προ και τελικός Av αντί ολοκληρωμένου ;

Reaction score
50
Πάντα είχα την απορία γιατί δεν υπάρχουν στην αγορά προσιτοί AV προενισχυτές ώστε να ταιριάξουμε τον τελικό που μας βολεύει.
Οι ολοκληρωμένοι συνήθως είναι αναιμικοί (βλ. και προηγούμενο ποστ του Ανδρέα), έτσι "αναγκάζεσαι" να πληρώσεις ένα τελικό στάδιο που μετά θα μείνει ανενεργό ή θα πας σε μια αρκετά πιο ακριβή λύση ώστε να έχεις τα απαραίτητα βατ.

Δεν πάρχουν προσιτοί AV προ - τελικοί; Υπάρχουν αλλά δεν προωθούνται;

κάποιος που δεν ενδιαφέρεται για εισόδους-εξόδους εικόνας αλλά μόνο ήχου τι μπορεί να κάνει;

Μιλάω πάντα για χαμηλή / μεσαία κατηγορία τιμής

Reaction score
0
Έχω την εντύπωση οτι η ROTELέχει κάποια μοντέλα που κινούνται στην κατεύθυνση που σε ενδιαφέρει.

Reaction score
0
Οταν ξεκινησα με ολοκλη/νο και ευκολα ηχεια ολα ακουγονταν καλα στα αυτια
μου .Βαζοντας τον πρωτο μου τελικο αν και ηταν ιδια βατ με τον ολοκλη/νο ιδια ευκολα ηχεια ακουσα αλλα πραγματα. Αλλαζοντας παλι τον τελικο με κατι πιο δυνατο αλλη γευση. Αν μπορεις οικονομικα βεβαια. Τωρα για προ ισως η πιο καλη λυση οχι μονο για τα λεφτα της αλλα και πολυ πιο πανω one word ROTEL 1068. Οταν τον ακουσεις κρινεις μετα τα 1500 συν πλην που κανει βλεπεις .Συν τον η τους τελικους αλλα ο ηχος ειναι αλλου .Το λεω μετα απο τους PIONEER 212 MARANTZ 5400 PIONEER 2011 DENON 3805 PIONEER AX5ais αλλη γευση ο προ και οι τελικοι καταλαβα οτι η επεξεργασια τους δεν συγκρινετε με κανενα ολοκλ/νο .Μου το ελεγαν και δεν το πιστευα .

Reaction score
2
σ'αυτά τα λεφτά υπάρχει κανένας προ με HDMI?
ή παίρνεις τον ROTEL και του κοτσάρεις ένα DVDO ή ένα Crystallio π.χ.

Reaction score
0
Οχι ερχεται βεβαια ο arcam fmj ο ολοκαινουργιος αλλα τον βλεπω κανα 4500 οσο για scaler υπαρχουν και με 1/3 της τιμης του crystalio

Reaction score
50
Καλημέρα,

η ερώτησή μου ήταν πιο πολύ γενικού ενδιαφέροντος και όχι για αγορά (αυτή την στιγμή τουλάχιστον).

Παρόλα αυτά νομίζω ότι οι λύσεις που προτείνατε πλησιάζουν ή ξεπερνάνε τα 1000ευρώ για προ.

Αυτό που ήθελα να θίξω είναι ότι οι κατασκευαστές μας οδηγούν σε λύση ολοκληρωμένου AV με πολλά καλούδια, παρότι τα περισσότερα player παρέχουν decoders dd, dts κλπ. ενώ και τα dsp μάλλον είναι άχρηστα στους περισσότερους χρήστες. Όσο για το τελικό στάδιο...είπαμε :(

Συνεπώς όποιος θέλει να φτιάξει κάτι στα μέτρα του "αναγκάζεται" να πληρώσει κάτι που δεν χρειάζεται, και αν αλλάξει ηχεία πάει απαραίτητα για αλλαγή AV.

