συνδεση μεγαφωνων

Reaction score
6
θελω να φτιαξω δυο ηχεια
το καθε ηχειο θα αποτελειται απο δυο woofer τα οποια ειναι 4ohm και μια κορνα η οποια θα ειναι και αυτη 4ohm
τι crossover χρειαζομαι ωστε το καθε ηχειο να γινει 8ohm;

Reaction score
222
Απάντηση: συνδεση μεγαφωνων

ο τελικος σου θα ''βλεπει'' τα γουφερ αν βαλεις crossover μονο για την κορνα αρα σε σειρα τα γουφερ σου και no problem.Οσο για την κορνα ''παιζεις'' με πυκνωτες και πηνια ακους τι σου αρεσει και την ταιριαζεις με το γουφερ μεσω αντιστασης ''τουβλακι'' και εισαι οκ.Το χω κανει πολλες φορες και το αποτελεσμα μια χαρα.Τωρα για ετοιμο crossover παντα με τα τεχνικα στοιχεια των μεγαφωνων σου υπο μαλης.Αυτα.

Reaction score
6

μπορεις να μου πεις πως ακριβως να το κανω με πυκνοτη και η αντισταση να ειναι 8;

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.432
Φίλε μου αν μπεις στη διαδικασία να στήσεις ηχείο με το αυτί στη καλύτερη των περιπτώσεων, για να το πω ευγενικά, θα είναι μια τραγωδία.
Απαιτείται ολόκληρη διαδικασία με εξοπλισμό, γνώση και εμπειρία για να βγει απλά κάτι αξιοπρεπές.
Το κύκλωμα διαχωρισμού είναι το σπουδαιότερο τμήμα ενός ηχείου.

Reaction score
6

τα εχω σκεφτει ολα το μονο που θελω τωρα ειναι το πως να το ασυνδεσω

Reaction score
6

ενας φιλος μου ειπε να βαλω σε σειρα τα δυο woofer ωστε να γινει 8ohm και να τα βαλω στο crossover
και την κορνα να της βαλω μια αντισταση ωστε να γινει 8ohm και να την βαλω και αυτην στο crossover
και ετσι το ηχειο θα ειναι 8ohm

τι λετε; θα πειραζει που θα ειναι σε σειρα; γιατι εχω ακουσει οτι δεν ειναι καλο να βαζεις ηχεια σε σειρα

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.432
Συνδέοντας δύο μεγάφωνα εν σειρά μειώνεις κατά 3 db τη συνολική ευαισθησία.
Με λίγα λόγια παίρνεις τη μισή ηχητική στάθμη επειδή ο ενισχυτής θα βγάζει τη μισή ισχύ.

Επειδή προφανώς δεν κατάλαβες τι σου είπα πριν θα το επαναλάβω...
Για τη κατασκευή ενός ΣΟΒΑΡΟΥ κροσόβερ απαιτούνται...
Εξοπλισμός τεχνικός, τεράστιος αριθμός εξαρτημάτων (πηνία, πυκνωτές, αντιστάσεις) για δοκιμές, γνώση θεωρητική και πρακτική του αντικειμένου.
Με οτιδήποτε λιγότερο από τα παραπάνω κάνεις απλά μια τρύπα στο νερό.

Reaction score
0

ενας φιλος μου ειπε να βαλω σε σειρα τα δυο woofer ωστε να γινει 8ohm και να τα βαλω στο crossover
και την κορνα να της βαλω μια αντισταση ωστε να γινει 8ohm και να την βαλω και αυτην στο crossover
και ετσι το ηχειο θα ειναι 8ohm

τι λετε; θα πειραζει που θα ειναι σε σειρα; γιατι εχω ακουσει οτι δεν ειναι καλο να βαζεις ηχεια σε σειρα
Έχεις κάποιες γνώσεις ηλεκτρονικής; Ξέρεις τι είναι crossover και τι αντίσταση ηχείου ή προσπαθείς να εφαρμόσεις ότι τυχαία έχεις ακούσει;

Reaction score
6

ξερω καπια πραγματα και εχω διαβασει και ασχολουμαι

μπορειτε να μου πειτε πως να τα συνδεσω;

Reaction score
0

ξερω καπια πραγματα και εχω διαβασει και ασχολουμαι

μπορειτε να μου πειτε πως να τα συνδεσω;
Θα πάρεις ένα έτοιμο crossover που θα αντέχει στις απαιτήσεις των μεγαφώνων σου σε ισχύ και θα τα συνδέσεις. Οτιδήποτε άλλο θα σου κοστίσει πολύ περισσότερο και με αμφίβολο αποτέλεσμα. Διαβάζοντας αυτά που σου γράφουν περί αντιστάσεων σε σειρά και πυκνωτών καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχει ούτε η στοιχειώδης γνώση απλών ηλεκτρονικών οπότε είναι δύσκολη η πραγματοποίηση crossover.

Reaction score
6

μετα το ηχειο θα ειναι 8ohm;
και τα 2 τα 8νιτσα πως να τα βαλω;

Reaction score
26

Βρε παιδια με ολο το σεβασμο δηλαδη αλλα πεφτουμε παλι στο ιδιο σφαλμα. Το παλικαρι θελει τοσο να παιξει και να χαρει με τη κατασκευη του και εμεις του κοβουμε τα ποδια... Ασ του δωσουμε ενα βασικο σχεδιο αφου τα εχει τα μεγαφωνα, να τα κανει να σκουξουν. Μην απαιτουμε απο ολους να εχουν τις ανωτερες γνωσεις για να ασχοληθουν με κατι. Τοτε γιατι να μπουν στο forum να ρωτησουν αν τα ξερουν ολα...
Ασ ξεκινησει ,ας παιξει ,ας αποτυχει... οπως ολοι... και θα μπει στο νοημα.

Ειναι η ταπυνη μου αποψη εντελως φιλικα παντα...

Reaction score
6

γεια σου φιλε μου μηπως μπορεις να με βοηθησεις;

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

δωσε στρατο δωσε............

Reaction score
26

Σαφώς και πρέπει να λάβεις υπόψη σου όσα σου είπαν μιας και είναι απόλυτος σωστά. Τώρα για να κανείς τις πρωτες σου δοκιμές κάνε το εξής. Συνέδεσε τα δυο woofer σε σειρα όπως σου είπαν (το συν του ενός με το πλην του άλλου). Οπότε σου μένει ένα συν και ένα πλυν που θα πανε στον ενισχυτή. Στη κόρνα βάλε κατευθείαν το πλυν στον ενισχυτή μαζί με το πλήν των woofer και στο συν βάλε στη σειρα ένα πυκνωτή περιπου 3.3 με 4.7uf (microfarad). Πυκνωτή χωρίς πολυκοτητα (mkt ας πούμε) και καμία 250αρια volt. δοκίμασε διάφορες χωρητικότητες εκεί γυρο. Βάλε και τα woofer σε ένα κουτί καμία 35αρια λίτρα. Μη δώσεις παραπάνω από 5€ για τους πυκνωτες και αλλά τόσα για την κόρνα.
Σιγουρα αυτό που θα φτιάξεις θα απέχει πολύ από ένα ηχείο όπως ολοσωστα σου παρατήρησαν αλλά η ικανοποίηση που θα πάρεις μολις ακούσεις να παίζει και θα είναι από τα χέρια σου θα είναι μαγική...
Μετά κάτσε και ψάξε όσα σου είπαν ώστε να αρχησεις να αντιλαμβάνεσαι βασικές έννοιες σιγά σιγά ωστε να καταφέρεις μέσα από την θεωρία να βελτιώσεις την κατασκευή σου...

Καλή επιτυχια

υ.γ. Ξυπνάς αναμνήσεις. Όλοι έτσι ξεκινήσαμε. Ρωτά τον Argi....

Reaction score
6

φιλεμου εχω βαλει το θεμα στο diy
και εχω δημοσιευσει ενα σχεδιο απο crossover που μου ειπαν σε αλλο φορουμ
και μου ειπαν οτι ειναι σχεδιασμενο γιαυτα τα μεγαφωνα μπορεις να το δεις;

Reaction score
0

Βρε παιδια με ολο το σεβασμο δηλαδη αλλα πεφτουμε παλι στο ιδιο σφαλμα. Το παλικαρι θελει τοσο να παιξει και να χαρει με τη κατασκευη του και εμεις του κοβουμε τα ποδια... Ασ του δωσουμε ενα βασικο σχεδιο αφου τα εχει τα μεγαφωνα, να τα κανει να σκουξουν. Μην απαιτουμε απο ολους να εχουν τις ανωτερες γνωσεις για να ασχοληθουν με κατι. Τοτε γιατι να μπουν στο forum να ρωτησουν αν τα ξερουν ολα...
Ασ ξεκινησει ,ας παιξει ,ας αποτυχει... οπως ολοι... και θα μπει στο νοημα.

Ειναι η ταπυνη μου αποψη εντελως φιλικα παντα...
Αν είναι πρόβλημα το σχέδιο να του δώσουμε δέκα και όχι ένα. Το να φτιάξεις ένα crossover το δύσκολο δεν είναι οι γνώσεις αλλά οι τεχνικές δυσκολίες της κατασκευής των υλικών (πηνίων). Αν μπορεί να τα καταφέρει σε αυτό κανένα πρόβλημα.

Reaction score
6

τα υλικα θα τα παρω ετοιμα τα πηνια πυκνωτες και αυτα
τι λετε; βοηθηστε

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.976
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas