πρόβλημα με ολοκαίνουριο Advance Map 305 Da

Reaction score
1
Το ποτενσιόμετρο της φωτογραφίας απλώς μοιάζει με αυτό του ενισχυτή.
Βρήκα τη φωτογραφία στο Google και την έβαλα επειδή μου θύμιζε το σχήμα του ποτενσιόμετρου του ενισχυτή.
Το χρώμα του ήταν γκρι ανοιχτό (ποντικί που λέμε...) και έγραφε "Delta" όπως προανέφερα.

Ομολογουμένως ήσουν υπεραναλυτικός και λεπτομερειακός σε τεχνικά στοιχεία (τα οποία δεν έχω τίς γνώσεις να παρακολουθήσω).

Κάποιες απορίες-διευκρινήσεις ακόμη αν δεν γίνομαι κουραστικός:
- υπάρχει περίπτωση ένα ποτενσιόμετρο να τοποθετηθεί λανθασμένα (ότι μπορεί να σημαίνει αυτό) έτσι ώστε να επηρεαστεί (προς το χειρότερο προφανώς) το τελικό άκουσμα;
- όταν αλλάζεται το ποτενσιόμετρο με ένα ίδιο (ή και διαφορετικό) υπάρχει πιθανότητα να αλλάξει ό ήχος πχ να μειωθούν τα πρίμα και να αυξηθούν τα μπάσα ;
Έχω την εντύπωση (μπορεί να είναι η ιδέα μου) ότι μετά την αλλαγή του ποτενσιόμετρου ο ήχος έχασε λίγο πρίμα και ενισχύθηκαν τα μπάσα. Υπάρχει τέτοια περίπτωση από κακοτοποθετημένο ή προβληματικό ποτενσιόμετρο ή απλώς είναι η ιδέα μου;

Χωρίς διάθεση να καταχραστώ το χρόνο και την υπομονή σου ( όπως και των υπόλοιπων φίλων) ευχαριστώ εκ των προτέρων

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.131
Το ποτενσιόμετρο της φωτογραφίας απλώς μοιάζει με αυτό του ενισχυτή.
Βρήκα τη φωτογραφία στο Google και την έβαλα επειδή μου θύμιζε το σχήμα του ποτενσιόμετρου του ενισχυτή.
Το χρώμα του ήταν γκρι ανοιχτό (ποντικί που λέμε...) και έγραφε "Delta" όπως προανέφερα.

Ομολογουμένως ήσουν υπεραναλυτικός και λεπτομερειακός σε τεχνικά στοιχεία (τα οποία δεν έχω τίς γνώσεις να παρακολουθήσω).

- υπάρχει περίπτωση ένα ποτενσιόμετρο να τοποθετηθεί λανθασμένα (ότι μπορεί να σημαίνει αυτό) έτσι ώστε να επηρεαστεί (προς το χειρότερο προφανώς) το τελικό άκουσμα;
Ναι, αλλά η εσφαλμένη τοποθέτηση θα το καταστήσει καταφανώς άχρηστο. Ή δεν θα λειτουργεί η ρύθμιση της στάθμης, ή δεν να ακούγεται τίποτε.

- όταν αλλάζεται το ποτενσιόμετρο με ένα ίδιο (ή και διαφορετικό) υπάρχει πιθανότητα να αλλάξει ό ήχος πχ να μειωθούν τα πρίμα και να αυξηθούν τα μπάσα ;
Έχω την εντύπωση (μπορεί να είναι η ιδέα μου) ότι μετά την αλλαγή του ποτενσιόμετρου ο ήχος έχασε λίγο πρίμα και ενισχύθηκαν τα μπάσα. Υπάρχει τέτοια περίπτωση από κακοτοποθετημένο ή προβληματικό ποτενσιόμετρο ή απλώς είναι η ιδέα μου;
Προφανώς είναι η ιδέα σου. (Χαλάρωσε)... :smoking:

Reaction score
13
Σε γενικες γραμμες συμφωνω με τον Συντονιστη ( Tuner ? )

Μονο εαν το καινουργιο δεν ειναι της ιδιας ωμικης αντιστασης υπαρχει ενα μικρο ενδεχομενο να εχεις διαφορες στην τελικη αποκριση συχνοτητων (πχ να μπασσαρει) λογω του οτι συνηθως στο ιδιο σημειο του κυκλωματος συνειπαρχει και καποιος πυκνωτης οδηγησης, και το φιλτρο που σχηματιζεται απο τον συνδιασμο τους να αποκταει ελαφρα διαφορετικα χαρακτηριστικα. Μονο που τα "εαν" που μπαινουν ειναι παρα πολλα ωστε να υπαρχει οντως ακουστη διαφορα. Οποτε ... μουρη με πιπα.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.032
Members
38.523
Νεότερο μέλος
seos