Reaction score
0
Νομίζω ότι καλύτερα είναι να έχεις ένας AV ολοκληρωμένο και να το χρησιμοποιείς σαν pro με την αγορά ενός 5/7-κάναλου τελικού.
Έτσι και τον scaler έχεις και το power του τελικού ;-)

Reaction score
5
Η ιστορία με τους AV pro είναι πολύ πονεμένη.
Πρίν λίγα χρόνια έφτιαξα ένα σύστημα με προ τον 9000 ES της SONY τελικούς της Rotel και ηχεία CM1 και DS6 της B&W και κεντρικό το C90 της KEF. DVD Player ήταν το 725 της SONY και LD το 315 της Pioneer. Για τις ταινίες το σύστημα ήταν παραπάνω από ικανοποιητικό αλλά για μουσική τα πράγματα ήταν μέτρια. Αφού με τρώει ο … ξεκίνησα τις αναβαθμίσεις από τα ηχεία .
Συγκεκριμένα B&W Nautilus μπρος πίσω. Στην ουσία όλα ξεκίνησαν με τα 802 που σε πολλές περιπτώσεις μου άρεσε ο ήχος τους πολύ και έτσι ακολούθησαν τα HTM1 και SCM1. Φυσικά οι Rotel δεν έφταναν μιά και τα ηχεία αυτά είναι ιδιαίτερα απαιτητικά και περίεργα. Αναζήτηση λοιπόν τελικού 5 καναλιών που να μπορεί να τα οδηγήσει . Τελικά κατέληξα στον Theta Dreadnaught II.
Και τώρα η σειρά του Προ. Το ζητούμενο είναι να έχει χαρακτήρα και χαρακτηριστικά που να συνάδει με τα προηγούμενα . Δηλαδή ηχητική ποιότητα αντίστοιχη και ταυτόχρονα δυνατότητες σε συνδέσεις , διαχείριση video (είσοδοι – έξοδοι, upconvertion, transcoding ) και καλούδια σύμφωνα με αυτά που προσφέρουν οι κορυφαίοι AV ολοκληρωμένοι μια και αυτός είναι ένας από τους ρόλους που πρέπει να έχει ένας AV Pro.
Τώρα μη μου πεί κανείς ότι αυτό δεν γίνεται γιατί οι μεν δίνουν έμφαση στην ποιότητα και έτεροι στις ευκολίες. Υπάρχουν κατασκευαστές που σχεδιάζουν μόνοι τους Pro και εκεί ίσως να το δεχθώ ότι μπορεί να μην είναι σε θέση να αξιοποιήσουν όλες τις τρέχουσες εξελίξεις αλλά υπάρχουν και πολλοί άλλοι που χρησιμοποιούν κοινές πλατφόρμες και ίσως κάπου μόνο να βάζουν το χεράκι τους.
Πάνω σε αυτά βάλτε και την τακτική των εδώ αντιπροσώπων που θέλουν πουλώντας ένα μηχάνημα να βγάλουν τα έξοδα του μήνα φτάνουμε να έχουμε μηχανήματα με σοβαρές ελλείψεις και με τιμές όσο ένα αυτοκίνητο. Το να συνδυάσεις ήχο αξιώσεων και σύστημα AV είναι πάρα πολύ δύσκολο και ακριβό.
Εγώ είχα και άλλα κίνητρα για μπώ σε αυτό τον δρόμο. Δεν έχω χώρο για δύο καλά συστήματα και υπήρχε και η υπόσχεση για πολύκάναλο ήχο αξιώσεων βλέπε DVD-Audio και SACD τα οποία αλλήλοφαγώθηκαν και στο τέλος ότι απέμεινε το σκότωσαν οι εταιρείες μόνες τους προς όφελος του νέου και ωραίου blue κάτι. ( Πάει για blue train πάλι η ιστορία).
Όπως πάνε τα πράγματα βλέπω να παίρνω ένας ολοκληρωμένο AV να τον χρησιμοποιώ σαν AV Pro οπότε τζάμπα τα χρήματα για τους μέτριους ενσωματωμένους ενισχυτές του και παράλληλα να πάρω και έναν κλασικό δικάναλο προ της προκοπής να τον βάλω ανάμεσα ώστε να ακούω την μουσική μου σαν άνθρωπος.

Ηθικό δίδαγμα .

Πάρτε τον καλύτερο ολοκληρωμένο AV που ταιριάζει στα γούστα σας και στο πορτοφόλι σας και αργότερα με εξωτερικό τελικό μπορείτε να τον πάτε ακόμα πιο μακριά.

Reaction score
50
Ενδιαφέρον topic, αποτυπώνει σκέψεις που φαντάζομαι πολλοί έχουμε κάνει. Πραγματικά κι εγώ απορώ γιατί εταιρίες με παράδοση στους ολοκληρωμένους πολυκάναλους (όσο μπορεί να θεωρηθεί παράδοση μια πορεία 10 χρόνων) δε βγάζουν a/v προ. Νομίζω ότι ένας Yamaha, Denon, Marantz a/v προ θα έκανε θραύση. Γιατί και πιο φτηνός θα ήταν απ' τους αντίστοιχους ολοκληρωμένους και σίγουρα πιο φτηνός απ' τους υπάρχοντες προ (άλλωστε αυτοί δεν έχουν την ίδια παραγωγή με τις παραπάνω εταιρίες, οπότε εκ των πραγμάτων τα προϊόντα τους θα είναι πιο ακριβά) not to mention ότι θα έχουν και όποια ψηφιακή ευκολία επιθυμήσει ο καθένας. Νομίζω ότι ο συνδυασμός τέτοιων προενισχυτών έστω και με σχετικά φτηνούς τελικούς θα έδινε μακράν καλύτερα αποτελέσματα απ' τους αντίστοιχους ολοκληρωμένους. Ε και σε κόστος δε θ' ανέβαινε και πολύ. Άλλωστε τα λεφτά για τελικό τα δίνει που τα δίνει πολύς κόσμος, τουλάχιστον ας μη χρησιμοποιεί και τα ενισχυτικά στάδια του πολυκάναλου...

Reaction score
2
Όταν μία εταιρία βγάζει ένα προενισχυτή, κρίνεται για το καθ' αυτό προϊόν.
Όταν μία εταιρία βγάζει ολοκληρωμένο και του δίνει και τη δυνατότητα να οδηγήσει και τελικό στάδιο για να συμπληρώσει τις αδυναμίες οδήγησης, κανένας δοκιμαστής, κανένας χρήστης δεν κάθεται να κρίνει το προενισχυτικό στάδιο.

Αν τώρα έβγαζαν ένα προενισχυτή, ο οποίος θα είχε όλα τα καλούδια των ολοκληρωμένων ΚΑΙ καλό ήχο ως προενισχυτής, θα πάτωνε εμπορικά, γιατί το κόστος θα ήταν μεγαλύτερο από ένα ολοκληρωμένο των 880ευρώ.

Είναι πολύ πιο ειδική αγορά και για τους οικονομικούς διευθυντές των εταιριών κρίνεται αμελητέα αγορά ή κενό στη γκάμα τους(μιλάω για μαζικής κατανάλωσης εταιρίες).

Το να έχει ένας προενισχυτής 5.1 εισόδους απλά, με την μεγάλη γκάμα προϊόντων ήχου και εικόνας που κυκλοφορούν και επιθυμούμε το διαχωρισμό των καναλιών, απλά δεν φθάνει.
Τέτοιες προσπάθειες έχουν γίνει από τη Thule, Copland, Audio ref., με ελάχιστες πωλήσεις.
Βλέπετε θέλουμε και την πίτα γερή και το σκύλο χορτάτο.

Δυστυχώς πάντα κάτι υποτιμάμε ή κάτι χάνουμε στο δρόμο (σκύλο-πίτα-χρήματα)...

Reaction score
5
Σύμφωνώ ότι το μέγεθος της αγοράς για τις μεγάλες εταιρείες "καταναλωτικών" ηλεκτρονικών είναι μικρή και για αυτό δεν βλέπουμε AV/Pro από αυτούς.

