κάθομαι και ασχολούμαι με μηχανήματα, αν δεν κάνω κάτι με το χώρο...υπόσχομαι οτι θα προσπαθήσω η κατασκευή να είναι οσο το δυνατόν πιο κομψή και βολική στο "βάλε-βγάλε"...

λοιπόν, επειδή δυστυχώς δεν παίζει τελικά να γίνει αλλαγή στα χρώματα των τοίχων....(σιγα μωρέ τώρααα...λίογ μαύρο τι θα πείραζε?...τες πα), η λύση που σκέφτηκα είναι να φτιάξω δυο, ας τα πούμε "παραβάν", με μαύρο βελούδο ή ανάλογο ύφασμα, τα οποία θα μπαίνουν όταν βλέπω ταινία και θα βγαίνουν στο τέλος...

βλέπεις την οθόνη (παλιά φώτο) και τον ένα τοίχο με το ρολόι ο οποίος έχει "πρόβλημα"...στις άλλες δυο φώτο φαίνεται το πρόβλημα όταν παίζει ταινία...μια ο τοίχος με το ρολόι και μια ο άλλος τοίχος, που είναι στα δεξιά του καναπέ μου και πλάγια...

λοιπόν αυτό τα παραβάν, θα αποτελείται απο τρία όρθια "παλούκια" (ελαφριά αλλά σταθερά), στα οποία θα έρθει να "φορεθεί" πραγματικά, το μαύρο υλικό που θα επιλεχθεί, αφού μετρηθεί και "γαζωθεί" στις διαστάσεις που πρέπει, με οπές-θήκες στα σημεία που θα μπαίνουν τα "παλούκια"...μετά θα "ανοίγει" σαν ακορντεόν, για να σχηματίζει "αυτό" που βλέπεται στην εικόνα με το γράφημα 1...κατι σαν καμπύλη δλδ...

και χρειάζεται να κάνει καμπύλη, γιατί στη θέση που βλέπεται τα μικρούλια ηχεία, θα πάρουν θέση τα δαπέδου gx300...οπότε δεν πρέπει να έχουμε επαφή...

Attachments

Reaction score
766

και συνεχίζω...

απόσταση πατώματος-πάνω μεριάς οθόνης (εκεί που τελειώνει το πλαίσιο δλδ), είναι 1.90...

η οθόνη, αυτή καθεαυτή, έχει ύψος απο άκρη σε άκρη, 1.28...οπότε λέω τα στηρίγματα να έχουν μέγιστο ύψος 2.10...αν η "κουρτίνα-παραβάν" (έτσι θα τη λέω για να συννενοούμαστε), ξεκινάει απο τους 50 πόντους τότε μέχρι το 2.10, "τρώω" όλη την επιφάνεια της οθόνης μου και έχω και απο κάμποσα cm περιθώριο ασφαλείας πάνω-κάτω...γράφημα 2...

η "κουρτίνα" θα ξεκινάει ακριβώς απο εκεί που τελειώνουν τα πλαϊνα της οθόνης...ανοίγεις, τεντώνεις, φτιάχνεις τη "καμπύλη" και ξαναμαζεύεις και φυλάζεις...ούτε θα φαίνεται τίποτα μετά τη προβολή...

επίσης, επειδή θα μπει και το svs στη μια μεριά (δίπλα στο δεξί ηχείο και βλέπουμε), χωράει και αυτό ακόμα αφου όπως το βλέπω, το γούφερ δεν θα είναι και κολλητα με το ηχείο και με τη καμπύλη που θα κάνει η κουρτίνα, θα πρέπει να το "καβαλλάει" ...το svs έχει καθαρό ύψος 44,2 cm...βέβαια αν του βάλω κάνα auralex, θα σηκωθεί πιο πάνω...το βλέπω...

τέλος, στο τοίχο που είναι το ρολόι, υπάρχει και ένα άσπρο καλοριφέρ...οπότε καλύπτεται και αυτό με τη πατέντα αυτή...

θα κάνω δουλειά λέτε?...τίποτα που πρέπει να προσέξω?

Attachments

Reaction score
15.548

εγω λεω να κανεις μια ηλεκτρικη κουρτινα που θα πηγαινει γυρω απο τους τοιχους(δεξια-αριστερα)σε ενα χρωμα του γκρι και να μαζευει δεξια και αριστερα της οθονης....

μπορεις να την πιανεις οταν μαζευτει σε οποιο υψος θελεις με ενα ωραιο κορδονακι η οτι αλλο θες και θα ειναι πανεμορφα....

θα πατας το κουμπακι και θα μπαινεις στον κοσμο του κινηματογραφου....

ουτε βγαλε,ουτε βαλε...:thumbsup:

Reaction score
766

κώστα το σκέφτηκα και γω για κλασική λύση κουρτίνας, ακόμα και σε μη ηλεκτρικό "διάδρομο"...

καλή λύση και πιο σινεφιλ, αλλά θα πρέπει αυτός ο διάδρομος που θα μπει στο ταβάνι, να έχει τέτοια κατασκευή, ώστε να ξεκινάει πάλι ακριβώς απο κει που τελειώνει το πλαίσιο της οθόνης δεξιά-αριστέρα, και να έρχεται αρκετά "έξω" και προς τα εμένα, πάλι δεξιά-αριστερά, για να έχει αρκετό περιθώριο να καλύψει το φως που θα ξεφεύγει...

δηλ μιλάμε για "μαρκούτσια", που όταν η κουρτίνα θα είναι μαζεμένη, θα κάνουν μπαμ στο μάτι...

αν έβρισκα πολύ λεπτούς "οδηγούς" που να είναι όσο πιο διακριτικοί γινόταν (και ηλεκτρικούς δε), τότε θα το σκεφτόμουν σοβαρά...αλλα σε ηλεκτρικούς δεν έχω υπόψη...μήπως ξέρεις κανένα σικάτο?

Reaction score
15.548

κοιτα ....αν το ψαξεις θα βρεις...δεν νομιζω να σε κυνηγαει καποιος...

θελει μια κουρτινα με μικρο παχος και καλη πυκνοτητα ...σε ενα χρωμα σκουρο π.χ. γκρι που να ταιριαζει με τον χωρο σου...

το βελουδο του Γιαννη που εντυσε ενα μερος της υπαγας αν θυμαμε καλα ηταν με πολυ μικρο παχος .....πολυ καλη περιπτωση.
....πιθανον να βγαινει και σε αλλα χρωματα..

θα σου στοιχισει μια τετοια κατασκευη,αλλα θα ειναι ονειρο..

Reaction score
766

με βάζεις σε σκέψεις...

ξαναμπαίνω στο σχεδιαστήριο...:smile:

θα επανέλθω...

Reaction score
766

κώστα...μια λύση παρεμφερή με αυτό που λες...

επειδή έχω καλύτερα να μη φαίνονται οι κουρτίνες, λέω αν το κάνω, να φτιάξω δυο ξύλινα κουτιά δεξια-αριστερα της οθόνης και στο ύψος που τελειώνει αυτή και όχι ψηλά μέχρι το ταβάνι...
τα κουτιά αυτά να καλυφθούν με μαύρο βελούδο και μέσα σε αυτά να περαστεί καταρχήν, ένας οδηγός που θα φέρνει την κουρτίνα (με ηλεκτρικό μηχανισμό) μέσα έξω απο τα κουτιά...οδηγοί-ηλεκτρονικά κλπ θα είναι μέσα στα κουτιά και δε θα φαίνονται...βλέπε εικόνες...

το πρόβλημα είναι πώς θα στηρίξω τους οδηγούς της κουρτίνας, τους οποίους δε θέλω με τίποτα να είναι στο ταβάνι και θα πρέπει με κάποιο τρόπο (αν γίνεται), να στηριχθούν και να βγουν σε μήκος τουλάχιστον 1 - 1.20m, έξω, ώστε να δημιουργηθεί η καμπύλη και να έχω όντως κάλυψη...

