πειραματισμος σε κροσσοβερ 802 N

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
EXEI πειραματιστει καποιος φιλος με αλλαγη υλικων π.χ πυκνωτες Mundorf ,auricap,Hovland η καποιους αλλους στο κροσσοβερ του 802Ν.Συγκεκριμενα στην πλακετα των υψιλων και του mid.με ποιον τελικο πηρατε τα μεγιστα με το συγκεκριμενο ηχειο

Reaction score
0
Vlasis καλημέρα.

Τα συγκεκριμένα ηχεία τα έχω αλλά δεν έχω πειραματιστεί με το "εσωτερικό" του ηχείου. Έχεις τόσα περιθώρια να πειραματιστείς με το εξωτερικό του ηχείου........

Όσον αφορά τον τελικό, όταν αγόρασα τα καλύτερα αποτελέσματα τα πήρα με τον classe cam 350 (μονομπλόκ 350 w).

Reaction score
3.576
Dear Vlasis, να μην το πειράξεις το 802Ν (ποιός μιλάει τώρα :lol:).

Πειραματίσου πρώτα με τα συνοδά, κυρίως προενισχυτή και καλώδια. Το 802N, αν το ακούσεις ως έχει από την μάνα του, με σωστα ταιριασμένα ενισχυτικά και καλωδιώσεις δεν θα θέλεις μετά να τα ακουμπήσεις.
Μεγάλη εμπειρία έχει σε αυτό το ηχείο ο φίλος Mygiakis που σου απάντησε πρώτος.
Πείτε τα πρώτα μεταξύ σας και μετά βλέπουμε.

Οσο για τους πυκνωτές της Mundorf έχουν ακουστεί πολλά. Δεν πολυπιστεύω όσα γράφονται. Οι περισσότεροι δεν ακούνε διαφορές μεταξύ ένος πυκνωτή Solen MKP και ενός αντίστοιχου της Mundorf (!!!) . Ασε τι γράφουν για να μας εντυπωσιάσουν. Εκεί που ακούγονται οι περισσότερες διαφορές ειναι ίσως στα πηνία. Λόγω περιορισμένου χώρου και για την μείωση του κόστους πολλοί κατασκευαστές χρησιμοποιούν πηνία με σιδηροπυρήνα. Τα πηνία αέρος είναι πολύ μεγαλύτερα σε μέγεθος και περιέχουν πολύ περισσότερα μέτρα σύρματος από τα αντίστοιχα τιμής σε mH με σιδηροπυρήνα. Το τελευταίο είναι πολύ κακό. Αρα κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις. Σε αυτή την περίπτωση επιλέγεις μεγαλύτερη διατομή σύρματος πηνίου π.χ. 12awg ώστε η DC αντίσταση του πηνίου πριν και μετά την μετατροπή να είναι ακριβώς η ίδια. Απαιτείται όργανο ακριβειας (μιλιαμπερόμετρο) για σωστό ταίριασμα των αντιστάσεων. Κάτι παρόμοιο ισχύει και με τπυς πυκνωτές . Πολλοί αλλάζιυν τους ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές με MKP και χρησιμοποιούν τις ίδες τιμές σε μικρο-φαράντ (μF) . Είναι λάθος, γι αυτό μετά το tweeter ξυρίζει, αλλά αυτοί θέλουν να πιστεύουν ότι απέκτησαν καλύτερη ανάλυση. :lol:

Y.Γ Tα πηνία με σιδηροπυρήνα δεν είναι όλα κακά. Εαν έχουν σχεδιαστεί σωστά ώστε να είναι απαλαγμένα από φαινόμενα κορεσμού του πυρήνα τους στις υψηλές στάθμες, δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα. Εχουν και λιγότερο μέτρα σύρματος στην πορεία του σήματος :wink:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
Aγαπητοι hiendakides kαλημερα.ευχαριστω πρωτα πρωτα για της απαντησεις σας .Τα συγκεκριμενα ηχεια τα εχω 4 χρονια και εχω πειραματιστει με αρκετα συνοδα και καλωδια π.χ τα καλωδια της Audience sτα ηχεια εχουν ματσαρει πολυ καλα και να πω την αληθεια απο την ωρα που τα εβαλα επανω αρχισα πραγματικα να ακουω αυτα τα ηχεια πολυ καλλιτερα,θα ελεγα οτι εισεπραξα πολλα απο τα μυστικα που κρυβουν τα 802.Επισης η στηριξη με Αctyna htn πραγματικα πολυ καταλυτικη!τωρα ειμαι σε αναζητηση τελικου.ευχομαι να τα λεμε και στο μελλον.Φιλε mygiakis μιασ και εισαι κατοχος θα ηθελα να τα ποθμε εκτενεστερα,με καποιο μαιλ ισως.καλημερα και παλι.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
g.kar said:
Ευτυχώς, Σώσαμε ένα ακόμα καλό ηχείο από τα "πειράγματα".
Και τι γίνεται αν η εγχείρηση πετύχει? Θα μείνει απλά με την απορία ε? :wink:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
ΟΚ με πεισατε.Θα το αφησω να κελαηδαει ως εχει,παροτι τον Μαιο που ημουν Μοναχο οι γερμαναραδες της Mundorf capasitors με ψησανε οτι με την σειρα Supreme gold με τα ιδια χαρακτηριστικα θα εβλεπα καλα αποτελεσματα.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
ΛΟΙΠΟΝ εχουμε και λεμ娴cd audionet v1, preamp AUDIONET me EPS εξωτερικο τροφοδοτικο, τελικος PERRAUX 2X250, DVD DENON A1XVA 1080p, Projector optoma 79, processor rotel 1066,τρικαναλος τελικος Rotel 3x200,center htm1 nautilus,cdr pioneer 05,surround speakers teufel m1000,isol-8 substation vogue φιλτρο ρεθματος με ρυθμιση ημιτονου,interconect audience au24,spm xlr,nirvana sx,ρευματος essence,audience,harmonic.Kαι επονται αλλαγες σε cd kai teliko.

Reaction score
3.576
vlasis said:
ΟΚ με πεισατε.Θα το αφησω να κελαηδαει ως εχει,παροτι τον Μαιο που ημουν Μοναχο οι γερμαναραδες της Mundorf capasitors με ψησανε οτι με την σειρα Supreme gold με τα ιδια χαρακτηριστικα θα εβλεπα καλα αποτελεσματα.
θα έβλεπες καλά αποτελέσματα, ή θα τα άκουγες ?

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
Φιλε g.kar μπορει να Εβλεπα με το μυαλο μου οτι ακουω καλλιτερα...........μπαγασα μ'επιασες.........

Reaction score
3.576
Νίκος Τσαρουχάς said:
g.kar said:
Ευτυχώς, Σώσαμε ένα ακόμα καλό ηχείο από τα "πειράγματα".
Και τι γίνεται αν η εγχείρηση πετύχει? Θα μείνει απλά με την απορία ε? :wink:
Να πειραματιστεί κάποιος με τα υλικά, όταν έχει το μικρόβιο του ψαξίματος και το θάρος να δεχτεί ή να επιστρέψει στην αρχική προηγούμενη κατάσταση και χωρίς να δημιουργήσει πρόβλημα στο ίδιο το ηχείο και την πλακέτα του crossover.

Reaction score
3.576
Λοιπόν φίλε Vlasis, να κανονίσουμε λίαν συντόμως κάποια ακρόαση στο χώρο σου, κατ' αρχάς για να γνωριστούμε. Ελπίζω να είσαι Νότιος, πάντα με την καλή έννοια :lol: :lol: :lol:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
g.kar said:
Να πειραματιστεί κάποιος με τα υλικά, όταν έχει το μικρόβιο του ψαξίματος και το θάρος να δεχτεί ή να επιστρέψει στην αρχική προηγούμενη κατάσταση και χωρίς να δημιουργήσει πρόβλημα στο ίδιο το ηχείο και την πλακέτα του crossover.
Εγώ πάντως αν αγόραζα τα 802Ν, θα το πείραζα το κρος (ή θα έβαζα εσένα να το πειράξεις :lol:). Το ίδιο θα έκανες κι εσύ αν τα αγόραζες, (ή σου τα έκαναν δώρο). Αναρωτιέμαι αν κάτι τέτοιο είναι κακό.

Reaction score
0
Η εντύπωσή μου είναι οτι μπορούν να παίξουν και χωρίς να βάλεις χέρι. Βέβαια η άρνησή μου να παίξω με το κρος μπορεί να προκύπτει από την άγνοιά μου.

Reaction score
3.576
Εχω άλλα πράγματα να ασχοληθώ, από το να πειράζω τα crossovers των ηχείων, ειδικά όταν αυτοί που τα κατασκευάζουν γνωρίζουν πολύ περισσότερα πράγματα από εμένα :lol: :lol: :lol:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
mr mygiakis παρεπιπτοντως αν κατεβεις καμια φορα για ακροαση στην κορινθο φορτωσε παραμασχαλα και τα cam350 μιας και για να ειμαι ειλικρινης τους εχω μεγιστη αδυναμια!!!!!!!!!!!!!!φυσικα φραπα και ουζο παιζουν .........ανα πασα στιγμη

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.976
Members