προτασεις για ενισχυτη (budget 500ευρω)

Reaction score
11
καλησπερα στο φορουμ,
ειμαι στην αναζητηση δικαναλου ενισχυτη.μεχρι τωρα ειχα τον πολυκαναλο denon 2113 που μου καλυπτε μεχρι ενα σημειο.τα ηχεια μου ειναι τα Klipsch rf62 και ο χωρος περιπου 20-25 τ.μ και μουσικη heavy metal.
πλεον ο denon οταν θελω να ακουσω μερικες φορες σε δυνατη ενταση νιωθω οτι τα φτηνει.κυριως οταν ακουω απο το πικαπ φτανω σε σημειο να το εχω στο 85/100 για να πω οτι ακου δυνατα(δυνατα απλα, και οχι να σηκωνω την πολυκατοικια στο ποδι)
Για αυτο το λογο ειπα να κανω την αγορα ενος δικαναλου με budget 500euro και μονο αν βρεθει κατι που να τα αξιζει αξιζει να ανεβω.Εννοειται οτι κοιταζω και για μεταχειρισμενα.
οι πρωτες μου σκεψεις ηταν αναμεσα σε xtz class a100 d3,audiolab 8200a,arcam A19 σε μεταχειρισμενα.Η και λαμπα απο τσακιριδη.Οποιαδηποτε αλλη προταση ευκροσδεκτη.ποιος λετε να ταιριαζει καλυτερα με τα ηχεια?

AriPetro

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.716
...κυριως οταν ακουω απο το πικαπ φτανω σε σημειο να το εχω στο 85/100 για να πω οτι ακου δυνατα...
Ιδίως για την αναπαραγωγή μουσικής από το πικαπ μπορεί να μην φταίει ο ενισχυτής σου, αλλά το phono stage και το κακό ματσάρισμα με την κεφαλή.
Θέλω να πω ότι και ενισχυτή να αλλάξεις μπορεί να παρατηρήσεις το ίδιο πρόβλημα.
Τα ηχεία, ο ενισχυτής, το phono stage, και η κεφαλή είναι 4 κρίκοι μιας αλυσίδας και ο προβληματικός κρίκος (για την αναπαραγωγή από το πικαπ) ίσως να μην είναι ο ενισχυτής.
Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι για δικάναλη αναπαραγωγή μουσικής καλύτερος θα είναι ένας στερεοφωνικος ενισχυτής ανεξάρτητα από το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις.
Φιλικά Άρης

Reaction score
11
ναι ο denon παιζει σε home cinema.δεν εχει ht passthrough αλλη σκεφτομαι για αυτο να παρω εναν επιλογεα ενισχυτων με 1 ζευγαρι ηχειων για να λυσω αυτο το θεμα.
Φιλε Αρη,πιστευω πως με τον δικαναλο θα μπορω να ακουω δυνατα στισ σταθμες που θελω χωρις ο ενισχυτης να πρεπεινα ειναι σχεδον στο τερμα

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Το 85/100 που αναφέρεις είναι κατόπιν της ισοστάθμισης;Ή και αν παίζεις τον ενισχυτή στις default ρυθμίσεις;
Γιατί σε ρωτάω.Διότι τα ποτενσιόμετρα που έχουν οι AV ενισχυτές είναι λογαριθμικά,δλδ το ότι το έχεις στο 85/100 δεν πάει να πεί ότι ο ενισχυτής δουλεύει στο όριο του.

Reaction score
11
εχει γινει η ισοσταθμιση με το odyssey, αλλα αυτες οι ρυθμισεις δεν ειναι για οταν παιζει ταινιες ?η κανω λαθος?και οταν το εχω σε stero mode για να ακουω μουσικη παιζει βαση αυτων ρυθμισεων?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Πιθανόν,δεν ξέρω πως λειτουργεί η Denon σε αυτό τον τομέα.Κοιτάξτε το manual για λεπτομέριες.
Εκτός και αν υπάρχει κάποια λειτουργία τύπου pure direct που παρακάπτει όλα αυτά.

Reaction score
11
ναι υπαρχει λειτουργια pure direct η οποια δεν αλλαζει και πολλα στο θεμα εντασης.Παλι εκει κοντα παιζει.
Για αυτο ειπα να το συνδιασω με δικαναλο εκτος απο ενταση και για καλυτερη ποιοτητα.

Reaction score
11
φιλε luxman,θα τον εχω στα υποψη αλλα περισσοτερο προσανατολιζομαι αρχικα στους 2 πρωτους δλδ xtz & audiolab.βεβαια δεν ξερω ποιους απο ολους θα καταφερω να ακουσω και ποσο νοημα θα εχει να τους ακουσω με αλλα ηχεια...αλλα οκ

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.196
Members
38.540
Νεότερο μέλος
jabe