πειραματισμος σε κροσσοβερ 802 N

Reaction score
0
Φίλε vlassis από ότι καταλαβαίνω έχεις το μικρόβιο της αλλαγής. Όσον αφορά το συγκεκριμένο ηχείο οποιαδήποτε αλλάγή θα γίνει αντιληπτή. Το αν ειναι καλυτερη ή χειρότερη είναι σε μεγάλο ποσοστό υποκειμενικό. Από την άλλη όποια αλλαγή θα πρέπει να υπόκειται σε ανάλυση κόστους οφέλειας ώστε να υπάρχει μια ισορροπία, διαφορετικά θα καταλήξεις να έχεις σύνοδα €100.000. Βέβαια από την άλλη για εσένα μπορεί και να έχει νόημα μια τέτοια επιλογή, είναι αυτό που λέμε περί ορέξεως.....

Εγώ, έχοντας δηλώση τους φόβους μου για την επέμβαση στο εσωτερικό του ηχείου, θα έκανα κάτι τέτοιο έχοντας εξαντλήσει τις εξωτερικές επεμβάσεις.

Μπορείς αν θέλεις να κανονίζαμε κάποια ακρόαση και να ανταλλάζαμε εμπειρίες και απόψεις.

Αλήθεια πόσο θα στοίχιζε μια επέμβαση στο κρος και ποιες οι αναμενόμενες βελτιώσεις.

Πριν υποβάλω το ανωτέρω είδα το post σου. Είναι λίγο δύσκολο να μεταφερθούν οι cam 350 (35 kgr ο καθένας τους).

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
g.kar said:
Εχω άλλα πράγματα να ασχοληθώ, από το να πειράζω τα crossovers των ηχείων, ειδικά όταν αυτοί που τα κατασκευάζουν γνωρίζουν πολύ περισσότερα πράγματα από εμένα :lol: :lol: :lol:
Ας φτιάξουμε ένα υποθετικό σενάριο.

Έστω ότι ένα ηχείο μάρκας "x" έχει τσιριχτά πρίμα. Παρά τις προσπάθειές μας με επιλογή ενισχυτικών και καλωδίων δεν έχουμε πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα και εξακολουθούμε να έχουμε προβλήματα, για παράδειγμα με τρανζίστορ τσιρίζουμε και με λάμπα είμαστε αναιμικοί χαμηλά.

Πριν φάμε ένα σκασμό χρήματα σε αλλαγή ενισχυτικών ή και ηχείων, αν έχουμε την ευκαιρία να πειραματιστούμε, προφανώς με την βοήθεια κάποιου γνώστη, στα υλικά του κρος, νομίζω ότι καλά θα είναι να το κάνουμε.

Είτε θέλουμε είτε δεν το θέλουμε, τα υλικά κάνουν τον ήχο. Μια επέμβαση μπορεί φυσικά να έχει άσχημα αποτελέσματα αλλά από την άλλη μπορεί να έχει και πάρα πολύ καλά. Φυσικά το καλό diy μπορεί πάντα να είναι hi end.

Reaction score
0
Quote from: Νίκος Τσαρουχάς

"Έστω ότι ένα ηχείο μάρκας "x" έχει τσιριχτά πρίμα. "

802Ν is not the case! :lol:

Reaction score
0
Τώρα πέρα από την πλάκα, πιστεύω οτι τα 802Ν, μιας και για αυτά γίνεται ο λόγος, μπορούν να μην έχουν τσιριχτά ή σκληρά πρίμα (σύμφωνα πάντα με τα προσωπικά μου γούστα).

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Γιώργος(MAC)Αναμουρλίδης said:
Φυσικά,εαν είναι σωστά στημένα και με καλή οδήγηση. :)
- Τι εννοείς με αυτό το "εάν" Γιώργη? 8) 8)

Εγώ το μόνο που θέλω να πω από την κουβέντα αυτή, είναι ότι τρόποι για να φέρεις το επιθυμητό αποτέλεσμα υπάρχουν πολλοί. Ένας από αυτούς είναι και το πείραγμα... γενικώς.

Reaction score
81
vlasis said:
EXEI πειραματιστει καποιος φιλος με αλλαγη υλικων π.χ πυκνωτες Mundorf ,auricap,Hovland η καποιους αλλους στο κροσσοβερ του 802Ν.Συγκεκριμενα στην πλακετα των υψιλων και του mid.
Αγαπητέ Vlasis,

Πειραματίσου όσο θέλεις αρκεί να έχεις υπ' οψιν σου τα παρακάτω :

(1) H B&W διαθέτει ένα ειδικό σέτ ακίδων που αντικαθιστούν τα σφαιρίδια στο κάτω μέρος του ηχείου.

(1) Ολοι, ΟΛΟΙ οι πειραματισμοί σου να είναι πλήρως αναστρέψιμοι.

(2) Να διαβάσεις προσεκτικά το παρακάτω κείμενο.

http://www.bwspeakers.com/index.cfm.../ObjectID/F5CA2D4B-3D20-11D4-A67F00D0B7473B37

(3) http://www.aanvilaudio.u-net.com/ssc_naut.htm

Τα συγκεκριμένα προϊόντα αφορούν τα 801Ν και 802Ν. Δέν έχω προσωπική άποψη αλλά φαίνονται ενδιαφέροντα.

