προβληματα των LCD

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
206
Καλησπερα παιδια. Μολις διαβασα σε γειτονικο φορουμ οτι οι LCD προβολεις μετα απο καμποσες ωρες χρησης χανουν τη φωτεινοτητα τους και χαλανε καπως τα χρωματα τους.
Εχοντας παραγγειλει τον πρωτο μου προτζεκτορα (Εpson tw9000) αγχωθηκα γιατι δεν τα ηξερα νωριτερα αυτα.
υπαρχουν τροποι να αποφευχθει κατι τετοιο ή τελοσπαντων να καθυστερησει να γινει οσο γινεται περισσοτερο;
ευχαριστω

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.479
Απάντηση: προβληματα των LCD

Όχι.
Αλλά αυτά δεν είναι αποκλειστικά ελλατώματα των LCD.Όλοι οι προβολείς υποφέρουν απο αυτά λόγω του ότι ''γερνάει'' η λάμπα.

Reaction score
1
Υπάρχουν τρόποι
-τον λειτουργείς ελάχιστα
-ακυρώνεις την παραγγελία σου και πας για άλλον
-στις 900-1000 ώρες τον βάζεις αγγελία και πας για καινούργιο

Οι LCD διακρίνονται για τη συνέπεια τους. Ολοι χαλάνε μετά απο κάποιες ώρες λειτουργίας.:410:

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
206

TEgonik,μου κανες την ψυχολογια τωρα....αστα να πανε!
Gstriftos, βασικα λενε οτι δεν ειναι η λαμπα αλλα ο ιδιος ο φακος του προβολεα. Λενε οτι και με αλλαγη λαμπας οταν εχεις ηδη χασει το 50% της φωτεινοτητας και γενικα εχουν χαλασει λιγο και τα χρωματα το μονο που θα παρεις αλλαζοντας λαμπα ειναι μολις ενα 10-15% φωτεινοτητα.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.833
Re: Απάντηση: προβληματα των LCD

TEgonik,μου κανες την ψυχολογια τωρα....αστα να πανε!
Gstriftos, βασικα λενε οτι δεν ειναι η λαμπα αλλα ο ιδιος ο φακος του προβολεα. Λενε οτι και με αλλαγη λαμπας οταν εχεις ηδη χασει το 50% της φωτεινοτητας και γενικα εχουν χαλασει λιγο και τα χρωματα το μονο που θα παρεις αλλαζοντας λαμπα ειναι μολις ενα 10-15% φωτεινοτητα.
Μπορούν να το τεκμηριώσουν αυτό σε μοντέλα τελευταίας διετίας-τριετίας; Πέρα απο την αλλαγή λάμπας κι ένα καθαρισμό του προβολέα σου (μετά απο κάποιες ώρες χρήσης) απο κάποιον επαγγελματία του είδους δεν θα έχεις θέμα.

Reaction score
30.484

Μην ακούς διάφορες παπαριές.
Ο κάθε ενας λέει στο intrnet οτι γουστάρει.Αυτό δεν σημαίνει οτι και αυτομάτως είναι σωστό αυτό που λέει ο κάθε παπαρίσκος.!!!!!!
Αν είχα ακούσει αυτά που λέει ο κάθε παπάρας εδω , αλλά και έξω, θα άλλαζα μηχανήματα κάθε ετος.
Για να εχω πάντα τα απολύτως νεα.Δεν μιλάω για νεα featurtes αλλά για νεα μηχανήματα.
Θα είχα δώσει τον denon avp a1hda, για τον denon avp a1hdaci που είναι το ιδιο μηχάνημα, απλά λέγεται αλλιώς στν αμερική, και άλλα ωραία και περίεργα.
Το ξαναλέω οτι ο κάθε πικραμένος γράφει , το δικό του στόρυ στο hi fi , hi paparia , επειδή μπορεί να το γράψει.
Παιδιά δεν είναι ετσι , σοβαρευτείτε. γμτ γμτ γμτ.

Reaction score
30.484

Sorry για το περίεργο του post αλλά εχω βαρεθεί ρε παιδιά να διαβάζω αηδίες.
Ας σοβαρευτούμε κάποτε.

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.842
Υπάρχουν τρόποι

Οι LCD διακρίνονται για τη συνέπεια τους. Ολοι χαλάνε μετά απο κάποιες ώρες λειτουργίας.:410:
Έλεος πιά.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
105.242
Απάντηση: Re: προβληματα των LCD

Υπάρχουν τρόποι

Μπορείς να μας διαφωτίσεις κι εμάς, ώς.... "ειδικός" ?

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
105.242

Καλησπερα παιδια. Μολις διαβασα σε γειτονικο φορουμ οτι οι LCD προβολεις μετα απο καμποσες ωρες χρησης χανουν τη φωτεινοτητα τους και χαλανε καπως τα χρωματα τους.
Εχοντας παραγγειλει τον πρωτο μου προτζεκτορα (Εpson tw9000) αγχωθηκα γιατι δεν τα ηξερα νωριτερα αυτα.
υπαρχουν τροποι να αποφευχθει κατι τετοιο ή τελοσπαντων να καθυστερησει να γινει οσο γινεται περισσοτερο;
ευχαριστω
Mην ανησυχείς. Τέτοια θέματα με τα panels των τελευταίων χρόνων δεν θα έχεις. Όταν με το καλό θα έχεις αλλάξει 3-4 λάμπες στον 9000, τότε μπορεί να το ξανασυζητήσουμε.

Μέχρι τότε, εγώ θα είμαι συνταξιούχος.......

Reaction score
30.484

Ε καλά , μεγάλο παιδί είσαι , κοντά στην σύνταξη!!!! γιατί το λες με καμάρι?

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
105.242

Για πες μου για τις εμπειρίες σου ως συνταξιούχος. Να ξέρω τι με περιμένει. Σε καμμιά 15αριά χρόνια. :136::138:

Reaction score
8.350

τα προβληματα των LCD εστιαζονται στην φθορα των υγρων κρυσταλλων.Τα οργανικα πανελ ηταν πιο ευαισθητα,ενω τα ανοργανα υπολογιζετια οτι αντεχουν τον διπλασιο χρονο.Οι αλλες φθορες απο σκονη και κακομεταχειριση ,μπορουν να μειωθουν ,αν καθαριζεις τακτικα το φιλτρο και αποφευγεις οσο μπορεις να καπνιζεις.

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
206

Το φιλτρο πως καθαριζεται; και καθε ποτε πρεπει να γινεται δεδομενου οτι δεν καπνιζει ποτε κανεις στο χωρο;

Reaction score
15.548

Θα γραφει το βιβλιαρακι.

Εγω εχω τον panasonic 4000 .......τον εχω 1.5 χρονο με 600 ωρες..
καθε 100 ωρες θελει καθαρισμα το φιλτρο.

μεχρι τωρα δεν εχει αλλαξει κατι στην εικονα του,εκτος την πτωση που εχει η λαμπα.
.......ολοι οι προβολεις εχουν προβλημα με την πτωση της λαμπας.....
...lcd-sxrd-dila-dlp με πολυ λιγοτερο προβλημα στα led

Οσον αφορα τα LCD πανελ και τον χρονο ζωης τους.......
......εκτιματε κοντα στις 10000 ωρες.
Και φυσικα υπαρχει υποβαθμιση στην ποιοτητα εικονας....μετα την παροδο των 3000 ωρων η οποια ειναι σταδιακη.

Reaction score
1

τα προβληματα των LCD εστιαζονται στην φθορα των υγρων κρυσταλλων.Τα οργανικα πανελ ηταν πιο ευαισθητα,ενω τα ανοργανα υπολογιζετια οτι αντεχουν τον διπλασιο χρονο.Οι αλλες φθορες απο σκονη και κακομεταχειριση ,μπορουν να μειωθουν ,αν καθαριζεις τακτικα το φιλτρο και αποφευγεις οσο μπορεις να καπνιζεις.
Δυστυχώς και τα ανόργανα panel έχουν μειωμένους χρόνους ζωής όπως μας έχουν αποδείξει τα D6-7 panel της epson.Aπο την προσωπική μου εμπειρία και μόνο, θα έλεγα ότι οι αντοχές τους κυμαίνονται κοντά στην αντοχή της λάμπας ,απο 500 εώς 2000 ώρες. Επειτα χάνουν σταδιακά την ικανότητα να μπλοκάρουν το φως που περνάει απο μέσα τους ρίχνοντας κατά πολύ το contrast του προβολέα.
Πολλά παραδίδουν και εντελώς το πνεύμα τους όπως το γνωστό πρόβλημα με το μπλέ panel των sanyo Z4 -Z2000 (είναι το πιο κοντινό στην λάμπα) που παραδίδει πνεύμα ανάμεσα στις 500 και 2000 ώρες.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε την λειτουργία ενός LCD οπτικού.
Είναι σύνθετο ,έχει πάρα πολλά οπτικά μέρη που όλα λειτουργούν pass through ή semi pass through (το φως περνάει απο μέσα τους ή αφήνουν ποσοστό του φωτός να περνάει) άρα πολύ εύκολα όποιο απο αυτά αλλοιωθεί ή πιάσει σκόνη αλλάζει την συμπεριφορά ολόκληρου του οπτικού.
Φυσικά η συμπεριφορά του panel που βρίσκεται πιο κοντά στην λάμπα (άρα δέχεται μεγαλύτερη καταπόνηση απο θερμοκρασία) αλλάζει συντομότερα των άλλων ,εξού και ανομοιόμορφη χρωματική φθορά των LCD ,η οποία είναι αισθητή κάθε ώρα που γράφει ο προβολέας και όχι μετά απο χιλιάδες ώρες.
Ο καθένας μπορεί, χωρίς φυσικά να είναι ειδικός να καταλάβει π.χ ότι η οποιαδήποτε αλλοίωση ή σκόνη σε ένα κρύσταλο που έχει κατασκευαστεί να αντανακλά το 33% του φωτός και στο υπόλοιπο να επιτρέπει να περάσει (αυτό κάνουν συγκεκριμένα κρύσταλα στο οπτικό μονομάτι ενός LCD ,ώστε το φώς να μοιραστεί και στα τρία panels - είναι το πρώτο κρύσταλο στο οπτικό - βλέπε βίντεο) επιφέρει σοβαρή ανακατομή φωτός που αλλοιώνει σοβαρά την εικόνα όχι μόνο του συγκεκριμένου panel άλλα και των άλλων που περιμένουν το υπόλοιπο 67% του φωτός για να δουλέψουν .
Η προσωπική μου γνώμη μου μετά απο 5-6 μοντέλα LCD που έχω αλλάξει και καμιά 10αριά που έχουν πέσει στα χέρια μου για service-καθαρισμό είναι ότι κανένας τους δεν ξέφυγε απο τα παραπάνω. Μόνο ο χρόνος φθοράς άλλαζε απο μοντέλο σε μοντέλο ,το οποίο εξηγείτε απο το διαφορετικό σύστημα ψύξης ,την διαφορετική λάμπα ,τον διαφορετικό τρόπο χρήσης του κ.τ.λ.

Ενας DLP δουλεύει πιο απλά και με λιγότερα οπτικά μέρη
Μονάχα ο χρωματικός του τροχός φθείρεται (αλλάζοντας φυσικά την χρωματική συμπεριφορά της εικόνας ,ομοιόμορφα και αργά όμως), άλλα σε πολύ μκρότερο βαθμό απο τα χρωματικά φίλτρα και panel των LCD μιας και ο τροχός ψύχεται γυρίζοντας ενώ τα φίλτρα του LCD μένουν σταθερά και ακίνητα.

Τώρα μιας και αναφερόμαστε στον 9000 ,δεν μπορώ να εκφέρω τεκμηριωμένη άποψη μιας και δεν είμαι κάτοχος του. Αν η epson κατάφερε μετά απο σειρά ετών, να φτάξει υλικό που αφήνει το φως να περνάει απο μέσα του,άλλα παρόλα αυτά η συμπεριφορά του μένει αναλοίωτη σε βάθος χρόνου, είναι κάτι για το οποίο μόνο εικασίες μπορώ να κάνω.

Last edited by a moderator:

Reaction score
249

συμφωνω απολυτα με τον Γιαννη Μαρκου
η λαμπα γερναει οντως αλλα ειχα 4 χρονια τον επσον 700 και δεν χαλασε με 1600 ωρες περιπου τον εδωσα στον MP τον λειτουργησε αλλες 300 τοσες και τον χαρισε χωρις προβλημα
ο 9000 εχει 2 χρονια εγγυηση ετσι κι αλλιως μην αγχωνεσαι

Reaction score
1

συμφωνω απολυτα με τον Γιαννη Μαρκου
η λαμπα γερναει οντως αλλα ειχα 4 χρονια τον επσον 700 και δεν χαλασε με 1600 ωρες περιπου τον εδωσα στον MP τον λειτουργησε αλλες 300 τοσες και τον χαρισε χωρις προβλημα
ο 9000 εχει 2 χρονια εγγυηση ετσι κι αλλιως μην αγχωνεσαι
To οτι δεν χάλασε ο 700άρης σου να υποθέσω ότι δεν σημαίνει κιόλλας ότι μετά τις 400-500 ώρες δεν έβλεπες πέπλο, ξεπλυμένα χρώματα ,μείωση φωτεινότητας 70-80%, ανομοιομορφία στα panel ,λευκό που κοκκίνιζε και μπλέδιζε κ.τ.λ.
Επίσης να ξεκαθαρίσουμε οτι η εγγύηση δεν καλύπτει το γεγονός ότι θα μετράς στον 9000 μετά απο μερικές εκατοντάδες ώρες 20:1 αντί για 400:1 ansi contrast. H εγγύηση σε καλύπτει μόνο σε θέμα βλάβης.

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.893
Απάντηση: Re: Απάντηση: προβληματα των LCD

To οτι δεν χάλασε ο 700άρης σου να υποθέσω ότι δεν σημαίνει κιόλλας ότι μετά τις 400-500 ώρες δεν έβλεπες πέπλο, ξεπλυμένα χρώματα ,μείωση φωτεινότητας 70-80%, ανομοιομορφία στα panel ,λευκό που κοκκίνιζε και μπλέδιζε κ.τ.λ.
Επίσης να ξεκαθαρίσουμε οτι η εγγύηση δεν καλύπτει το γεγονός ότι θα μετράς στον 9000 μετά απο μερικές εκατοντάδες ώρες 20:1 αντί για 400:1 ansi contrast. H εγγύηση σε καλύπτει μόνο σε θέμα βλάβης.
Μάλιστα...απορώ τότε γιατί βγάζουν συνέχεια νέα panels D7...D9 και πάει λέγοντας....ποιος ο λόγος;

Πρέπει να τα γράψεις όλα αυτά σε όλα τα av forum παγκοσμίως....με τα γιαούρτια θα κάνεις περιουσία...

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.630
Members
38.729
Νεότερο μέλος
roberto_portale