πηγη HD

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Aν τα άλλα προέρχονται από καρα-κομπρεσαρισμένα CD, λογικό μου φαίνεται. ;)

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Aν τα άλλα προέρχονται από καρα-κομπρεσαρισμένα CD, λογικό μου φαίνεται. ;)
+1

Το πιθανότερο είναι αυτή να είναι η σωστή στάθμη εγγραφής και τα υπόλοιπα να είναι γραμμενα στο ''κόκκινο'' για εντυπωσιασμό.
Επίσης αν τα υπόλοιπα προέρχονται από βινύλιο είναι πιθανον η στάθμη να είναι τσιτωμένη (πάλι για εντυπωσιασμό).
Γιατί γίνεται αυτό?Είναι ένα τρικ που μας απέμεινε απ τα mp3 και τις χωλές εντάσεις που βγάζουν φορητές συσκευές αναπαραγωγής π.χ. ipod.

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: πηγη HD

Σε συγκριση με ολα τα αλλα. (mp3 ,flac, αντιγραφες και αυθεντικα cd)
Αναγκαζομαι και δυναμωνω την ενταση στα 70% των HD.
Eμένα μου συμβαίνει το αντίθετο. Το 90% είναι πιο δυνατά! :121:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Είχαμε το jitter πιάσαμε και τις στάθμες....
Που είσαι βρε noizmaker να φτιάξεις κανά άρθρο για τις στάθμες εγγραφής(και κανας άλλος ηχολήπτης ή καλός γνώστης)-γιατί εγώ το σκαλίζω ακόμα και θα γράψω καμιά μπαρούφα οπότε θα με :618: με το δίκιο σας.

Reaction score
1
Ναι, κι εγώ το έχω παρατηρήσει. Τα CD και τα MP3 ακούγονται σε κανονική στάθμη, ενώ τα HD και τα DolbyDigital/DTS ακούγονται αρκετά πιο χαμηλά.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Ναι, κι εγώ το έχω παρατηρήσει. Τα CD και τα MP3 ακούγονται σε κανονική στάθμη, ενώ τα HD και τα DolbyDigital/DTS ακούγονται αρκετά πιο χαμηλά.
Ποιά είναι η κανονική στάθμη?

Reaction score
8
Μετα απο ενα ευγενεστατο πμ που ελαβα απο τον φιλο gstriftos, τον Γιωργο, βλεπετε υπαρχει ακομα η ευγενεια, θα ηθελα να βαλουμε καποια πραγματα στη θεση τους οσον αφορα τις σταθμες. Το θεμα δεν ειναι να σας απαντησω επιδερμικα ομως.

Σε γενικες γραμμες θα συμφωνισω με τον Κωστα Φ. και τον διαβολακο μας.

Θα ανοιξω ενα thread σε σχεση με τις σταθμες εγγραφης στον επαγγελματικο ηχο, οπου ελπιζω να σας λυθουν οι αποριες.

Reaction score
0
Χαιρετίζω τους παρόντες. Από τον Ιανουάριο αναβάθμισα τον τρόπο που ακούω μουσική περνώντας και εγώ στον κόσμο της υψηλής ανάλυσης. Το αναβαθμισμένο μου σύστημα αποτελείται από τα ακόλουθα. Ένα PC της HP με win XP που διαθέτει φυγοκεντρικούς ανεμιστήρες (ανέλπιστα αθόρυβους). Η επιλογή του έγινε διότι ενώ δεν ήθελα την δαπάνη ενός εξειδικευμένου κουτιού είχα ανάγκη το μικρό μέγεθος της HP ώστε να αντέχεται στο μάτι στο ρακ δίπλα στις υπόλοιπες κλασικού τύπου συσκευές.
Το υλικό αποκωδικοποιείται από τον BENCHMARK Pro που επιλέχθηκε ώστε να βγει εκτός ο υπάρχοντας προενισχυτής μειώνοντας κατά ένα ακόμα στάδιο την επεξεργασία του σήματος. Το BENCHMARK Pro με την σειρά του τροφοδοτεί έναν τελικό ADCOM που οδηγεί τα Analysis Omega και ένα παθητικό sub ειδικά σχεδιασμένο ( από φίλο εραστή της κατασκευής ηχείων) για να ταιριάζει με τα ηχεία μεμβράνης.
Από την στιγμή της παραγγελίας του Benchmark Pro οι πληροφορίες που είχα από την Location sound ήταν πως το τελικό αποτέλεσμα θα ήταν να μην μπορώ να επιστρέψω πίσω στην προηγούμενη αλυσίδα (cd player κλπ). Πράγματι με το Benchmark o ήχος άλλαξε τόσο που με καθήλωσε επί εβδομάδες τώρα στον καναπέ ακούγοντας τη μία μετά τη άλλη τις εγγραφές που συγκέντρωσα στο σκληρό.
Η αλήθεια είναι πως η αλλαγή συνέπεσε με την αλλαγή πολλών παραμέτρων όπως η μετακόμιση μου σε νέο σπίτι (άρα και χώρο ακρόασης) αλλά και με την αναβάθμιση των ηχείων σύμφωνα με τις τελευταίες αλλαγές που χρησιμοποιεί η analysis στην κατασκευή των ηχείων και των crossover της. Πρέπει να παραδεχθώ πως το Benchmark που αντικατέστησε ένα DAQ της Pink Triangle παίζει πολύ καλύτερα τόσο που ακούω με χαρά ακόμα και τα παλαιά μου CD’s και μάλιστα πολύ καλύτερα αφού έβγαλα από την αλυσίδα τον προενισχυτή της ADCOM. Οι μουσικές πληροφορίες είναι αναλυτικότατες, με πολύ μεγαλύτερο εύρος συχνοτήτων εξαιρετική διαύγεια και αίσθηση του χώρου. Τόσο που αναρωτιέμαι πλέον αν αξίζει τότε που θα έχω την οικονομική δυνατότητα να αντικαταστήσω κάτι από το σύστημα αφού οι όποιες αλλαγές θα είναι εξαιρετικά δυσανάλογες προς το κόστος της αντικατάστασης. Άλλωστε δεν ξεχνώ τα σοφά λόγια του φίλου και σχεδιαστή του sub πως τα χρήματα από ένα σημείο και έπειτα πρέπει να τα δίνουμε για τη μουσική και όχι στα μηχανήματα.
To HD υλικό σε μορφή flac το διαχειρίζομαι με τον WinAmp εγκατεστημένο σύμφωνα με τις οδηγίες της Benchmark (από αυτή πήρα τις οδηγίες του setup των XP) ώστε να το διαχειρίζεται ως bit perfect. Εδώ βέβαια υπάρχει η διιστάμενη άποψη πως μόνο το foubar μπορεί να λειτουργήσει με τα XP σε bit perfect αλλά η συνολική αλλαγή της ποιότητας του ήχου για την ώρα με ικανοποιεί πλήρως. Όταν βαρεθώ τον ήχο που ακούω ή πεισθώ πως το foubar θα με αναβαθμίσει περισσότερο τότε θα βρώ την υπομονή να ψάξω για την αλλαγή. Πάντως οι ευκολίες ενός εμπορικού player όπως αυτές του Winamp λύνουν τα χέρια στην διαχείρηση της μουσικής.
Ακούγοντας HD αρχεία ήχου αγορασμένα/κατεβασμένα πρόσφατα από το internet μερικές φορές έχω ένα παράπονο. Ενώ είναι ηχητικά άψογα δεν έχουν όλα την ποιότητα της μουσικής που θα ήθελα. Ελπίζω στο μέλλον όλες οι εταιρίες να πωλούν σε αρχεία HD τις νέες εγγραφές ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ευχέρεια επιλογής.

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Re: Απάντηση: πηγη HD

γνωριζει καποιος αν εισαγεται απο την αντιπροσωπια και με ποια διαφορα τιμης απο την οικιακη εκδοση, ωστε να βελτιωθει ο λογος τιμης προς αποδοση και να καταστει καπως πιο συμφερουσα αγορα;

Minerva και DAC-2 έχουν την ίδια τιμή: 2700 ευρω.
Μόνο η "πολιτική" αλλάζει στην Ευρώπη για να φέρνει τα επαγγελματικά πιό φθηνά.

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Re: Απάντηση: πηγη HD

Δευτερη ερωτηση, το BENCHMARK το καινουργιο, που δουλευει και σαν προ, εδειχνε να κλειδωνει στα 192, απο την κοαξιαλ και απο την οπτικη του εισοδο - απο την usb μεχρι 96 και ηχητικα υπολειποταν καπως γι αυτο την αφησαμε. Οντως περναει σημα 196 απο τις ψηφιακες του η το παιρνει 96 και απλα το κανει απσαμπλινγκ στα 196; Και αν οντως περναει αυτο συμβαινει και στα απλα παλιοτερα μοντελα χωρις το USB;

Όλα τα μοντέλλα δέχονται 192KHz, αλλά λόγω USB δεν μπορεί κανείς να τα τροφοδοτήσει.

Reaction score
1
Ποιά είναι η κανονική στάθμη?
Κανονική στάθμη, εννοώ αυτή που έχω συνηθήσει να ακούω, είτε ακούγοντας ραδιόφωνο, είτε ακούγονται από CD/MP3 από τον υπολογιστή, μέσω S/PDIF ομοαξονικής σύνδεσης με τον ενισχυτή, με το volume να βρίσκεται στο 100%, τόσο στο πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής στον Η/Υ, όσο και στον μείκτη της κάρτας ήχου. Το αν η στάθμη που ακούω CD/MP3 βίσκεται στο 0db δεν το γνωρίζω, πιστεύω όμως ότι το πολύ να είναι βαριά -1db σε σχέση με το ραδιόφωνο. Όταν όμως ακούω DD/DTS, ή υλικό υψηλής ανάλυσης (το οποίο είναι είτε DD, DTS είτε 48kHz/24bit, 96kHz/24bit), τότε η στάθμη βρίσκεται σίγουρα -5db χαμηλότερα, ίσως και -6db.

Reaction score
10
Πολυ περίεργα μου φαίνονται αυτά που λέτε. Εμένα οι στάθμες είναι σημαντικά υψηλότερες και σε μέση στάθμη και ειδικά στις εξάρσεις.

Reaction score
52
και 'γω δεν εχω προσεξει κατι,πανω κατω περιπου τις ιδιες σταθμες εχω

Reaction score
10
Θα το ψάξω πάντως επειδή τα hd τα παίζω από άλλο software, μήπως φταίει αυτό!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.846
Members
38.507
Νεότερο μέλος
Παναγιώτης2009_