νεα αναλογικη πηγη

Reaction score
0
Προκειται να αγορασω το πρωτο μου πικαπ. Θα καταφυγω σε προσιτη οντιοφιλ λυση. Θα ηθελα να μου πειτε αν πρεπει να προτιμησω μοναδα με αναρτηση ή μοναδα που κανει αποσβεση μεσω μαζας . Ποια ειναι τα + και - της καθε σχολης. Ευχαριστω

Reaction score
2.248
Απάντηση: νεα αναλογικη πηγη

Δεν υπάρχει κάποια σχολή που να συνηγορεί υπέρ της μίας ή της άλλης υλοποιήσεως απόσβεσης κραδασμών ή συνδυασμού και των δύο (υπάρχουν και τέτοιες υλοποιήσεις)

Εξάλου η απόσβεση είναι ένα μόνο στοιχείο έντος πολλών άλλων που χρήζει προσοχής μέσα σε ένα αναλογικό σύστημα.

Και οι δύο υλοποήσεις έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα με πιο μέγαλο μειονέκτημα αυτό της ανάρτησης που θέλει συντήρηση σε τακτά χρονικά διαστήματα και τακτικές ρυθμίσεις ώστε να παραμένει αξιόπιστο ηχητικά.

Από την άλλη μεριά τα νέα υλικά που εμφανίστηκαν (mdf, ακρυλικό, γυαλί κτλ μετά συνδυασμών) πρόσφεραν υψηλούς συντελεστές απόσβεσης στους κατασκευαστές χωρίς τη χρήση υψηλής μάζας που ακολουθούσαν παλία στις κατασκευές τους (αλουμίνιο πχ)
Τα πλατώ μάζας έχουν επίσης πλεονέκτημα ως αφορά την συντήρηση, αφού σχεδόν δεν υφίσταται συντήρηση.

Ο συνδυασμός ανάρτησης/μάζας, με χρήση σασί/υποσασί τέλος ΙΜΗΟ είναι ο καλύτερος και χρησιμοποιείται από τους κορυφαίους κατασκευαστές αναλογικών

dcure

Επαγγελματίας
Reaction score
357
Προκειται να αγορασω το πρωτο μου πικαπ. Θα καταφυγω σε προσιτη οντιοφιλ λυση. Θα ηθελα να μου πειτε αν πρεπει να προτιμησω μοναδα με αναρτηση ή μοναδα που κανει αποσβεση μεσω μαζας . Ποια ειναι τα + και - της καθε σχολης. Ευχαριστω
Ρίξε μιά ματιά αξίζει!!

http://www.roksan.co.uk/roksan/roksanpage.php?pageno=37

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.756
Members
38.491
Νεότερο μέλος
Δημήτριος Φάβας