πόσοι δουλεύετε "κολλητήρι"?

Reaction score
3.495
Κι εγώ χρησιμοποιώ την Multicore εδώ και πολλά χρόνια. Σε κάποιες περιπτώσεις και αυτή που περιέχει και λίγο ασήμι (με το κόκκινο καρούλι).
Στο τέλος αφαιρώ το flux με flux remover spray. Σωστός ο παίκτης.
Εχω δοκιμάσει και τις περισσότερες audiophile grade κολλήσεις που υπάρχουν στον κόσμο.
Κάποιοι φίλοι επιμένουν ότι ακούγονται καλύτερα. Στην πράξη όμως, τελευταία οι απλες κολλήσεις μου ακούγονται λιγο πιο ζεστές. Είναι πολλές φορές υποκειμενική η αξιολόγηση.
Παρεμπιπτόντως προτιμώ τις μηχανικές σφιχτές επαφές χωρίς κόλληση καθώς και τις όμορφες Φιλιππινέζες.

Reaction score
19
Εγώ το flux το βγάζω με ένα σκληρό πινέλο (παίρνω οποιοδήποτε πινέλο της αγοράς και το κόβω) και βενζίνη ή οινόπνευμα. Η μηχανική επαφή έχει μία λογική διότι τι να το κάνω το να αγοράσω καλώδιο που κοστίζει 80~150 ευρώ το μέτρο και του βάλω στο σημείο επαφής κόλληση χαμηλής ποιότητας. Είναι σαν να αγοράζεις φωτογραφικό φακό 2000 Ευρώ και να βάζεις μπροστά προστατευτικό φίλτρο UV των 5 ευρώ. Το αποτέλεσμά θα είναι των .... 5 ευρώ. Από την άλλη ο χαλκός οξειδώνεται γρήγορα και τα οξείδια καλύπτουν την επαφή.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.015
Κάποτε αγόρασα αυτή την κόλληση αριστερά της εικόνας, απωανατολικής προέλευσης, η οποία έχει απαράδεκτη απόδοση, ή τουλάχιστον εγώ δεν μπόρεσα να κάνω σωστές κολλήσεις. Μετά ανακύλυψα αυτή την κόκκινη, Γερμανικής προέλευσης, και όλα ήρθαν στα ίσα τους. :D

Reaction score
14
classen metal... εγγύηση, εχει όμως και 20 ευρώ απο ότι βλέπω. Λέω να πάω να αλλάξω και εγώ Κώστα την αποανατολιτικη κόληση που έχω. Ποιός την έχει την κόκκινη Κατουμάς, Βενιέρης, Τριδήμας, Γκάγκας????

Reaction score
7
dream_GR said:
20 ευρώ απο ότι βλέπω ... Κατουμάς, Βενιέρης, Τριδήμας, Γκάγκας????
Βλεπω... ξερεις ολο τον καλο κοσμο.... αλλα μαλλον εχει 2000δρχ και οχι 20€... σιγα μην επαιρνε ο Κογιας HiEnd κολληση...

btw... ΑΣΕΤΟΝ : the BEST flux remover by far.....

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.015
Δεν είναι 20 ευρώ, αλλά 2000 δρχ. τα 250γρ, δηλαδή 8000 το κιλό, τότε, περίπου 10 χρόνια πριν. :D Δεν ξέρω αν μπορεί να βρεθεί σήμερα, αλλά πιστεύω ότι κυκλοφορεί ακόμη.

Reaction score
69
Εγώ θα ήθελα να γίνουμε ποιο συγκεκριμένοι.
ΔΗΛΑΔΗ
1) BEST BAY Κόλληση αυτή……… HI-END Aυτή……
2) ΠΡΙΝ 3 Ημέρες αγόρασα βύσματα SPEAKON NEUTRIK
ΓΙΑ ηχεία επαγγελματικά NLT4FX ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΕ 7,50 ευρω, το ένα
(Όταν κυκλοφορούν με 2, 4 ευρω το ένα )
Απίστευτη κατασκευή μεταλικη κλπ . Λοιπόν αυτή η εταιρία σε
Αυτά τα βύσματα τα δίνει τώρα μόνο κολλητά και όχι με βίδες όπως
Όλα τα προιγουμενα . Αυτό μπορεί κάτι να σημαίνει.
3) Solderin ναι η όχι
4) Το flux τι είναι? ( Εκτός από ροή)
5) Η WBT – 0800 CONTENT SILVER 4% ΣΕ ποια κατηγορία ανήκει?

Reaction score
19
Το flux είναι η πάστα κόλλησης ή σολντερίνη ή soldering paste. Όλα είναι το ίδιο πραμα.
Σαν πολύ ισχυρός διαλύτης δεν σας φαίνεται το ασετόν? Για φανταστείτε να έχετε κανένα πυκνωτή εκεί γύρω και να του περάσετε μία με ασετόν .... Άσε τα γράμματα με τα χαρακτηριστικά των εξαρτημάτων που θα πάνε βόλτα ... Είστε σίγουροι ρε παιδιά?
Εδώ βενζίνη έβαζα και έτρεμε το φιλοκάρδι μου. Γι αυτό το γύρισα σε οινόπνευμα.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.015
Αγαπητέ Γιώργο, εάν θέλεις high end κόλληση, τότε η WBT είναι μια χαρά. Την έχω χρησιμοποιήσει, αλλά προτιμώ κάτι φθηνότερο, που κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά, χωρίς κανένα πρόβλημα. Αναφορικά με τα Neutrik, δεν γνωρίζω τους λόγους, για τους οποίους η εταιρεία έκανε αυτή την επιλογή. Πάντως, η καλύτερη κόλληση είναι αυτή που προσφέρει τη μέγιστη αγωγιμότητα, και τη μέγιστη αγωγομότητα την προσφέρουν κατά σειρά:

1. Η πόντα, δηλαδή η κόλληση μέταλλο με μέταλλο, που έχει και τις καλύτερες μηχανικές ιδιότητες. Αυτό μπορεί να σου το επιβεβαιώσει και κάποιος μεταλλουργός.
2. Η μηχανική πίεση, που βεβαίως γίνεται με βίδα. Εκατομμύρια μετασχηματιστές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης ολόκληρου του πλανήτη το αποδεικνύουν μέρα - νύχτα.

Η κόλληση με κράμα μολύβδου, (και με ολίγη από άργυρο, ώστε να βαπτισθεί high end, και να πωλείται σε ανάλογη τιμή), είναι απλώς ένας αναγκαστικός συμβιβασμός. Πάντως, νομίζω ότι η κόλληση μολύβδου φθάνει στο τέλος εποχής της, όχί μόνο στη βιομηχανία.

Reaction score
7
Constantinos said:
Σαν πολύ ισχυρός διαλύτης δεν σας φαίνεται το ασετόν? Για φανταστείτε να έχετε κανένα πυκνωτή εκεί γύρω και να του περάσετε μία με ασετόν .... Άσε τα γράμματα με τα χαρακτηριστικά των εξαρτημάτων που θα πάνε βόλτα ... Είστε σίγουροι ρε παιδιά?
Εδώ βενζίνη έβαζα και έτρεμε το φιλοκάρδι μου. Γι αυτό το γύρισα σε οινόπνευμα.
Οποτε (γιατι οταν τελειωνει βαριεμαι να παω να παρω) εχω χρησιμοποιησει ασετον δεν ειχα ποτε προβλημα ουτε με πυκνωτες ουτε με γραμματα. Φυσικα καθαριζα την κατω πλευρα της πλακετας με πινελακι, δεν τη μουλιαζα στο ασετον, αλλα και σε πυκνωτη δε σβηνει τιποτα, ουτε χαλαει το πλαστικο περιβλημα του.
ΦΥΣΙΚΑ καταστρεφει ολα τα αλλα πλαστικα της συσκευης (καπακια, προσοψεις κλπ) οπότε θελει προσοχη μη σταξει πουθενα.
Εννοειται οτι δε θα παρεις το πινελο και θα αρχισεις να τριβεις τα γραμματα των IC ή των αλλων εξαρτηματων. Καποια που δεν ειναι "χαρακωμενα" μπορει να ξεβαψουν.

Καλη και η βενζινη αλλα δεν καθαριζει τοσο καλα. Το οινοπνευμα (φαρμακευτικο ή μπλε) περιεχει και 5% νερο, οποτε σιγουρα αφηνει κατι... εκτος και αν χρησιμοποιεις αλκοολη.

Reaction score
69
Κώστα είσαι αρκετά σαφής. Δεν θα έλεγα όχι σε μια μηχανική σύνδεση
Με ροδελιτσες και γκροβερ πάνω κάτω και σφίξιμο μέχρι να σπάσει .
Αλλά τι γίνεται όμως με τις συστολές διαστολές, VIBRATION που
Σιγά – σιγά χαλαρώνουν τις συνδέσεις. Το πρόβλημα δε αυτό είναι
Έντονο σε ηλεκτρικά μοτέρ από όσο γνωρίζω και ίσος στους Μ/Τες.
Πιστεύω ότι μια σωστή σύνδεση με κόλληση όπου επιτρέπεται
Από θέμα λειτουργικότητας είναι η καλύτερη λύση.
Πεσμου αν θες για την κόλληση που χρησιμοποιείς και από πού την παίρνεις
Γιατί δεν έχω και κανένα κόλλημα με την WBT .

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis