προβλημα με κροσοβερ 2 δρομων

Reaction score
0
παιδιά Καλησπέρα έχω ένα προβληματάκι με το κροσοβερ μου 2 δρομον. Όταν συνδέσω και το αρνιτικο έχει πολλά μεσαία γιατί περνάει το σήμα παραλιλα (+ -)δήλ για το γουφερ όταν το αφερεσω να περνάει μόνο από το πηνειο δεν έχει τόσα μεσαία. τι προτηνετε ?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Προφανώς μιλάς για ένα τυχαίο κροσόβερ, που συνδέθηκε σε μεγάφωνα με τα οποία δεν είναι σχεδιασμένο να συνεργάζεται.
Το πολλά ή λίγα μεσαία αν το κρίνεις μόνο με το αυτί και χωρίς μέτρηση, πάλι λάθος εκτίμηση είναι.

Reaction score
0
μιλάω για ένα κροσ που φτιάχτηκε για τα συγκεκριμένα. αύριο θα βγάλω και φότο. αν αλάξω τον πυκνωτή θα αλλάξουν τα μεσαία?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Αν είχε φτιαχτεί για τα συγκεκριμένα μεγάφωνα, στην συγκεκριμένη καμπίνα και είχε φτιαχτεί όπως πρέπει, θα δούλευε σωστά.
Προφανώς κάτι από αυτά δεν ισχύει.
Για πες ποια είναι τα μεγάφωνα και οι τιμές των υλικών του κροσόβερ.

Reaction score
0
ΤΟ γουφερ είναι beyma sm115 τώρα για τισ τιμεσ του κροσ δεν τα ξέρω. Δεν τα εφτιαξα εγώ αλλά ο πανταζοπουλος. Εγώ ρωτάω άμα αλάξω τον πυκνωτή που έχει παραληλα θα αλλάξουν τα μεσαία? δήλ υπάρχει περίπτωση να έχει πιο λίγα? δεν ξέρω και πολλά από κροσ ]

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Αλλάζοντας τον πυκνωτή, αναλόγως και που βρίσκεται η συχνότητα διαχωρισμού, θα αλλάξουν σίγουρα τα μεσαία, από λίγο έως πολύ.
Το πως θα αλλάξουν δεν μπορεί κανείς να στο πει χωρίς να υπάρξει μέτρηση απόκρισης συχνότητας.
Τα φίλτρα είναι συντονισμός. Είναι τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά του πυκνωτή παραλληλισμένα με αυτά του μεγαφώνου.

Για παράδειγμα...
Η θεωρεία λέει πως, μεγαλώνοντας την τιμή του πυκνωτή θα μειωθεί η στάθμη της μεσαίας περιοχής.
Στην πράξη όμως δεν είναι καθόλου έτσι. Μπορεί η στάθμη κοντά στη σημείο διαχωρισμού να μειωθεί αλλά σε ένα υψηλότερο σημείο να αυξηθεί και να γίνει περισσότερο ενοχλητικός ο ήχος, αφού θα αθροιστεί με την στάθμη της μονάδας υψηλών συχνοτήτων εκεί.

Reaction score
0
Καλημέρα και ευχαριστώ πολύ. αν στηλω φότο από κροσ μπορεί κάποιοσ να μου πει αν αίτηση οκ?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Τι σημαίνει <<αν αίτηση ΟΚ>>?

Αν εννοείς, αν μπορεί κάποιος να καταλάβει τι συμβαίνει από μια φωτογραφία του κροσόβερ, η απάντηση είναι όχι.
Σου είπα και παραπάνω, χρειάζονται μια σειρά μετρήσεων, ώστε να γνωρίζεις πως συνεργάζεται ένα κροσόβερ με τα μεγάφωνα.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Ρώτησε τον αν μπορεί να σου δώσει μετρήσεις των ηχείων σου.
Συνολική μέτρηση απόκρισης συχνότητας αλλά και της κάθε μονάδας ξεχωριστά θα βοηθούσε.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης