ποιος ριβιουερ ακουει ...

D

deleted user 10898

Guest
τις χροιες και μαλιστα με λεπτομερεια απο το σκαφος των οργανων?
:118:

Reaction score
38
Απάντηση: ποιος ριβιουερ ακουει ...

Κάποιος μετριόφρων??? :203:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009

Τα θερμά μου συγχαρητήρια...Αυτό σημαίνει ότι θα μπορεί να επιτελέσει ενδελεχή ακουστική ανάλυση ενός χώρου ακρόασης δίχως να καταφεύγει σε μετρητικά προγράμματα...Οπότε φρόντισε μη σου ξεφύγει το ΄΄κελεπούρι΄΄ που θα επιλύσει δυνητικά με μιά ακρόαση οποιοδήποτε πρόβλημα έχεις στο χώρο σου...:612:
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=43276

http://www.primedu.uoa.gr/sciedu/BIBLIO/files/AKOH.pdf

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.146

τις χροιες και μαλιστα με λεπτομερεια απο το σκαφος των οργανων?
:118:
Όλοι οι ρηβηγιούερς ακούν τις χροιές του σκάφους. Απλώς, δεν ξέρουν που οφείλονται. Αφού ο τετοιοπωστονλέν κατάφερε να ανακλύψει ότι οι χροιές οφείλονται στο σκάφος, τότε θέτει σοβαρή υποψηφιότητα να προαχθεί από ρηβηγιούερ σε κανονικό άνθρωπο.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009
Απάντηση:΄΄Έχω και σκάφος,πάμε γιά μιά...ακρόαση;΄΄

Υπάρχουν πάντοτε και τα πνευστά...:126:

D

deleted user 10898

Guest
για να μην ξεφυγετε και αλλο σας το αποκαλυπτω...
ο Δ.Σταματακος
http://www.avmentor.gr/reviews/dcs_debussy_3.htm

Ο όγκος της μεγάλης ορχήστρας αποδίδεται με θαυμάσιο τρόπο, μπορείς να αισθανθείς την κίνηση των μεγάλων εγχόρδων και το ωστικό κύμα του εκκλησιαστικού οργάνου αλλά αυτό που πραγματικά καθηλώνει είναι η απόδοση μεμονωμένων οργάνων όπως το όρθιο μπάσο: Η λεπτομέρεια στα ηχοχρώματα από το σκάφος του οργάνου είναι σαφής και πραγματικά έχεις την αίσθηση ότι το έχεις απέναντί σου.

Reaction score
1.832

Τη δουλειά τους κάνουνε οι ρηβιούερς.

Γιατί αν γράφανε απλά "καλό μπάσο", "ωραία πρίμα" "καθαρά μεσαία" δε θα αγόραζε κανένας τον... ερμή.

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: ποιος ριβιουερ ακουει ...

Τη δουλειά τους κάνουνε οι ρηβιούερς.

Γιατί αν γράφανε απλά "καλό μπάσο", "ωραία πρίμα" "καθαρά μεσαία" δε θα αγόραζε κανένας τον... ερμή.
ωχ ωχ...
δηλαδης ο ερμης ηθελε ζμπρωξιμο?

παντως στην συγκεκριμενη περιπτωση νομιζω οτι ειναι απλως αποτελεσμα υπερβολικου ενθουσιασμου απο τις εκπληκτικες ικανοτητες μιας πραγματικα HIGH-END συσκευής....

Reaction score
1.832
Απάντηση: Re: Απάντηση: ποιος ριβιουερ ακουει ...

ωχ ωχ...
δηλαδης ο ερμης ηθελε ζμπρωξιμο?

παντως στην συγκεκριμενη περιπτωση νομιζω οτι ειναι απλως αποτελεσμα υπερβολικου ενθουσιασμου απο τις εκπληκτικες ικανοτητες μιας πραγματικα HIGH-END συσκευής....
Δε θα έλεγα σπρώξιμο, ο ερμής είναι αξιόλογο ηχείο ούτως ή άλλως. Απλά δε πιστεύω ότι ανταποκρίνεται στον μύθο που έχει δημιουργηθεί γύρω του.

Άπειρα τα παραδείγματα, ας μη το συγκεκριμενοποιήσουμε...

Το hype είναι αναπόσπαστο μέρος του συστήματος και αποτελεί μεγάλο μέρος της προώθησης των σχετικών προϊόντων.

Όπως πάντα ο χομπίστας-ακροατής-καταναλωτής πρέπει να φιλτράρει τις πληροφορίες του, να αποκτά ιδίαν άποψη και να επιλέγει.

Όπως έλεγα από παλιά...."ας ακούμε με ανοιχτά τα αυτιά μας"

Reaction score
6
Εαν και εφοσον υπαρχει εμπειρια ακροασεων ζωντανης μουσικης, τοτε ο ριβιουερ η ο οποιοσδηποτε ακροατης μπορει να αντιληφθει εαν ενα συστημα παιζει η οχι.

Πιστευω στα ''συστηματα'' μονο και στο χωρο που ειναι αυτα στημενα.

Ενα συστημα αποδιδει καλα η οχι, ειναι μουσικο η οχι , μας ευχαριστει η οχι. Ενα μηχανημα απο μονο του δεν μπορει να κριθει γιατι αναγκαστικα ειναι συνδεδεμενο με τους υπολοιπους κρικους...που η ταιριαζουν η οχι μεταξυ τους.

Υπαρχουν πολλα αριστα προιοντα στην αγορα αλλά.......πολλοι κακοι συνδυασμοι καλων μηχανηματων. Αυτο το λεω χρονια και αυτο πιστευω για το audio.

D

deleted user 10898

Guest
Ενα συστημα αποδιδει καλα η οχι, ειναι μουσικο η οχι , μας ευχαριστει η οχι. Ενα μηχανημα απο μονο του δεν μπορει να κριθει γιατι αναγκαστικα ειναι συνδεδεμενο με τους υπολοιπους κρικους...που η ταιριαζουν η οχι μεταξυ τους.
.
δηλαδη εαν εγω βγαλω το dac μου και βαλω αλλο δεν θα καταλαβω διαφορα? δεν μπορω να πω εαν με αρεσει η όχι?
στο συστημα μου, ναι, αλλα το νεο μηχανημα θα κριθει.

Reaction score
1.832
Απάντηση: Re: ποιος ριβιουερ ακουει ...

δηλαδη εαν εγω βγαλω το dac μου και βαλω αλλο δεν θα καταλαβω διαφορα? δεν μπορω να πω εαν με αρεσει η όχι?
μπορείς να πεις ότι το νέο dac είναι καλύτερο από το παλιό που είχες και να μας πεις και για ποιο λόγο, αλλά δε μπορείς να επιμένεις ότι είναι καλύτερο από όλα τα άλλα.

Reaction score
3.592
Απάντηση: Re: ποιος ριβιουερ ακουει ...

δηλαδη εαν εγω βγαλω το dac μου και βαλω αλλο δεν θα καταλαβω διαφορα?
Αν το βγάλεις με απαλές κινήσεις και αμέσως μετά κατά την αντίθετη φορά βάλεις το άλλο, τότε αμφιβάλλω αν εσύ θα καταλάβεις τη διαφορά.

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: ποιος ριβιουερ ακουει ...

μπορείς να πεις ότι το νέο dac είναι καλύτερο από το παλιό που είχες και να μας πεις και για ποιο λόγο, αλλά δε μπορείς να επιμένεις ότι είναι καλύτερο από όλα τα άλλα.
μα για αυτο υπαρχει το dac αναφορας του ριβιουερ.
για να υπαρχει ενα μετρο συγκρισης.

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: ποιος ριβιουερ ακουει ...

Αν το βγάλεις με απαλές κινήσεις και αμέσως μετά κατά την αντίθετη φορά βάλεις το άλλο, τότε αμφιβάλλω αν εσύ θα καταλάβεις τη διαφορά.
εσυ κατι ξερεις αλλα δεν μιλας...
ο προενιχυτης μου με τις λαμπες ειχε κατι ασπρα γαντια, ητανε για να τον βαζωβγαζω με το γαντι?

Reaction score
6
Το μηχανημα θα κριθει μεν, αλλά στο δικο σου μονο συστημα δε.

Αν σου αρεσει περισσοτερο το νεο μηχανημα ,το προτιμας απο το δικο σου και αν θελεις το αγοραζεις.
Σε ενα αλλο συστημα που ειναι στημενο σε αλλο χωρο, το μηχανημα που σου αρεσε στο δικο σου συστημα και χωρο περισσοτερο απο το δικο σου μπορει να μη σου αρεσει ,γιατι μπορει ο ''χαρακτηρας'' του να μην ταιριαζει στο συστημα και χωρο αυτον.

Ολα μπορουν να συμβουν με αυτο το χομπι. Ολα ειναι αλληλοεξαρτωμενα και ευκολα με την παραμικρη αλλαγη μπορει να ανατραπουν οι ισορροπιες.Ευκολα μπορει να χαλασει κανεις τον ηχο του η να τον βελτιωσει (συμφωνα παντα με τα δικα του γουστα και απαιτησεις).,

Αν βαλουμε σε ενα φαγητο λιγοτερο η περισσοτερο αλατι, η πιπερι ,η χρονο ψησιματος η βρασιματος....μπορει να καλυτερευσει η να χειροτρευσει η γευση για τα γουστα μας. Τα γουστα και στο φαγητο διαφερουν απο ανθρωπο σε ανθρωπο.

Ρωτηστε τον Μελιδη να σας πει για τα High end φαγητα που μαγειρευει, τον Τσαρουχα Νικο για τα ..πσαρια και τον Βλαση τον Κορινθιο να κανει τις απιθανες περιγραφες για τις διαφορες ωραιες υπαρξεις..! που ''τσεκαρει'' πινοντας φραπεδιά στην Κορινθο..!!!

Εδω στην Αθηνα μολις βρεχει και μας χαλαει το μπανιο στη θαλασσα οπου οι λουομενες θα εξαφανιστουν για να μην τους χαλασει το μαλλι.. :141:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009
Απάντηση:Απλά μαθήματα χαϊενδικής...Δραματικής Τέχνης

για να μην ξεφυγετε και αλλο σας το αποκαλυπτω...
ο Δ.Σταματακος
http://www.avmentor.gr/reviews/dcs_debussy_3.htm
Ο όγκος της μεγάλης ορχήστρας αποδίδεται με θαυμάσιο τρόπο, μπορείς να αισθανθείς την κίνηση των μεγάλων εγχόρδων και το ωστικό κύμα του εκκλησιαστικού οργάνου αλλά αυτό που πραγματικά καθηλώνει είναι η απόδοση μεμονωμένων οργάνων όπως το όρθιο μπάσο: Η λεπτομέρεια στα ηχοχρώματα από το σκάφος του οργάνου είναι σαφής και πραγματικά έχεις την αίσθηση ότι το έχεις απέναντί σου.
Ομοίως με τη...Γραμματική,εκτός από τα άρθρα υπάρχουν οι σύνδεσμοι αλλά κυρίως οι...προθέσεις:126: -που δίνουν και το νόημα τελικά.Γιά παράδειγμα,η παραδοξότητα μιάς πολικής αρκούδας σ'ενα τροπικό νησί ιντριγκάρει περισσότερο από οποιαδήποτε λογική εξήγηση θα μπορούσε ποτέ να δοθεί στην ύπαρξή της εκεί...:612:

Reaction score
1

Όταν έχει έναν αρκετά καλό χώρο ακροάσεων από πλευράς διαστάσεων, όταν τον έχεις επιμεληθεί έτσι ώστε να βελτιώσεις τις όποιες ατέλειες του, οταν έχεις επιλέξει ένα ζεύγος ηχείων που να "κουρδίζει" σωστά τον χώρο σου, όταν έχεις επιλέξει τα κατάλληλα ηλεκτρονικά πετυχαίνοντας μια πολύ ικανοποιητική οδήγηση των ηχείων σου και όταν έχεις "μάθει" τα ηχητικά χαρακτηριστικά του συστήματος που συνθέτουν οι παραπάνω παράμετροι, τότε μπορείς πολύ εύκολα να αξιολογήσεις τις όποιες διαφορές θα προκύψουν από την αλλαγή ενός κρίκου της αλυσίδας.

Ακόμα και αν το σύστημα "χώρος-ηχεία-ηλεκτρονικά" αποδίδει καλά, κακά, γλυκά, ξινά, πικρά και ανάποδα, ο οποιοσδήποτε μπορεί να διακρίνει αν το "Α" μηχάνημα που αντικατέστησε το "Β", αύξησε την ένταση των πρίμων (τσιρίζει) ή αύξησε την ένταση των μπάσων (μπουμάρει) ή διεύρυνε προς τα κάτω το συχνοτικό φάσμα με ισορροπημένη τονικότητα (ωραίος όγκος και ωραίο χαμηλό) ή διεύρυνε προς τα κάτω το συχνοτικό φάσμα αλλά υποτονικά (ωραίος όγκος αλλά πλαδαρό χαμηλό) κ.ο.κ

Δεν χρειάζεται να είσαι ούτε έτσι...
, ούτε έτσι...
, αλλά ούτε και έτσι...
για να καταλάβεις κάποιες διαφορές. Ακόμα και η γιαγιά μου μπορεί να τις καταλάβει αν θέλει.

Τώρα, όσον αφορά τα σκάφη, τις βάρκες και τις εξωλέμβιες, θα συμφωνήσω μαζί σας ότι κάποιοι δοκιμαστές (συμπεριλαμβάνοντας και τον εαυτό μου) που προσπαθούν μέσω του γραπτού λόγου να εκφράσουν τον ενθουσιασμό τους, μερικές φορές πέφτουν σε συντακτικά σφάλματα. Ωστόσο, μετά από τόσα χρόνια που έχω "γράψει" στα περιοδικά, μπορώ να σας πω ότι ο Δημήτρη ο Σταματάκος είναι πολύ καλός σε αυτό που κάνει.

Όμως, κατά την γνώμη μου η ουσία του πράγματος κρύβεται κάπου αλλού. Αν θέλετε την άποψη μου, πιστεύω ακράδαντα ότι αν τα ίδια τα περιοδικά μας έδιναν α) τη δυνατότητα βαθμολόγησης κάποιων ηχητικών, κατασκευαστικών και σχεδιαστικών χαρακτηριστικών, β) τη δυνατότητα δημοσίευσης κάποιων μετρήσεων και της αντιπαραβολής αυτών με τα όσα ακούσαμε, και γ) τη δυνατότητα συνεργασίας με ένα πάνελ από τυχαία επιλεγμένους ακροατές, τότε θα μας βοηθούσαν πολύ σε αυτό που κάνουμε, και εμείς δεν θα χρειαζόταν να πετούσαμε πυροτεχνήματα με τα πληκτρολόγια.

Για να καταλάβετε τι εννοώ, αρκεί να προσέξετε πόσο διαφέρει το στυλ γραφής των δοκιμαστών ενός περιοδικού που δημοσιεύει μετρήσεις και αναλυτικές βαθμολογίες, με τα περιοδικά που περιορίζονται μονάχα στα κείμενα, στα αστέρια και τα φεγγαράκια.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.117
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead