τα ρουχα του βασιλια.

Reaction score
28
εδω σας θελω,ανοιγω αυτο το θρεντ γνωριζωντας εκ των προτερων οτι οι περισσοτεροι θα μου (επιτεθειτε) υποστηριζωντας ο καθε ενας απο την δικη του την σκοπια την γνωμη του για την αξια των οποιωνδηποτε καλων εως αριστων μηχανηματων για τα οποια εχουν προσωπικη αμεση εμπειρια η εστω πληροφορηση απο ριβιουερς και απο αλλου,και για να μην μακρυγορω μπαινω στο θεμα.
θεωρω οτι μια εκθεση μηχανηματων οπως αυτες που λαμβανουν χωρα στην ελλαδα (κυριως αθηνα) η και στο εξωτερικο ειναι μια μεγαλη ευκαιρια για να ερθει κανεις σε επαφη και να εχει μια ακουστικη εμπειρια απο πρωτο χερι για την εξελιξη των συσκευων αναπαραγωγης ηχου και εικονας (εμας εδω μας ενδιαφερει ο ηχος)
λαμβανωντας λοιπον υπ'οψιν και τις οποιες ιδιαιτεροτητες και δυσκολιες που παρουσιαζει μια προσπαθεια να εκτεθουν και να λειτουργησουν σωστα σε ενα δυσκολο χωρο οπως τα δωματια ενος ξενοδοχειου και μαλιστα εχωντας και περιορισμενο χρονο στην διαθεση τους οι αντιπροσωποι και εκθετες ,θελω να αναφερθω και να σας <τσιγκλησω> οσον αφορα το θεμα <αποδοση ανταξια της φημης -της αξιας-και του μυθου> καποιων ισως και ολων των κατασκευαστων high end συστηματων ,
λοιπων θα ηθελα να μας παραθεσετε τα βιωματα σας και την γνωμη σας απο τις εντυπωσεις σας απο την τελευταια εκθεση στην αθηνα
τον νοεμβριο στο γνωστο μεγαλο ξενοδοχειο,
λεγω λοιπον και επαναλαμβανω λαμβανωντας υπ'οψιν τις δυσκολιες του να στησεις ενα ακριβο συστημα σε ενα δυσκολο χωρο
σας ερωτο ποια και ποσα απο τα εκτειθεμενα ακριβα συστηματα η επι μερους μηχανηματα δικαιολογησαν απολυτως την φημη τους και το κοστος τους με την αποδοση τους .
προσωπικα ξεχωρησα και μου αρεσαν πραγματικα και αφιερωσα αρκετο χρονο στα περιπτερα τους 5-10 το πολυ περιπτωσεις ,
σε πολλα αλλα πανακριβα περαν καποιου αρχικου εντυπωσιασμου συντομα με καταλαμβανε η ανια και αρχιζε να με ενοχλει ειτε η ολη συνολικα αποδοση τους ειτε καποια επι μερους στοιχεια συλλογιζομενος δε το κοστος αποκτησης τους συντομευα τον χρονο παραμονης μου στον χωρο επιδειξης, το ποσοστο ικανοποιητικης αποδοσης πανακριβων μηχανηματων σε σχεση με τους 175-185 εκθετες δεν θυμαμαι ακριβως, ηταν ακρως απογοητευτικο ,θα μου αναφερετε και παλι την καραμελα ,ο χωρος ακροασης το συστημα κτλ, μα εδω μιλαμε για δεκαδες εκθετες εκατονταδες μηχανηματα και συνδιασμους ,μηπως λοιπον λεγω ,μηπως σε ενα μεγαλο ποσοστο μας πουλανε φυκια για μεταξωτες κορδελες ,μηπως τελικα το κυνηγι της υπερυψηλης πιστοτητας ειναι μια ουτοπια η μηπως οπως στη ιστορια του παραμυθιου ολοι εκαναν πως εβλεπαν τα ρουχα του γυμνου βασιλια
και ολοι ηταν ευχαριστημενοι τελικα οι μεν εκθετες κομπαζωντας για την τελειοτητα των συστηματων τους οι δε ακροατες προσπαθωντας να πεισουν εαυτους οτι ειναι μαρτυρες εκπληκτικων αποδοσεων θεικων μηχανηματων πανακριβων συστηματων μη τολμωντας να μπουν στον πειρασμο της απομυθοποιησης ,
φιλικα παντα.

Reaction score
8
εδω σας θελω,ανοιγω αυτο το θρεντ γνωριζωντας εκ των προτερων οτι οι περισσοτεροι θα μου (επιτεθειτε) υποστηριζωντας ο καθε ενας απο την δικη του την σκοπια την γνωμη του για την αξια των οποιωνδηποτε καλων εως αριστων μηχανηματων για τα οποια εχουν προσωπικη αμεση εμπειρια η εστω πληροφορηση απο ριβιουερς και απο αλλου,και για να μην μακρυγορω μπαινω στο θεμα.
........................,μηπως σε ενα μεγαλο ποσοστο μας πουλανε φυκια για μεταξωτες κορδελες ,μηπως τελικα το κυνηγι της υπερυψηλης πιστοτητας ειναι μια ουτοπια η μηπως οπως στη ιστορια του παραμυθιου ολοι εκαναν πως εβλεπαν τα ρουχα του γυμνου βασιλια
και ολοι ηταν ευχαριστημενοι τελικα οι μεν εκθετες κομπαζωντας για την τελειοτητα των συστηματων τους οι δε ακροατες προσπαθωντας να πεισουν εαυτους οτι ειναι μαρτυρες εκπληκτικων αποδοσεων θεικων μηχανηματων πανακριβων συστηματων μη τολμωντας να μπουν στον πειρασμο της απομυθοποιησης ,
φιλικα παντα.
Το Ευαγγελιο λες, φιλε μου.:126:

Αλλα ποιος ακουει;;;;:110:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Μπαααααα,αρκετοί απο δω μέσα ψιλοφάγαμε τα μουστάκια μας εκείνες τις μέρες.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
προσωπικα ξεχωρησα και μου αρεσαν πραγματικα και αφιερωσα αρκετο χρονο στα περιπτερα τους 5-10 το πολυ περιπτωσεις
Που τα βρήκες τα 5-10 συστήματα; Εσύ είσαι καλός... 3-4 το πολύ λέω εγώ.

Σίγουρα έχεις δίκιο σε πολλά σημεία για τις Εκθέσεις. Είναι πολύ χρήσιμες για τους λόγους που αναφέρεις αλλά και για πολλούς άλλους.
IMHO, όμως, αυτά τα 3-4 συστήματα που λέγαμε παραπάνω αρκούν για να καταλάβεις ότι το παρακάτω:

μηπως τελικα το κυνηγι της υπερυψηλης πιστοτητας ειναι μια ουτοπια
...δεν ισχύει.

Και κάτι άλλο... Δε θέλω να ξέρω πως θα ακουγόταν το σύστημά μου (και πολλών άλλων ακόμα, είτε το καταλαβαίνουν είτε όχι) στους συγκεκριμένους χώρους και με τόσο κόσμο να μπαινοβγαίνει, περαστικούς έξω από το δωμάτιο να φωνάζουν και ελαφρύ "χαλί" από τα διπλανά δωμάτια/συστήματα...

Εντυπώσεις μελών από την κάθε Έκθεση μπορείς να βρεις στα αντίστοιχα thread που είχαμε ανοίξει τότε.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.064
Απάντηση: τα ρουχα του βασιλια.

σε κάθε έκθεση και σε κάθε δωμάτιο μπορείς να ακούσεις ένα ηχοσύστημα να παίζει σε ένα λάθος χώρο.

δηλαδή, τίποτα. (δείτε τι γράφει ο φίλος μου ο Βασίλης ο Τσαντουλής κάτω από τα μηνύματά του.)

Όμως, μπορείτε να θαυμάσετε τα έξοχα σασί που χρησιμοποιούν, όπως και το εκάστοτε φινίρισμα των ηχείων. Ή να δείτε πόσο φέγγουν οι λάμπες.

Το πιο σημαντικό είναι να ακούσετε διάφορες αρλούμπες που θα λένε εκεί οι δήθεν γκουρού. Πολύ γέλιο...

Ευτυχώς που υπάρχει το ενδεχόμενο να συναντηθούμε εκεί, ώστε να πάμε μετά για χαβαλέ σε κανά ταβερνείο. Τελικά το όφελος των εκθέσεων είναι οι καλές σχέσεις των μελών των φόρουμ.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.167
Απάντηση: Re: τα ρουχα του βασιλια.

Και κάτι άλλο... Δε θέλω να ξέρω πως θα ακουγόταν το σύστημά μου (και πολλών άλλων ακόμα, είτε το καταλαβαίνουν είτε όχι) στους συγκεκριμένους χώρους και με τόσο κόσμο να μπαινοβγαίνει, περαστικούς έξω από το δωμάτιο να φωνάζουν και ελαφρύ "χαλί" από τα διπλανά δωμάτια/συστήματα...
Συμφωνώ απολύτως, και επιπλέον διότι όλος αυτός ο ακουστικός φόρτος κουράζει τα αυτιά πολύ γρήγορα. Σκέψου και το θόρυβο του ταξιδιού για τους εκτός Αθήνας. Πάντως, ψυχανεμίζομαι πως οι περισσότεροι πάμε στην έκθεση, όχι για να ακούσουμε, αλλά για να δούμε, να χορτάσει το μάτι.

Ειδικά εγώ, άμα δε δω σηκωμένο καπώ, δεν -γκουχ- μουσικώνομαι... :114:

Reaction score
8
Re: Απάντηση: Re: τα ρουχα του βασιλια.

Συμφωνώ απολύτως, και επιπλέον διότι όλος αυτός ο ακουστικός φόρτος κουράζει τα αυτιά πολύ γρήγορα. Σκέψου και το θόρυβο του ταξιδιού για τους εκτός Αθήνας. Πάντως, ψυχανεμίζομαι πως οι περισσότεροι πάμε στην έκθεση, όχι για να ακούσουμε, αλλά για να δούμε, να χορτάσει το μάτι.

Ειδικά εγώ, άμα δε δω σηκωμένο καπώ, δεν -γκουχ- μουσικώνομαι... :114:
Κοιτα βιτσια ρε.:133:

Μονο με σηκωμενο καπω, μουσικωνεσαι Κωστα μου;; :142::142:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

...οι περισσότεροι πάμε στην έκθεση, όχι για να ακούσουμε, αλλά για να δούμε, να χορτάσει το μάτι.
Καλά, εννοείται. Ζήτημα να κάθομαι 1-2 λεπτά στον κάθε χώρο (ειδικά αν δε δω σηκωμένα καπάκια :144:)..
Γενικότερα, ελάχιστοι πάνε με τα δισκάκια τους αν έχεις προσέξει.

Όμως επιμένω (και διαφωνώ με τον EAR) ότι σε κάθε έκθεση υπάρχουν ορισμένα δωμάτια όπου θα μπεις με σκοπό να μείνεις 1-2 λεπτά και θα κάτσεις τελικά πολύ παραπάνω...
Δεν παίζουν όπως θα μπορούσαν να παίξουν (κι αυτό σου εξάπτει την φαντασία) αλλά πάντως παίζουν αρκετά για να καταλάβεις ότι υπάρχει θέμα...

Π.χ. τα "χοντρά" που θυμάμαι από την τελευταία έκθεση ήταν το δωμάτιο με τα Lamm (σταθερή αξία) και το άλλο με το μεγάλο Sonus Faber και τα μηχανάκια της Soulution.

Reaction score
28

Καλά, εννοείται. Ζήτημα να κάθομαι 1-2 λεπτά στον κάθε χώρο (ειδικά αν δε δω σηκωμένα καπάκια :144:)..
Γενικότερα, ελάχιστοι πάνε με τα δισκάκια τους αν έχεις προσέξει.

Όμως επιμένω (και διαφωνώ με τον EAR) ότι σε κάθε έκθεση υπάρχουν ορισμένα δωμάτια όπου θα μπεις με σκοπό να μείνεις 1-2 λεπτά και θα κάτσεις τελικά πολύ παραπάνω...
Δεν παίζουν όπως θα μπορούσαν να παίξουν (κι αυτό σου εξάπτει την φαντασία) αλλά πάντως παίζουν αρκετά για να καταλάβεις ότι υπάρχει θέμα...

Π.χ. τα "χοντρά" που θυμάμαι από την τελευταία έκθεση ήταν το δωμάτιο με τα Lamm (σταθερή αξία) και το άλλο με το μεγάλο Sonus Faber και τα μηχανάκια της Soulution.
εγω θυμαμαι το δωματιο με τα atc τα 50αρια.!!!!!!!!!ευλογησον.

Reaction score
1.846

Και σε μένα έχουν μείνει (και είχα μείνει :111: ) τα Sonus Aeterna!

:612:

Reaction score
28
Re: Απάντηση: τα ρουχα του βασιλια.

Και σε μένα έχουν μείνει (και είχα μείνει :111: ) τα Sonus Aeterna!

:612:
μια και τα ανεφερες ,σε μενα μου φανηκαν σα να βουιζαν στα μεσοχαμηλα δηλ. σαν να υπηρχε καποιος εντονος συντονισμος ,δεν ξερω εαν προηρχετο απο τον χωρο η απο τα ιδια τα ηχεια η πιθανον απο δικο μου γουστο οσον αφορα την καθαροτητα του ηχου οπως την εννοω εγω.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Ένα πράγμα μπορείς να κρίνεις σε μια έκθεση...

Την ικανότητα του εκθέτη-αντιπροσώπου να στήσει ένα σύστημα σε λάθος χώρο.:137:

Βέβαια, ακόμα και σε μεγάλα δωμάτια, έχουν ακουστεί σοβαρά συστήματα να αποδίδουν μετριότατα ή και ακριβά συστήματα να δείχνουν τα χάλια τους.:112:

Σε κάποια έκθεση είχα μπει σε δωμάτιο όπου λειτουργούσε μόνο το αριστερό ηχείο αλλά λόγο του κόσμου που υπήρχε ανάμεσα στα ηχεία και τις θέσεις κανείς δεν το παρατήρησε.

Το είπα στον αντιπρόσωπο και το διόρθωσε.
Είχε βγει η μπανάνα ίσως και από επισκέπτη.

Reaction score
28
Ένα πράγμα μπορείς να κρίνεις σε μια έκθεση...

Την ικανότητα του εκθέτη-αντιπροσώπου να στήσει ένα σύστημα σε λάθος χώρο.:137:

Βέβαια, ακόμα και σε μεγάλα δωμάτια, έχουν ακουστεί σοβαρά συστήματα να αποδίδουν μετριότατα ή και ακριβά συστήματα να δείχνουν τα χάλια τους.:112:

Σε κάποια έκθεση είχα μπει σε δωμάτιο όπου λειτουργούσε μόνο το αριστερό ηχείο αλλά λόγο του κόσμου που υπήρχε ανάμεσα στα ηχεία και τις θέσεις κανείς δεν το παρατήρησε.

Το είπα στον αντιπρόσωπο και το διόρθωσε.
Είχε βγει η μπανάνα ίσως και από επισκέπτη.
παρ'ολα αυτα ομως εχω την γνωμη και εαν κανω λαθος διορθωστε με ,ενα καλο συστημα οσο κακοστημενο και εαν ειναι δεν ειναι δυνατον να μην δωσει καποια δειγματα εστω καλης αποδοσης καποια στοιχεια λεγω εγω απο τα οποια θα φανει οτι υπαρχει καπου η ποιοτητα αλλα λογω προβληματων χωρου και αλλων αιτιων ισως δεν παιζει και τοσο καλα ,δεν μπορει συστηματα χιλιαδων ευρω να μην μπορουν να σταυρωσουν ενα ψηγμα εστω ποιοτητος.τι στην ευχη πως ειναι δυνατον αυτοι οι 3-4 εκπροσωποι οπως γραψαμε πιο πανω να παρουσιασαν αποδοσεις σωστες εστω κατω απο δυσκολες συνθηκες ,και μη μου πειτε οτι ο χωρος οπου ηταν στημενα τα atc δεν τα εμποδισε να δειξουν την αξια τους.? η και οι υπολοιποι 3-4 εκθετες?τωρα θα συμφωνησω οτι μπορει το ματσαρισμα των επι μερους συσκευων να μην ειναι και το καλυτερο δυνατον,εκει ομως που κατα την γνωμη μου το προβλημα ειναι εμφανεστερο ειναι ο χωρος των ηχειων και μαλλον ενα καλο ηχειο οσο κακος και να ειναι ο χωρος οπου ειναι στημενο κατι θα πρεπει να δειξη απο την αξια του.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.064

παρ'ολα αυτα ομως εχω την γνωμη και εαν κανω λαθος διορθωστε με ,ενα καλο συστημα οσο κακοστημενο και εαν ειναι δεν ειναι δυνατον να μην δωσει καποια δειγματα εστω καλης αποδοσης καποια στοιχεια λεγω εγω απο τα οποια θα φανει οτι υπαρχει καπου η ποιοτητα αλλα λογω προβληματων χωρου και αλλων αιτιων ισως δεν παιζει και τοσο καλα ,δεν μπορει συστηματα χιλιαδων ευρω να μην μπορουν να σταυρωσουν ενα ψηγμα εστω ποιοτητος.τι στην ευχη πως ειναι δυνατον αυτοι οι 3-4 εκπροσωποι οπως γραψαμε πιο πανω να παρουσιασαν αποδοσεις σωστες εστω κατω απο δυσκολες συνθηκες ,και μη μου πειτε οτι ο χωρος οπου ηταν στημενα τα atc δεν τα εμποδισε να δειξουν την αξια τους.? η και οι υπολοιποι 3-4 εκθετες?τωρα θα συμφωνησω οτι μπορει το ματσαρισμα των επι μερους συσκευων να μην ειναι και το καλυτερο δυνατον,εκει ομως που κατα την γνωμη μου το προβλημα ειναι εμφανεστερο ειναι ο χωρος των ηχειων και μαλλον ενα καλο ηχειο οσο κακος και να ειναι ο χωρος οπου ειναι στημενο κατι θα πρεπει να δειξη απο την αξια του.

βρε χάλαρε, τι σκατά να το κάνω το "ψήγμα ποιότητας" και το "δείγμα της αξίας του"? Χαίρω πολύ χαιρόπουλος, όλα τα ηχεία στα 100.000 ευρώ είναι καλά, αν θες να διαλέξεις κάποιο δε μπορείς σε μια έκθεση διότι ναι μεν θα καταλάβεις κάποιες ικανότητες αλλά είναι σα να σου δείχνουν θολή-μακρινή-νυχτερινή φωτό γκόμενας, ε, την παντρεύεσαι?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.064
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: τα ρουχα του βασιλια.

Άμα έχει καλή προίκα. :137:

...
έτσι μάλιστα. αν δεις τα προικιά της (τους πυκνωτές της κάτω από το καπάκι, τους μετασχηματιστές, τα στάδια εξόδου, τα φετ, τα πηνία, τα καβλώδια, κλπ κλπ κλπ) ναι, μπορείς και να την παντρευτείς για τα προικιά της! Εξ' ου και οι φίλοι των "ανοιχτών καπακιών"...:143::135::138:

Αλλά τελικά την ίδια δε θα την έχεις δει. Θα κάνεις τεστ ντράιβ στο κρεββάτι την πρώτη νύχτα του γάμου. Αυτά έχει η ζωή...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.167

Μη χαλάς την πιάτσα ρε. Προίκα σημαίνει δύο πράγματα: ρευστό και ακίνητα. Όλα τα άλλα είναι μαλακίες.

Reaction score
5

βρε χάλαρε, τι σκατά να το κάνω το "ψήγμα ποιότητας" και το "δείγμα της αξίας του"? Χαίρω πολύ χαιρόπουλος, όλα τα ηχεία στα 100.000 ευρώ είναι καλά, αν θες να διαλέξεις κάποιο δε μπορείς σε μια έκθεση διότι ναι μεν θα καταλάβεις κάποιες ικανότητες αλλά είναι σα να σου δείχνουν θολή-μακρινή-νυχτερινή φωτό γκόμενας, ε, την παντρεύεσαι?
Δεν τη παντρεύεσαι αλλά ένα "σουσέλ" το κάνεις, ιδιαίτερα δε αν την έχεις συγκρίνει με την άλλη τη καραφλή με το τετράγωνο κεφάλι και το στήθος στον αφαλό και ας μη βλέπεις το σχήμα-χρώμα της θηλής, είπαμε βράδυ ήταν... ήμαρτον 12.20 το μεσημέρι.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.202
Members
38.539
Νεότερο μέλος
jabe