συμβουλή για αλλαγή ελαστικών

Reaction score
7.127
πρέπει να αλλάξω ελαστικά άμεσα στο αυτοκίνητο μου γιατί πάω για τετραετία, αν και με λίγα χιλιόμετρα , αλλά το θέμα δεν σηκώνει αστεία.Το πρόβλημα όμως έιναι οτι το αυτοκίνητο θα αντικατασταθεί τον επόμενο χρόνο (περιμένω ένα συγκεκριμένο μοντέλο),άρα θέλω κάτι σχετικά οικονομικό.Εχω βρει λοιπόν σε σχετικά καλή τιμή (περίπου 20% πιο κάτω) ελαστικά της nokian,γνωρίζετε κάτι για την εταιρεία ή να πάω πάλι σε michelin?H διαφορά σε απόλυτα νούμερα μπορεί να μην είναι μεγάλη , αλλά για μένα αυτή τη περίοδο ακόμα και 70-80 ευρώ παίζουν ρόλο.Η διάσταση είναι 195*55*15 και οι προδιαγραφές ταχύτητας 85v :thumbsdown:.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: συμβουλή για αλλαγή ελαστικών

Τώρα πιά υπάρχει και η λύση των μεταχειρισμένων με μικρό κόστος,αφού θα το δώσεις.
Το αναφέρω γιατί το άκουσα, δεν ξέρω να σου πω τι να προσέξεις.
Κοντεύω 20 χρόνια με εταιρικό που οι αλλαγές γίνονται κάθε 40 χιλ χλμ , ανεξαρτήτως χρόνου.

Reaction score
7.127

Νίκο μου προτάθηκε και αυτό αλλά προτιμώ καινούργιο ,έστω και από εταιρεία όχι τόσο γνωστή,από μεταχειρισμένο.Οι 40 χιλιάδες χιλιόμετρα έιναι ουσιαστικά τα χλιόμετρα που κάνει ο μέσος Ελληνας στα 4 χρόνια. Θεωρώ πολύ οριακό το χρονικό διάστημα των 4 ετών λόγω και των κακών καιρικών συνθηκών στην χώρας (ζέστη,ήλιος). Πιστεύω ότι στα 3 χρόνια πρέπει να αλλάζονται, αλλά σε μνημονιακές εποχές........:frown:

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.814

Έχε υπόψη σου ότι οι γόμες έχουν βελτιωθεί, και πολλοί κατασκευαστές αυτοκινήτων συνιστούν πλέον αλλαγή στα έξι χρόνια. Άποψη που συμμερίζονται και κρατικοί/ανεξάρτητοι φορείς οδικής ασφάλειας, όπως η αμερικάνικη NHTSA, που βέβαια λαμβάνει υπόψη και τον ανηλεή ήλιο πχ της Αριζόνα και του Νιου Μέξικο.

Η πραγματική διάρκεια ζωής ενός ελαστικού, εξαρτάται κι από τη χρήση κι από τις συνθήκες κι από το ίδιο το ελαστικό, βέβαια. Πάντως δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις ότι ένα λάστιχο έχει πλέον σκληρύνει και γλιστράει, γιατί οι προειδοποιήσεις είναι πολλές, συνεχείς και προοδευτικές (σε αντίθεση με την υδρολίσθηση λόγω φαγωμένου πέλματος, όπου αν πιάσεις ανυποψίαστος ταχύτητες σε δρόμο με νερό, η προειδοποίηση συνήθως έρχεται δευτερόλεπτα πριν το... μοιραίο). Αρκεί βέβαια να μπορείς να κρίνεις σωστά και να σταθμίσεις κατά πόσον το γλίστρημα οφείλεται στο ελαστικό και κατά πόσον στο δρόμο-γυαλί.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.177

Μια προσωπική άποψη από στενό φιλικό πρόσωπο. Έβαλε Roadstone σε ένα Rover 620 και πετάει. Δεν γνωρίζω κατά πόσον (εξακολουθούν να) υπάρχουν στην Ελλάδα και σε τί διαστάσεις. Προσωπικά, από τα Michelin δεν είμαι ευχαριστημένος. Την επόμενη φορά δεν θα επιλέξω βαρύ πεπόνι. Γενικά πάντως, να δώσεις βάση σε γνώμες ανθρώπων που χρησιμοποιούν αυτοκίνητο επαγγελματικά (πωλητές, ιατρικοί επισκέπτες κλπ.) και όχι σε καραγκιόζηδες με GTi και απόψεις του στυλ "πήγα να πάρω την τάδε στροφή με 190 και παραλίγο να με πετάξει έξω, μάπα λάστιχο, ενώ ο φίλος μου ο Βεληγκέκας την πήρε με 207"...

Reaction score
7.127

από γνώμη φίλου ξεκίνησε το θέμα,έχει βάλει τα nokian και είναι ευχαριστημένος,αλλά εγώ δεν ήξερα καν την εταιρεία....
Είναι και 70-80 φτηνότερα και για αυτό το ψάχνω. Δεν έχω κάποιο γνωστό που να κάνει πολλά χιλιόμετρα στην δουλειά του και δεν μπορώ να έχω κάποια γνώμη,ενλω οι περισσότεροι είναι κολλημένοι σε michelin και continental.

Reaction score
6

Από προσωπική πείρα, ψάχνοντας για οικονομικά ελαστικά μου πρώτειναν τα Avon ZV5 τα οποία και έβαλα πριν μερικά χρόνια και δεν μετάνιωσα καθόλου. Πέρυσι που χρειάστηκε να αλλάξω πάλι ελαστικά είπα να δοκιμάσω κάποια Pirelli (λόγω και της εγγύσησης που δίνουν) τα οποία μετανοιώνω την ώρα και τη στιγμή που τα έβαλα (άσε που είναι και τούρκικα)...

gonis

Luger
Reaction score
12.540

Μια προσωπική άποψη από στενό φιλικό πρόσωπο. Έβαλε Roadstone σε ένα Rover 620 και πετάει.
Πεταει γιατι δεν παταει...
Αν ενδιαφερεσαι πραγματικα για τον ιδιοκτητη του συγκεκριμενου αυτοκινητου να του προτεινεις να το αποσυρει το συντομοτερο.

Reaction score
142

πολυ καλη και νομιζω οικονομικοτερη η sava.... θυγατρικη της goodyear.
*parepiptontos εγω ειμαι κολλημενος με continental

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.927
Sava είχαν παλιότερα τα Piaggio. Σε 4.000 χιλιόμετρα είχαν ανοίξει σαν τριαντάφυλλα τα τακούνια.

Μπορεί τα αυτοκινήτου να είναι καλύτερα βέβαια.

Reaction score
7.127

επανέρχομαι για να γράψω τελικά τι έγινε γιατί ίσως ενδιαφέρει και κάποιον άλλο φίλο. Τελικά οι διαφορές στις τιμές ανάμεσα στις πιο γνωστές εταιρείες και τις λιγότερο γνωστές (λίγο) ήταν περίπου 50-60 ευρώ,ενώ με τις αρκετά λιγότερο γνωστές περίπου 100-120 ευρώ (στη διάσταση που έγραψα). Αρχικά παράγγειλα τα barum (παλιά τσέχικη και σήμερα θυγατρική της continental). H τιμή ήταν στα 310 ευρώ,αλλά τελικά σκέφτηκα ότι τα αντίστοιχα continental κόστιζαν 420......δηλαδή ακόμα και ένα χρόνο να το κρατήσω βγαίνει 9 ευρώ το μήνα,δύο φρέντο δηλαδή και αγόρασα τα continental. Μην με μαλώσετε γιατί άνοιξα το θέμα χωρίς λόγο τελικά όπως φάνηκε,αλλά έπεσα και εγώ θύμα της γενικότερης μιζέριας που μας έχει πιάσει.Φυσικά για κάποιον που έχει ζόρια,τα ελαστικά λιγότερο γνωστών εταιρειών είναι μια χαρά και τελικά το θέμα είναι περισσότερο "ψυχολογικό" (αντέ και ενα 5% στην απόδοση-ποιότητα). Εστω,ας ικανοποιήσουμε την ψυχολογία μας,έτσι και αλλιώς απο το να μας τα φάει ο εισπράκτορας Στουρνάρας καλύτερα να τα φάμε μόνοι μας.

Reaction score
4

δυστυχώς έτσι που τα έχουν κάνει οι εταιρείες δε βρίσκεις εύκολα άκρη. Μπορεί και η πιο επώνυμη να βγάλει μάπα ελαστικό προσπαθώντας να μειώσει τα κοστολόγια της . Μπορεί και μια ημιεπώνυμη να βγάλει καλά ελαστικά . Αν όμως δεν τα δοκιμάσεις ο ίδιος δεν μπορείς να το διαπιστώσεις . Εγώ έβαλα τα barum που ανέφερες εδώ και ένα χρόνο και μέχρι στιγμής κρατάνε και δεν δείχνουν σημάδια κόπωσης . Αν αντέξουν όσο και τα προηγούμενα θα τα ξαναβάλω . Αν δεν αντέξουν θα ξαναστραφώ στις γνωστές μάρκες με ότι αυτό σημαίνει οικονομικά . Προς το παρόν περιμένω και ελπίζω...

Reaction score
7.127

δυστυχώς έτσι που τα έχουν κάνει οι εταιρείες δε βρίσκεις εύκολα άκρη. Μπορεί και η πιο επώνυμη να βγάλει μάπα ελαστικό προσπαθώντας να μειώσει τα κοστολόγια της . Μπορεί και μια ημιεπώνυμη να βγάλει καλά ελαστικά . Αν όμως δεν τα δοκιμάσεις ο ίδιος δεν μπορείς να το διαπιστώσεις . Εγώ έβαλα τα barum που ανέφερες εδώ και ένα χρόνο και μέχρι στιγμής κρατάνε και δεν δείχνουν σημάδια κόπωσης . Αν αντέξουν όσο και τα προηγούμενα θα τα ξαναβάλω . Αν δεν αντέξουν θα ξαναστραφώ στις γνωστές μάρκες με ότι αυτό σημαίνει οικονομικά . Προς το παρόν περιμένω και ελπίζω...
τα λάστιχα είναι μια χαρά,το μόνο που "παίζει" στις διάφορες εταιρείες είναι η αντοχή στο χρόνο της ποιότητας κύλισης και του κρατήματος. Αν αυτό κρατήσει τότε ναι δεν εχεις λόγο να πας σε επώνυμο ελαστικό.

Reaction score
0
Λόγω KTEO και λόγω αυστηρά δύσκολων οικονομικών αντικατέστησα τα δικά μου με μεταχειρισμένα στα 50€ από εδώ. Τα περίμενα πολύ χάλια αλλά το αυτοκίνητο κινείται μια χαρά. Πιστεύω πως κανα χρόνο ζωής έχουν ακόμα! Αν συνεχίσουν έτσι θα ξαναπάω να βάλω πάλι μεταχειρισμένα. Ούτε οι εποχές δίνουν περιθώριο για μεγάλα έξοδα αλλά ούτε και τα λάστιχα είναι ένα έξοδο ασήμαντο.

Reaction score
27.408
ΕΠΙΣΗΣ KORMORAN KAI GOODRICH ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ ΤΗΣ ΜΙΣΕΛΕΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΕ ΡΟΒΕΡ.
ΜΑΛΑΚΙΑ ΓΟΜΑ ΜΕ ΚΑΛΟ ΚΡΑΤΗΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΕ ΒΡΕΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΜΙΣΕΛΕΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΥΛΗΣΗΣ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ.
ΠΟΛΥ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΣΕΛΕΝ.
ΓΙΑ ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.275
Members
38.543
Νεότερο μέλος
intergrale