Αλλά από την άλλη στην κατηγορία των 4000 ευρώ τι AV/Pro υπάρχει που έχει για παράδειγμα HDMI switching ή άλλα τέτοια καλούδια ?

Και ακόμα δεν έχουμε αρχίσει να μιλάμε γιά ηχητική ποιότητα.

Reaction score
2
Το HDMI switching, είναι κάτι νέο στους ολοκληρωμένους των εταιριών.
Μην ξεχνάμε, το Φθινόπωρο του 2004, διορθώστε με αν κάνω λάθος, στην πράξη κανείς δεν είχε HDMI switching.
Όλοι δούλευαν με Component switching, πράγμα που υπήρχε π.χ. και στην Thule.

Άσχημα τα ψέματα, μία εταιρία μικρή, θα περιμένει να δει πρώτα που θα πάει το θέμα και μετά θα κάνει κίνηση,
Και συνήθως είναι ένα καλό Ρουά, χωρίς όμως να τελειώνει η "παρτίδα".
Αυτές οι εταιρίες βγάζουν ένα προενισχυτή, ο οποίος θα μπορεί να καλύπτει πολλά από την τρέχουσα και μελλοντική τεχνολογία, ώστε να προλάβει να κάνει απόσβεση.
Ποιά τέτοια μικρή εταιρία θα βγάλει HDMI switching, όταν έχει ανακοινωθεί η 1.2.
Η Denon, Pioneer, Yamaha θα καταργήσει των προ 10 μηνών ενισχυτή και θα βγάλει νέο, θα το δεχθούμε γιατί έχουμε συνηθίσει σε αυτή την εμπορική πολιτική.
Όταν η Musical Fidelity π.χ. άλλαξε τρία μοντέλα σε 4 χρόνια όλοι γκρινιάξαμε, γιατί μας φάνηκε περίεργο!

Από προσωπική εμπειρία, όποτε έχω δοκιμάσει προενισχυτή AV σε αντιπαράθεση με το προενισχυτικό στάδιο ολοκληρωμένου AV, ήμουν πάντα υπέρ του προ.

Reaction score
0
Κ. Χατζηκωνσταντή για ποιό λόγο θα πάτωνε εμπορικά? Δεν νομίζω! Αλλωστε όλοι όσοι ασχολούνται σοβαρά πλέον με το HOME CINEMA γνωρίζουν ότι τουλάχιστον ένας τελικός είναι απαραίτητος! Μην ξεχνάτε πως όσοι στρέφονται στην αγορά προ/AV και ο υπογράφων -κάτοχος ARCAM AV8, P7- αναγκαστικά τα δίνουν χοντρά σε εταιρείες όπως ARCAM κτλ διότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση!Οσο για το αν τους φοβούνται μη πατώσει, εδώ είδαμε ολοκληρωμένο δικάνολο απο τη DENON με 7500 ευρω και δεν θα πουλούσε ενας Α/V? Oταν μια εταιρεία με ελάχιστη παραγωγή όπως η ΑRCAM, βγάζει κορυφαίο προ AV9 με 4500Ε δεν μπορεί η YAMAHA να τον βγάλει με 2000Ε που κατέχει το 50% σε πωλησεις παγκοσμίως στο ΗΟMECINEMA? Απλά σου λέει η κάθε YAMAHA, DENON αν κάποιος δώσει φέτος κάποιο σεβαστό ποσό για Προ δεν θα δωσει ξανά για τα επόμενα δύο με τρία χρόνια άρα πως θα τον ξανακάνουν πελάτη το επόμενο δεκάμηνο που θα βγεί το νεό μοντέλο? Θα μου πείτε γιατί όσοι τα δίνουν για έναν Ζ9 τα δίνουν κάθε χρόνο? ΟΧΙ! Αλλά η YAMAHA δεν περιμένει να βγάλει από τον Ζ9 απλά τον έχει για κράχτη προκειμένου να πουλάνε τρελά τα εμπορικά τους μοντέλα γιατί κακά τα ψέμματα η κατανάλωση φέρνει το κέρδος, από κάτι RXV650 και RXV1500 κάνουν τζίρους δυνατούς!

Reaction score
0
Συμφωνώ με τον Αντώνη, και είναι όντως έτσι: με αυτό το μάτι κρίνουν οι εταιρείες και ειδικότερα οι οικονομικοί διευθυντές.
Με τα στοιχεία της αγοράς που έχουν στα χέρια τους είναι αμελητέος ο τζίρος που θα κάνει ένας AV pro και τεράστιο το κόστος εξέλιξής του κι αναβάθμισής του. Κι ακριβώς όταν τα βάλουν αυτά μέσα τότε θα βγάλει μια τιμή η Yamaha για τον προ κοντά στην τιμή του ΑΖ9. Επομένως με την σκληρή οικονομική λογική το μοντέλο αυτό δεν έχει θέση στην γκάμα της εταιρείας γιατί θα τρώει τα ίδια resources με τον AZ9 και δεν θα πουλά σχεδόν καθόλου (πάντα σε σχέση με τον τζίρο του ΑΖ9)...

Reaction score
239
Otan analoga me to xwro sou i tin trella sou xreiazesai kati dinato kai oso pio polu piotiko tote pre/pro+telikos einai o kaliteros sindiasmos

Oso gia tous oloklirwmenous pou einai patwmenoi se kaloudia o logos einai oti meta apo ligo kairo tha einai axristoi se sxesi me ta ta diafora decoders i software kathws kai hardware pou tha kikloforisei afou den epidexontai kamia anavathmisi.Etsi vazontas ola afta mesa prospathei i etaireia na proselkisei ton kosmo.

Opotan an kapoios skeftei oti ektos apo poiotita kai dinami pou tha tou prosferei enas pre/pro+teliko tha tou prosferei kai diarkia kathws tha epidexetai anavathmiseis.

Reaction score
2
Καλημέρα

"Απλά σου λέει η κάθε YAMAHA, DENON αν κάποιος δώσει φέτος κάποιο σεβαστό ποσό για Προ δεν θα δωσει ξανά για τα επόμενα δύο με τρία χρόνια άρα πως θα τον ξανακάνουν πελάτη το επόμενο δεκάμηνο που θα βγεί το νεό μοντέλο?"

Αυτό εννοώ όταν συζητώ ότι είναι εμπορικά μη συμφέρον, για τις μεγάλες εταιρίες!

Όταν σε μόνιμη βάση σε κρατούν στην πρίζα, έχοντας σε μία συνεχή ανανέωση/ ανακύκλωση στο ίδιο πελατολόγιο, γιατί να χαλάσουν τη συνταγή?
Ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις!

Reaction score
0
Και για επανέλθω στο αρχικό θέμα, προσέξτε όσοι αγοράζετε ολοκλρωμένο για χρήση σαν προενισχυτή να δείτε το Preout Voltage τους να είναι τουλάχιστον 2.0V για να μπορεί να οδηγήσει σίγουρα σωστά τον τελικό σας! Παράδειγμα σε δεύτερο setup που έκανα με Yamaha 1500 και ένα Usher -μια λύση φαντάζομαι που έχουν σκεφτεί πολλοι- το αποτέλεσμα ήταν το τερατάκι της Usher να ακούγεται σαν 2Χ70 αντι για 2Χ150 που άνετα βγάζει! Γιατί ??? Γιατί το Preout Voltage του Yamaha 1500 είναι αν θυμάμαι καλά 1.06V ενώ του Usher 1.76V ! Απλά λοιπόν δεν μπορεί να οδηγηθεί ο Usher από ενα ολοκληρωμένο λιγότερο απο 2.0V στο Preout! Προσοχή λοιπόν!!!

Reaction score
50
Μάλιστα... και γνωρίζεις εσύ κάποιον ολοκληρωμένο A/V με τέτοιο preout voltage;

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.511
Νεότερο μέλος
ztv