πανί για προτζέκτορα

Reaction score
0
Καλησπέρα παιδιά πρόσφατα μου έκανα δώρο έναν προτζέκτορα με αυτά τα χαρακτηριστικά

Brightness4000 Lumen
Native resolution1920 x 1080
Max resolution1920 x 1200 ( WUXGA )
Lamp160W LED Lamps
Lamp LifeAbove 50,000 hours
Lens1:1.2X Manaul Zoom & Focus
Contrast Ratio7000:1 (Full On/Off)
Aspect Ratio16:9/4:3
Projection Distance1.2-5M
Projection Size50-150 inches
Color1.07 Billion

και μου είπαν ότι πρέπει να δώσω μεγάλη προσοχή στο πανί που θα διαλέξω . Η απόσταση που θα βάλω τον προτζέκτορα είναι στα 3 μέτρα από το πανί . Το ύψος του ταβανιού είναι τρία μέτρα και θα ήθελα να τον εγκαταστήσω σε ύψος 2,20 μέτρα .
Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής :
1) Τι πανί να αγοράσω για να έχω το καλύτερο αποτέλεσμα
2) Που ακριβώς να τον τοποθετήσω πάνω στον τοίχο
και γενικότερα τι πρέπει να προσέξω για να έχω ένα ωραίο αποτέλεσμα .
Σας ευχαριστώ πολύ

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
111.095
Καλωσόρισες στο AVSite!

Δώσε μας μοντέλο γιατί αν είναι όντως 4.000 η φωτεινότητα θα ''στραβωθείς'' από το πολύ φως!

Πρέπει να πάρεις οθόνη με αρνητικό κέρδος, για να σου κατεβάσει φωτεινότητα.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.621
Μου κάνει εντύπωση...Φωτεινή πηγή από λάμπες led και 4000 lumens...Πολύ αισιόδοξη εκτίμηση. Ποιός προβολέας είναι;

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
111.095
Άμα είναι σαν αυτόν πρέπει να πάρει οθόνη με 5-6 κέρδος! :)

Reaction score
0
Καλημέρα παιδιά .
Ο προτζέκτορας είναι ακριβώς αυτός που αναγράφει ο Κ. Ζizik . Πρέπει να απογοητευτώ ?? Δεν είναι κάλος ο προτζέκτορας ??
Διάβασα ότι είναι 100% Κινέζικος , ούτε manual δεν είχε μέσα .
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.621
O K. Zizik είναι γάτος. :wink:

Επειδή τα δεδομένα για τον προβολέα αυτόν είναι μάλλον...θολά, τουλάχιστον με βάση το zoom του φακού πρέπει να ανοίγει το πολύ 90 ίντσες από τα 3 μέτρα. Μην έχεις πολλές απαιτήσεις, να είσαι επιεικής μαζί του. :)

Θα πρότεινα να αγοράσεις μια φτηνή οθόνη 16:9 γύρω στις 80-85 ίντσες (180-190 εκατοστά πλάτος). Για ασφαλέστερα συμπεράσματα όμως θα έλεγα να τοποθετήσεις τον προβολέα σου απέναντι από τον τοίχο που θα προβάλεις, να βεβαιωθείς ότι όντως είναι έτσι και μετά να αγοράσεις την οθόνη.

Reaction score
6.665
αποτι βλεπω εξωτερικα ειναι αντιγραφο του 1070.
τα νουμερα που γραφει το ποιο πιθανο ειναι να μην ανταποκρινοται στην πραγματικοτητα !! η φωτεινοτητα που ειναι και το ζητουμενο πρεπει να μετρηθει κανονικα..

Reaction score
0
παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας . Το έβαλα σε απόσταση 3 μέτρων, το focus είναι από 1 εως 10 , σε απόλυτο σκοτάδι και τα γράμματα στο κάτω μέρος είναι θολα σε όλα τα επίπεδα του focus. Ο τοίχος είναι βαμμένος μπεζ . Πρέπει να κάνω κάτι άλλο? Μάλλον είναι για πέταμα το μηχάνημα

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.621
Μήπως πειράζεις το zoom και όχι το focus? Αν η δέσμη φωτός του προβολέα είνα κάθετη στον τοίχο και κάνεις τα υπόλοιπα σωστά, χωρίς αποτέλεσμα, έπεσες σε προβληματικό προβολέα.

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.470
Δες μήπως μετακινείται ο φακός με το χέρι μπας και φτιάξει. Απαλά, αν και μάλλον είναι στραβοτοποθετημένο κάτι μέσα.

Reaction score
0
Μετά από πολλούς πειραματισμούς κατάλαβα ότι πρέπει να τοποθετηθεί πάνω απο τα 4 μέτρα για να δείξει ικανοποιητικά σε κάθε ζοομ . Τώρα για το πανί λογικα θα είναι 2χ2 μέτρα σε απόσταση 4 μετρων . Μήπως παιδία έχετε ηδέα από που θα αγοράσω το πανί ???
Σας ευχαριστώ πολύ .

Reaction score
0
Μια τελευταία ερώτηση παιδιά . Μήπως πουλά κανένα σας πανί κοντα στις 110΄΄ με 120΄ />????

Reaction score
0
Κώστα μου όπως καταλαβαίνεις οι καιροί είναι δύσκολοι, οπότε θα ήθελα κάτι οικονομικό αλλά να μπορώ να δω ικανοποιητικά. Αν έχεις κάτι στο μυαλό σου πες μου. Σ ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

Reaction score
0
Δεν νομίζω Κώστα. Δεν θα είναι καθόλου πρακτικό για το σπίτι μου . Αν θες μπορώ να σου στείλω φωτογραφία το χώρο που θα μπει για να καταλάβεις.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.183
Members
38.667
Νεότερο μέλος
giorgos8907