τελικά δεν χρειάζεται subwoofer αρκεί ένας ενισχυτής που να παίζει τα ηχεία σου

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.245
Reaction score
78.922
Γιατι θα υπάρχουν σημαντικά προβλήματα χρονισμού μεταξύ του σαμπ και των ηχείων
 

Μηνύματα
501
Reaction score
705
Δεν υπάρχει καλός και φτηνός τρόπος, λυπάμαι

Τι πρόβλημα υπάρχει με το cross της Behringer? Μπορεί να ρυθμίσει στάθμη, μπορεί να ρυθμίσει συχνότητα αποκοπής, το πρόβλημα ποιο είναι με δαύτο ?

Edit: Με πρόλαβες λολ
 

Μηνύματα
262
Reaction score
135
σκέφτηκα ότι θα ήταν καλύτερο από αυτό που έχω τώρα αλλά δεν σκέφτηκα το ζήτημα του χρονισμού και όλα αυτά βέβαια μέχρι να μαζευτούν τα χρήματα για την αγορά ενός αξιοπρεπούς υποβαθήφονου ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
 



Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.806
όταν δεν υπάρχει κανένα μάλλον το ένα είναι καλύτερο και μιλάμε για μικρό χώρο εξάλλου από κάπου πρέπει να ξεκινήσει κανείς
Οφείλω από τη μεριά μου να επισημάνω ότι για κάποιον χρήστη μη εξοικειωμένο με τη σημασία του sub και τους όρους ενσωμάτωσης,το ένα τεμάχιο μπορεί ν'αποθαρρύνει περισσότερο από το...κανένα.Ιδίως εντός χωροταξίας απέχουσας από την ιδανική.

Θέλει υπομονή κι επιμονή κι εμπιστοσύνη στο τελικόν αποτέλεσμα.

Μην παραβλέπουμε ότι και τα ενεργά κροσόβερ είναι συσκευές που θα παρεμβάλουν τα εξαρτήματά τους στη διαδρομή του σήματος έχοντας δική τους απόκριση και σηματοθορυβικούς λόγους.Γι αυτό και οι πολυκαναλικοί...
φονταμενταλιστές υποστηρίζουν ένθερμα τις προκεχωρημένες συσκευές που θα επεξεργάζονταν το σήμα στο ψηφιακό πεδίο.

Ως προς την εναρκτήρια ενσωμάτωση,η έλλειψη προκεχωρημένων μεθόδων μπορεί ν'αντισταθμιστεί με την κατάλληλη γεωμετρία κατά τη διαρρύθμιση,ιδίως σε μικρούς χώρους όπου και οι αποστάσεις ακρόασης θα όφειλαν να είναι αναλόγως μικρές.

Το γεγονός ότι διαθέτεις κύρια ηχεία έχοντα σφραγισμένη καμπίνα και υποδειγματική συμπεριφορά στο κάτω όριο απόκρισης αποτελεί εξαιρετική αφετηρία.Κι εφόσον χρειάζεσαι sub με βαθυπερατό φίλτρο που θα υποχωρούσε κατά 12dB ανά οκτάβα,τέτοιο γνώρισμα διαθέτουν τα οικιακά Yamaha καθώς και οι εισαγωγικές σειρές από την SVS.

Σε αντίθετη περίπτωση,καλόν είναι να μην αναμένονται θαύματα και λοιπά υπερφυσικά αποτελέσματα.
 
Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.105
Reaction score
124.666
Η πικρή αλήθεια είναι ότι όλο το "παραδοσιακό", παλαιού τύπου δικάναλο σύστημα, είτε οικονομικό είτε Χάι Εντ, έχει στηθεί έτσι ώστε να είναι πρακτικώς αδύνατη η σωστή ενσωμάτωση σαμπ.

Εξ'ου και οι απολύτως δικαιολογημένες "παραδοσιακές", παλαιού τύπου εντυπώσεις από τη χρήση σαμπ (αυτά είναι για βαβούρα, δε κάνουν για μουσική, μόνο για μπουγιο σε ταινίες).

Για την ορθή ενσωμάτωση σαμπ, απαιτούνται νέου τύπου προενισχυτές, με ενσωματωμένα Ντακ και τα απαραίτητα dsp για ισοστάθμιση και κρος.

Αυτοί οι προενισχυτές, κυκλοφορούν ακόμα και (άκουσον άκουσον) ....δικάναλοι! Πιθανώς για να μη τρομάζουν τους "παραδοσιακούς", παλαιού τύπου χρήστες, με το "παραδοσιακό", παλαιού τύπου "στέρεο".

Φιλική συμβουλή: πάρτε νέου τύπου προενισχυτές με πολλά κανάλια, όχι 2. Κι αφήστε τα, για την ώρα, ασύνδετα, δεν ενοχλούν, ήσυχα κάθονται αυτά, μέχρι να τα χρειαστείτε.
 
Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.806
Η πικρή αλήθεια είναι ότι όλο το "παραδοσιακό", παλαιού τύπου δικάναλο σύστημα, είτε οικονομικό είτε Χάι Εντ, έχει στηθεί έτσι ώστε να είναι πρακτικώς αδύνατη η σωστή ενσωμάτωση σαμπ.

Για την ορθή ενσωμάτωση σαμπ, απαιτούνται νέου τύπου προενισχυτές, με ενσωματωμένα Ντακ και τα απαραίτητα dsp για ισοστάθμιση και κρος.
Και είναι σπαστικό το ότι ακόμα και συσκευές αφιερωμένες και απευθυνόμενες σε παραδοσιακούς χρήστες όπως εκείνη της Bryston δεν παρέχουν φροντίδα πάνω στη χρονική ευθυγράμμιση....
 

Μηνύματα
414
Reaction score
891
Χαζοί είναι;;; Και με τί θα παίζουν μετά οι πελάτες τους; Και ο αμόλυντος ήχος που βρωμίζεται από τα σατανικά dsp; Και πώς θα δοκιμάζουν καλώδια ηχείων και ρεύματος και DAC και πέτρες ψάχνοντας τον τέλειο ήχο;

Πάει το χόμπι, τον σκότωσες τον χαϊεντά. Δεν είναι χαζοί οι υπεύθυνοι σε τέτοιες εταιρείες, το ξέρουν το πελατολόγιό τους.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.105
Reaction score
124.666
Η αλήθεια είναι ότι οι εξελίξεις τους χαλάνε (τους κατασκευαστές) λίγο (πολύ) την "μαγιά" του "παραδοσιακού", παλαιού τύπου "στέρεο".

Εκεί που έβγαζαν ηχεία με ουρές (ευήκουστες) και ενισχυτικά με πλαδαρό (έως ανύπαρκτο) έλεγχο κει κάτω, κι όλα μαζί με πλήρως ανεξέλεγκτη απόκριση στο πεδίο του χρόνου, αλλά με σχετικά αποδεκτό τελικό αποτέλεσμα (έως εντυπωσιακό κατά περίπτωση και εν μέρει), έρχεται να εγκατασταθεί ένα νέο πρότυπο χρήσης με συνδυασμένη χρήση σάμπ, που απαιτεί όλα αυτά να χαρακτηριστούν "καυσόξυλα" και "παραμορφωσιομηχανήματα", και να αποκλεισθεί η χρήση τους σε νέου τύπου συστήματα, ως "ασύμβατα" με την pdf-άτη σύγχρονη ορθολογική πραγματικότητα, απορρίπτοντας ταυτόχρονα αγαπημένα τσιτατα των απανταχού "παραδοσιακών", παλαιού τύπου χρηστών (χαλιενταδων και καβλωδιολάγνων), εμπεριεχουσα ανυπόστατες αλλά ευήκουστες φράσεις όπως Πρατ, γρεζι, μεταξένια πρίμα και κόκκο.

Ωιμε τι συμφορά μας έφεραν τα pdf.
Post automatically merged:

Ήταν μια ολόκληρη γενιά ηχείων, που βασίζονταν στα ανεξέλεγκτα στάσιμα του χώρου σου, για να αποδώσουν ένα συνολικό αποτέλεσμα ικανοποιητικό έως εντυπωσιακό.

Και τώρα έρχεται ο μάστορας της φίρμας των παρά τρίχα επινεφριδίων, να σου προτείνει 4 σαμπ στις 4 γωνίες του χώρου, με μια φυσιολογική απλότητα έκφρασης και μια ευθύτητα σκέψης και λόγου, που δε χωράει αντιρρήσεις, διότι μεγάλε άμα πεις κιχ, θα σου πετάξει στα μούτρα ένα μάτσο pdf και θα σε στείλει στα θρανία με τον κηδεμόνα σου.

Οπότε, κατά βάση, έχουμε μια βιομηχανία από τη μια πλευρά με την αδράνεια των δεκαετιών από το '70 που συντηρεί τις πωλήσεις σε "παραδοσιακό", παλαιού τύπου "στέρεο", με τιμές πώλησης τυπικές χαιεντικου επιπέδου, κι από την άλλη μια μαραντζ να προσφέρει 500.000 πράγματα με 300€ και μια Ναντ με πλήρες πακέτο πολυκάναλου σεταπ και state of the art dsp, και να παραπονιούνται για την ποιότητα των Ντακ του τελευταίου οι "παραδοσιακού", παλαιού τύπου χρήστες, οι ασυμβατοι με την πραγματικότητα, αλλά συμβατοί με το γρεζι.

Αυτά που λες συμβαίνουν.
Κι έτσι ακριβώς αποτυπώνεται η πραγματικότητα στις μεγάλες εκθέσεις ήχου, με το "παραδοσιακό", παλαιού τύπου Χάι Εντ, να είναι γενικώς και αδιακρίτως..
σπαστικό
.
 
Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.105
Reaction score
124.666
Δε χωράει "άποψη" και "φιλοσοφία" στα ψυγεία και στους φούρνους μικροκυμάτων, είναι απλώς συσκευές που κάνουν μια ρημάδα δουλειά, να κρατάς παγωμένη την πίτσα στο πρώτο και να την ετοιμάζεις για μάσα σε ντετε στο δεύτερο.

Ακριβώς κατά το ίδιο μοτίβο, δε χωράει καμία άποψη και φιλοσοφία στα μηχανήματα αναπαραγωγής ήχου, πράγμα όμως που έρχεται σε άμεση σύγκρουση με ένα εγκατεστημένο καθεστώς από τη δεκαετία του '70, που μια χαρά επιβιώνει στις μέρες μας, είτε με τη χρήση βινυλίου και κασέτας, είτε στις χροιές των καλωδίων διασύνδεσης (που δε θα πρεπε να υπάρχουν όπως λέει ο νταποστ) είτε στο TAS και στον αγαπητό Πάρη, που δε θα τον δεις να μετράει thd και step response σε αυτό που ακούει, καλά δε το συζητάμε για τους χρόνους αντήχησης στο δωμάτιο ακρόασης, δε χρειάζεται, γρεζι να μην έχει, ιδίως αυτό το κακό, το μικροσκοπικό, και είναι όλα μια φιλοσοφία και λίγη λογοτεχνία, μια δόση ποίησης στυλ τρελοκομείου κι είμαστε και πολύ φευγατοι μεις, τι να καταλάβετε σεις οι πεζοί pdf-ολαγνοι.

Επινεφρίδια παντού.
Διασκεδάστε με το θέμα, έχει απλώς ..πλάκα.


ΥΓ. Δε λέω τίποτα καινούργιο, ως γνωστόν τα'λεγα από παλιά με την "αξία της άποψης" και ένα σωρό ανάλογα θρεντς. Ίσως να αρχίσω λίγη φιλοσοφία και άποψη για τα ups, νομίζω ότι τα apc έχουν το λιγότερο γρεζι. Stay tuned..
 
Last edited:



Μηνύματα
262
Reaction score
135
είχα σκεφτεί και τη λύση του minidsp 2x4 μόνο για το sub ίσως να ήταν κάποια λύση αλλά τελικά αποφάσισα να κάνω λίγη υπομονή και να πάρω κάποιο εισαγωγικό της svs όποιο μπορέσω ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
 


Μηνύματα
262
Reaction score
135
ναι χρειάζεται για να είμαστε σωστοί αλλά για να περάσω το σήμα που πάει στους δορυφόρους μέσα από το dsp θα πρέπει να πάρω το ακριβότερο "για καλύτερη πιστότητα ήχου" οπότε για αρχή θα παίξει το sub απο 60 κύκλους και κάτω μέσω της δεύτερης pre out και στη συνέχεια βλέπουμε.
 

Μηνύματα
7.219
Reaction score
4.602
Ε πάρε το ποιο ακριβο μοντελο .
Κ άσε το άλλο Σάμπ για αργότερα
Κ εκεί θα το θες
Εάν είναι να κάνεις κάτι κάνε το όσο πιο σωστά μπορείς
 

Μηνύματα
262
Reaction score
135
εντάξει όλα αυτά και σωστά αλλά θα ήθελα ένα καλύτερο sub πρωτίστως αυτό που έχω είναι είκοσι ετών αξιόπιστο μεν χαλάει τον κόσμο δε.
Post automatically merged:

αυτό που έχω τώρα θα το βάλω με τον av για καμιά ταινία εξάλλου εκεί ήταν η θέση του εξαρχής
 
Last edited:


Μηνύματα
7.219
Reaction score
4.602
Χαλάει τον κόσμο γιατί είναι αρυθμιστο και είναι λογικό να χαλάει τον κόσμο .
το νέο Σάμπ θα χαλάει πιο πολύ τον κόσμο .
Άρα θα το χρειαστείς πιο πολύ ακόμα το minidsp .
Άρα μήπως πιο σωστή κίνηση είναι να πάρει το minidsp ΠΡΩΤΑ από οτιδήποτε άλλο να δεις πως είναι το παλιό κ μετά προχωράς στην αναβάθμιση του παλιού ;;;
Επίσης δεν είναι απαραίτητο να έχεις μόνο ένα Σάμπ στο σύστημα του κάποιος.
Εγώ στα 2 συστήματα μου έχω σύνολο 8 για να καταλάβεις .
Τι δεν καταλαβαίνεις ;
Σήμερα εκεί που θα μαζευτείτε για μπύρες συζήτησε το με τα παιδιά για να το καταλαβεις ότι είναι η πιο σωστή κίνηση
ΠΡΩΤΑ Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ minidsp ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ .

Φιλικά πάντα γιατί σε συμπαθώ και το ξέρεις
 


Staff online

  • spylab
    Shalom
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.314
Μηνύματα
2.858.228
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top