πικαπ.....

Reaction score
596
Τι να πουμε τωρα?

Το μοναδικο που εχω ακουσει αρκετες φορες ειναι το dps με τον rega βραχιονα.
Καταπληκτικο, και οσοι το εχουν στην κατοχη τους λενε τα καλυτερα!

Αυτο που βρίσκω τρομερά ενδιαφερον ειναι το EAT αλλα δυστυχώς δεν το εχω ακουσει....

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.025
Θέλω πικάπ με άριστη ποιότητα ήχου, λογική τιμή, πανεύκολη οριζοντίωση της ανάρτησης με βίδες allen από πάνω, ενώ δεν με πειράζει αν αλλάζω στροφές με το δάχτυλο = Systemdeck IIX + Rega RB300

Θέλω πικάπ με άριστη ποιότητα ήχου και αλμυρή τιμή για να κάνω και τον καμπόσο, και δεν με πειράζει που είναι εντελώς γελοίο γιατί πρέπει να το ανεβάσω σε ράμπα για να του οριζοντιώσω την ανάρτηση = Linn Sondek + Rega RB300

Θέλω πικάπ που να έχει άριστη ποιότητα ήχου, απίστευτη βιομηχανική κατασκευή και πολλές ευκολίες, για αν και όποτε τις χρειαστώ = Technics SL1200GAE

Αυτά που έχεις στη λίστα σου είναι σαχλά γυαλισμένα σανίδια πάνω σε πρόκες, όχι πικάπ.

SIMPLYMUSIC

"Επαγγελματίας"
Reaction score
67
Θέλω πικάπ με άριστη ποιότητα ήχου, λογική τιμή, πανεύκολη οριζοντίωση της ανάρτησης με βίδες allen από πάνω, ενώ δεν με πειράζει αν αλλάζω στροφές με το δάχτυλο = Systemdeck IIX + Rega RB300

Θέλω πικάπ με άριστη ποιότητα ήχου και αλμυρή τιμή για να κάνω και τον καμπόσο, και δεν με πειράζει που είναι εντελώς γελοίο γιατί πρέπει να το ανεβάσω σε ράμπα για να του οριζοντιώσω την ανάρτηση = Linn Sondek + Rega RB300

Θέλω πικάπ που να έχει άριστη ποιότητα ήχου, απίστευτη βιομηχανική κατασκευή και πολλές ευκολίες, για αν και όποτε τις χρειαστώ = Technics SL1200GAE

Αυτά που έχεις στη λίστα σου είναι σαχλά γυαλισμένα σανίδια πάνω σε πρόκες, όχι πικάπ.

Θα συμφωνήσω προσθέτοντας και κάποια Thorens.

Reaction score
1.430
Δεν έχει.:) Αλλά, μην σε παρασύρει αυτό το γεγονός...;)
αν ειχε λοιπον ενα απο αυτα που αναφερει θα δεχομουν τον ακομψο (τουλαχιστον) τυπο γκουρου-απολυτου-ξερολα τροπο που απευθύνεται στον αλλο. Γιατι εγω ειχα τουλαχιστον ενα απο αυτα στο παρελθον.

Reaction score
132
αν ειχε λοιπον ενα απο αυτα που αναφερει θα δεχομουν τον ακομψο (τουλαχιστον) τυπο γκουρου-απολυτου-ξερολα τροπο που απευθύνεται στον αλλο. Γιατι εγω ειχα τουλαχιστον ενα απο αυτα στο παρελθον.
Μα είναι γκουρού κι ως γκουρού δεν μπορεί παρά να είναι απόλυτος

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.503
Ο Κώστας δεν χρειάζεται υπεράσπιση από κανέναν. Απλά, θα σου πρότεινα να κανείς έναν κόπο να διαβάσεις τα όσα έχει καταθέσει κατά καιρούς στο forum σχετικά με πικ απ κτλ και ιδιαίτερα το άρθρο "Ρυθμίστε το πικ απ σας".

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.540
. . . Θέλω πικάπ που να έχει άριστη ποιότητα ήχου, απίστευτη βιομηχανική κατασκευή και πολλές ευκολίες, για αν και όποτε τις χρειαστώ = Technics SL1200GAE . . .

.
. . . να ευχαριστιέμαι επίσης όταν το χειρίζομαι & όταν απλά το βλέπω . . .

Reaction score
1.430
Προσωπικά τους γκουρου τους τοποθετώ μόνο στο θιβετ.... Σε κάτι τόσο υποκειμενικό Όσο ο ήχος και οι τρόποι αναπαραγωγής και τα προσωπικά του καθενός βιώματα για μένα δε χωράνε γκουρού.
Άλλωστε Πως γίνεται σε κάτι τόσο ξεκάθαρο Όσο το πρώτο μου ποστ για γνώμες πάνω σε 4-5 μηχανήματα ο άλλος απαντάει σε κάτι που θέλει αυτός, εμενα με ξεπερνάει..
Τι να ρωτήσω για 5 συνταγές και να μου απαντάς για τη θεωρία του Δαρβίνου, δε το έχω και τόσο λογικό. Εκτός και αν θες να κάνεις τον γκουρου....χαχα
Αυτό που είπα στην αρχή είναι ξεκάθαρο, αν ξέρει κανείς απαντά αν όχι δοξά το θεό υπάρχουν νήματα εδώ μέσα για να ξεδιπλώσει κάνεις τις γνώσεις του, ένα σωρό.

Reaction score
666
διαθέσιμες οι παρακάτω επιλογές....:

1. EAT forte s
2. gold note mediterraneo
3. Bauer dps 2 with the schroder dps tonearm
4. clearaudio ovation

πολυ χρήσιμες θα ειναι εντυπώσεις - γνώμες - απόψεις.

Έχω ακούσει το DPS3 της Bauer Audio και το ομόσταβλο phono, βραχίονας Schroeder και κεφαλή την ZYX R-100FX Fuji,
με ενισχυτικά Bryston BP26 προ και 4B-SST2 τελικό και ηχεία τα τα PMC OB1i. Πολύ καλό το άκουσμα αν και ο ήχος των Bryston δεν μου αρέσει.

Από clearaudio έχω ακούσει το solution με βραχίονα unify , κεφαλή την concerto και phono Symphono. Επίσης και το performance dc με βραχίονα ΤΤ5, κεφαλή την maestro V2 και phono Balance plus. Ο ήχος τους αναλυτικός, δυναμικός αλλά μαζεμένος ειδικά στο χαμηλό. Ειδικά phono clearaudio με κεφαλή clearaudio=μαζεμένος ήχος. Από κατασκευή τα πλατό πολύ καλά αλλα οι βραχίονες είναι λίγο υποδεέστεροι κατα τη γνώμη μου σε σχέση με άλλων κατασκευαστών.
Το μειονέκτημα είναι ότι δεν τα βάζουν με άλλες κεφαλές κατά την ακρόαση και πρέπει να πειραματιστείς μόνος σου.

Τα 2 πρώτα δεν τα έχω ακούσει καθόλου. Είμαι κι εγώ σε αναζήτηση πικάπ και ψάχνομαι.

Ήθελα να ακούσω και κάποιο rega to RP8 και το RP10 αλλά ο αντιπρόσωπος δεν τα έχει καθόλου. Πώς να τα προτείνω?

Επίσης άκου και κάποιο project to xtension 10 ή το RPM10 carbon. Πολύ πιο γεμάτο χαμηλό από τα clearaudio, όμως λιγότερο αναλυτικό στα μεσαία.

Last edited:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.025
εκει θα πρεπε να ειναι για μενα.....
Καλά, δε με λυπάσαι; Ξέρ'ς τί ψοφόκρυο κάνει εκεί πάνω; Άσε που για να δεις γυναίκα με μπικίνι, πρέπει να ταξιδέψεις με αεροπλάνο...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.519
Νεότερο μέλος
gperdik