παρεμβασεις σε αγγελιες.

Reaction score
1
εκανα μια παρεμβαση σε αγγελια καποιου η οποια απ΄οτι φαινεται ηταν λανθασμενη.

ζητω συγγνωμη και παλι

εχω καλυτερα πραγματα να κανω απο το να ενοχλω τις αγγελιες και

δεν ειμαι συντονιστης ουτε κατι τετοιο για να πω σε καποιον που ή πως θα το κανει, αλλα βλεπω κατα καιρους καποια πραγματα και παρεμβασεις στις αγγελιες που ειναι περιεργα.

(απο εδω και εμπρος θα χρησιμοποιειται η λεξη περιεργα για να μην γινονται χαρακτηρισμοι αλλοι / ασχημοι)

αυτο που οντως ξερω ειναι οτι οι καιροι εχουν δυσκολεψει, αναγκαζονται πολλοι να πουλησουν τα αγαπημενα τους ή μη μηχανηματα για να παρουν χρηματα που θα χρησιμευσουν για αλλες προτεραιοτητες κ' εκκρεμοτητες

και πολλες φορες αναγκαζονται να κανουν μειωση στις ( ηδη χωμα τιμες ) για να βγουν στις πρωτες σελιδες.

Περα πο αυτο, αν θυμαμαι, οταν πουλιοντουσαν καποια ATC και ο ανθρωπος ελεγε οτι ηταν σφραγισμενα, δεχτηκε μια επιθεση που ηταν εντελως ατοπη.

Το χειροτερο ομως ηταν οτι δεν υπηρχε μαλλον ενδιαφερον για την αγορα τους αλλα απλως εγινε.

γιατι αν ενδιαφεροταν πραγματικα , θα ειχε στειλει π.μ και θα μπορουσε εκει να λαβει τις οποιες διασαφηνησεις ή να παει να ελεγξει το αντικειμενο και να επιβεβαιωσει τα λεγομενα του πωλητη και αν του κανει να το αγορασει ή οχι.

εκανα αλλη μια παρεμβαση τις προαλλες σε μια αγγελια , οπου ενω ο πωλητης ζηταγε 280 ευρω για το αντικειμενο καποιος εγραψε ( σε ποστ ) "αν τον δινεις 150 με ενδιαφερει"

σε ποιον θα αρεσε να γραφτει κατι τετοιο για το προιον που πουλαει?

μηπως θα ηταν πιο λογικο να του στειλει αυτην την προταση ( σωστη ή λαθος ) σε π.μ??
μηπως ετσι οπως το εκανε υποβαθμιζει το προιον του πωλητη ή ειναι σαν να υποννοειται οτι αξιζει λιγοτερο??

μηπως θεματα τιμης ή παζαρια ειναι απαραδεκτο να γινονται με ποστ και οχι με π.μ??

επισης οποιες παρεμβασεις γινονται σε αγγελιες που δεν εχουν σχεση με την πωληση του αντικειμενου.

παρεμβασεις "χιουμορ" που συνεχιζονται επ αοριστον ή του στυλ, με τι ενισχυτικα τα οδηγεις κλπ. κατεβαζουν αλλες αγγελιες πιο χαμηλα και ειναι και ασχετες με το θεμα.

μηπως αν καποιος ενδιαφερεται , μπορει να στειλει π.μ και να κουβεντιασει εκει με τον πωλητη με τι ενισχυτικα τα οδηγει?

το ιδιο ισχυει και για καποιες παρεμβασεις του στυλ "ειναι αγορασμενα απο ελληνικη αντιπροσωπεια", εχεις αποδειξη αγορας? κτλ. ιδιως οταν το προιον ειναι καποιων χρονων.

Και το χειροτερο ειναι οτι τις περισσοτερες φορες αυτοι που γραφουν αν υπαρχει αποδειξη αγορας στην ουσια δεν ενδιαφερονται για το προιον. Γιατι δεν του στελνουν π.μ???

(εχω την αισθηση και επιμενω οτι σοβαρο ειναι το ενδιαφερον που εκδηλωνεται κυριως με π.μ ή με τηλεφ. επικοινωνια)

ειδα παλι μια αγγελια οπου προσφεροταν ενα αντικειμενο σε παρα πολυ χαμηλη τιμη και ρωτηθηκε αν υπαρχει αποδειξη.

εκτος αν ηταν εφοριακος...ή αστυνομος σε περιπτωση που ειναι κλεμενο.

ειναι σαν να πουλας 100 ευρω ενα ηχειο 1000 ευρω και να σε ρωτανε αν εχεις το manual.

για αυτους που θεωρουν οτι οι πωλητες πρεπει να γραφουν για το προιον τους περισσοτερα ή να ανεβαζουν φωτογραφιες , να πω οτι θεωρω ειναι δικαιωμα του πωλητη το τι θα κανουν με την αγγελια τους αρκει να ειναι εντος κανονισμων εκει οπου φιλοξενειται η αγγελια τους.

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.494
Απάντηση: παρεμβασεις σε αγελιες.

Εγώ θεωρώ πώς ερωτήσεις που αφορούν καθαρά προϊόν της αγγελίας, δεν χρειάζεται να είναι μόνο μέσω ΠΜ.
Και αυτό γιατί βοηθούνται και όσοι άλλοι έχουν παρόμοιες απορίες.

Σαφώς και άσχετα σχόλια, UPs κλπ κλπ με βρίσκουν αντίθετο.

:hi:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.813
Πρώτο και κυριότερο, το AVSite δεν είναι site αγγελιών. Ο λόγος ύπαρξης της κατηγορίας είναι η διευκόλυνση των ενεργών μελών.

H πλάκα σε αγγελίες μεταξύ μας εμπίπτει στο γενικότερο χαλαρό κλίμα του forum και δε νομίζω ν' αλλάξει. :rolleyes:

Πολλά απ' τα υπόλοιπα είναι πολύ σωστά, αλλά δεν είμαστε αστυνομικοί ούτε πληρωνόμαστε για το χρόνο μας όπως στα sites αγγελιών.
Αν κάποιος είναι προκλητικός στα UP του, αυτά σβήνονται. Αν ξεφύγει πολύ η κατάσταση, ο συντονιστής κάνει μια προειδοποίηση. Μέχρι εκεί.

Επίσης, οι αγγελίες σε συντριπτικό ποσοστό δεν ανοίγουν για λόγους ανάγκης, αλλά αλλαγής και αναβάθμισης.

για αυτους που θεωρουν οτι οι πωλητες πρεπει να γραφουν για το προιον τους περισσοτερα ή να ανεβαζουν φωτογραφιες , να πω οτι θεωρω ειναι δικαιωμα του πωλητη το τι θα κανουν με την αγγελια τους αρκει να ειναι εντος κανονισμων εκει οπου φιλοξενειται η αγγελια τους.
Είναι πολύ συχνά εκ του πονηρού. Για να μπουν σε λίγες μέρες και να γράψουν μια δήθεν επεξήγηση ή να ανεβάσουν μια φωτό.

Όποιες αγγελίες είναι σαφείς με πολλές πληροφορίες και links, σχεδόν πάντα ολοκληρώνονται ταχύτερα.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
108.255
Απάντηση: παρεμβασεις σε αγγελιες.

Thanks Zizik! :hi:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.813
Ελπίζω αυτή η αναλαμπή σοβαρότητας να μην αλλάξει την άποψή σας για εμένα.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.685

Με απογοήτευσες... Θα σε βάλω αγγελία!

Reaction score
7.115

στις αγγελιες πρεπει να επιτρεπονται ολα (εκτος απο προσβολες και αγενη συμπεριφορα) ή απολυτως τιποτα (κανενα σχολιο και μονο πμ).
Ακομα και αποριες του τυπου "αφου ειναι σφραγισμενο και ο αντιπροσωπος φιλος σου γιατι δεν το παιρνει πισω?"
Επισης καποια κουβεντα που ξεκινα σχετικα με το προς πωληση μηχανημα,απορια ή γνωμη για την καλυτερη αξιοποιηση του απο τον πωλητη (ισως τον γλυτωσει απο αρκετα χρηματα).Ακομα και η προκλητικη σταση καποιων μελων του τυπου "το πουλας 300.... το δινεις 150?" που συνηθως ειναι μαλλον για χαβαλε ειναι πολυ χρησιμη γιατι ετσι βλεπουν ολοι το ποσο "σοβαρο" ειναι καποιο μελος και τον εχουμε υποψη για καποια δικη μας αγγελια στο μελλον.
Προσωπικα οταν βλεπω τετοια συμπεριφορα (ακομα και οταν αφορα πωληση αλλου) απλα χρησιμοποιω την ignore list,ειναι τελικα μια πολυ χρησιμη δυνατοτητα. Το ιδιο φυσικα και αν ενα μελος δειξει σοβαρο ενδιαφερον (ουσιαστικα κλεισει....) για μια αγγελια (ζητησει τηλεφωνο ή δωσει στοιχεια και μετα εξαφανιζεται......) παλι κερδιζει επαξια μια θεση στην ignore list. Αν βεβαια εχει τηλεφωνησει για να κλεισει συναντηση και εξαφανιστει (χωρις δικαιολογια ή απλα να πει οτι αλλαξε γνωμη....ανθρωποι ειμαστε) τοτε μπαινει και στην λιστα απορριψης κλησεων και στο κινητο.

D

Deleted member 23222

Guest

Εγώ θα έλεγα ότι με ενοχλεί περισσότερο η σπέκουλα σε αγγελίες κάποων...
Αλλά στα πλαίσια της...επιθυμητής χαλαρότητας,ας μείνει κι αυτό ως έχει...
Ο σοβαρότατος κ zizik έχει μάλλον δίκιο...

Reaction score
1.560
Re: Απάντηση: παρεμβασεις σε αγγελιες.

Πόσο;

Ποσο????????
Σιγα μην βαλουμε και ποσό
ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΑΞΙΑΣ

Reaction score
1.832

παλαιότερα είχα προτείνει να μην υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού των αγγελιών για να αποφεύγουμε τέτοια φαινόμενα.

Μόνο ο δημιουργός της αγγελίας να μπορεί να ποστάρει ανανεώσεις της αγγελίας πάντα στα πλαίσια του κανονισμού.

Reaction score
1.213

μηπως θεματα τιμης ή παζαρια ειναι απαραδεκτο να γινονται με ποστ και οχι με π.μ??
Ειναι ολιγον τι σπαστικο.Αλλα σιγα τωρα.Λες και δεν ειναι συχνες οι περιπτωσεις που ο πωλητης δηλωνει αυστηρα οτι η τιμη ειναι μη διαπραγματευσιμη και την αλλη μερα την κατεβαζει μονος του :biggrin:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.761

Θέλω να γράψω κάποια πραγματάκια αλλά δεν μπορώ τώρα έχω δουλειά.
Πάω στον Γιάννη τον φλας να κρεμάσουμε ένα ηχείο 70 κιλών στο ταβάνι.
Το βράδυ μπορεί να γράψω τις σκέψεις μου σχετικά με τις αγγελίες, αν δεν είμαι μεθυσμένος.

Διότι μετά θα έχουμε με παρέα την θέαση ταινίας με μπύρες και λοιπά χρειώδη.
Μπορεί να γράψω και μεθυσμένος όμως οπότε μην παρεξηγηθείτε.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.813
Επιβάλλεται να γράψεις μεθυσμένος! :biggrin:

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.494
Απάντηση: Re: παρεμβασεις σε αγγελιες.

Επιβάλλεται να γράψεις μεθυσμένος! :biggrin: