παλιά ηχεία vs νέων

Reaction score
24
Θα ήθελα τη γνώμη σας για το αν αξίζει να αντικαταστήσω τα ηχεία audio physic virgo 2 (νομίζω τα έχω από το 1997/98) με κάποια οικονομικότερα. Για παράδειγμα τα σημερινά virgo έχουν περίπου 8000€ κι εγώ αν αγόραζα τώρα θα έδινα το πολύ 4000.

Η χρήση τους είναι κυρίως home cinema και -λιγότερο- μουσική (CD player +internet radio).

Θα χάσω ως προς την ποιότητα του ήχου ή πλέον τα ηχεία μου έχουν "παλιώσει" ηχητικά;

Reaction score
1.841
αν σου αρέσουν τα ηχεία σου γιατί να τα αλλάξεις?
Αλλά για homecinema νομίζω ότι υπάρχουν καλύτερες επιλογές, με τα λεφτά που διαθέτεις +μια πιθανή πώληση των ηχείων που έχεις θα μπορέσεις να πάρεις κάτι εξαιρετικό για χρήση homecinema...

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
78.937
Τα χρησιμοποιείς για δικάναλο home cinema; Αν ναι, έτσι θέλεις να είναι και τα επόμενα;

Reaction score
24
Τα χρησιμοποιείς για δικάναλο home cinema; Αν ναι, έτσι θέλεις να είναι και τα επόμενα;
Όχι σε 5.1 home cinema σε έναν maranz 5010 αλλά τα 2 virgo τα συνδέω σε δικάναλο ολοκληρωμένο, τα center/surround/subwoofer παίρνουν σήμα από τον πολυκάναλο και είναι όλα της ίδιας εταιρίας (audio physic).

Από τα virgo δεν έχω κανένα πρόβλημα ηχητικά, μάλλον το center μου τα "χαλάει" που είναι το οικονομικό μοντέλο (yara 1). Όταν βάλω τα virgo σε stereo home cinema ακούγονται εκπληκτικά, όταν όμως ενεργοποιήσω το center ακούγεται λίγο σαν "χάρτινο", χωρίς υπόσταση.

Reaction score
313
Υπάρχει πιο ποιοτικό κεντρικό (σε σχέση με το δικό σου) από την Audio Physic;
Αν ναι, μήπως να το δοκίμαζες;

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
78.937
Βρήκαμε το πρόβλημα, είναι στο σημαντικότερο κανάλι.

Reaction score
24
Υπάρχουν ποιοτικότερα center audio physic. Ίσως αυτό πρέπει να κάνω. Να δοκιμάσω κάτι καλύτερο και ...να αφήσω τα L/R στην ησυχία τους.:)

Reaction score
24
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!
Θα γράψω τις εντυπώσεις μου όταν έχω νεότερα.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.287
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale