πόσοι δουλεύετε "κολλητήρι"?

Reaction score
14
Γιώργος Ανδρεάδης said:
VIDEOMIX said:
Αν και έχω καεί κανα 2 φορές, κάτι καταφέρνω πιά.
Αν δεν καψεις, δε μαθαινεις...

Παντως ειναι καλο να αγορασετε κολληση Lead free-χωρις μολυβδο που και κανει κακο στην υγεια και εχει απαγορευτει απο την ΕΕ.
γιώργο το καλάι που έχω λεει: L-Sn 60 Pb Cu2 /zh εχει μόλυβδο???

Reaction score
13
Και εγώ λόγω επαγγέλματος χρησιμοποιώ το κολλητίρι.Έχω πάρει τα τελευταία 3 χρόνια ένα σταθμό weller και έχω λύσει ένα μεγάλο μέρος από τα προβλήματα που είχα στο παρελθόν με τις μύτες και τις θερμοκρασίες....

Reaction score
3.497
Ολες οι κολλήσεις θέλουν προσοχή.
ΔΕΝ πρέπει να αναπνέουμε τις αναθυμιάσεις. Ο χώρος να αερίζεται καλά.
Το ιδανικό είναι να δουλεύουμε κάτω από ένα απορροφητήρα.

Reaction score
14
Συνήθως η κεφάλα μας είναι ακριβώς πάνω απο το σημέιο κόλλησης, ετσι δεν είναι???

Reaction score
164
Να υποθέσω ότι φοβάστε την κόλληση, ενώ έχετε το τσιγάρο στο στόμα; :?

Reaction score
13
Ακριβως όπως ανέφερε και ο Γιώργος έχω δει αυτή την πατέντα με το ανεμηστηράκι (συνήθως ένα 12άρι) και με ένα φουγάρο να κατευθύνει τον αέρα εκτός δωματίου.Κάτι αντίστοιχο χρησιμοποιώ και εγώ και δίνει άριστα αποτελέσματα.

Reaction score
3.497
να πάρετε μια κλανιέρα σαν αυτή που είχαν οι Γάλλοι ευγενείς της παλαιάς εποχής . :lol: :lol: :lol:
να προσαρμόσετε κι ένα ανεμιστηράκι ...

ε βουαλά, λε γκραντ κλανιόλ αποροφισιέν ντε κολιτίρ φιμέ

Reaction score
5
Γιώργος Ανδρεάδης said:
Καλα αν φοβαστε μηπως πεθανετε απο αυτο, βαλτε ενα ανεμιστηρακι να διωχνει την καπνα...
...για να πεθάνει ο δίπλα...

Reaction score
69
Γεια σας παιδια .
Εγώ όπου μπορώ και με παίρνει κολλάω τα πάντα από μπαλαντεζες, πολλημπριζα
Καλώδια ηχείων με βύσματα speakon κλπ. Χρησιμοποιώ δυο κολλητήρια 25W
Και 65W.
Επί τη ευκαιρία να ρωτήσω και εγώ κάποιες απορίες
1) Χρησιμοποιείτε -SOLDERING ? πότε και γιατί?
Τη ποιότητες έχουμε?
2) Τι κόλληση χρησιμοποιείτε? Η WBT – 0800 αξίζει τα λεφτα της?
3) Όταν κολλάω με το κολλητήρι βγαίνει στην επιφάνια μια μαυρίλα
Αυτό που οφείλεται ( Μήπως δεν κάνω κάτι καλά?)
4) Να περιγραξουμε μια σωστή κόλληση ισως εντοπίσουμε κάτι
Που δεν το ξέραμε .
( Σας παρακολουθώ αλλά δυστυχώς δεν έχω χρόνο να συμμετέχω
ενεργά ευχαριστώ εκ των προτέρων).

Reaction score
14
σωστός στις ερωτησεις ας πουν οι ειδικοί τεχνικοί την σωστή μέθοδο για κόλληση. Χρησιμοποιείτε το λίπος (solderin) ή δουλευετε ολοι με καλάϊ με σολντερίνη μέσα?

Εγώ λιπάινω το γυμνό καλώδιο μετά το γανώνω με κόληση θερμάινοντας το χαλκό και ακουμπώντας το καλάϊ επάνω στον θερμό χαλκο. μετά εννώνω και το άλλο καλώδιο που εχω προετοιμασει με τον ίδιο τρόπο.

Ας μας πούν και οι άλλοι κολλητηροχρήστες?

Reaction score
19
Δεν γνωρίζω τις ακριβές λύσεις σε καλάϊ αλλα η πάστα κόλλησης που πωλείται ξεχωριστά θεωρείται περισσότερο διαβρωτική μελλοντικά γι' αυτό και αποφεύγεται η χρήση της. Η δουλειά της πάστας είναι να αφαιρεί τους κρυστάλλους αλάτων-οξειδίων του μετάλλου το οποίο πρόκειται να συγκοληθεί με κάποιο άλλο. Αν τα μεταλλα που θα συγκολληθούν έχουν πάνω τους κρυστάλλους ή οξείδια τότε θα η κόλληση θα έχει χαμηλή ποιότητα και θα προκαλέσει θόρυβο και δυσλειτουργίες στο κύκλωμα. Αν δε η ψύξη δεν γίνει σωστά (αν π.χ. γίνει πολύ γρήγορα) τότε θά έχουμε την λεγόμενη ψυχρή κόλληση η οποία είναι και ο εφιάλτης των τεχνικών καθόσον δεν εντοπίζεται εύκολα (ειδικά στις σημερινές πολύπλοκες υλοποιήσεις κυκλωμάτων οι οποίες είναι επιφανειακής στήριξης) και προκαλεί συνήθως βλάβες τύπου ON-OFF. Από τις απλές κολλήσεις (χωρίς ασήμι μέσα) καλή θεωρείται η μάρκα Multicore που την φέρνει ο Κατουμάς. Η Multicore έχει μέσα (στο ίδιο το σύρμα κόλλησης) πάστα κόλλησης καλής ποιότητας η οποία θεωρείται υπεραρκετή για την δουλειά που προορίζεται ενώ θεωρείται καλής ποιότητας. Φυσικά υπάρχουν και ακριβότερες λύσεις για καλάϊ. Εγώ αναφέρομαι σε αυτή που χρησιμοποιώ για καθημερινή χρήση και που δεν έχει καμμία σχέση με τις Ταϊβανέζικες φθηνολύσεις ούτε σε ποιότητα κόλλησης ούτε και σε καθαρότητα κόλλησης. Η ίδια εταιρεία παράγει και ασημοκόλληση λογικού κοστολογίου που την πωλούν και με το μέτρο στον Κατουμά. Το Multicore αναφέρεται στους πυρήνες (σαν εσωτερικά σωληνάκια) που έχουν μέσα τους πάστα. Όσο περισσότεροι είναι αυτοί , τόσο πιό σωστή θα γίνει η κόλληση. Με πέντε πυρήνες θα δουλέψετε θαυμάσια. Εαν βέβαια η κόλληση είναι πολύ λεπτή μην περιμένετε να έχει 5 πυρήνες πάστας μέσα. Γενικά πάντως όταν κολλάτε μην βιάζεστε να κρυώσετε το σημείο κόλλησης. Αφήστε το να κρυώσει μόνο του χωρίς φυσήματα ή άλλες μεθόδους γρήγορης ψύξης. Το κολλήτήρι με την σωστή ισχύ και η κόλληση καλής ποιότητας είναι τα κλειδιά της σωστής κόλλησης.

Reaction score
1
Καθαρά σαν χομπυ και πολύ περιστασιακά το κάνω εδώ και 25 χρόνια, από τα 16. Όχι για να γλυτώσω λεφτά αλλά περισσότερο για κάποια ιδιαίτερα πράγματα.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.886
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis