συζήτηση για απλή 46-47''

Reaction score
0
καλησπέρα.

θα ηθελα να μου πειτε τη γνωμη σας για αγορα νεας ΤV, εκτος απο μοντελα εχω και 2 ακομα αποριες:

- Λετε οτι σε 1 μηνα λογω μουντιαλ θα βγουν καλυτερες προσφορες ή να κοιταξω να την παρω τωρα?
1 μηνας δεν ειναι πολυς καιρος, οποτε αν πεσουν οι τιμες, αξιζει να περιμενω λιγο.

- σκεφτομαι για 46'' ή 47''
Θα μπει σε σαλονι, μαλλον και με ενα καλο swivel για να βλεπω απο πολλες θεσεις (ισως και απο τη βεραντα)
οποτε η αποσταση θεασης θα ειναι απο 2-3 μετρα εως και 5 μετρα.

Εχω ακουσει πολλους να λενε παρε 46-47'' γιατι αν παρεις 42'' θα το μετανοιωσεις μετα.
Μιας και αλλαζει πολυ η κατηγορια τιμης, να το κανω εφ'οσον ισχυει, αλλα αν και η 42'' θα ειναι καλη, θα γλιτωσω πολλα λεφτα.
Εσεις συμφωνειτε για 46-47?

-Απο μοντελα κοιταω για απλες Samsung & LG
για LED νομιζω δεν με παιρνει απο αποψη τιμης, τα 1350 που λεω πιο κατω ισως ειναι το πολυ που να μπορω να δωσω κι αυτο σε δοσεις.
Πιο πολυ θα παιζει TV, μετα ταινιες και Wii και ισως καμμια φορα να παιξει PC

εχω δει:

LG 47LH5000 στα 865Ε (μαλλον πολυ φτηνο μοντελο)

Samsung LE46B553 στα 930Ε

LG 47SL8000 στα 975Ε

και
Samsung UE46B6000 στα 1350Ε
Αυτη αξιζει το εξτρα κοστος?
Ειναι καταργημενο μοντελο? ειδα υπαρχει και 7000 αλλα ακομα πιο ακριβη, ειναι αντικαταστατρια της 6000 ή αλλο μοντελο?

Για πειτε μερικες αποψεις.

Reaction score
0
Λες για Plasma ε?

Τις φοβαμαι πολυ ρε γμτ.
Και τα burn-in που δεν θελω να ασχολουμαι με προσοχη/προστασιες/ρυθμισεις,
και γενικως εχω ακουσει οτι χαλανε πιο ευκολα
και πιο ειδικως, εχω ενα φιλο που πηρε παλιοτερα μια Plasma Panasonic και μετα απο λιγα χρονια του χαλασε και κοστιζε τοσο πολυ να τη φτιαξει που την πεταξε.

Reaction score
152
Απάντηση: συζήτηση για απλή 46-47''

πλεον οποια και να παρεις δεν αξιζει επισκευης περαν των 2 ετων χρησης...

αυτην που σου εδειξα την πηρα για τους γονεις μου και βλεπουν μονο τιβι και δεν εχουν ιδεα για καψιματα κλπ....
απο τα Χ''γεννα χωρις στρωσιμο και ολα καλα...

Reaction score
0
ναι, ο φοβος μου ειναι μην χαλανε πιο ευκολα γενικως.

Επειδη καταναλωνουν και πιο πολυ ρευμα απο τις TFT και αυτη θα ειναι πολλες ωρες ανοιχτη, μηπως επιβαρυνεται ?

Reaction score
152

πλεον ειναι καλυτερες σε ολους τους τομεις.
προχωρα αφοβα...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Oι πλάσμα θέλουν προσοχή κυρίως τις πρώτες περίπου 200 ωρές τις λειτουργείας τους.Μετά είναι σχετικά δύσκολο να εμφανίσουν στατικές εικόνες.
Παρόλα αυτά αν η tv θα είναι γενικής χρήσης και η θέαση θα είναι σε διάφορες συνθήκες φωτισμού προτιμήστε μια lcd καθώς οι πλάσμα θέλουν ελάχιστο εως καθόλου περιββάλοντα φωτισμό για να ξεδιπλώσουν τις χαρές τους.
Καλή επιλογή στην κατηγορία πέριξ του 1000άρικου είναι η samsung le c650(ή 6500 είναι με led).
Κύριoi ανταγωνιστές είναι οι sony ex500 και lg 750.
Aν μπορείτε πάτε για 46''-47''.Οι 40-42'' στα 5 μέτρα μετά από λίγο χρονικό διάστημα θα σας φαίνονται λίγες.

Το ότι θα σκάσουν αρκετές προσφορές απο εδώ και μπρός είναι σίγουρο αλλά δεν ξέρω αν θα είναι σε τρέχοντα μοντέλα ή σε προς κατάργηση.

Πάντως πολύ καλές επιλογές σε πλάσμα(και οικονομικές) είναι:
Panasonic u20
lg pk550(50άρα στο 800άρι περίπου με πολύ καλή εικόνα)

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Re: Απάντηση: συζήτηση για απλή 46-47''

πλεον ειναι καλυτερες σε ολους τους τομεις.
προχωρα αφοβα...
Όχι Σπύρο δεν είναι καλύτερες σε όλους τους τομείς.Και δεν πρόκειτε να είναι σχεδόν ποτέ(στα εισαγωγικά μοντέλα τουλάχιστον).
Υπάρχει περίπτωση πλασμα να πιάσει την φωτεινότητα μιας lcd;Με τίποτα!
Nαι μεν οι διαφορές στις καταναλώσεις έχουν αμβλυνθεί αλλά και πάλι καίνε κάτι παραπάνω.
Άντε γιατί αν αρχίσω για shadow detail και gamma δεν μας βλέπω να ξημερωνόμαστε ήρεμα:137:
(Εντάξει είναι καλύτερες απ τις lcd αλλά όχι αυτό που νομίζουν πολλοί)

Reaction score
0

Είχα πάρει το 2003 μία Plasma Tomson παραεισαγωγή από Γαλλία την οποία ακόμη έχει ένας ξάδελφος.
Πάιζει όλη μέρα και είναι μιά χαρά.
Θα σου έλεγα όμως σήμερα να πας σε μία που να παίζει και ταινίες από Usb οπότε όλα σε ένα.

Reaction score
0
ευχαριστω για ολες τις πληροφοριες.
μιας και ειμαι εδω σα φιλος, ελπιζω να μπορουμε να τα λεμε στον ενικο. :107:

Παρόλα αυτά αν η tv θα είναι γενικής χρήσης και η θέαση θα είναι σε διάφορες συνθήκες φωτισμού προτιμήστε μια lcd καθώς οι πλάσμα θέλουν ελάχιστο εως καθόλου περιββάλοντα φωτισμό για να ξεδιπλώσουν τις χαρές τους.
Αυτη η πληροφορια ειναι καθοριστικη.
Η τηλεοραση θα παιζει μερα, απο τη βεραντα μπαινει πολυ φως,
οποτε δεν θελω μια που να ειναι μονο για νυχτερινες προβολες ταινιων.
Αρα αποκλειω plasma.

Καλή επιλογή στην κατηγορία πέριξ του 1000άρικου είναι η samsung le c650(ή 6500 είναι με led).
Κύριoi ανταγωνιστές είναι οι sony ex500 και lg 750.
Aν μπορείτε πάτε για 46''-47''.Οι 40-42'' στα 5 μέτρα μετά από λίγο χρονικό διάστημα θα σας φαίνονται λίγες.

Το ότι θα σκάσουν αρκετές προσφορές απο εδώ και μπρός είναι σίγουρο αλλά δεν ξέρω αν θα είναι σε τρέχοντα μοντέλα ή σε προς κατάργηση.

Πάντως πολύ καλές επιλογές σε πλάσμα(και οικονομικές) είναι:
Panasonic u20
lg pk550(50άρα στο 800άρι περίπου με πολύ καλή εικόνα)

Ευχαριστω, θα πρεπει λοιπον να κοιταξω και αυτες.
Εκτος απο τη Sony, δεν θελω να παρω Sony.

Η 6000 που ειπα πιο πανω ειναι υπο καταργηση?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Nαι την αντικαθιστά η 6500.
Η τηλεοραση θα παιζει μερα, απο τη βεραντα μπαινει πολυ φως,
Χμ,κάνε μια βόλτα σε κανα κατάστημα να δείς από κοντά πόσο ανακλαστικότητα έχουν κάποιες τηλεοράσεις.Έχουν ακουστεί αρκετά παράπονα στις νέας εσοδείας..
Παράδειγμα:

http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1270795540

Reaction score
0
χμμ, αυτες που ειπα τις ειδα σε καταστημα, αλλα εκει δεν μπαινει φως απ εξω για να το τσεκαρω.

Δυσκολα τα πραγματα.

Ειδα και ενα αλλο thread που ειχε μια led στα 1300Ε, την LG 47LH900, αλλα καταργηθηκε λεει.

Κριμα, γιατι μεχρι 1300 μπορω να δωσω, καλα θα ηταν να επαιρνα και LED.

Ερχονται λεει νεα μοντελα, ποια ειναι αυτα?

Reaction score
0
τις plasma τις απορριψαμε στην προηγουμενη σελιδα λογω απαιτησης χαμηλου φωτισμου.

οποτε κοιταω τις TFT.

Agg

Reaction score
0
Εγω τετοιο προβλημα δεν αντιμετοπιζω και πρωτη φορα το ακουω.Τεσπα.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: συζήτηση για απλή 46-47''

Ερχονται λεει νεα μοντελα, ποια ειναι αυτα?
Επι τη ευκαιρια, καινουριες τηλεορασεις καθε ποτε ερχονται στην αγορα? Ανοιξη, Χειμωνα? Η δεν υπαρχει τετοια εκδοχη και ερχονται
οποτε το αποφασισουν οι εταιριες?

Reaction score
0
ναι, και στο αλλο thread (για την 47LS900 που καταργηθηκε) αυτη μου προτειναν.

Ειδα και απο αλλο thread που εχεις ποσταρει καλες τιμες και πηρα σημερα τηλ στο καταστημα, και μου προτειναν και την πιο οικονομικη 47LE5500
Mε βολευει πιο πολυ η τιμη της, και εχει και το κλασσικο λεπτο καδρο, ενω η 8500 νομιζω ειναι borderless και αυτο δεν μου αρεσει και τοσο αισθητικα (γουστα ειναι αυτα :123:)

Τι λες?
αν ειναι καλη κι εκεινη, να την προτιμησω την φτηνοτερη 5500.
Δεν εχω και τρελλες απαιτησεις.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Re: Απάντηση: Re: συζήτηση για απλή 46-47''

Επι τη ευκαιρια, καινουριες τηλεορασεις καθε ποτε ερχονται στην αγορα? Ανοιξη, Χειμωνα? Η δεν υπαρχει τετοια εκδοχη και ερχονται
οποτε το αποφασισουν οι εταιριες?
Συνήθως άνοιξη.
Παρουσιάζονται στην εκάστωτε CES(Consumer Electronics Show) περίπου Γενάρη και μετά απο κανά 2μήνο-3μήνο σκάνε μύτη τα πρώτα μοντέλα στην αγορά.

Reaction score
0
τελικα πηρα αυτην την 47LE5500 στα 1200E μαζι με μια βαση τοιχου.

ειδα και την νεα 47LS9000 (πιο πανω μπερδευτηκα, την LH9000 που κεταργηθηκε ηθελα να πω), αλλα ενω ειχε πολυ ωραια εικονα, αυτο το τζαμι που ειχε μπροστα μου φαινεται οτι εκανε πολλες αντανακλασεις.

τεσπα, για τις απαιτησεις μου, μια χαρα ειναι και η 5500

ευχαριστω για την βοηθεια.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.869
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef