ρυθμιση epson tw 700

Reaction score
0
Γεια σας παιδια, αγορασα προσφατα τον epson tw 700 μετα απο 2 κουραστικους μηνες.(τον βρηκα σε μια ιδιαιτερα ελκυστικη τιμη)Μηπως μπορειτε να μου πειτε λιγα λογια για τη ρυθμιση αυτου το προβολεα?

Reaction score
182
Καλορίζικος και καλές θεάσεις... σε τι τιμή τον βρήκες αλήθεια?

Κάθε χώρος και κάθε set up έχει διαφορετικές απαιτήσεις, άρα όλες οι ρυθμίσεις δεν ταιριάζουν σε όλους.

Σε μένα, οι παρακάτω ρυθμίσεις μου έδωσαν καλύτερη εικόνα από αυτές που είχα κάνει μόνος μου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι και οι σωστότερες.

BT1

- Black point : (-1)
- White Point : 0

- Color intensity : (-7)
- Hue : 0
- sharpness : (+5)

- RGB menu :
Offset R : (-14)
Offset G : (+6)
Offset B : (-6)
Gain R : (+7)
Gain G : (-4)
Gain B : (+25)

Color temp : 6500K
Tone skin : +3

Gamma : (+1)(+7)(+10)(+9)(+10)(+7)(+6)(+5)(+8)

Τις δοκιμάζεις και κρίνεις μόνος σου.

Reaction score
0
Καλορίζικος! Θα τον ευχαριστηθείς σίγουρα! Αναφορικά με τη ρύθμιση του, συμφωνώ απόλυτα με τον Ηλία. Να'ναι καλά τα ξένα forum!! Η τελευταία ρύθμιση στο gamma είναι +8

Reaction score
0
Απάντηση: ρυθμιση epson tw 700

Παιδια σας ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια.Θα τις δοκιμασω και θα σας πω τα νεα.Ειμαι απο την Κυπρο και τον βρηκα 700 λιρες κυπρου (περιπου 1200-1300ευρω)

Reaction score
874
Ηλία, έχω αντιληφθεί ότι έχεις 'ψαχθεί' ιδιαίτερα με το θέμα, όπως προκύπτει και από την συμμετοχή σου στο αμερικανικό φόρουμ.

Επειδή τονίζεις (πολύ σωστά) την σημασία του υπολοίπου σετ-απ, δώσε μας αν θέλεις, στοιχεία για την πηγή σου, τον χώρο (απόλυτη συσκότιση, κλπ) και το πανί /τοίχο σου, ώστε να αντιλαμβανόμεθα την συνάφεια των ρυθμίσεων σου σε σχέση με την δική μας κατάσταση.

ευχαριστώ

ΥΓ.Παιδιά, η τιμή του 700 στο πλανήτη είναι ιδιαίτερα κυμαινόμενη. Στην Αμερική 9σε αντίθεση με τα συνήθη) η τιμή του είναι σημαντικά μεγαλύτερη από την Ευρώπη. Μάλλον στην Ελλάδα παίζουν οι καλύτερες τιμές αυτήν την περίοδο για αγορά 700ρη.

Reaction score
182
Δημοκηδή, οι ρυθμίσεις που ανέβασα είναι από έναν Γάλλο που τις πόσταρε στο αμερικάνικο φόρουμ σε θέμα που έχει ανοιχτεί εκεί για τον 700ρη.

Ο 600ρης πέρασε άπατος από τους αμερικάνους λόγω της πολύ υψηλής τιμής που ειχε εκεί. Ο 700ρης όμως -αν και είναι πάλι πολύ ακριβός ως 810- εισήχθη από πολλούς από Ιαπωνία και έτσι μπόρεσα να βρω πληροφορίες.

Οι συγκεκριμένες ανaφέρονται σε σύνδεση με HTPC μέσω HDMI και για PAL σε όχι απόλυτα σκοτεινό χώρο.

Σε μένα - με μικρές αλλαγές κυρίως στο Black/white (ένα κλικ κάτω) καθησαν καλύτερα (επαναλαμβάνω ίσως δεν είναι καν σωστές αλλά μου αρέσουν).
Επίσης στο sharpness έχω την advance επιλογή και αρκετά ανεβασμένη.

Προσοχή χρειάζεται στα dvi-levels (νομίζω) όπου η σωστή επιλογή είναι 0% που αναφέρεται στο PAL ενώ το 7,5 % στο NTSC και σε μια ακόμη για σωστό μαύρο (δεν θυμάμαι πως λέγεται) όπου η θέση Normal αναφέρεται σε σήμα από dvdp και η θέση Large (ή κάπως έτσι) σε σήμα από HTPC.

Εγώ προβάλλω από 4μ (σε τραπεζάκι) σε τοίχο βαμμένο matt white 106", με απόσταση θέασης 5,5μ., με μαύρους τοίχους γύρω γύρω (και το μισό ταβάνι), απόλυτα ελεγχόμενο φωτισμό, από ένα φτηνό πλειερ thompson 252 μέσω hdmi.

Τα χρώματα είναι μεν αρκετά "απαλά" αλλά λόγω του ότι ο τοίχος δεν είναι σπατουλαρισμένος - αν και αρκετά λείος- αντανακλά πολύ φως οπότε τα πολύ έντονα χρώματα αν και εντυπωσιακά με κουράζουν. Με την παραπάνω ρύθμιση μου βγήκαν πιο ...."παστελ" οπότε προς το παρόν τα κραταω έτσι.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.515
Members
38.708
Νεότερο μέλος
dhio