προβληματα χωρου και σατανικες συσκευες

Μηνύματα
14.869
Reaction score
20.413
θεωρω απιθανο να υπαρχει εστω και ενα σπιτι που να μην δημιουργει προβληματα μικρα εστω στην αποκριση ενος ηχειου (αφου παντα υπαρχουν αυτοι οι τοιχοι) καθως λιγο πολυ και ολα τα ηχεια δεν ειναι εντελως flat.
Συνεπως η μια λυση που χρησιμοποιειται ευρεως στο χωρο ειναι ο χωροταξικος ανασχηματισμος ,τα χαλια οι κουρτινες κτλ.
Ωραια ολα αυτα, αλλα θα εβαζε κανεις στο συστημα του εναν καλο ισοσταθμιστη για να προχωρησει περαιτερω?
Τωρα βεβαια υπαρχουν "καλοι" ισοσταθμιστες 31 περιοχων, αλλα αυτο ειναι ενα αλλο θεμα.
Εγω παντως θα το δοκιμαζα σιγουρα, εσεις?
 

Μηνύματα
3.060
Reaction score
632
Θεωρώ ότι η χρήση ισοσταθμιστών σε οικιακό χώρο ακρόασης, όσο καλοί και τεχνολογικά προηγμένοι κι αν είναι αυτοί, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ :!:

Συμφωνώ με τη χρήση τους σε αίθουσες και χώρους συναυλιών, συστήματα Ρ.Α. , στούντιο ηχογραφήσεων κ.λ.π.

Αυτά! Have a nice day!!!
 

GF

Μηνύματα
941
Reaction score
27
Εγω θα εβαζα με 1000 εναν ψηφιακο ισοσταθμιστη.
Για την ωρα βολευομαι μαι με ... μαπσσοπριμα! :)
 

Μηνύματα
10.483
Reaction score
5
flat ειναι μονο τα ηχεια monitor για studio ηχογραφησεων οπως πρεπει να ειναι και οι χωροι αυτοι. οποτε σε ενα studio ειναι απαραιτητη η χρηση EQ για τη flat ρυθμιση του ηχου που γινεται μια φορα, εκτος και αν υπαρxoυν αλλαγες στο σωρο.
Σε αιθουσες συναυλιων εκδηλωσεων (κλειστους χωρους με επιφανειες που ανακλουν τον ηχο) ειναι παλι απαραιτητη η χρηση του EQ οχι τοσο για να αποκτησουμε μια flat ηχητικη καμπλυλη αλλα για να μειωσουμε τη δυναμικη των συχνοτητων που ενισχυονται εξαιτιας της διαμορφωσης και της γεωμετριας του χωρου, οι οποιες προκαλουν το feed back, το γνωστο μικροφωνισμο-σφυριγμα. Βεβαια η ρυθμιση που θα γινει στον ηχο με αδειο το χωρο (χωρις κοσμο) μπορει να ειναι ...τελεια αλλα μολις γεμισει ο ηχος να ειναι απλα αθλιος.
Σε ανοικτους χωρους δε χρησιμοποιειται και τοσο πολυ το EQ.
Στο σπιτι δε θα το προτεινα ουτε θα το εκανα, γιατι ο υχος χανει τη φυσικοτητα του, και αλλωστε αν καταφερουμε να ακουμε flat δε σημαινει οτι θα μας αρεσει και το αποτελεσμα.
:!: Επισης ενα EQ μην ξεχναμε οτι ειναι αλλο ενα :?: κυκλωμα στην αλυσιδα του ηχου, που πιθανον να εισαγει επιπλεον θορυβο (μην ξεχναμε οτι σε ενα EQ 31 περιοχων εχουμε τουλαχιστον 31 τελεστικους (προ)ενισχυτες και φιλτρα αντιστασεων, πυκνωτων,πηνιων) .
Βεβαια για να γινει η ρυθμιση χρειαζεται οπωσδηποτε μια γεννητρια θορυβου, ενα audio spectrum analyser και οχι το αυτι μας και φυσικα γινεται ληψη δειγματων ηχου σε πολλα διαφορετικα σημεια του χωρου.
 

GF

Μηνύματα
941
Reaction score
27
Αν δεν μπορουμε να πειραξουμε τον χωρο μας, και συνηθως αυτο σημβαινει, τα πιο χοντρα μπορουμε να τα μαζεψουμε με εναν παραμετρικο ισοσταθμιστη (στο αναλογικο πεδιο).



http://www.ethanwiner.com/spectrum.html

Αποψη μου.. GO DIGITAL !! 8)
 

Μηνύματα
14.869
Reaction score
20.413
δε θετω σαν ζητουμενο το flat αλλα το αρεστο στον καθενα (το οποιο στην πραξη μπορει να διαμορφωθει με ισοσταθμιση)
υπαρχει ψηφιακο eq για το σπιτι? στο αυτοκινητο υπαρχουν δυο τρεις εξαιρετικοι αλλα στο απιτι εχει βγαλει κανεις?
 

GF

Μηνύματα
941
Reaction score
27
Δες στα επαγγελματικα. Σχεδον ολοι εχουν και ενα μοντελο, γραφικο η παραμετρικο. Rane, roland, makie, behringer k.o.k. :wink:
 

Μηνύματα
2.679
Reaction score
5
Εγώ θα έλεγα ναι αλλά με προϋποθέσεις.
Πρέπει να γνωρίζουμε τι πάμε να κάνουμε και πιο αποτέλεσμα να περιμένουμε.
Αν ο σκοπός είναι να φέρουμε τον ήχο στα γούστα μας μάλλον μας είναι άχρηστη μια τέτοια αγορά.
Αν θέλουμε να πάρουμε ένα αποτέλεσμα τύπου μόνιτορ τότε ναι θα μπορούσαμε να κάνουμε χρήση τέτοιων μηχανημάτων αλλά πολύ αμφιβάλω αν μπορέσουμε να το πετύχουμε δίχως χρήση ροζ θορύβου και spectrum analyser.
Άλλο το τη μας αρέσει και άλλο πιο είναι το σωστό.
Στο υπολογιστή στο σπίτι στις εξόδους της κάρτας αντί για τα συνηθισμένα ηχεία για pc έχω συνδέσει ενισχυτή και ηχεία δαπέδου, και με τη χρήση κάποιου audio software που κάνει αυτόματη παραμετρική ισοστάθμιση το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό ακούω τα πάντα και με εκπληκτική λεπτομέρεια.

Αν θα το προτιμούσα στον χώρο ακρόασης μου? Μάλλον όχι! διότι δεν έχω την αίσθηση φυσικότητας που βγαίνει από τα μηχανήματα και τον χώρο.
 

GF

Μηνύματα
941
Reaction score
27
Μα ειναι ποιο το νοημα του να εχουμε κατι "σωστο" αλλα να μη μας αρεσει?
Ικανοποιηση δε ψαχνουμε? Αν οχι στο ακουσμα τοτε σε τι?
:?:
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Παναγιώτη κι εγώ θα το δοκίμαζα.
Και αυτή νομίζω είναι και η ουσία. Αν δεν ακούσεις φίλε Γιάννη πως απαγορεύεις κάτι δια ροπάλου? Άρα αθώος ο κατηγορούμενος (μέχρι αποδείξεως του εναντίου!)
Τώρα το συγκεκριμένο θέμα είναι και λίγο πιο δύσκολο γιατί επαναφέρει τον διαχωρισμό hi end και επαγγελματικών. Άλλωστε όλες αυτές οι συσκευές (ισοσταθμιστές, ενεργά ψηφιακά crossover κλπ) από εκεί προέρχονται. Αλλά και πάλι τι σημασία έχει αν το λένε έτσι ή αλλιώς εάν παίζει?
Εμείς δεν έχουμε παρά να ψάχνουμε τεχνολογίες και να ακούμε. Αλλιώς δεν έχει νόημα με τη λογική ότι εγώ έχω αυτό, εσύ το άλλο και το ένα παιζει έτσι και το άλλο γιουβέτσι και that’s all.
Αγαπητέ GF φαίνεται να το έχεις ψάξει το θέμα. (μήπως είσαι κρυφοbehringerάκιας? :wink: ...). Πες μας σε παρακαλώ αν έχεις εντυπώσεις από χρήση τέτοιων συσκευών και ακροάσεων. Κάποιοι από εμάς δεν ξέρουμε καν πως δουλεύουν και τι κάνουν...
:idea:
 

Μηνύματα
3.060
Reaction score
632
Η γνώμη μου είναι ότι σε ένα καλό δικάναλο σύστημα σε φροντισμένο οικιακό χώρο ακρόασης, ο ισοσταθμιστής είναι περιττός. Τίποτα δεν σας εμποδίζει να τον δοκιμάσετε στο χώρο σας. Αν "κάτσει" έχει καλώς.
Εγώ δεν θα τον δοκίμαζα.
 

GF

Μηνύματα
941
Reaction score
27
Νικο, ο αδερφος σου ξερει απο πρωτο χερι. :wink: Εγω δεν αξιωθηκα ακομα να παρω το 2496 :oops:
 



Μηνύματα
14.869
Reaction score
20.413
χαλια ειναι...
πως θα αντεξεις να το βλεπεις καθε μερα :D
αν και οι περισσοτεροι hiendαδες αποστρεφονται το carhiend (οπου το προθεμα car αρκει απο μονο του να ριξει το επιπεδο) εν τουτοις η εμπειρια στο αυτοκινητο (για την ακριβεια σε 2-3 αυτοκινητα στην ελλαδα που παιζουν εκπληκτικα ,τηρουμενων των αναλογιων) ολη τη δουλεια την κανει η σωστη ρυθμιση των 2χ31 περιοχων του pioneer p9 και του dsp. Η διαφορα ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ και μιλαμε για ενεργα συστηματα με ακριβους τελικους και scanspeak (μεχρι και το καινουριο radiator). Το ιδιο αυτοκινητο ρυθμισμενο κενταει με την λεπτομερεια και την φυσικοτητα ενω με διαφορετικες ρυθμισεις ειναι απλα ενα καλο αυτοκινητο.
Βεβαια οντως το να ξερεις να ρυθμισεις 31 περιοχες ειναι κατι που πολυ λιγοι ξερουν να το κανουν (στο car stereo μονο 5 αντε 6 το πολυ) και φυσικα εχει τεραστεια σημασια το ποσο καλος ειναι ο eq.
btw 113db dynamic range???!??!!??! κατι πρεπει να λεει αυτο
 




GF

Μηνύματα
941
Reaction score
27
Τελικα...

...δεν το πηρα! :cry:
Προτιμησα καφε στο κεντρο και φαι στον Γλαυκο :p

Το κακο ειναι οτι ακομα δεν εχω αποφασισει τι να παρω.
DEQ-2496 η DEQ-1024. Αρχικος στοχος ηταν το DCX-2496 για να στησω ενα ενεργο τριδρομο αλλα χρονος που αφιερωνω για μουσικη και μηχανηματα ειναι απειροελαχιστο πλεον, οποτε μαλλον τα οποια σχεδια παιρνουν αναβολη...παλι! :oops:
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.314
Μηνύματα
2.858.223
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top