περι φτηνου τελικου θελω μεγαααλη βοηθεια

Reaction score
0
Εστειλα το παρακατω email στο περιοδικο ΗΧΟΣ και μετα στο HITECH:
Σας το παραθετω ολοκληρω πιστευοντας ότι εσεις τελικα θα μου δωσετε μια πραγματικα σωστη απαντηση.

Ευχαριστω εκ τον προτερων

Ειμαι ένας από τους φανατικους αναγνωστες σας τα τελευταια 3 χρονια.
Ειχα από καιρο το μικροβιο αλλα τα τελευταια χρονια που βρηκα ένα μεγαλο χωρο αρχισα να επενδυω πιο συστηματικα. Εχω ένα συστημα μικτο δηλαδη και AV amp αλλα και HiFi. Τα μπροστινα μου ηχεια είναι υπερβολικα αδηφαγα και σε ρευματα αλλα και σε Watt. Είναι ιδιοκατασκευη με βαση τα Silverline Grande Sinfonia. Με 2 12” στο κατω μερος. Αποτελουνται από μοναδες AUDAX & Chiare. Είναι πολύ καλο ηχειο , τπουλαχιστον για το κοστος του και τα αυτακια μου. Αυτό το ηχειο το διεγειρω η τουλαχιστον προσπαθω με έναν CAV A10 οποίος εχει 80.000Mf και 160Watt και με προενισχυση έναν AV marantz 4600.Τα χαρακτηρισα αδηφαγα γιατι από ένα σημειο και μετα ο ενισχυτης αρχιζει να κλιπαρει, καποια λοιπον στιγμη διπλοκαλωδιωσα το ένα με τα 2 καναλια του ενισχυτή και τοτε πραγματικά φανήκανε οι δυνατότητες του ηχειου. Σε Watt μετρημενα είναι 330watt και με ευασθησια περιπου 91,5db, δεν είναι αναισθητα.
Τωρα ξεκινανε οι ερωτησεις τι ενισχυτη να παρω ώστε να μπορει να τα οδηγησει από watt και ρευματα?? Μου προτεινανε έναν Vincent τον SV 233 τον οποιο το περιοδικο σας τον τεσταρει με 192watt?? Επειτα έναν παλιο adcom GFA 5082 οποιος τον βρηκα σε καλη τιμη μεταχειρισμενο περιπου 800 EUR? Μια άλλη προταση είναι να παρω τον παλιο καλο AV Denon A1SR. Θα μπορεσει όμως να ανταπεξέλθει στην ζητηση των ηχειων? Μετα σκεφτηκα να αγορασω από το ebay 2 παλιους καλους halfer και να τους χρησιμοποιησω σαν monoblock, το κοστος τους περιπυ 150$ εκαστος. Θα ηθελα μια προταση η στις ηδη υπαρχουσες η σε ότι άλλο παντα σε οικονομική λυση.
Ένα άλλο ερώτημα το οποιο με εχει μπερδεψει παρα πολύ αφορα το Upscalling. Ένα καλο DVD Player κανει καλυτερη αναβαθμιση εικονας η ενας καλος Av ενισχυτης?? Στην εκθεση , στα εξειδικευμένα καταστηματα κτλ ολοι μα ολοι λενε παρε DVD και μεινε με τον Marantz. Αλλα στα forums οι αποψεις αλλαζουν οι μισοι λενε ο ενισχυτης κανει την δουλεια οι υπολοιποι λενε η πηγη. Εδώ θα ηθελα την βοηθεια σας. Ειλικρινα δεν ξερω και επειδη ειμαι στην φαση ανανεωσης θα ηθελα να κανω την σωστη επιλογη γιατι θελω να αγορασω καποιον βιντεοπροβολεα και να εχω 100’’ οθονη.
Ξερω πως είναι πολλα τα ερωτηματα μου και εχετε απειρους « απειρους » ηχητικα σαν εμενα. Όταν βρεθει ο χρονος θα ηθελα μια απαντηση.

Μετα τιμης

Αντωνης Κολετσης

Reaction score
50
Αντώνη καλωσήρθες! Για τον τελικό φοβάμαι ότι δεν μπορώ να σε βοηθήσω, αλλά για upscaling DVD ασυζητητί!!! Αν θες βέβαια και ακόμα πιο εξειδικευμένο μηχάνημα πας σε scaler που η δουλειά του είναι ακριβώς αυτό που θέλεις, αλλά ανεβαίνεις σε άλλη κατηγορία τιμής. Μεταξύ όμως DVD και AV σίγουρα καλύτερο είναι να χρησιμοποιήσεις το DVD για upscaling. Οι λόγοι διάφοροι:

- Στους AV μόλις σχετικά πρόσφατα άρχισαν να εισάγονται δυνατότητες upscaling από HDMI είσοδο (πάντα για ψηφιακή είσοδο μιλάμε έτσι;). Ακόμα λοιπόν είναι σχετικά "νέοι" στο παιχνίδι. Το βασικό όμως δεν είναι τόσο αυτό όσο το γεγονός ότι στους AV το upscaling είναι ένα μόνο κλάσμα των δυνατοτήτων τους, οπότε συνήθως δεν έχουν και την καλύτερη ποιότητα στον τομέα αυτό (σκέψου για να πάρεις έναν AV που να τα κάνει καλά όλα τι πρέπει να πληρώσεις!). Αντίθετα το DVD είναι πιο "εξειδικευμένο" ας πούμε στον τομέα αυτό, άρα με λιγότερα λεφτά παίρνεις καλύτερο scaler.

- Πολύ βασικό όμως είναι επίσης το γεγονός ότι με upscaling από AV παρεμβάλλονται περισσότερα ενδιάμεσα στάδια μέχρι το σήμα να φτάσει στον προβολέα. Περνάει από DVD, μετά AV και τέλος προβολέα κι όλ' αυτά με 2 καλώδια. Αντίθετα, απ' το DVD έχουμε απευθείας σύνδεση, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι έχουμε λιγότερες παρεμβολές και εξασθενίσεις του σήματος, άρα και καλύτερο αποτέλεσμα.

Reaction score
4.774
Φυσικά μια λύση καλή και φτηνή είναι ο Behringer ep1500 το κοινό μυστικό των πολλών καλών και φτηνών watt.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Rtallus said:
Φυσικά μια λύση καλή και φτηνή είναι ο Behringer ep1500 το κοινό μυστικό των πολλών καλών και φτηνών watt.

Καλές λύσεις υπάρχουν πολλές. Δοκίμασε τον Behringer, αλλά υπάρχουν και άλλοι επαγγελματικοί τελικοί με άφθονη (και φθηνή ισχύ). Στην θέση σου όμως θα κοιτούσα και μερικούς ενισχυτές σε τάξη Δ όπως ο Yamaha MX-D1 ή οι Newforce ή TACT. Θεωρώ ότι είναι ο καλύτερος συνδυασμός ποιότητας και χαμηλής τιμής.

Ότι και να αποφασίσεις όμως πρώτα άκουσε το!!!

Reaction score
0
Μάνος Σταυρόπουλος said:
Αντώνη καλωσήρθες! Για τον τελικό φοβάμαι ότι δεν μπορώ να σε βοηθήσω, αλλά για upscaling DVD ασυζητητί!!! Αν θες βέβαια και ακόμα πιο εξειδικευμένο μηχάνημα πας σε scaler που η δουλειά του είναι ακριβώς αυτό που θέλεις, αλλά ανεβαίνεις σε άλλη κατηγορία τιμής. Μεταξύ όμως DVD και AV σίγουρα καλύτερο είναι να χρησιμοποιήσεις το DVD για upscaling. Οι λόγοι διάφοροι:

- Στους AV μόλις σχετικά πρόσφατα άρχισαν να εισάγονται δυνατότητες upscaling από HDMI είσοδο (πάντα για ψηφιακή είσοδο μιλάμε έτσι;). Ακόμα λοιπόν είναι σχετικά "νέοι" στο παιχνίδι. Το βασικό όμως δεν είναι τόσο αυτό όσο το γεγονός ότι στους AV το upscaling είναι ένα μόνο κλάσμα των δυνατοτήτων τους, οπότε συνήθως δεν έχουν και την καλύτερη ποιότητα στον τομέα αυτό (σκέψου για να πάρεις έναν AV που να τα κάνει καλά όλα τι πρέπει να πληρώσεις!). Αντίθετα το DVD είναι πιο "εξειδικευμένο" ας πούμε στον τομέα αυτό, άρα με λιγότερα λεφτά παίρνεις καλύτερο scaler.

- Πολύ βασικό όμως είναι επίσης το γεγονός ότι με upscaling από AV παρεμβάλλονται περισσότερα ενδιάμεσα στάδια μέχρι το σήμα να φτάσει στον προβολέα. Περνάει από DVD, μετά AV και τέλος προβολέα κι όλ' αυτά με 2 καλώδια. Αντίθετα, απ' το DVD έχουμε απευθείας σύνδεση, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι έχουμε λιγότερες παρεμβολές και εξασθενίσεις του σήματος, άρα και καλύτερο αποτέλεσμα.
Και εγω το ιδιο πιστευα αλλα ολοι οι "ειδιμονες" των καταστηματων μου ελεγαν AV.χιλια ευχαριστω

Καλημερα

Αντωνης

Reaction score
0
Rtallus said:
Με audax μοναδες δεν ειναι λιγο ντροπη να τις ριξω σε επαγγελματικο τελικο και να χασω ολη αυτην την διαφανη ακαι αερινη ακουστικη αισθηση.
Η μηπως δεν θα τις χασω,δεν ξερω θα ακουσω πρωτα οπως ειανι το σωστο και βλεπω
Ευχαριστω παντως

Reaction score
4.774
Τον ενλόγω ενισχυτή τον χρησιμοποιούν μέλη του φόρουμ σε ηχεία με ακριβότερες μονάδες με άριστα αποτελέσματα (και εγώ το ίδιο) ... Για ψάξε λίγο το θέμα..

Reaction score
1
Απάντηση: περι φτηνου τελικου θελω μεγαααλη βοηθεια

ριξε μια ματια και στον δικομου εχω αγγελια bose 1801

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

ριξε μια ματια και στον δικομου εχω αγγελια bose 1801

Λες μετα απο τρεισιμιση χρονια να μην εχει βρει τελικο?

Reaction score
1

δεν ξερω μπορει ναι μπορει και οχι

Reaction score
2

Μελέτησε λίγο και αυτήν την περίπτωση

EDIT:
Συγνώμη φίλε μου, τώρα πρόσεξα το budget στο οποίο θες να κινηθείς.
Πάντως μια δοκιμή με τον Behringer ίσως σε ξαφνιάσει ευχάριστα!

Reaction score
10
Re: Απάντηση: περι φτηνου τελικου θελω μεγαααλη βοηθεια

Μελέτησε λίγο και αυτήν την περίπτωση

EDIT:
Συγνώμη φίλε μου, τώρα πρόσεξα το budget στο οποίο θες να κινηθείς.
Πάντως μια δοκιμή με τον Behringer ίσως σε ξαφνιάσει ευχάριστα!
Η ερώτηση έγινε πριν από 3 χρόνια!!!!!!

Reaction score
2
Απάντηση: Re: Απάντηση: περι φτηνου τελικου θελω μεγαααλη βοηθεια

Η ερώτηση έγινε πριν από 3 χρόνια!!!!!!
Ούτε που το πήρα χαμπαρι!!!!! :142::142:

Reaction score
0

τον χαζεψα τον ενισχυτη σου.στα χαρτια ακουγεται καλος αλλα μετα απο καμμια 10αρια ενισχυτες που αλλαξα κατεληξα σε διενισχυση και ηρεμησα.
καλόπουλητος βεβαια αλλα με αυτες τις φωτο βρε παιδακι μου που εβγαλες.
βγαλε καμμια καλυτερη ,καθαρισε τον και λιγο και θα φυγει σφαιρα παρ' ολη την κριση

domo arigato kosaimasta sensei
αυτο ειναι απο aikido

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.129
Members
38.534
Νεότερο μέλος
Drizzt