οικονομικο ηχοσυστημα..

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: οικονομικο ηχοσυστημα..

α τωρα τα θελει ο κ..σου που λενε να σε ζαλιζω..:107
στρωσιμο θα εννοεις να μη τα βαζω πολυ δυνατα για λιγες μερες?
καλα κατσε πρωτα να ερθουν..σου δινω αδεια τωρα και οταν τα παρω θα ξαναγραψω εννοειτε..
να τα παιξεις σε χαμηλες εντασεις για να στρωσουν τα μεγαφωνα, η διαδρομη της αναρτησης κλπ κλπ. Καμια 25αρια ωρες.

Reaction score
0

χρονια πολλα και επανερχομαι γιατι ολοκληρωθηκαν οι παραγγελιες μου και απο αυριο τα περιμενω..τελικα για cd player αφου ειδα τι παιζεται ανεβασα κιαλλο το μπατζετ και πηγα στο yamaha cdx 397(194Ε) που θα ταιριαζει φανταζομαι με τον ενισχυτη.
οποτε απο 400Ε που ελεγα στην αρχη κατεληξα στο συνολο 620Ε.οταν τα παραλαβω θα επανελθω για τυχον αποριες...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

χρονια πολλα και επανερχομαι γιατι ολοκληρωθηκαν οι παραγγελιες μου και απο αυριο τα περιμενω..τελικα για cd player αφου ειδα τι παιζεται ανεβασα κιαλλο το μπατζετ και πηγα στο yamaha cdx 397(194Ε) που θα ταιριαζει φανταζομαι με τον ενισχυτη.
οποτε απο 400Ε που ελεγα στην αρχη κατεληξα στο συνολο 620Ε.οταν τα παραλαβω θα επανελθω για τυχον αποριες...
Aξιζει τον κοπο και τα χρηματα και με το παραπανω. Απλα τσεκαρε στην παραγγελια του cd, οτι θα σου στειλουν το CDX-397 mkII, που παιζει και MP3 και οχι το απλο.

Reaction score
0

ενταξει το cd player ηρθε αν και δεν ενδιαφερομαι για mp3,αυτο ειναι το mk2.
οποτε οταν με το καλο ερθουν και τα υπολοιπα συνδεω τα ηχεια με το cd player και με μια οπτικη ινα τον ενισχυτη με το cd player ετσι παει??
και μετα το στρωσιμο απο οτι μου ειπαν για τον ενισχυτη δεν ειναι 25 ωρεσ αλλα 100.
οτι ειναι πανω σαυτα και κανω λαθος διαφωτιστε..

Reaction score
1.188

ενταξει το cd player ηρθε αν και δεν ενδιαφερομαι για mp3,αυτο ειναι το mk2.
οποτε οταν με το καλο ερθουν και τα υπολοιπα συνδεω τα ηχεια με το cd player και με μια οπτικη ινα τον ενισχυτη με το cd player ετσι παει??
και μετα το στρωσιμο απο οτι μου ειπαν για τον ενισχυτη δεν ειναι 25 ωρεσ αλλα 100.
οτι ειναι πανω σαυτα και κανω λαθος διαφωτιστε..
Διαφωνούμε κάθετα, οριζόντια και διαγωνίως! :116:

Τα ηχεία δεν συνδέονται στο CD player, συνδέονται στον ενισχυτή! Βασικό αυτό!
Το CD player συνδέεται στον στερεοφωνικό ενισχυτή με δύο RCA (άσπρο-κόκκινο) στην είσοδο CD. Οπτική δεν "παίζει" (συνήθως) στους στερεοφωνικούς ενισχυτές, παρά μόνον στους πολυκάναλους home cinema.
Ο ενισχυτής δεν θέλει καμμία ώρα στρώσιμο.
Τα ηχεία θέλουν λίγο στρώσιμο: Κοινώς μην τα "πλακώσεις" από τις πρώτες ώρες παιξίματος με full εντάσεις. Σιγά σιγά...

Reaction score
0

ρεζιλι εγινα:107:με τον ενισχυτη ηθελα να πω..ωραια οποτε ηχεια και cd player πανε στον ενισχυτη
καλυτερα να τα κανω πρωτα στη πραξη και μετα να σας πω..
ευχαριστω!

Reaction score
1.188

Ο.Κ. Εδώ είμαστε για όποια απορία έχεις.

Reaction score
0

τα νευρα μου!!!να εχω ενισχυτη και cd player και να μη μπορω να ακουσω! μου λενε για τα ηχεια απο δευτερα λογω μεταφορικης!!
cd player με ενισχυτη ενταξει 2 καλωδιακια ευκολο αλλα για τα ηχεια πισω εχει 2 σειρες Α και Β σε ποια θα τα συνδεσω??και επισης ειναι καπως βιδωτα.θα χρειαστει κατι ιδιαιτερο?μου φαινεται δυσκολο

Reaction score
817
Δηλαδή στην Λάρισα, δεν βρήκες μαγαζιά για hi-fi και βρήκες μόνο τις αλυσίδες; Συγνώμη αλλά και ο Νάκας έχει αφού αγόρασες yamaha (και πολύ καλά έκανες και με υγεία να τα χαρείς), και Ορφέας έχει, και το best buy έχει και Καράτζιος είναι κλπ:102:

Reaction score
1.188

τα νευρα μου!!!να εχω ενισχυτη και cd player και να μη μπορω να ακουσω! μου λενε για τα ηχεια απο δευτερα λογω μεταφορικης!!
Εντάξει συμβαίνουν αυτά... Θα έρθουν και τα Roister.

cd player με ενισχυτη ενταξει 2 καλωδιακια ευκολο αλλα για τα ηχεια πισω εχει 2 σειρες Α και Β σε ποια θα τα συνδεσω??και επισης ειναι καπως βιδωτα.θα χρειαστει κατι ιδιαιτερο?μου φαινεται δυσκολο
CD player με ενισχυτή συνδέονται με ένα ζεύγος καλωδίων RCA σε RCA (άσπρο - κόκκινο) Το άσπρο στο αριστερό κανάλι το κόκκινο στο δεξί. Από την έξοδο (output) του player στο CD input του ενισχυτή.

Ο ενισχυτής παίρνει δύο ζευγάρια ηχεία Α και Β. Συνήθως όταν έχουμε ένα μόνο ζευγάρι το συνδέουμε στο Α. (αλλά και στο Β να τα βάλεις δεν τρέχει τίποτα αρκεί και τα δύο ηχεία να βρίσκονται στο ίδιο ζευγάρι είτε Α, είτε Β)

Τα ηχεία έχουν πολικότητα. Δηλαδή πρέπει να προσέξεις να συνδέσεις το (+) του ενισχυτή με το (+) των ηχείων και το (-) ομοίως. Το καλώδιο των ηχείων που θα πάρεις είτε θα είναι μαύρο - κόκκινο είτε θα έχει μία γραμμούλα στον έναν από τους δύο αγωγούς, είτε θα τον έχει σημαδεμένο με (+ + + +)

Γυμνώνεις περίπου 1 cm με προσοχή να μην κόψεις τις τριχούλες. Ξεβιδώνεις την κόκκινη μπόρνα του ενισχυτή (όχι τελείως) και βάζεις τον κόκκινο αγωγό (ή τον μαρκαρισμένο με (+) ή γραμμούλα) με πολλή προσοχή έτσι ώστε να μπούν όλες οι τριχούλες μέσα χωρίς να παραμένει γυμνό καλώδιο εκτός που θα μπορούσε να προκαλέσει βραχυκύκλωμα και κάψιμο του ενισχυτή. Σφίγγεις με το χέρι (όχι με πένσα) έτσι ώστε να "δαγκώσει" το καλώδιο και να μην μπορεί να βγει. Ομοίως και με την μαύρη μπόρνα. Το ίδιο κάνεις και από την μεριά του ηχείου προσέχοντας τον αγωγό που έβαλες στην κόκκινη μπόρνα να τον βάλεις στο (+) του ηχείου.

Εννοείται ὀτι αυτά τα κάνεις με σβηστό τον ενισχυτή και δεν τον ανάβεις παρά μόνον όταν έχεις τελειώσει και έχεις διπλοτσεκάρει ότι έχουν γίνει όλες οι συνδέσεις σωστά, ότι δεν υπάρχει πουθενά γυνμό καλώδιο εκτεθειμένο που θα μπορούσε να ακουμπήσει είτε στο σασί του ενισχυτή, είτε σε άλλο καλώδιο και να προκαλέσει βραχυκύκλωμα.

Καλές ακροάσεις.

Reaction score
0

καταρχην σε ευχαριστω πολυ για το ποσο αναλυτικα μου τα εξηγεις!
βεβαια ειχα κοιταξει και λιγο το εγχειρηδιο αλλα ηταν λιγο μπερδεμα για τα ηχεια.πολυ για βραχυκυκλωμα μιλας και καψιμο και δεν μαρεσει:107:θα εκτυπωσω το μηνυμα σου και θα τα συνδεσω διαβαζοντας το:107:
καλο σαβατοκυριακο και απο δευτερα τα νεοτερα..

Reaction score
0
Απάντηση: Re: οικονομικο ηχοσυστημα..

Δηλαδή στην Λάρισα, δεν βρήκες μαγαζιά για hi-fi και βρήκες μόνο τις αλυσίδες; Συγνώμη αλλά και ο Νάκας έχει αφού αγόρασες yamaha (και πολύ καλά έκανες και με υγεία να τα χαρείς), και Ορφέας έχει, και το best buy έχει και Καράτζιος είναι κλπ:102:
φιλε μου εχεις δικιο!αλλα δεν το σκεφτηκα καθολου ειδικα για τον νακα αφου αυτος τα εχει αυτα για yamaha που λες.ενταξει οτι εγινε εγινε:107:

Reaction score
0

λοιπον μετα απο μεγαλη καθυστερηση ηρθαν και τα ηχεια και αυριο θα τα παρω
(τελικα τα εφεραν απο εξωτερικο η τουλαχιστον αυτη ηταν η δικιολογια)
κατι που δεν ρωτησα και για να μη χασω αλλο χρονο ρωταω..
καλωδια συνδεσης με τον ενισχυτη περιλαμβανονται στα ηχεια??
αν οχι πως θα τα ζητησω??ειναι ευκολο να τα βρω?
επισης οταν λεμε χαμηλες εντασεις στην αρχη ενοουμε ισα να ακουγεται η μεχρι τη μεση ασ πουμε??1 μερα φανταζομαι ειναι αρκετη να παιζει ετσι χαμηλα ετσι??
λογω δουλειας θα ασχοληθω τη παρασκευη με τη συνδεση αλλα καλο ειναι να ξερω καποια πραγματα γιατι σασ εμπιστευομαι.
τα λεμε

Reaction score
1.188

λοιπον μετα απο μεγαλη καθυστερηση ηρθαν και τα ηχεια και αυριο θα τα παρω
(τελικα τα εφεραν απο εξωτερικο η τουλαχιστον αυτη ηταν η δικιολογια)
Κάλιο αργά παρά ποτέ! :126:

κατι που δεν ρωτησα και για να μη χασω αλλο χρονο ρωταω..
καλωδια συνδεσης με τον ενισχυτη περιλαμβανονται στα ηχεια??
αν οχι πως θα τα ζητησω??ειναι ευκολο να τα βρω?
Όχι καλώδιο ηχείων δεν περιλαμβάνεται στην συσκευασία.
Θα το αγοράσεις από το μαγαζί που θα πάρεις τα ηχεία, ή από άλλο μαγαζί με ηλεκτρονικά.
Το ζητάς ως "καλώδιο ηχείων" τόσο απλά!
Μην σε παραμυθιάσουν και σου πουλήσουν τίποτε πανάκριβα.
3 ~ 5 €υρώ το μέτρο είναι καλά.
Διατομή 2 ~ 2.5 mm2 καρέ είναι καλά
Υπολόγισε τις θέσεις που θα τα βάλεις και μέτρησε πόσα μέτρα θα χρειαστείς.
Καλό θα ήταν να βάλεις το ίδιο μήκος και στα δύο κανάλια.

επισης οταν λεμε χαμηλες εντασεις στην αρχη ενοουμε ισα να ακουγεται η μεχρι τη μεση ασ πουμε??1 μερα φανταζομαι ειναι αρκετη να παιζει ετσι χαμηλα ετσι??
λογω δουλειας θα ασχοληθω τη παρασκευη με τη συνδεση αλλα καλο ειναι να ξερω καποια πραγματα γιατι σασ εμπιστευομαι.
τα λεμε
Όταν λέμε χαμηλές εντάσεις εννοούμε να μπορείς να απολαμβάνεις την μουσικούλα σου κανονικά σαν άνθρωπος (εσύ, όχι οι γείτονές σου) και να μπορείς να μιλήσεις με έναν άλλον άνθρωπο μέσα στο δωμάτιο. Πρίμα, μπάσα (treble, bass) άσε τα στην μέση. Μην τα "τσιτώσεις" για αρχή.

Reaction score
0

ξεκιναω την συνδεση με ερωτηση(οπως παντα)
εχω γυμνωσει τα καλωδια ειμαι ετοιμος να τα συνδεσω αλλα αυτα ειναι μαυρα απο εξω και το ενα απτα δυο εχει μια κιτρινη γραμμη.ποιο ειναι το + και - γιατι δεν τα ξεχωριζει αλλιως.πηρα τα hama 2* 2,5 που μου ειπες.

Reaction score
0

χιλια συγνωμη αλλα εχω αγχωθει και μπορει να ρωταω βλακειες.τελικα αυτο με τη κιτρινη γραμμη λογικα ειναι το + ετσι??
κατι αλλο.το καποιες τριχουλεσ μπορει να μη μπηκαν καλα μεσα στη τρυπα της βιδας των ηχειων υπαχρει προβλημα μαυτο??δλδ το ξεγυμνωμα να ναι ελαχιστα παραπανω και καποια τριχουλα να ειναι ποιο τσαλακωμενη.τι γινεται??

Reaction score
0

δεν ετυχε να σας πετυχω..τα εχω ολα ετοιμα σωστεσ πολικοτητες ειμαι ετοιμος να τα βαλω στην πριζα αλλα θα περιμενω λιγο αν εμφανιστει καποιοσ για τισ τελευταιεσ παρατηρησεις
1 τα γυμνα καλωδια ακουμπανε στο πισω μερος τω ηχειων πειραζει??
2 τα γυμνα καλωδια στον ενισχυτη δεν ακουμπανε αλλα εξεχουν λιγο απτο κουμπωμα πειραζει??ολα αυτα βεβαι επειδη τα ξεγυμνωσα λιγο παραπανω..
περιμενω το οκ για να βαλω στην πριζα

Reaction score
3

χιλια συγνωμη αλλα εχω αγχωθει και μπορει να ρωταω βλακειες.τελικα αυτο με τη κιτρινη γραμμη λογικα ειναι το + ετσι??
κατι αλλο.το καποιες τριχουλεσ μπορει να μη μπηκαν καλα μεσα στη τρυπα της βιδας των ηχειων υπαχρει προβλημα μαυτο??δλδ το ξεγυμνωμα να ναι ελαχιστα παραπανω και καποια τριχουλα να ειναι ποιο τσαλακωμενη.τι γινεται??

1.ναι
2.όχι,αρκεί να μην ακουμπάνε μεταξύ τους το + με
το -, ή με το σασί του ενισχυτή.
3.τίποτα,αρκεί να ισχύει το 2.

Reaction score
0

παιδια ολα οκ παιζει κανονικα αλλα να πω τη βλακεια μου???:107:
δεν ενθουσιαστηκα! εμεινα λιγο¨)αλλιως το περιμενα..ποιο βαθυ ποιο λεπτομερες ηχο.τωρα οτι δεν το βαζω δυνατα στην αρχη η επειδη τα ηχεια ειναι σχεδον κολλητα με το τοιχο πισω δεν νομιζω να παιζει και τοσο σπουδαιο ρολο σαυτο που περιμενα να ακουσω..
εγω τελος να σας ξαναευχαριστησω για ολη τη βοηθεια.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

φιλε μου αν δεν ενθουσιαστηκες με αυτο το setup, με τα μινι και μικρο συστηματακια που λεγαμε, θα κλαιγες... Ασε το μηχανημα να παιζει, ελπιζω να εχεις συνδεσει σωστα τα ηχεια και να ειναι σε φαση οποτε να χεις και το σωστο μπασσο, και οταν ανοιξεις λιγο παραπανω την ενταση θα το δεις καλυτερα. Τα ηχεια εχουν την τρυπα του bass reflex πισω? Αν ναι, δεν πρεπει να ναι κολλητα στον τοιχο..

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.490
Members
38.566
Νεότερο μέλος
yannissails