νεα network player απο την Pioneer

Μηνύματα
13.610
Reaction score
6.566
Το Μ1 το δοκιμασα εδω, και δεν μπορω να πω οτι με εντυπωσιασε, μαλλον μικρη η διαφορα απο το ενσωματωμενο του ενισχυτη (M. F κι αυτος).
μαλλον θα μαζεψω κανα φραγκο (οτι "κρυφο" ειχα μου τα εφαγαν τα B&W 805d!!!!) και θα ανεβω στο 100αρικο. Αλλα παλι θα πασχω απο μ.πλ. - χαμος!
εγω ειμαι της λυσης network music player σε αυτα τα χρηματα περιπου και αργοτερα ενα καλυτερο dac και συνδεση του πρωτου ψηφιακα,παντα βεβαια και με το laptop μας εκει κοντα για συνδεση στο usb dac.Ειναι σαφως καλυτερη επιλογη απο την αγορα ενος ακριβοτερου network player. Φυσικα μπαινουν στην μεση,η εξελιξη των συσκευων (ραγδαια),καλωδια,ματσαρισματα κλπ.
 

Μηνύματα
27.076
Reaction score
25.010
Σε ρώτησα , γιατί έχω το dune hd duo, το οποίο σαν media player είναι εξαιρετικό , όχι ώς dac βέβαια, το έχω με άλλο dac.
Απλά ήθελα να δω αν αξίζει τον κόπο και τα χρήματα να ασχοληθώ με κάτι άλλο. Όμως νομίζω πως δεν αξίζει τον κόπο και τα χρήματα τελικά. IMHO πάντα. Δεν κατηγορώ το μηχάνημα . Είναι εξαιρετικό , όσον αφορά αυτά που κάνει και όπως τα κάνει.
Απλά θεωρώ πώς έχοντας τον denon avp-a1hd , σαν dac , μάλλον δεν χρειάζεται να διαθέσω κάποιο extra ποσό.
IMHO πάντα. Τι λέτε?
 

Μηνύματα
13.610
Reaction score
6.566
Σε ρώτησα , γιατί έχω το dune hd duo, το οποίο σαν media player είναι εξαιρετικό , όχι ώς dac βέβαια, το έχω με άλλο dac.
Απλά ήθελα να δω αν αξίζει τον κόπο και τα χρήματα να ασχοληθώ με κάτι άλλο. Όμως νομίζω πως δεν αξίζει τον κόπο και τα χρήματα τελικά. IMHO πάντα. Δεν κατηγορώ το μηχάνημα . Είναι εξαιρετικό , όσον αφορά αυτά που κάνει και όπως τα κάνει.
Απλά θεωρώ πώς έχοντας τον denon avp-a1hd , σαν dac , μάλλον δεν χρειάζεται να διαθέσω κάποιο extra ποσό.
IMHO πάντα. Τι λέτε?

ειναι διαφορετικες συσκευες,το ενα ειναι media player με δικτυακες δυνατοτητες το αλλο καθαροαιμο audio network player. Αν μπορεις να κανεις πλοηγηση χωρις εξωτερικη οθονη ή τηλεοραση και σε καλυπτει ο ηχος του σε συνδυασμο με το dac που το εχεις συνδεσει,προφανως και δεν χρειαζεσαι κατι αλλο. Εγω το προτιμησα ,γιατι κακα τα ψεμματα δεν ηθελα να ανοιγω παντα υπολογιστη ή λαπτοπ για να ακουω μουσικη και πιο ειδικα οταν απλα ηθελα να ακουσω ιντερνετικο ραδιοφωνο. Απο την αλλη δεν θα μπορουσα να ζησω μονο με αυτο,πολλες φορες θελω να ακουσω απο υπολογιστη+dac με foobar κλπ.Επειδη η ζωη ειναι τελικα πολυ μικρη για να τρωγομαστε με τετοια,το πηρα και ακουω με οτι θελω αναλογα με τα κεφια μου.
 

Μηνύματα
27.076
Reaction score
25.010
ειναι διαφορετικες συσκευες,το ενα ειναι media player με δικτυακες δυνατοτητες το αλλο καθαροαιμο audio network player. Αν μπορεις να κανεις πλοηγηση χωρις εξωτερικη οθονη ή τηλεοραση και σε καλυπτει ο ηχος του σε συνδυασμο με το dac που το εχεις συνδεσει,προφανως και δεν χρειαζεσαι κατι αλλο. Εγω το προτιμησα ,γιατι κακα τα ψεμματα δεν ηθελα να ανοιγω παντα υπολογιστη ή λαπτοπ για να ακουω μουσικη και πιο ειδικα οταν απλα ηθελα να ακουσω ιντερνετικο ραδιοφωνο.
Κοίτα , το έχω συνδεδεμένο με ένα samsung monitor 27 " λόγω απόστασης αλλά και λόγω στραβομάρας. Σαν Player δεν μου λείπει κάτι , εκτός ίσως από αυτό που γράφει ο lakis στο αντίστοιχο thread ότι αν δεν τελειώσει το κομμάτι δεν μπορείς να πάς σε κάποιο άλλο, χωρίς διακοπή της αναπαραγωγής. Σαν media Player το είχα πάρει αρχικά για ταινίες και home cinema αλλά στην πορεία λειτουργεί πιο πολύ ως media Player μουσικής παρά για ταινίες. Όχι ότι δεν παίζει ταινίες , αλλά πλέον ακούω πιο πολύ μουσική. Είναι συνδεδεμένο μέσω δικτύου στο main pc που είναι και Server , και είναι συνέχεια ανοικτό.
Αυτά εν ολίγοις .
 

Μηνύματα
27.076
Reaction score
25.010
Επίσης να προσθέσω κάτι. Συχνά γράφω από το Internet radio που έχει το dune , από έναν συγκεκριμένο σταθμό , σε dat που χρησιμοποιώ κατά κόρον , και γεμίζω κασσέτες dat με κομμάτια raw, απλά και μόνο για να τα ακούω, έτσι όπως τα γράφω δλδ mp3.
 

Μηνύματα
393
Reaction score
201
και ομως......μου φανηκε περιεργο και εμενα.Να πω οτι η συγκριση (αυτονομο και σαν usb dac) εγινε με την συσκευη να αναπαραγαγει υλικο απο σκληρο δισκο και οχι απο lan,αν και δεν ξερω ποσο επιδρα αυτο.

Οι συσκευες που εχουν περασει απο τα χερια μου και αρα αυτες αποτελουν και την βαση για να κρινω, ειναι logitech squeezebox touch,denon dnp-720ae,pioneer N30 και απο dac,Μusical fidelity v-dacI,v-dac II (με psu και χωρις),v-90,M1 (τελευταια εκδοση),cambridge audio dacmagic I. Αυτο που μπορω να πω οτι ειχε ελαφρα καλυτερο ηχο (στα μεσαια και στις υψηλες) ηταν το m1,αλλα αυτο ειναι μαλλον προσωπικο γουστο και οχι απολυτη κριση,αλλα και παλι μιλαμε για μια συσκευη που κοστιζε (δεν βγαινει πλεον) 450 ευρω και ηταν μονο dac (οχι και network player). Νομιζω οτι σαν απλο dac μπορει να συγκριθει με συσκευες 400-500 ευρω,αν και πλεον η ταση στην αγορα ειναι τα απλα usb dac να κινουνται πιο χαμηλα (μεχρι 300 ευρω) ,ενω οι πιο σοβαρες συσκευες (με κανονικη τροφοδοσια κλπ) παιζουν πλεον απο 700 ευρω και πανω. Υπαρχει δηλαδη ενα κενο πλεον στους θεωρητικα αμεσους ανταγωνιστες του σαν dac.

Nα συμπληρωσω και την δυνατοτητα αναπαραγωγης dsd αρχειων,αλλα αυτο δεν το εχω δοκιμασει ακομα μιας και δεν εχω τετοιο υλικο.
Καλησπερα. Σε σχεση με το touch πως σου φαινεται ο ηχος του pioneer?
 

Μηνύματα
41
Reaction score
36
Το ενδιαφέρον μου για συσκευές σαν το Ν-50Α άρχισε οταν διαπίστωσα οτι ο αριθμός των ψηφιακών μουσικών αρχείων (HD κυρίως αλλά και flac) της συλλογής μου μεγάλωνε εκθετικά τα τελευταία χρόνια. Στο οικιακό σύστημα του σπιτιού, το ρόλο της ανάγνωσης αυτών των αρχείων αναλάμβανε το παλιό καλό (και ακομα άριστο στον τομέα της εικόνας) PopCorn A-210. Tο μηχανάκι αυτό (μοντέλο 2010, να θυμίσω) διάβαζε μέχρι και flac 24-192 (οχι DSD βεβαια) αλλά όχι πάντα απροβλημάτιστα (κάποια τα διάβαζε, κάποια όχι, σε άλλα έκανε διακοπές). Σαν DAC χρησιμοποιούσα το ενσωματωμένο DAC του ενισχυτή μου (Denon AVR-3311) που ήταν το μοντέλο ΑΚ4358VQ 24b της Ιαπωνικης ΑΚΜ. Να υπενθυμίσω εδώ οτι DAC της ΑΚΜ φορούσε και το προηγούμενο μοντελο της Pioneer, το Ν-50, αλλά το πιο προηγμένο ΑΚ4480 32b. Έπρεπε λοιπον να αναβαθμίσω τόσο την
πηγή ανάγνωσης των μουσικών αρχείων όσο και το DAC με κάτι πιο προηγμένο και πιο μουσικό. Εδώ βεβαια έρχεται και κολλάει μια ιδιοτροπία μου, το οτι δλδ δεν γουστάρω ΚΑΘΟΛΟΥ να έχω δίπλα στο οικιακο σύστημα του σαλονιού το λαπτοπ (ή το PC του δικτυου) για να παιζω μεσω αυτου τη μουσική, ηθελα κατι αυτονομο που να ειναι και media player και DAC μαζί. Τετοιες λυσεις υπήρχαν (Marrantz, Cambridge Audio κλπ) αλλά ήταν ακριβότερες και δεν συνδύαζαν ολες τις ευκολίες που συνδυάζει το Ν-50Α που επιπλέον είχε και διπλά DAC, τα εξαιρετικά Sabre32 ESS9011. Και φυσικά το value for money ήταν συντριπτικο υπερ του
Pioneer.

Χαρακτηριστικά

Το μηχανακι (μαυρο) ειναι πανεμορφο, λεπτό και κομψό με ωραια ματ προσοψη βουρτσισμενου αλουμινίου με ωραια έγχρωμη οθονη 3.5'' (τι καλα να ηταν μεγαλύτερη) στην οποια φαινονται και Ελληνικοι χαρακτηρες. Απο πλευράς εισόδων και εξοδων ειναι πληρες (βλ σελ. 1), εχει ψηφιακή εισοδο οπτικη και coaxial οπου μπορεις να συνδεσεις παλιοτερες ψηφιακές συσκευές και να εκμεταλλευτεις το DAC του Ν-50Α, LAN εισοδο και δύο USB εισοδους, μια μπροστα και μια πισω (type A και οι δυο). Eβαλα εναν εξωτερικο USB σκληρό δίσκο 1 ΤΒ και τον διάβασε με τη μία τόσο απο την μπροστινη USB θυρα όσο και από την πίσω. Ο δισκος πρεπει να ειναι φορμαρισμενος μόνο σε FAT32, αλλά αυτό προκειμενου για μεγαλες χωρητικοτητες (πχ 1 ΤΒ) και για μεγαλα, ετσι κι αλλιως, αρχεια οπως ειναι τα ΗD flac δεν εχειΚΑΜΜΙΑ απολυτως πρακτική σημασία, ο δε χωρος που χανεις λογω μεγαλύτερου allocation unit size ειναι ελάχιστος. Διαβαζει ολη την δομη των καταλογων και πλοηγεισαι ευκολα με το τηλεκοντρολ. Δεν υποστηριζει playlists αλλα αν του βαλεις να παιξει το πρωτο αρχειο ενος καταλογου θα συνεχισει να διαβαζει και τα υπολοιπα με τη σειρα τους μεχρι το τελος (ή κ τυχαία αν το επιλεξεις). Το ιντερνετικο ραδιοφωνο δουλευει μια χαρα και σου βγαζει τεράστια λιστα ιντερνετικων ραδιοφώνων κατα περιοχή (και απο Ελλάδα) αλλα και κατα ειδος μουσικης (rock, jazz, κλασσική και αλλες πολλες κατηγορίες). Οταν παιζει καποιο σταθμο δειχνει στην οθονη του και τη δειγματοληψία του ηχου (καποιοι σταθμοι που εκπεμπουν σε mp3 320 ακουγονται εκπληκτικα). Στο spotify μας τα χαλαει λιγο διοτι υποστηριζει μόνον την επι πληρωμή premium εκδοση του (δυστυχώς...). Στην οθονη του φαινονται και τα εξωφυλλα των αλμπουμ (αν τα εχεις φορτωσει στον ιδιο καταλογο με τα τραγουδια) αλλα μονο για mp3 και DSD αρχεία (σύμφωνα με το manual) αλλα και απο wav απο οτι διαπιστωσα εγω, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ομως οχι απο flac (ελπιζω να το διορθωσουν με την πρωτη αναβαθμιση firmware). Για ακροάσεις μεσω LAN μην με ρωτατε γιατι απλα δεν το χρησιμοποιω ετσι και δεν το πηρα γι αυτο το σκοπο, οπως προανεφερα. Φυσικά το δοκιμασα, βλεπει τις βιβλιοθηκες σου και παιζει απο εκει τα παντα.
Βεβαια, όλα τα παραπάνω θα ηταν δυσλειτουργικά αν επρεπε να βλεπεις καθε πληροφορία χειρισμου απο την (μικρη) οθονη του, καθημενος 3 μετρα μακρια στην πολυθρονα σου (ειδικά για μεγαλυτερους ανθρωπους...). Εδώ ερχεται και δενει τελεια η mobile εφαρμογη της Pioneer (για iOs και Android) που ειναι απλη ,λιτή και απόλυτα λειτουργική. Ο,τι προανεφερα παραπανω απο λειτουργιες (browsing, αναπαραγωγή, ιντερνετικο ραδιοφωνο, spotify, στοιχεια αναπαραγομενου κομματιου ή ιντερνετικου σταθμού, ακομα και το εξωφυλλο του αλμπουμ) φαινονται τελεια στο tablet και ο χειρισμος του απο αυτο ειναι παιχνιδακι, ξεχνας το τηλεκοντρολ της συσκευης. Ακομα και scrolling κανει στους μεγαλους τιτλους για να βλεπεις ολα τα στοιχεια τους. Εννοειται βεβαια οτι το tablet θα βλέπει το ιδιο δικτυο στο οποιο ειναι συνδεδεμενο το Ν-50Α (αναλυτικές οδηγίες εδώ)

Εντυπώσεις ακρόασης

Οταν εβαλα να παιξω τα πρωτα ΗD αρχεια, και θυμουμενος πως τα επαιζε ο προηγουμενος συνδυασμος μου, επαθα πλάκα. O ηχος των ηχείων μου (Martin Logan Motion 12) ειχε μεταμορφωθει ριζικά. Βαθιά μπασα, ισορροπημενη μεσαια περιοχή, υπέροχα (καπως μαλακά) πριμα, πολυ καλη στερεοφωνικη εικονα. Σε αρχεια 24-192 η διαφορά ηταν ακουστή και μεγάλη. Η φυσικότητα των φωνων (ανδρικών και γυναικείων) ηταν απιστευτη. Ποτέ δεν ειχα ξανακουσει ετσι την Diana Krall !!. Σε αρχειο DSD με κιθαρα και ανδρικη φωνή η αισθηση ηταν απλά μοναδικη και ανεπαναληπτη. Τουλάχιστον για τα δικα μου αυτια και για το δικο μου μεσαιο συστημα, η διαφορά που εισεπραξα στον ηχο ηταν πολυ μεγαλη.
Μια ακομα επιβεβαιωση της ποιοτητας του ηχου ηρθε οταν ακουσα (καλης ποιότητας) CD απο το BD player μου (PHILIPS BDP9600) το οποιο συνδεσα, απο την coaxial digital out εξοδο του, με την την coaxial digital in εισοδο του Ν-50Α με ενα καλο καλωδιο. Το Philips εχει ενα εξαιρετικο DAC (Burr Brown της Texas) και εχει εισπράξει εξαιρετικές κριτικες για τον ηχο του και ετσι το ακουγα απο το προηγουμενο setup μου (δλδ απο την αναλογική εξοδο του Philips στην αντιστοιχη εισοδο του ενισχυτή, παρακαμπτοντας δλδ το DAC του ενισχυτή και χρησιμοποιωντας το DAC του Philips). E, λοιπον, μεσω του Ν-50Α το Philips ακουγεται πια ακομα καλυτερο, πιο μουσικο και πιο λεπτομερειακο !! Και αυτο για μενα λεει πολλά.
Εκει ομως που επαθα τη μεγαλύτερη πλακα ηταν οταν εβαλα να παιξουν mp3 αρχεια στη λειτουργια upsampling: ο ηχος κυριολεκτικά μεταμορφωθηκε προς το καλυτερο (πιστεψτε με, δεν υπερβαλλω). Καθε ταπεινο mp3 128 kb αλλαξε σε καλης ποιοτητας flac και αυτο απο μονο του δικαιολογει πολλά απο τα χρηματα που κοστιζει αυτο το εκπληκτικο μηχανακι.

Συμπέρασμα

Εμεινα απολυτα ευχαριστημενος απο το μηχανακι και τις υπολοιπες μερες θα το ξετιναξω στα ακουσματα. Με απολυτα λογικη τιμη 530 € (ίσως την φθηνοτερη της Ευρώπης) αποτελει για μενα αριστη επιλογη. Θα επανελθω με ο,τι νεοτερο εχω.

Reviews

What Hi-Fi (26-2-2015)

Υποστήριξη

Eπίσημος ιστοτοπος του προϊόντος
 

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
11.830
Reaction score
2.427
Knick αριστο review, με εβαλες σε πειρασμο, αν και δεν ξερω τι θα κανω με τους ntfs σκληρους που εχω:(
 

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
11.830
Reaction score
2.427
Για τον John Markou: αν εχεις android (ή και ios) συσκευη (κινητο, ταμπλετ) κατεβασε την εφαρμογη για το Dune. Βολευει αριστα!
 

Μηνύματα
41
Reaction score
36
Knick αριστο review, με εβαλες σε πειρασμο, αν και δεν ξερω τι θα κανω με τους ntfs σκληρους που εχω:(
Αν οι δισκοι σου εχουν ΜΟΝΟ μουσικα αρχεία, τα αντιγραφεις ολα προσωρινά καπου, φορμαρεις το δισκο σε FAT32 και τα ξανααντιγραφεις πισω παλι. Αν οχι, χρειαζεσαι εναν dedicated δισκο FAT32, μονο με μουσικα αρχεία.
 

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
11.830
Reaction score
2.427
Ετσι πρεπει να γινει μα ποσους ακομη να παρω; τρεις γεματοι κι εναν σχεδον "βαρεμενο" εχω πληρεις. Ασε που θελει κα πολυ χρονο η μετεγγραφη. Θα δω...
 

Μηνύματα
6.905
Reaction score
5.783
Ετσι πρεπει να γινει μα ποσους ακομη να παρω; τρεις γεματοι κι εναν σχεδον "βαρεμενο" εχω πληρεις. Ασε που θελει κα πολυ χρονο η μετεγγραφη. Θα δω...
Eγω εχω παρει εναν 500gb,εχω περασει μεσα τα αρχεια που θελω να ακουσω,και οταν τα βαρεθω,διαγραφη και καινουργια μετα απο τους δισκους οπου εχω ολα τα αρχεια μου.
 

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
11.830
Reaction score
2.427
Εσυ εφτιαξες εναν σκληρο με "αγαπημενα" - ελα ομως που η διαθεση δεν ειναι...δεδομενη και σταθερη!

Στα 305€ δυο εβδομαδων (γλυκαθηκε και θα παρει το 70Α!) στο ebay, ληγει σε καμια ωρα, απο Αγγλια μα δεν απανταει αν στελνει εδω. Αν πει "yes" συμφερει η αγορα του (+ μεταφορικα), οταν στο μεταξυ απο Ελληνικα μαγαζια η τιμη (μετα εγγυησεως) πηγε στα 485€;;;
 
Last edited:


Μηνύματα
41
Reaction score
36
Αυτο που φαινεται ως Ν50-Κ ειναι το παλαιο ή το νεο; ο Σκρουτζ καπου μπερδευτηκε...
http://soundgallery.gr/shop/home-audio/network-players/3468/pioneer-n-50-k-
Στο skroutz αν ψαξεις για Pioneer N-50A θα σου δωσει αποτελεσματα και για το Ν-50 και για το Ν-50Α μαζι. Απλα πηγαινε προς το τελος της λιστας και εκει θα βρεις 4-5 μαγαζια που εχουν το Ν-50Α, μεταξυ των οποιων και αυτο που αγορασα εγω με 530 €
 


I

iason

Guest
Το ενδιαφέρον μου για συσκευές σαν το Ν-50Α άρχισε οταν διαπίστωσα οτι ο αριθμός των ψηφιακών μουσικών αρχείων (HD κυρίως αλλά και flac) της συλλογής μου μεγάλωνε εκθετικά τα τελευταία χρόνια. Στο οικιακό σύστημα του σπιτιού, το ρόλο της ανάγνωσης αυτών των αρχείων αναλάμβανε το παλιό καλό (και ακομα άριστο στον τομέα της εικόνας) PopCorn A-210. Tο μηχανάκι αυτό (μοντέλο 2010, να θυμίσω) διάβαζε μέχρι και flac 24-192 (οχι DSD βεβαια) αλλά όχι πάντα απροβλημάτιστα (κάποια τα διάβαζε, κάποια όχι, σε άλλα έκανε διακοπές). Σαν DAC χρησιμοποιούσα το ενσωματωμένο DAC του ενισχυτή μου (Denon AVR-3311) που ήταν το μοντέλο ΑΚ4358VQ 24b της Ιαπωνικης ΑΚΜ. Να υπενθυμίσω εδώ οτι DAC της ΑΚΜ φορούσε και το προηγούμενο μοντελο της Pioneer, το Ν-50, αλλά το πιο προηγμένο ΑΚ4480 32b. Έπρεπε λοιπον να αναβαθμίσω τόσο την
πηγή ανάγνωσης των μουσικών αρχείων όσο και το DAC με κάτι πιο προηγμένο και πιο μουσικό. Εδώ βεβαια έρχεται και κολλάει μια ιδιοτροπία μου, το οτι δλδ δεν γουστάρω ΚΑΘΟΛΟΥ να έχω δίπλα στο οικιακο σύστημα του σαλονιού το λαπτοπ (ή το PC του δικτυου) για να παιζω μεσω αυτου τη μουσική, ηθελα κατι αυτονομο που να ειναι και media player και DAC μαζί. Τετοιες λυσεις υπήρχαν (Marrantz, Cambridge Audio κλπ) αλλά ήταν ακριβότερες και δεν συνδύαζαν ολες τις ευκολίες που συνδυάζει το Ν-50Α που επιπλέον είχε και διπλά DAC, τα εξαιρετικά Sabre32 ESS9011. Και φυσικά το value for money ήταν συντριπτικο υπερ του
Pioneer.

Χαρακτηριστικά

Το μηχανακι (μαυρο) ειναι πανεμορφο, λεπτό και κομψό με ωραια ματ προσοψη βουρτσισμενου αλουμινίου με ωραια έγχρωμη οθονη 3.5'' (τι καλα να ηταν μεγαλύτερη) στην οποια φαινονται και Ελληνικοι χαρακτηρες. Απο πλευράς εισόδων και εξοδων ειναι πληρες (βλ σελ. 1), εχει ψηφιακή εισοδο οπτικη και coaxial οπου μπορεις να συνδεσεις παλιοτερες ψηφιακές συσκευές και να εκμεταλλευτεις το DAC του Ν-50Α, LAN εισοδο και δύο USB εισοδους, μια μπροστα και μια πισω (type A και οι δυο). Eβαλα εναν εξωτερικο USB σκληρό δίσκο 1 ΤΒ και τον διάβασε με τη μία τόσο απο την μπροστινη USB θυρα όσο και από την πίσω. Ο δισκος πρεπει να ειναι φορμαρισμενος μόνο σε FAT32, αλλά αυτό προκειμενου για μεγαλες χωρητικοτητες (πχ 1 ΤΒ) και για μεγαλα, ετσι κι αλλιως, αρχεια οπως ειναι τα ΗD flac δεν εχειΚΑΜΜΙΑ απολυτως πρακτική σημασία, ο δε χωρος που χανεις λογω μεγαλύτερου allocation unit size ειναι ελάχιστος. Διαβαζει ολη την δομη των καταλογων και πλοηγεισαι ευκολα με το τηλεκοντρολ. Δεν υποστηριζει playlists αλλα αν του βαλεις να παιξει το πρωτο αρχειο ενος καταλογου θα συνεχισει να διαβαζει και τα υπολοιπα με τη σειρα τους μεχρι το τελος (ή κ τυχαία αν το επιλεξεις). Το ιντερνετικο ραδιοφωνο δουλευει μια χαρα και σου βγαζει τεράστια λιστα ιντερνετικων ραδιοφώνων κατα περιοχή (και απο Ελλάδα) αλλα και κατα ειδος μουσικης (rock, jazz, κλασσική και αλλες πολλες κατηγορίες). Οταν παιζει καποιο σταθμο δειχνει στην οθονη του και τη δειγματοληψία του ηχου (καποιοι σταθμοι που εκπεμπουν σε mp3 320 ακουγονται εκπληκτικα). Στο spotify μας τα χαλαει λιγο διοτι υποστηριζει μόνον την επι πληρωμή premium εκδοση του (δυστυχώς...). Στην οθονη του φαινονται και τα εξωφυλλα των αλμπουμ (αν τα εχεις φορτωσει στον ιδιο καταλογο με τα τραγουδια) αλλα μονο για mp3 και DSD αρχεία (σύμφωνα με το manual) αλλα και απο wav απο οτι διαπιστωσα εγω, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ομως οχι απο flac (ελπιζω να το διορθωσουν με την πρωτη αναβαθμιση firmware). Για ακροάσεις μεσω LAN μην με ρωτατε γιατι απλα δεν το χρησιμοποιω ετσι και δεν το πηρα γι αυτο το σκοπο, οπως προανεφερα. Φυσικά το δοκιμασα, βλεπει τις βιβλιοθηκες σου και παιζει απο εκει τα παντα.
Βεβαια, όλα τα παραπάνω θα ηταν δυσλειτουργικά αν επρεπε να βλεπεις καθε πληροφορία χειρισμου απο την (μικρη) οθονη του, καθημενος 3 μετρα μακρια στην πολυθρονα σου (ειδικά για μεγαλυτερους ανθρωπους...). Εδώ ερχεται και δενει τελεια η mobile εφαρμογη της Pioneer (για iOs και Android) που ειναι απλη ,λιτή και απόλυτα λειτουργική. Ο,τι προανεφερα παραπανω απο λειτουργιες (browsing, αναπαραγωγή, ιντερνετικο ραδιοφωνο, spotify, στοιχεια αναπαραγομενου κομματιου ή ιντερνετικου σταθμού, ακομα και το εξωφυλλο του αλμπουμ) φαινονται τελεια στο tablet και ο χειρισμος του απο αυτο ειναι παιχνιδακι, ξεχνας το τηλεκοντρολ της συσκευης. Ακομα και scrolling κανει στους μεγαλους τιτλους για να βλεπεις ολα τα στοιχεια τους. Εννοειται βεβαια οτι το tablet θα βλέπει το ιδιο δικτυο στο οποιο ειναι συνδεδεμενο το Ν-50Α (αναλυτικές οδηγίες εδώ)

Εντυπώσεις ακρόασης

Οταν εβαλα να παιξω τα πρωτα ΗD αρχεια, και θυμουμενος πως τα επαιζε ο προηγουμενος συνδυασμος μου, επαθα πλάκα. O ηχος των ηχείων μου (Martin Logan Motion 12) ειχε μεταμορφωθει ριζικά. Βαθιά μπασα, ισορροπημενη μεσαια περιοχή, υπέροχα (καπως μαλακά) πριμα, πολυ καλη στερεοφωνικη εικονα. Σε αρχεια 24-192 η διαφορά ηταν ακουστή και μεγάλη. Η φυσικότητα των φωνων (ανδρικών και γυναικείων) ηταν απιστευτη. Ποτέ δεν ειχα ξανακουσει ετσι την Diana Krall !!. Σε αρχειο DSD με κιθαρα και ανδρικη φωνή η αισθηση ηταν απλά μοναδικη και ανεπαναληπτη. Τουλάχιστον για τα δικα μου αυτια και για το δικο μου μεσαιο συστημα, η διαφορά που εισεπραξα στον ηχο ηταν πολυ μεγαλη.
Μια ακομα επιβεβαιωση της ποιοτητας του ηχου ηρθε οταν ακουσα (καλης ποιότητας) CD απο το BD player μου (PHILIPS BDP9600) το οποιο συνδεσα, απο την coaxial digital out εξοδο του, με την την coaxial digital in εισοδο του Ν-50Α με ενα καλο καλωδιο. Το Philips εχει ενα εξαιρετικο DAC (Burr Brown της Texas) και εχει εισπράξει εξαιρετικές κριτικες για τον ηχο του και ετσι το ακουγα απο το προηγουμενο setup μου (δλδ απο την αναλογική εξοδο του Philips στην αντιστοιχη εισοδο του ενισχυτή, παρακαμπτοντας δλδ το DAC του ενισχυτή και χρησιμοποιωντας το DAC του Philips). E, λοιπον, μεσω του Ν-50Α το Philips ακουγεται πια ακομα καλυτερο, πιο μουσικο και πιο λεπτομερειακο !! Και αυτο για μενα λεει πολλά.
Εκει ομως που επαθα τη μεγαλύτερη πλακα ηταν οταν εβαλα να παιξουν mp3 αρχεια στη λειτουργια upsampling: ο ηχος κυριολεκτικά μεταμορφωθηκε προς το καλυτερο (πιστεψτε με, δεν υπερβαλλω). Καθε ταπεινο mp3 128 kb αλλαξε σε καλης ποιοτητας flac και αυτο απο μονο του δικαιολογει πολλά απο τα χρηματα που κοστιζει αυτο το εκπληκτικο μηχανακι.

Συμπέρασμα

Εμεινα απολυτα ευχαριστημενος απο το μηχανακι και τις υπολοιπες μερες θα το ξετιναξω στα ακουσματα. Με απολυτα λογικη τιμη 530 € (ίσως την φθηνοτερη της Ευρώπης) αποτελει για μενα αριστη επιλογη. Θα επανελθω με ο,τι νεοτερο εχω.

Reviews

What Hi-Fi (26-2-2015)

Υποστήριξη

Eπίσημος ιστοτοπος του προϊόντος
Πολύ ωραίος μπράβο και καλοάκουστο ,θεωρητικά το Pioneer N70A είναι καλύτερο από το Ν 50Α εχεις μήπως καμιά εμπειρία να μας μεταφέρεις?
 

Μηνύματα
41
Reaction score
36
Πολύ ωραίος μπράβο και καλοάκουστο ,θεωρητικά το Pioneer N70A είναι καλύτερο από το Ν 50Α εχεις μήπως καμιά εμπειρία να μας μεταφέρεις?
Το Ν-70Α ηταν η αρχικη μου επιλογη, εχει διπλα DAC καλυτερα (Sabre32 ESS9016) και επιπλεον εχει και ενισχυτη ακουστικών (πολυ σημαντικο) αλλα κοστιζει υπερδιπλάσια (1200 €) και δεν το σηκωνα
 

I

iason

Guest
Το Ν-70Α ηταν η αρχικη μου επιλογη, εχει διπλα DAC καλυτερα (Sabre32 ESS9016) και επιπλεον εχει και ενισχυτη ακουστικών (πολυ σημαντικο) αλλα κοστιζει υπερδιπλάσια (1200 €) και δεν το σηκωνα
Ευχαριστώ πολύ ,καλό βράδυ.:)
 

Μηνύματα
13.610
Reaction score
6.566
ωραια παρουσιαση-εντυπωσεις,θα συμφωνησω με τα περισσοτερα,χαρα στο κουραγιο σου......
Το Ν-70Α ειναι οντως αρκετα καλοφτιαγμενο αλλα κοστιζει και 700 σχεδον ευρω παραπανω.

 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.311
Μηνύματα
2.858.166
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top