Είναι γεγονός οτι με πειραματισμούς στην έδραση του ηχείου θα έχεις μεγαλύτερα αποτελέσματα απο το να κατσαβιδιάσεις το x-over.
Θα συνιστούσα να ξεχάσεις τα περί " βελτιώσεων" στα x-overs.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
Φιλτατοι αναφερθηκα στο πειραγμα μιασ και αρκετες φορες εχω πειραματιστει με υλικα π.χ ηλεκτρολυτικους,διοδους,εσωτερικη καλωδιοση ,βυσματα ειτε coaxial ειτε RCA,παντα σε κομβικα σημεια και εισεπραξα καποιες φορες ουσιαστικες αλλαγες στον ηχο.Παντα μιλω για υλικα γνωστα εν μερει για την ηχητικη τους αποδοση,π.χRUBICON black gate,ultra fast recovery diodes,αντιστασεις Roe-vishay-τανταλιου-ανθρακος,ματσαρισμενα σωστα τρανζιστορ π.χsanken-toshiba-letva us κ.ο.κ.Λιγο πολυ τα υλικα αυτα εχουν χαρακτηρα ηχητικα αν φυσικα μπουν σε κομβικα σημεια παντα βαση σχεδιου.Η αληθεια ειναι οτι μπορει να αγορασεις καποιες φορες ακριβα υλικα και στο τελος να ξαναβαλεις τα μαμησια.Μαλλον ο τολμων νικα η στο τελος τα πληρωνει τζαμπα η τα κανει μπουρλοτο και καταριεται την ωρα και την στιγμη που ανοιξε το καπακι.................................

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
φιλε βασιλη ευχαριστω για τα site.Θα τα κοιταξω εκτενεστερα.αληθεια ο φιλος μου ο Αιμηλιος τι κανει΄?¨ Δωστου αν θες χαιρετισματα απο τον Βλαση τον πρωην Αθηναιο που εγινε πια Κορινθιος και πες του τι εγινε με εκεινο το πανι το screenline θα μου το στειλει ο μπαγασας?Παντως και παλι ευχαριστω!!!!!

Reaction score
298
Βασίλης Χουρμουζιάδης [ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ said:
]
(1) H B&W διαθέτει ένα ειδικό σέτ ακίδων που αντικαθιστούν τα σφαιρίδια στο κάτω μέρος του ηχείου.
Άσχετο: εάν δεν υπάρχει χαλί, ο καλύτερος "τερματισμός" ακίδων είναι τα κέρματα, κατά προτίμηση εκείνα του 1 λεπτού:

8)

Reaction score
81
RDoherty said:
]
Άσχετο: εάν δεν υπάρχει χαλί, ο καλύτερος "τερματισμός" ακίδων είναι τα κέρματα, κατά προτίμηση εκείνα του 1 λεπτού:

8)
Διαφωνώ εντόνως.

Σε συγκριτικά τέστ η δραχμούλα απέδωσε καλύτερα σε όλο το φάσμα των συχνοτήτων.
Δεν έχω άποψη για τα Ιαπωνικά γιέν.... :)

Ενημερωτικά η Exelixis διαθέτει βάσεις "τερματισμού" ακίδων ( ακόμη να βρεθεί δόκιμος όρος για τα "πιατάκια") καλής ποιότητας σε πολύ λογικό κόστος.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
Βρε παιδια μηπως οι χρυσες λιρες Βικτωριανης κοπης εχουν καλλιτερα αποτελεσματα στα ανω μεσοχαμηλα?

Reaction score
298
]
Ενημερωτικά η Exelixis διαθέτει βάσεις "τερματισμού" ακίδων ( ακόμη να βρεθεί δόκιμος όρος για τα "πιατάκια") καλής ποιότητας σε πολύ λογικό κόστος.
Χμμμ, όχι, τα ευρωλεπτά είναι καλύτερα και έχουν κόστος 1 ευρωλεπτού το ένα :idea:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
νομιζω φιλε κωστα οτι μας κολακευεις.Σε ευχαριστουμε.ΠΑΝΤΩς τωρα που το σκεφτομαι μηπως τα παλια ρωμαικα νομισματα με το ακανονιστο σχημα θα εφερνε πιο ισορροπημενα αποτελεσματα στηνακουστικη αρτιοτητα?Εχεις κανενας φιλος παλαιοτερο?Αγοραζω οσο οσο........

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.428
Ρε παιδιά, τα σέτς έχουν αξία.. (καλά, μη βαράτε) :lol: :lol: :lol: :lol:

Εδώ και χρόνια χρησιμοποιώ αμερικάνικα σέντς. Όλα τα άλλα είναι οδοντόκρεμες...

Και έχουν κόστος σταθερά μικρότερο του 1 ευρωλεπτού το ένα!

Reaction score
3
Ασχετα με όλα αυτά,οι ακίδες και οι βάσεις που στηρίζονται,έχουνε ακουστές διαφορές.
Εαν έχεις ακόμη τα ροδάκια,κάνε κάποιον άλλον τρόπο στήριξης και θα μας θυμηθείς.

Βέβαια εαν σε τρώει ο πόλος σου για σφαξίματα,κανόνισε να uπάρχει δυνατότητα επιστροφής,γιατί είναι αμαρτία να κατασταφεί ο χαρακτήρας του ηχείου με τις αλλαγές υλικών στο cross και να μην μπορείς να γυρίσεις πίσω. :(

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Για πες στον Αιμιλιο να σου φερει ενα ζευγος crossover ωστε να παιξεις αφοβα :wink: :wink: (ρωτα και τιμη πρωτα)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.976
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas