πρόβλημα με marantz pm7003

Reaction score
0
Καλησπέρα.

Είμαι κάτοχους του pm 7003 και τα ηχεία που χρησιμοποιώ είναι τα monitor audio pm7003. ως πηγή χρησιμοποιώ ένα zero dac 2009, το οποίο παίρνει ψηφιακό σήμα από το musiland monitor 01. Λίγο καιρό αφοτου έβαλα στο σύστημα το musiland παρατηρώ ότι κάτι φορές που ανάβω τον ενισχυτή το δεξί ηχείο δεν παίζει. γυρνάω από την διάταξη Α στη διαταξη Α+Β και το πρόβλημα διορθώνεται. μετά μπορώ να ξαναγυρίσω στην Α κανονικά μέχρι που μετά από αγνωστο διαστημα θα επανέλθει το πρόβλημα. τι πιστευετε ότι θα μπορούσε να φταίει;

Reaction score
29.725
Απάντηση: πρόβλημα με marantz pm7003

Αν εννοείς τον διακόπτη επιλογής ηχείων , Α+Β ,μάλλον εχει πιάσει σκόνη η χρειάζεται καθάρισμα τέλος πάντων. Απλό είναι.

Reaction score
0

ενας διακόπτης επιλογής ηχείων που έχει πιασει σκόνη δύναται να δημιουργεί τετοιο πρόβλημα;

Reaction score
29.725

Ολοι οι διακόπτες δύνανται .Πολύ περισότερο αυτός.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.438
Ο Γιάννης εννοεί πως ο επιλογέας έχει πιάσει μάκα στις επαφές και όχι σκόνη εξωτερικά.

Reaction score
1.293

Έχω αντίστοιχο Marantz 10 ετίας στο πατρικό με αυτό το πρόβλημα ακριβώς !
Στην αρχή έλεγα ότι κάτι έχει αλλά με το που πάταγα μια δυο φορές τους διακόπτες Α Β το πράγμα έστρωνε !
Δεν θα τον ανοίξω όμως καθώς δεν μου είναι πρόβλημα, έχω πεί στον πατέρα μου τι να κάνει και ξέρει να αντιμετωπίσει την κατάσταση !

Εδιτ Ο δικός μου είναι ο PM7000

http://www.tnt-audio.com/ampli/marantzpm7000_e.html

Reaction score
0

τι πρέπει να κάνω δηλαδή; ανοιγω τον ενισχυτή και ρίχνω σπρευ επαφών στις επαφες;

Reaction score
1.293

Δεν είμαι σίγουρος αλλά ίσως είναι με ρελέ !
Δηλαδή το κουμπί στην πρόσοψη ελέγχει τον ρελέ ...

Reaction score
1.293

E ?
Η επαφή γίνεται στον ρελέ, πρέπει να δείς αν φταίει ο διακόπτης που ελέγχει τον ρελέ ή ο ρελές ο ίδιος !

Reaction score
0

δεν έχω σχετικές γνώσεις. συγνώμη που πρεπει να μου εξηγείτε και τα βασικα.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.139

Το ρελέ έχει σφραγισμένες τις επαφές του από το εξωτερικό περιβάλλον και δεν παρουσιάζει τέτοια προβλήματα.

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.213
Γιαννη ....Κωστα .... εχετε λαθος και οι δυο ...Ειναι ο ρελες και φυσικα δεν παιρνει γιατρια θελει αντικατασταση ( προφανως και οι δυο )

Ενω ο Κωστας εχει δικιο οτι η επαφη το ρελαι συνηθως ειναι ( στις μερες μας ) σε σφραγισμενο περιβαλον στην πραξη οι επαφες οξειδωνονται οπου συνηθως μαυριζουν αλλα και καιγονται οταν ενας αναλογικος ενισχυτης ανοιγει η κλεινει με ανοικτη σταθμη .

Περα απο αυτα το επαγωγικο φορτιο οπως το ηχειο κανει τα πραγματα χειροτερα . και μια πιθανη υπαρξη offset θα επιδεινωσει επισης την κατασταση

Συνηθης συμπεριφορα ειναι οπως την περιγραψε ο χρηστης και συνηθως αν αντι να αλλαξεις ηχεια σηκωσεις λιγο την ενταση τοτε το προβλημα λυνεται .

Τα ρελε πρεπει να αλλαχτουν και τα δυο και βαλε στον λογαριασμο οτι τα ρελε που χρησιμοποιυν εκει δεν ειναι και κορυφαια .

μια λυση θα ηταν ν μεταφερθεις στην θεση Β η οποια ειναι ακριβως ιδια και να περιμενεις να χαλασει ο ρελες και στην θεση Β και μετα να αποφασισεις να το φιαξεις και να το ελεγξεις .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Reaction score
0
Απάντηση: Re: πρόβλημα με marantz pm7003

παιδια έχει 3 μερες να το κάνει. γίνεται να επανελθει κατι τετοιο από μόνο του;

Reaction score
1.293

Κατά την γνώμη μου τυχαίο είναι ! Εμένα μου το παρουσιάζει όταν έχω καιρό να τον χρησιμοποιήσω ! Ακούγεται μόνο το ένα κανάλι όταν τον ανοίγω και άμα ανεβάσω την ένταση στο παρα δέκα ή πατήσω τον διακόπτη Α Β επανέρχεται μόνο του....

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.213
Re: Απάντηση: πρόβλημα με marantz pm7003

οχι αλλα η "'τυχαια συμπεριφορα "" η εμφανιση του προβληματος σε μονο χαμηλες σταθμες ενισχυει την αποψη οτι φταιει ο ρελες

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: πρόβλημα με marantz pm7003

το πρόβλημα έχει παρουσιαστεί πάλι. τα ρελε στα οποια αναφερομαστε είναι αυτα που φαινονται στη φωτογραφια πίσω πό τις μπόρνες;

Uploaded with ImageShack.us

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.107
Members
38.531
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON