σύντομα Htpc...

mrw

Reaction score
0
Σύντομα θα φτιάξω ένα MCE2005 HTPC με όσο πιό χαμηλό κόστος γίνεται, αλλά με component video (για TV με 480p/576i είσοδο component) - και να μπορεί και να παίξει 1080p...

Μάλλον θα χρησιμοποιήσω το MSI K8NGM2-FID, που έρχεται μαζί με brackets για component και spdif έξοδο - κάτι που δεν δίνει η Asus και οι άλλοι ανταγωνιστές (με κάπου 90Ε κόστος)

Σε δοκιμές με νορμάλ Venice A64 3200 (939 socket) η built-in Nvidia 6150 παίζει 720p χωρίς προβλήματα και WMV 1080p με κάτω από 50% CPU usage, χωρίς έξτρα plugins/customizations με σωστή απεικόνιση component

To e-shop φέρνει και τα καινουργια αθόρυβα Samsung SpinPoint 200 gig SATA2 σε καλή τιμή, οπότε υπάρχουν πλέον τα σωστά υλικά
(εκτός απο MCE-certified κάρτες πού μάλλον θα παραγγείλω απο Pixmania κλπ)

Δεν θέλω να δώσω περισσότερα τώρα, γιατι οι πανάκρiβες VGA που θεωρούν πολλοί ότι είναι απαραίτητες θα είναι άχρηστες πολύ σύντομα, και μετά το καλοκαίρι θα βγούν τα Vista με νέο MCE - καθώς και νέα και πολύ φτηνότερα Viiv...

Ερώτηση - όπου και να ρώτησα, κανείς δεν φαίνεται να ξέρει τι διάολο MCE 2005 OEM χρησιμοποιούνται απο τους συναρμολογητές...ειναι Ελληνικά η Αγγλικά? Υπάρχει και έκδοση με remote control? Δίνεται κάποιο CD, έστω και recovery?

Reaction score
2
Πάντως και εγώ που αρχικά έβαλα ΜCE μετά τα ξηλωσα. Ο λόγος είναι απλός. Δεν θα χρησιμοποιήσεις καθόλου το shell τους αν θες σοβαρή εικόνα και ήχο. Αναγκαστικά θα στραφεις σε άλλα προγρέμματα εκτός shell MCE. Άρα δεν αξίζουν....Είναι μόνο να εντυπωσιάζεις καμια καινουργια κατάκτηση με τα λιλια χρώματα τους....

GTX

Reaction score
39
Πάντως και εγώ που αρχικά έβαλα ΜCE μετά τα ξηλωσα. Ο λόγος είναι απλός. Δεν θα χρησιμοποιήσεις καθόλου το shell τους αν θες σοβαρή εικόνα και ήχο. Αναγκαστικά θα στραφεις σε άλλα προγρέμματα εκτός shell MCE. Άρα δεν αξίζουν....Είναι μόνο να εντυπωσιάζεις καμια καινουργια κατάκτηση με τα λιλια χρώματα τους....
Δε συμφωνώ, ναι οκ δεν θα κάτσεις να δεις ούτε dvd ούτε ούτε HD απο το interface του MCE αλλά είναι πολύ ωραίο για να βλέπεις τις φωτογραφίες σου και βολεύει για να γράφεις επίγεια τηλεόραση (το θέλω για να γράφω το "εικόνες" και την Formula 1 τα υπόλοιπα μακρυά).

Δε νομίζω να έχουν βγεί σε Ελληνική έκδοση, remote και keyboard πουλάει το hacshop.

mrw

Reaction score
0
Το θέμα είναι ότι βλέπεις full-screen TV (Analog -Satellite-Digital) κάτι που δεν κάνουν σωστά τα άλλα media center s/w

Αμα έχεις HD TV κάρτα βλέπεις HD τηλεοπτικό σήμα, στις ΗΠΑ γίνεται (ASTC)

Ψάχνω για τη κατάλληλη Sat card..μαζί με μια dual tuner DVB-T card...τελευταία έχουν βγεί αρκετά νέα προϊόντα οπότε μπορείς πλέον να φτάξεις καλό HTPC, κάτι πού δεν ίσχυε παλιότερα

Με τις κάρτες και το κατά πόσο δουλεύουν σωστά μαζί (κυρίως το program guide) υπάχει μπλέξιμο...υπάρχουν περιορισμοί, δεν μπορείς να κάνεις mix-and-match ότι θέλεις... χρειάζεται πολύ προσεκτική έρευνα πρίν αγοράσεις

Και βέβαια μπορείς να χρησιμοποιήσεις Xbox 360 σαν δικτυακο extender - με HD output...κάτι πολύ σημαντικό διότι θα συνδέσω δύο extenders (τρείς τηλεοράσεις)

To MCE κάνει integrate μέσα απο το ίδιο remote MSN Messenger, Skype/SIP phones, Caller ID, X10 Ηome Control, Web Browsing...

Για τον ηχο τι πρόβλημα έχει? Οχι ότι καίγομαι ιδιαίτερα...το mobo έχει 8-channel sound με S/PDIF

Για DVD υπάρχουν plugins - και transcoding s/w για τους extenders...με ένα κόλπο γράφει τα recordings και σε DVD (επίσημα δεν υποστηρίζεται)

Φυσικά το Vista/MCE θα έχει πολύ καλύτερη HD υποστήριξη

GTX

Reaction score
39
Μπορείς να μου πεις ποιό είναι το plugin για να κάνεις τα recordings dvd?

Απλά να πω οτι το guide φυσικά δεν παίζει στην Ελλάδα. Όσο για conflicts με τις κάρτες θα σου πω αύριο μεθαύριο που θα μου έρθει η terratec (με το μονό tuner) πως τα παει με την Hauppauge MCE 150 :roll:

mrw

Reaction score
0
Μπορείς να μου πεις ποιό είναι το plugin για να κάνεις τα recordings dvd?

Απλά να πω οτι το guide φυσικά δεν παίζει στην Ελλάδα. Όσο για conflicts με τις κάρτες θα σου πω αύριο μεθαύριο που θα μου έρθει η terratec (με το μονό tuner) πως τα παει με την Hauppauge MCE 150 :roll:

Δές αυτό

What you need is the sonicencoder. That will nable you to burn off programs using mce. It is under the more programs category. If you havent already got create cd/dvd option in mce you may need the encoder which can be found

http://forum.byopvr.com/dvr/index.php/topic,2488.0.html

That is exactly what sonicencoders do, extend the create dvd option to create a video dvd.....You've got to install it or reinstall it....

My options depend on what sort of blank media is in the drive. If its a DVD -R, then on mine I get the choice of DVD Video or Data. Works a treat in DVD Video, takes a while but burns really good quality DVDs that seem to work on just about any DVD player out there.

Νομίζω υπήρχε σε παλιότερο MCE αλλά το βγάλανε...η μάλλον:

"...When you buy a 3 pack of MCE2005 discs from your wholesaler , you get a WindowsXp Media Centre Edition Multimedia Feature Pack on DVD with 1.91Gb of goodies on it along with the usual MCE2005 OPK Disc. The OEM system builder documentation provides command line switches to install the sonic encoder, plus music videos and tunes.

There are separate licensing requirements for this content. It is at the system builder's discretion as to whether the content is installed - or basically if they can be bothered reading the 8 page OEM preinstallation guide."

- οπότε αν έχεις δώσει 1500 Ε και βάλε για HTPC φτιαγμένο απο "επαγγελματίες", τραβάς τα μαλλιά σου...

mrw

Reaction score
0
Βγήκε και μια τριπλή (!!) κάρτα - με BDA drivers

http://www.ram-shop.gr/showproduct.jsp?prodid=7025

αλλά δεν βλέπω τίποτα για MCE 2005...ούτε πόσα απο τα τρία τιούνερ δουλεύουν ταυτόχρονα..

Ως γνωστόν, κάρτες με διπλό αναλογικό και ψηφιακό τιούνερ δεν μπορούν να χρησιμοποiήσουν και τα δύο μαζί, με MC2005...εκτός αν ζείς στην Ταιβάν, για την οποία λέγεται ότι υπάρχει ειδικό patch

mrw

Reaction score
0
Ωραία, γιατί θα μου χρειαστεί και εμένα...

Δοκίμασες τον web browser?
http://www.anpark.com/software.aspx

Μάλλον θα πάρω Xbox 360 για media extender - και από ότι φαίνεται, το σύνολο θα παίζει στα 720p, καθότι τα 1080i στο Xbox 360 είναι απάτη...

"...The 1080i output on the 360 is pretty poor, as apparently the image is downscaled to 540i then doubled to achieve the 1080i resolution. It certainly looks poor on my (higher than) high def screen.

Also interlaced images look nowhere near as smooth as progressive images, so don't bother with 1080i - stick to 720p. Depending on your viewing distance you might not notice the difference between 720p and 1080p even if it was available."

Οσο για 1080p, παρόλο που καιγόμουνα να παραγγείλω ενα media streamer, λέω τελικά να περιμένω τα νέα H.264 μηχανήματα και τις εξελίξεις σε Vista HD support

Αλλωστε 1080p τηλεόραση δεν παίρνω με τίποτα...

Κάτι που σκέφτηκα, τώρα που εμφανίζονται στην αγορά 20.1" widescreen LCD monitors γύρω στα 450 με 500 Ε - θα μπορούσα να βάλω ένα τέτοιο σε βάση τοίχου κοντά στη θέση θέασης, και να έχω το ίδiο αποτέλεσμα με 32αρα ΤV σε απόσταση - και πολύ καλύτερη ποiότητα εικόνας...
To καλώδιο VGA για το 360 υποστηρίζει μέχρι 1280 Χ 1024 (καλύτερα από 720p) αλλά δεν βγάζει (για την ώρα) 1080i...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.551
Members
38.716
Νεότερο μέλος
Κ.Κωνσταντίνος