μουσικα CD που πρεπει ναχουμε ολοι

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201
Καλησπερα παιδια. Ποια μουσικα cd προτεινετε σε μενα που μολις παρελαβα τα b&w 684, και εχω παθει την πλακα μου με την ποιοτητα τους;
απο κλασσικη μουσικη,απο ροκ,απο τα παντα.
Προτεινετε μου τιτλους που να θελουν καλα ηχεια για να ακουστουν ωραια,ωστε να τα απολαυσω.

Reaction score
45
Καλημέρα. Αυτό που ζητάς έχει τεράστιες διαστάσεις και ό,τι και αν σου προτείνουν πάντα θα υπάρχουν άπειρα υπόλοιπα. Επίσης, θα πρέπει να προσέξεις την έκδοση. Κυκλοφορούν διάφορα πράγματα και σίγουρα κάποια παίζουν καλύτερα. Μερικές προτάσεις από εμένα:

Deep Purple - Machine head (25th anniversary edition)
Eric Clapton - Unplugged
Steely Dan - Aja
Bad Company - Bad Co
Pink Floyd - The dark side of the moon
Chris Rea - The road to hell
Miles Davis - Kind of blue
Duke Ellington - Jazz party in stereo
Deanna Kirk - Live at Deanna's
Dianna Krall - Live in Paris
Patricia Barber - Companion
Arne Domnerus - Jazz at the pawnhouse

Τα παραπάνω είναι εμπορικά cd με δημοφιλή μουσική που έχει αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου. Αν θες να εξαντλήσεις τις ποιοτικές δυνατότητες των ηχείων σου, σαφώς υπάρχουν και πιο "ψαγμένα" cd, τα οποία μπορείς να βρεις στα ειδικά sites των αντίστοιχων εταιριών. Το περιεχόμενό τους βέβαια, με όρους διαχρονικότητας, συνήθως δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Ποιοτικά όμως είναι άψογα.

Reaction score
1.831
Απάντηση: μουσικα CD που πρεπει ναχουμε ολοι

Ρε παλουκάρια μήπως το πάτε ανάποδα?

Αγοράζουμε ηχεία για να ακούμε τη μουσική μας, όχι μουσική για να ακούμε τα ηχεία. :105:

χαχαχα

καλή χρονιάαααα

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Πω,πω τον καταστρέψαμε τον άνθρωπο..

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Ρε παλουκάρια μήπως το πάτε ανάποδα?

Αγοράζουμε ηχεία για να ακούμε τη μουσική μας, όχι μουσική για να ακούμε τα ηχεία. :105:

χαχαχα

καλή χρονιάαααα
Πεστα ρε Στεργιο...

Αδερφε, αν το συστημα σου ειναι σωστο, θα ξαναβαλεις ολη σου τη δισκοθηκη απο την αρχη και θα την ανακαλυψεις απο την αρχη με την ικανοποιηση του ποσο πιο ομορφα ακουγεται.

Τη μουσικη που ακουμε την επιλεγουμε εμεις γιατι ειναι εσωτερικη αναγκη, μην μπεις ποτε σε διαδικασια να επιλεγει το συστημα σου τη μουσικη που ακους.

φιλικα, Tyler

Reaction score
45
Re: Απάντηση: μουσικα CD που πρεπει ναχουμε ολοι

Δεν θα συμφωνήσω απόλυτα με το θέμα επιλογής της μουσικής. Θα πρέπει ο φίλος να μας πει τι δισκοθήκη διαθέτει. Αν για παράδειγμα του αρέσει το κλασσικό rock και η δισκοθήκη του είναι "περιορισμένη" θα μπορούσα να του προτείνω πολλούς δίσκους που δεν έχει, ακούγονται καλά και ταυτόχρονα θα του αρέσουν κιόλας. Αν δηλαδή δεν έχει τίποτα από Pink Floyd γιατί να μην πάρει το Dark side of the moon που είναι κορυφαίος δίσκος και από περιεχόμενο και από ηχογράφηση? Φυσικά το να κυνηγάς την ηχογράφηση μόνο και όχι το περιεχόμενο είναι τραγικό λάθος. Αλλά αν μπορείς να τα συνδυάσεις και τα δύο γιατί όχι?

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

στην περιπτωση ποθ αναφερεις εχεις δικιο φιλε spyhar, απλα αν δεις το πρωτο ποστ, ο φιλος λεει να του προτεινουμε οτιδηποτε αναδεικνυει τα ηχεια του για να τα ευχαριστηθει. Ισως να μην καταλαβα καλα, με αυτο που καταλαβα συμφωνω με την προτελευταια προταση του παραπανω ποστ σου.

Reaction score
45
Re: Απάντηση: μουσικα CD που πρεπει ναχουμε ολοι

Eίναι αλήθεια ότι όπως το έθεσε το θέμα ο φίλος hamurabi μας μπερδεύει. Μάλλον όμως τον συνεπήρε η βελτίωση στην απόδοση του συστήματός του, δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του και εκφράστηκε αυθόρμητα. Νομίζω ότι λίγο-πολύ έχει συμβεί σε όλους κάτι αντίστοιχο.

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201

Xαχαχα σορρυ αν σας μπερδεψα ρε παιδια!!
Γενικα ακουω ΟΛΑ τα ειδη μουσικης. Δεν εχω καθολου δισκοθηκη,τωρα θα φτιαξω. Απλα θα προτιμουσα να ξεκινησω απο αυτα τα cd τα οποια θα "ελαμπαν" στο συστημα μου να το διαφημισω λιγο κιαυτο. μη λεει η γυναικα οτι τσαμπα τα πηραμε:114:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Ψάξε να βρείς της FiM.

Ή έλα απο εδώ να ακούσεις μερικά..:116:

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201

gstriftos, καποιο/α συγκεκριμενο να προτεινεις να αγορασω; (το θεμα ειναι να πειστει η γυναικα οτι αξιζαν τα ηχεια που της εκλεισα το χωρο ρε συ,οχι νατακουσω εγω!!! χααχχα)

Επισης μια ερωτηση,υπαρχουν και audio cds με HD ηχο?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Όλα καλά είναι απο τεχνικής απόψεως και συμπαθητικά απο εκτελέσεις.Θες κάτι απο συγκεκριμένο είδος μουσικής;
Αν όχι πάρε κάτι απ τις συλλογές τους πχ αυτό,ή αυτά(Ι,ΙΙ,ΙΙΙ).

Επισης μια ερωτηση,υπαρχουν και audio cds με HD ηχο
Όχι.Το cd εξ ορισμού είναι 16/44.1

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201

Αχα μαλιστα...
και με αυτα τα σιντι που προτεινεις τι ακριβως παιζει; στο πρωτο λινκ σου λεει οτι ειναι "HD sound".

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Διαφορετική επεξεργασία κατά την ηχοληψία και το mastering του.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef