ο Tangent Exeo Amp μου τα'παιξε

Reaction score
10
Γεια!
preface: είμαι παντελώς άσχετος, οπότε μπορεί και να έβαλα το θρεντ σε λάθος section, μετακινήστε ελεύθερα.

Ο εν λόγω ενισχυτής πριν 2-3 μήνες άρχισε να κάνει νερά, συγκεκριμένα στην αρχή δεν άναβε η οθόνη μπροστά (αλλά ο ενισχυτής λειτουργούσε κανονικά), στην πορεία σταμάτησε να δουλεύει εντελώς (δεν ανάβει πλέον το μηχάνημα).
Δοκίμασα διαφορετικό καλώδιο τροφοδοσίας και δεν άλλαξε κάτι.

Καμιά ιδέα?
Ιδανικά θα ήθελα να τον επισκευάσω αλλά δε κατάφερα να βρω αντιπροσωπεία.
Εναλλακτικά είμαι οκ με το να αγοράσω ενισχυτή αντίστοιχης αξίας, οπότε μπορείτε να προτείνετε κάτι.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Reaction score
10
Τους είχα πάρει σίγουρα τηλ πριν κάνα τρίμηνο που χάλασε, δε θυμάμαι ακριβώς τι είχε γίνει, θα ξαναπάρω αύριο και θα πω :)

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.119
Πιθανες λυσεις 4
1) Ιδανικος για προσαναμα στο τζακι
2) Βαψιμο μπλε και πεταμα στην θαλασσα
3) Εαν εχεις εσωτερικη σκαλα στο σπιτι κανει για πρωτο σκαλοπατι
4) Καταργεις την οθονη απο μπροστα μια τρυπα απο πανω και γινεται ωραιο ενυδριο

ryk

Reaction score
925
Πιθανες λυσεις 4
Δεν θα συμφωνήσω, αλλά από την άλλη είσαι γνωστός αντιρρησίας των class D.:D

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.119
Μη συμφωνησεις και οταν θα ερθεις καμμια βολτα απο εδω ( που εχω να σε δω και τοσον καιρο ) να μου θυμησεις να σου δωσω 4 τετοιους ιδιους που εχω στο παταρι με τα τροφοδοτικα τους στην κυριολεξια καρβουνο με τους πυκνωτες τηγανισμενους και φουσκωμενους .
Για τον ηχο του δεν εχω σχολιασει απολυτως τιποτα ομως η κατασκευη του συγκεκριμενου μηχανηματος ειναι παρα πολυ κακη κλεισμενο σε ενα σασσι και πυκνωτες αμφιβολου ποιοτητας θα κατασραφει απο τις θερμοκρασιες που παραγει το ιδιο το μηχανημα .
Η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι ολα αυτα τα μηχανηματα θα καταστραφουν ολα μετα απο 4-8 χρονια αναλογως χρησεως ....

Με εκτιμηση
Σακης Πετροπουλος

PS
Τρεμω για την ταξη D τρεχει παρα πολυ γρηγορα ...Θεωρω οτι σε 10 χρονια απο σημερα θα μπορεσει να φτασει την ποιοτητα της Ταξης ΑΒ και φυσικα αμεσως μετα της ταξης Α .... Δεν με προβληματιζει και παρα πολυ μια και 10 χρονια απο σημερα δεν θα εξασκω το επαγγελμα και θα ειμαι υπουργος τεχνολογιας της τοτε κυβερνησης του Συριζα ( ρωτα τον ζιζικ ξερει ...)
Για την ωρα καλε φιλε Bipolar Class AB rules the consumer audio για να κλεψω και λιγο απο την υπογραφη σου !!! :lolsign::lolsign::lolsign:

Reaction score
7.004
Θυμαμαι ειχα αγορασει εναν πριν 6-7 χρονια περιπου,ηταν απο τα πρωτα κομματια που ειχαν ερθει και τα προωθουσαν με τιμη 100 ευρω για τον ενισχυτη και αλλα τοσα για το συνοδο cdplayer.Ειχα αγορασει τον ενισχυτη ενα Σαββατο που ειχα βρεθει στο media markt,απο περιεργεια περισσοτερο. Ειναι αληθεια οτι μετα απο λιγη ωρα ζεματαγε το σασσι.Ο ηχος ηταν τελειως "στεγνος",σαν μπριζολα μετα απο αποτυχημενο ψησιμο. Τον ειχα κρατησει για κανενα διμηνο σαν ενισχυτη στο συστημα του υπολογιστη μαζι με κατι ηχεια mission που ειχαν περισσεψει. Δεν μου αρεσε ο ηχος ουτε σαν απλο συστημα ηχου για υπολογιστη και τον εβαλα αγγελια (αλλα στην χρυση ευκαιρια οχι εδω).

ryk

Reaction score
925
Μη συμφωνησεις και οταν θα ερθεις καμμια βολτα απο εδω ( που εχω να σε δω και τοσον καιρο ) να μου θυμησεις να σου δωσω 4 τετοιους ιδιους που εχω στο παταρι με τα τροφοδοτικα τους στην κυριολεξια καρβουνο με τους πυκνωτες τηγανισμενους και φουσκωμενους .
Για τον ηχο του δεν εχω σχολιασει απολυτως τιποτα ομως η κατασκευη του συγκεκριμενου μηχανηματος ειναι παρα πολυ κακη κλεισμενο σε ενα σασσι και πυκνωτες αμφιβολου ποιοτητας θα κατασραφει απο τις θερμοκρασιες που παραγει το ιδιο το μηχανημα .
Η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι ολα αυτα τα μηχανηματα θα καταστραφουν ολα μετα απο 4-8 χρονια αναλογως χρησεως ....

Με εκτιμηση
Σακης Πετροπουλος

PS
Τρεμω για την ταξη D τρεχει παρα πολυ γρηγορα ...Θεωρω οτι σε 10 χρονια απο σημερα θα μπορεσει να φτασει την ποιοτητα της Ταξης ΑΒ και φυσικα αμεσως μετα της ταξης Α .... Δεν με προβληματιζει και παρα πολυ μια και 10 χρονια απο σημερα δεν θα εξασκω το επαγγελμα και θα ειμαι υπουργος τεχνολογιας της τοτε κυβερνησης του Συριζα ( ρωτα τον ζιζικ ξερει ...)
Για την ωρα καλε φιλε Bipolar Class AB rules the consumer audio για να κλεψω και λιγο απο την υπογραφη σου !!! :lolsign::lolsign::lolsign:
Για τον σχεδιασμό, μαζί σου. Αφού και γω που είμαι άσχετος έψαχνα να βρω που έχει τρύπες για εξαερισμό! Απαράδεκτο! Αφού σκεφτόμουν να του ανοίξω εγώ τρύπες!:D
Για το είδος των πυκνωτών θα σε πιστέψω μιας και είσαι πιο ειδικός. Τον δικό μου έδωσα πριν λίγο καιρό. Δεν μου είχε ανεβάσει ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες (τα ηχεία μου κατέβαιναν ως τα 3,5Ωμ), απλά ήταν ζεστός το καλοκαίρι. Για τον ήχο του, θα πω ότι ήταν καθαρός και πάντως καλύτερος από έναν Yamaha 7.1 που έχω τώρα. θα μου πεις ακούς μουσική με τον Yamaha? Ε, καμιά φορά χρησιμοποιώ το ραδιόφωνό του ή τα δικτυακά καλούδια του.
Πρέπει να περάσω σύντομα, έχω δηλώσει και για το phono σου! Στη Μεσογείων έρχομαι;

Reaction score
64
Πιθανες λυσεις 4
Είχα αγοράσει και εγώ τον εν λόγω ενισχυτή με την προσφορά του media markt μαζί με τα heco victa 200, για να καλύψω το χώρο του γραφείου μου.
Όντως ζεσταίνεται αρκετά μιας και το σασί είναι ερμητικά κλειστό. Τι στο καλό σκεφτόντουσαν άραγε ;
Λειτουργεί ακόμα μετά από 6( ; ) χρόνια.
Πάντως ο ήχος είναι καλός και μάλλον απρόσμενα καλός και διαυγής.

ryk

Reaction score
925
Είχα αγοράσει και εγώ τον εν λόγω ενισχυτή με την προσφορά του media markt μαζί με τα heco victa 200, για να καλύψω το χώρο του γραφείου μου.
Όντως ζεσταίνεται αρκετά μιας και το σασί είναι ερμητικά κλειστό. Τι στο καλό σκεφτόντουσαν άραγε ;
Λειτουργεί ακόμα μετά από 6( ; ) χρόνια.
Πάντως ο ήχος είναι καλός και μάλλον απρόσμενα καλός και διαυγής.
Εγώ στη θέση σου -αν δεν σκέφτεσαι να τον δώσεις- θα του άνοιγα τρύπες στο καπάκι. Το σωστό βέβαια θα ήταν να του ανοίξεις τρύπες και στο κάτω καπάκι, ώστε να δημιουργείται "ρεύμα" αέρα, αλλά από το ολότελα.....
Ίσως και μια προληπτική αλλαγή πυκνωτών τροφοδοσίας.

Reaction score
7.004
η πιο απλη λυση ειναι να ανοιξεις τρυπες (πανω κατω) και να τον βαλεις να καθισεις σε μια βαση για λαπτοπ με καλο (αρα πας για εικοσαευρω τουλαχιστον) ανεμιστηρα.Οκ θα ψιλωσει λιγακι αλλα θα κανει δουλεια.

Reaction score
64
Δεν το βλέπω να προχωράω σε δραστικές λύσεις ανοίγοντας οπές εξαερισμού.
Μου προκαλεί εντύπωση ότι ένα τέτοιο μηχάνημα που βρίσκεται σε κυκλοφορία πολλά χρόνια και πωλείται ακόμα κανονικά έναντι του ποσού των 268 € να έχει τέτοια ιδιοτροπία.
Στο ίντερνετ δεν βρήκα κάτι περισσότερο επιταυτού , και γενικά δεν βρήκα στοιχεία.
Τι στο καλό; Σταμάτησε ο κόσμος να αγοράζει ενισχυτές ; Μάλλον αν κρίνεις από την εικόνα που παρουσιάζουν τα καταστήματα.
Δεν θα εκφέρω απαξιωτικά σχόλια για το μηχάνημα μιας και είμαι ευχαριστημένος από τη δουλίτσα που του έβαλα να κάνει σε ένα χώρο γραφείου.
Ο ήχος του είναι διαυγής με περισσότερο προβολικά πρίμα από όσο θα έπρεπε ίσως.

Reaction score
7.004
μπορεις απλα να βρεις και μια ψυκτρα και να την ακουμπησεις πανω του

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.184
Members