αυτοί οι οδηγοί μπορούν να γίνουν μάλλον μόνο κατασκευαστικά και να αποτελούν προσθήκη, η οποία θα "μπαίνει" σε συνεχεια των ήδη υπάρχοντων οδηγών και θα βγαίνει όταν δεν χρειάζεται...
(μάλλον θα χρειαστώ και πάλι το Μιχάλη :biggrin:)...θα είναι δλδ στον αέρα και θα στηρίζονται-αποτελούν συνέχεια, των οδηγών μέσα στα κουτιά...

απίθανο να γίνει ε?...μετά μπορώ να κάνω κουτάλια να αιωρούνται κλπ κλπ :roflmao:...

τες πα...αν η κουρτίνα δεν είναι πολύ βαριά και αν βρούμε ένα τρόπο να στηριχτούν καλά οι "αιωρούμενοι οδηγοί" πάνω στους οδηγούς που δεν θα φαίνονται και θα είναι μέσα στο κουτί, τότε πιστεύω να μην έχω προβλήματα....αλλά πώς???????????

πάντως οδηγούς απο το ταβάνι δε παίζει...

Attachments

Reaction score
6.596

Στηριξη αυτων με λεπτα συρματοσχοινα οπως καποιων φωτιστικων παιζει? (2 σημεια σε καθε πλευρα ,στο τελος και ακριβως στην καμπυλη νομιζω αρκουν)

Reaction score
15.548

το προβλημα με τετοιες κατασκευες που λες ειναι ο χρονος ζωης......δυσκολο και περιπλοκο.

....χμ....

δεν θες να φαινονται οι οδηγοι ε ....

μπορεις να κατεβασεις το ταβανι 7-8 ποντους με γυψοσανιδα και να αφησεις γυρω-γυρω 10-15 ποντους ωστε να βαλεις κρυφο φωτισμο και τους οδηγους......

Κανεις και τα κουτια(δεξια-αριστερα της οθονης)με γυψοσανιδα ωστε να μην φαινεται τιποτα οταν ειναι μαζεμενη...απλα πρεπει να τραβηξεις και την οθονη ωστε να ειναι παραλληλη με τα κουτια που θα μπαινει μεσα η κουρτινα.

μονιμο-ομορφο και λειτουγικο

Reaction score
15.548

μην ακους τον Μητσο ....ζηλευει :sneaky:

με μικρο κοστος θα τελειωσεις εχοντας σουπερ αποτελεσμα..

Reaction score
766
Απάντηση: Re: μια εικόνα χίλιες λέξεις...

Επί τη ευκαιρία ρίξε κανένα τοίχο, μεγάλωσε το μπάνιο, φτιάξε πισινούλα στη βεράντα. Μερεμετάκια βρε. :biggrin:
:roflmao:

Reaction score
766

μην ακους τον Μητσο ....ζηλευει :sneaky:

με μικρο κοστος θα τελειωσεις εχοντας σουπερ αποτελεσμα..
για να μη ζηλεύει, να κάνουμε τράμπα την οθόνη που έχει και ας βλέπω εγώ με ανακλάσεις και "τούμπανο" φως στους τοίχους....θααααα τη βολέψω μωρέ κάπου....:biggrin:

πάντως όπου και να ρώτησα αυτό μου λένε...γυψοσανίδα...να τελειώνω...

θα μιλήσω και εδώ στο νησί με ένα δυο άτομα που ασχολούνται με αυτά και θα δω...

thank you πάντως...

Reaction score
766

Στηριξη αυτων με λεπτα συρματοσχοινα οπως καποιων φωτιστικων παιζει? (2 σημεια σε καθε πλευρα ,στο τελος και ακριβως στην καμπυλη νομιζω αρκουν)
ναι man...το κοιτάζω και αυτό σαν μια λύση, αν δεν υπάρχει τίποτις άλλο να κάνω...(δλδ εκτος γυψοσανίδας)

Reaction score
766

μήπως ξερετε μαγαζιά που θα βρω συστήματα με ηλεκτρικούς μηχανισμούς οδήγησης για κουρτίνες?...τηλεχειριζόμενους κλπ...και γενικά diy αξεσουάρ για home cinema εφαρμογές?...

μήπως έχει η projecting art?...απο κει πήρα την οθόνη και είδα και συστήματα αυτοματισμού...αλλά οχι κάτι συγκεκριμένο...

τέλος, τι είδους υλικό και πόσο παχιά πρέπει να είναι η κουρτίνα...σε χρώμα τα ξέρουμε...σκούρα...

υπάρχει περίπτωση να επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα?..υπόψη, θα είναι σχεδόν πίσω ακριβως απο τα main ηχεια...

Reaction score
15.548

ρωτα και τον Βαγγελη ....

προχειρα βρηκα αυτο...εσυ θελεις 2 μηχανισμους.

βαλτα κατω να δεις ποσο θα παει η ολη κατασκευη .......και τον χειμωνα θασαι ετοιμος...

.....ευνοει το καλοκαιρακι τετοιες δουλειες...

Reaction score
766

ρωτα και τον Βαγγελη ....

προχειρα βρηκα αυτο...εσυ θελεις 2 μηχανισμους.

βαλτα κατω να δεις ποσο θα παει η ολη κατασκευη .......και τον χειμωνα θασαι ετοιμος...

.....ευνοει το καλοκαιρακι τετοιες δουλειες...
είσαι αρχηγός :thumbsup:...thank u

έρευνα αγοράς και μετά πάμε να δούμε τι θα γίνει...

να καθαρίσω πρώτα απο τα βασικά της κατασκευής, και μετά αν μας παίρνει, μπορεί να κάνουμε και τίποτα καλλιτεχνικά (βλέπε κρυφό φωτισμο σε light εκδοχή)...

Reaction score
766

καλήμερα και πάλι απο το νησί....

λοιπόν άλλη ερώτηση...σκεφτόμουν στα δυο ξύλινα κουτιά που θα γίνουν δεξιά-αριστερά της οθόνης, αντί απλά να τα ντύσω μαύρο βελούδο, μήπως ήταν καλύτερο να περιμένω να μου έρθει το xtz, να κάνω μια μέτρηση ή δύο ή τρεις (όσες χρειάζονται), να δώσω τα αποτελέσματα σε κάνα σχετικότερο απο μένα και να τα έντυνα αναλόγος του τι θα χρειαζόταν με πχ ηχοαπορροφητικά πάνελ...

η επιφάνεια του ξύλου θα είναι σχετικά μεγάλη, οπότε μήπως με ένα σμπάρο....

βέβαια ξεχνάμε μετά το "καλλιτεχνικό" κομμάτι, μιας και έλεγα να πάω τα μπροστά πάνελ σε ξυλουργό και να μου χαράξει πάνω τους ένα λεπτό σχέδιο σχετικό με cinema, (μια παλιά μηχανή προβολής στο ένα - στο άλλο δεν έχω βρει ακόμη) και πίσω απο αυτό το σχέδιο, να έμπαινε πολύχρωμη led ταινία με τηλεχειρισμό, ώστε να πηγάζει απαλό led φως όταν το σύστημα δε θα παίζει ταινία...για laid back ατμόσφαιρα...μυστήρια...:biggrin:....γίνεται...το ρώτησα...

προτιμώ όμως να "φτιάξω" τον ήχο καλύτερα...

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201

Φιλε μου εχουμε ακριβως τον ιδιο χωρο και μεχρι προτινος ειχαμε ακριβως το ιδιο προβλημα.μονο που εγω δεν το εχω πια. Μπες και δες πως το ελυσα εγω απλα χωρις βαψιματα τοιχων, ουτε καν σιδηροδρομους κουρτινων.σου δινω λινκ να δεις κατευθειαν με φωτος τι εκανα σλλα αν θες διαβασετο απτην αρχη.

http://www.avsite.gr/vb/showthread....E6%EF%EC%E1%E9-%E2%EF%E7%E8%E5%E9%E1!!!/page7

Reaction score
766
για να μην ανοιγω αλλο θεμα...

ξερουμε κανα μαγαζι με καλες τιμες για οθονες da-lite?

ψαχνω την UTB Contour σε 235/1, σε 115" και 120"...για να συγκρινω τιμες με εξωτερικο, να δω αν συμφερει να τη φερεις απ εξω ή να αγορασεις εδώ...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.849
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss