πρόβλημα στη κολώνα

Reaction score
0
Θέλω στη κολώνα που υπάρχει στο χώρο μου να βάλω ένα βραχίονα για tv 40" αλλά επειδή η κολώνα διατρέχεται από διάφορα καλώδια ρεύματος και για άλλους λόγους θέλω να αποφύγω να την τρυπήσω. Υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι στήριξης του βραχίονα χωρίς να κάνω τρύπες ή έστω να μην κάνω πολλές;

Να πώ επιπροσθέτως πως είναι φτιαγμένη εξολοκλήρου από τούβλο και πως στη δεύτερη και τρίτη εικόνα που φαίνεται μια κάθετη εσοχή, αυτή είναι γυψοσανίδα, ξέρω ξέρω τί άλλο περίεργο θα πώ αλλά έτσι έχει το ζήτημα κ χρειάζομαι καμιά ιδέα.
Ο βραχίονας που λέω να βάλω είναι
http://www.futureautomation.co.uk/da.htm
βοήθειά μου!

Reaction score
0
Απάντηση: πρόβλημα στη κολώνα

Καταρχην εντοπισε τα καλωδια με την βοηθεια ενος ανιχνευτη bosch η αλλου τυπου!
Η μονη πατεντα που μπορω να σκεφτω προς το παρον, ειναι μια μεταλικη πλακα βαμενη στο χρωμα του τοιχου βιδομενη στον τοιχο στα τεσσερα σημεια στις γωνιες της,
και την βαση που θελεις βιδομενη πανω στην πλακα με βιδες + παξιμαδια αντι των βιδων + ουπα που την συνοδευουν.
Μια γνωμη ειπα...

Reaction score
0

κατάλαβα, μια βάση δηλαδή για να βιδωθεί πάνω της μια άλλη βάση, αυτή του βραχίονα δηλαδή ε;
αλλά και πάλι δεν θα πρέπει να κάνω τρύπες για την μεταλλική πλάκα;

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

ευκολο δειχνει , το βλεπεις ?
αν δεν θες να ξοδευτεις με ανιχνευτες λυσε τις 2 ακριανες μπριζες και δες απο που ερχονται τα καλωδια.Νομιμα πρεπει να ερχονται καθετα.Οποτε βλεπεις που μπορεις να τρυπησεις με ασφαλεια.Δυο ποντοι εξωτρικα της καθε μπριζας και εισα ΟΚ.Αν κατα λαθος τα καλωδια ερχονται απο χαμηλα τρυπας οπου θες.
Οτι θες εδω ειμαστε

Reaction score
0

λοιπόν βρήκα τελικά τις φωτογραφίες που είχα βγάλει όταν πέρναγε τα καλώδια ο ηλεκτρολόγος, είδα λοιπόν τις μπρίζες κλπ. κ τα έχει κάνει αχταρμά, μάλλον κατέληξα λοιπόν στη μόνη παρακάτω λύση που επισυνάπτω

Η βάση πρέπει να είναι λεπτή (έντονο κόκκινο) γιατί εκατέρωθεν της περνάνε τα καλώδια. Αλλά για να στηρίζεται σωστά θα της περάσω μια βέργα μασίφ που θα περάσει διαμπερώς τη κολώνα ώστε να μην έχω ούπα κλπ. και απλώς θα την στηρίξω σαν Τ στην άλλη πλευρά της κολώνας.

Θα έχει δύο βραχίονας, όπου θα σπάνε σε δύο διπλά μπράτσα (πάνω κάτω) ώστε να κινείται εκατέρωθεν τις κολώνας για θέαση κ από τους δύο χώρους... και βοήθειά μας, γιατί πρέπει να είναι αρκετά μεγάλοι βραχίονες για κινούνται κ στα δύο δωμάτια για 40άρα tv που θέλω και αφαιτέρου να είναι στιβαροί για να συγκρατούν με ασφάλεια την tv.

Υπολογίζω το πρώτο από τη βάση μπράτσο να πρέπει να είναι περίπου 50cm και άλλο τόσο το δεύτερο γιατί η tv έχει μήκος 100cm χοντρικά (ώστε ο δεύτερος βραχίονας να πιάνει στο μέσον της για να κοιτά κάθετα όπως δείχνω στο σχέδιο)

οπότε μάλλον πρέπει να πάω σε custom λύση... τί λέτε;

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

υποψιν στο ελλαδα υπαρχει φιλος που κατασκευαζει και εξαγει προιοντα hi end σε καστομ καταστασεις, απο καλουπια φακων επαφης , μεχρι συσκευες που φερουν καμερα για μεγαλα βαθη....και πολλα αλλα.Δουλευει ολα τα υλικα , και αν κατι κρινει οτι δεν πρεπει να το φτιαξει , απλα δεν το φτιαχνει.Δεν δουλευει μονο για τα λεφτα........

Reaction score
19
Η λυση της στηριξης της βασης μη σε απασχολει ιδιατερα. Εκτος της πεπατημενης οδου με την διατρηση ολης της κολονας υπαρχουν και χημικα βυσματα για τουβλα που δεν προυποθετουν διαμπερη τρυπα (σε περιπτωση που τρεχουν ανακατα καλωδια οπως λες).

Απλα λαβε υποψη οτι η σημιακη στηριξη δημιουργει ροπες οποτε χρησιμοποιησε τουλαχιστον 2 ή περισσοτερα σημεια στηριξης.

Reaction score
0

ναι έχεις δίκιο σίγουρα θα είναι 2 τα διαμπερή τρυπήματα, ένα πάνω ένα κάτω

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.901