πειραματισμος σε κροσσοβερ 802 N

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
Φιλε γιωργο καλημερα! :lol:επειδη εχθες .....ξερεις μετα απο ωρες δουλειας ολοι μας το ριξαμε λιγο στην παλακια(οπως το φανταστει κανεις)απλα να πω οτι στα ηχεια εχω βγαλει τα ροδακια και τα εχω στηριξει διαφορετικα μετα απο αρκετο πειραματισμο.το ηχειο καθεται πανω σε γρανιτη τριων ποντων,απο κατω βιομηχανικο λαστιχο βαρεως τυπου και ολα αυτα επανω σε τρεις αντικραδασμικες βασεις της Aktyna research.πραγματικα ο συνδυασμος αυτος μου εχει αποδωσει τα μεγιστα με πολυ καλο κοντρολ στα χαμηλα και καλλιτερο στησιμο της εικονας.ειμαστε μπολικα αυτια οταν τεσταραμε αυτη την στηριξη.Ναυτιλακιδες δοκιμαστε το.......καλημερουδια σε ολους. :D

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.388
Αν έχει καταλήξει ο κάτοχος σε θέματα στησίματος στο χώρο, στήριξης ηχείου, καλωδίων και ενισχυτών, προσωπικά θεωρώ την επέμβαση στο κρος πολύ καλή ιδέα. Το συγκεκριμένο ηχείο αν το είχα στο σύστημά μου θα του είχα αλλάξει τα ....φώτα!

Το ερώτημα είναι αν έχει ξεκαθαρίσει ο κάτοχος τι είδους αλλαγή επιθυμεί στον ήχο, και αν γνωρίζει τι είδους ηχητική αλλαγή επιφέρουν οι διάφοροι τύποι καταξιωμένων στο χώρο υλικών (πυκνωτών, πηνείων, αντιστάσεων).

Είναι σίγουρο πάντως ότι με τα υλικά μπορείς να φέρεις ΑΚΡΙΒΩΣ τον ήχο που επιθυμείς, αρκεί να ξέρεις τι κάνεις....

Αν θέλεις κάνε μια προσπάθεια να περιγράψεις (δύσκολο πράγμα) τι είδους αλλαγή στον ήχο επιθυμείς.

Reaction score
3.576
Μπορείτε, αν θελετε, να μεταφέρετε το θέμα αυτο στην DIY κατηγορία.
Στην DIY έχει και πάγκο εργασίας και πολλά εργαλεία.

Προτείνω να κατασκευαστούν δύο ξεχωριστά crossovers και να μην πειράξουμε αυτά του κατασκευαστή.
Τα νέα crossovers θα τοποθετηθούν επάνω σε ξύλο MDF και οι συνδέσεις μεταξύ των υλικών θα γίνουν point-to-point χωρίς δηλαδή την χρήση τυπωμένου κυκλώματος (PCB).
Με την προτεινόμενο μέθοδο (εγω αυτό κάνω) δεν υπάρχει περίπτωση να καταστραφεί η πλακέτα του crossover του κατασκευαστή.

Reaction score
3.576
Επίσης προτείνω, τα νέα crossovers να τοποθετηθούν εξωτερικά του ηχείου ώστε να μπορούμε εύκολα να αλλάζουμε τις τιμές των εξαρτημάτων ή να τοποθετούμε νέα υλικά διαφορετικής ποιότητας. Στο τέλος Vlasis, σε βλέπω να το αφήνεις εξώ το crossover και με στοίχημα όσο θες. :lol: :lol: :lol:

Reaction score
3
Σωστός ο g.kar.
vlasis,εφ'όσον έχεις τελειώσει με το στήσιμο και την στήριξη και εφ'όσον θέλεις να συνεχίσεις το παιχνίδι,αν και εγώ προσωπικά θα ψαχνόμουν με τα ενισχυτικά,αφού πιάνουν τα χέρια σου,κάνε την κατασκευή που προτείνει ο g.kar.
Πρέπει όμως να γνωρίζεις τι θέλεις να αλλάξεις στον ήχο όπως γράφει και ο Κώστας EΑR,ο οποίος μπορεί και να σε βοηθήσει στην επιλογή των υλικών.

Το θέμα μας στο θεωρητικό επίπεδο είναι καλό που υπάρχει εδω μέσα,όμως όταν ξεκινήσουν τα σχέδια και η κατασκευή,η σωστή κατηγορία είναι η diy. :)

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
Φιλε γιωργο αυτο που θα ηθελα λιγο να αλλαζα στα 802 ειναι οι καπως προβολικες υψιλες(παντα για μενα στο ακουσμα φυσικα).Βεβαια σωστα λες για το θεμα των ενισχυτικων,μιας και o τελικος μου 2χ250 Watt δεν ειναι απολυτα ικανος για να δειξει τις ικανοτητες του ηχειου αυτου.Βεβαια καποια στιγμη που τα ειχα ακουσει με Classe cam 350 σαν του φιλου του mygiaki δεν σου κρυβω οτι η αισθηση ηταν καθηλωτικη.Βεβαια καποια στιγμη θα αλλαξω τον ενισχυτη μου και ελπιζω να μην σας ξανασκοτισω με πειραγματα στα crossover.Eidomen.......

Reaction score
2
Καλυτερα να αφησεις το ηχειο σου οπως ειναι....ακομα και ενα αλλο cd player μπορει να σου δωσει αυτο που ζητας........

Reaction score
25.536
τι player εδω εναν διακοπτη κατεβασαμε και χασαμε την μπαλα...
αχ προεδρε και εσυ και το χαιεντ σου

Reaction score
3.576
Γιώργος(MAC)Αναμουρλίδης said:
vlasis okey.
Εαν μπορέσεις να βρείς και να δοκιμάσεις βέβαια κάποιον τελικό της Mcintosh, έστω και τον παλαιότερο Mc 300,πιστεύω θα ακούσεις αυτό που ψάχνεις. :)
Δεν το λυπάστε το παιδί μας ; :lol:

Reaction score
0
Vlasis νομίζω πιστεύω οτι έχεις πεισθεί δεν χρειάζεται να επεμβεις στο κρος για παίξει.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
καλημερα αντρικο μου.................πειστηκα-πειστηκα ...........δυο μονομπλοκια κλασσιδια 350 θελω και θα ειμαι αψογος.Μπαγασα την παρασκευη ηταν ολα υπεροχα.Οπως σου ειπα πραγματικα τα ναυτιλια και ολο το συστημα κενταγε.Παρεπιπτοντως η γυναικα θελει την συνταγη για τα ζυμαρικα σου.....................εγραψες και κει πανμεγιστε σεφ.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
Αστα νικο ,τι παπια,τι ζυμαρικα με μυστηρια σαλαμια μεσα,τι γυρο σπιτικο,τι τι μιλφειγ,τι μηλοπιτες........αστα να πανε στον εξω απο δω εγινε......................Βεβαια πριν ειχαμε πολλα χαιενταδικα τεστ και πραγματικα το απολαυσαμε.Αυτο ειναι HI END.Να ακους και να τρως ..............................................................................................

Reaction score
3.576
Εγινε όμως και δουλειά. Στις 4 το πρωϊ καθάρισμα βάσεων και ποδαριών σε λυχνίες, ποιος τρελλός κάνει ? :lol: :lol:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.968
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas