τελικος ενισχυτης 500watt 8Ω

Reaction score
0
Καλημερα και χρονια πολλα,
εχω ενα δυσκολο ηχειακι ιδιοκατασκευη με 2 12" woofer. Καταφερα να το οδηγησω αξιοπρεπως μονο με ενισχυτες απο 350watt και ανω.Καλη οδηγηση ειχα απο εναν δανεικο Class D ear 1001 με 500w 8Ω.
Αλλα επειδη δεν εχω ορεξη να δινω τα 3χιλιαρα για πλακα τι μπορειτε να μου προτεινετε γαι να εχω καλη οδηγηση,οχι ξερο ηχο γιατι η class D ειναι υπεραναλυτικη και ξερη.
Καποιον τελικο απο thomann και προενισχυτη μικροφωνου λυχνιας behringer, ultramizer, 31 περιοχων equalizer???Για να γλυκανει καπως τον ηχο??
Μιλαω για behringer επειδη ειναι φτηνουλικα και τα βρισκεις παντου αλλα ειμαι ανοιχτος και σε κανενα αλλο η και μεταχειρισμενο.Δοκιμασα τον EP1500 αλλα δεν εκανε τον 2500 δεν ξερω δεν τον εχω δοκιμασει.Ο 1500 σαν μονομπλοκ εκανε φανταστικη δουλεια απο οδηγηση αλλα σαν bridged εχασα μεσαιες, ψηλες κτλ.

Ευχαριστω

Reaction score
0
Πηγη παντα HTPC, με AUZENTECH καρτα σκαλισμενη με αλλαγμενα oppaps και πυκνωτες,στελνει σημα σε προενισχυτη AV η σε προενισχυτη DIY με διακοπτικο ποντεσιομετρο,καλα καλώδια και ρευματος αλλα και συνδεσεων RCA, .
Ταινιες βλεπω χωρις κεντρικο και SUB,μου ειναι αχρηστα λογο τεραστιου μεγεθους των main.
Χωριστος τελικος για πισω , με τον εμπρος ενισχυτη για τα main δεν ξερω τι θα κανω???

Reaction score
43
Ωραία!

Εγώ χρησιμοποιώ και προτείνω σαν λύση αυτό: http://www.thomann.de/gr/behringer_deq2496_ultracurve_pro.htm

και μετά αυτό: http://www.thomann.de/gr/t-amp_ta2400.htm

Στα δικά μου "σπιτικά" ηχεία με σχετικά σκληρές μονάδες "Beyma" και "Eminence" έχουν γλυκάνει ανέλπιστα τις χροιές ακόμα και σε εντάσεις >120db.

Εκτός του οτι εχεις "καθαρίσει" με καμιά €650...

Να συμπληρώσω πως οι συγκεκριμένοι ενισχυτές έχουν αισθητά καλύτερη ποιότητα απο τους EP1500 και EP2500.

Reaction score
0
Εχθες σε μελετουσα elton και ηθελα να σε ρωτησω για το Behringer DEQ2496 Ultra Curve Pro,κανει τοση δουλεια οσο λενε,?? ειναι πολυ παιδεμα μεχρι να το φερεις στα ηχητικα σου μετρα?? μηπως ολα αυτα τα digital eq. παραμορφωνουν πολυ τον ηχο?? με ηχητικα σκουπιδια??
Φαντασου οτι ειχα βρει ενα μεχταχειρισμενο 100+ και δεν το πηρα, μ@....κια δεν ξερω εσυ θα μου πεις

Reaction score
0
Τα ανεμιστηρακια ακουγονται σε χαμηλες εντασεις ??? η τα αλλαζεις οπως στους Behringer??

Reaction score
43
Κατα τη γνώμη μου αν χρησιμοποιείται ψηφιακή πηγή και το budget πρέπει να κρατηθεί σε normal επίπεδα, τα Behringer 2496 είναι και μονόδρομος, αλλά και ανταγωνιστικά μηχανημάτων πολλαπλάσιας τιμής. Στα ψηφιακά τους -όπως έχει ήδη ειπωθεί πολλές φορές εδώ- τα Behringer κάνουν φανταστική δουλειά, χωρίς να παραμορφώνουν και χωρίς να προσθέτουν ψηφιακά "artifacts". Πραγματικά πολύ "καθαρά" μηχανήματα. Αυτά που μπορείς να κάνεις με το DEQ2496 Ultra Curve Pro είναι απίστευτα. Πραγματικά ανοίγονται άλλοι ορίζοντες και προστίθενται δυνατότητες που συναντούμε σε studio ηχογραφήσεων ή ραδιοφωνικούς σταθμούς. Θα ακούσεις τα "δύσκολα" ηχεία σου όπως δεν θα περίμενες! Για να μην πω για τις δυνατότητες αναβάθμισης που έχουν αλλά και τα modifications που έχουν βγεί. Μόνο και μόνο για τη δυνατότητα "room correction" που σου παρέχει αξίζει η αγορά του.
Τώρα όσον αφορά στην ευκολία χρήσης IMHO και απο την εμπειρία μου, είναι πολύ εύκολο να φτάσεις στο 80 - 85% και να φέρεις τον ήχο στα μέτρα σου, αλλά απο εκεί και περα για να πείς οτι θα εξαντλήσεις τις δυνατότητες του DEQ2496 Ultra Curve Pro και να πάρεις το 100% των δυνατοτήτων του θέλει πολύ δουλειά, μελέτη και πολλές πολλές δοκιμές με μετρητικό μικρόφωνο.

Reaction score
43
Τα ανεμιστηράκια ακούγονται αλλά φυσικά μπορείς να τα αλλάξεις.
Τον δικό μου τον "ξεζουμίζω" κάθε Σ/Κ και δεν έχει κάνει "κιχ"!
Και εγώ για τον EP2500 πήγαινα στην αρχή αλλά μετά απο συζήτηση με τεχνικό του θείου θωμά πήρα τον συγκεκριμένο και δεν το μετάνιωσα. Ακούγεται σαφώς καλύτερα. Εδικά αν στρωθεί σωστά.

Reaction score
0
OK λοιπον το behringer το παιρνω. μετα απο ενισχυτη???Ο behringer o 2500???τον εχεις ακουσει?? οι yamaha p500???
εκει ειναι που θελω πολυ βοηθεια.
Τα ηχεiα σου τι watt και ευαισθησιας ειναι???

Reaction score
43
Δές λίγο αυτό, θα σε βοηθήσει:
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=45968
Τώρα απο ενισχυτές, Behringer έχω ακούσει και σαφώς προτιμώ T.Amp.
Yamaha δέν έχω ακούσει αλλά απ΄ οτι είδα στα χαρακτηριστικά του λέει για Damping Factor >350 ενώ ο T.Amp έχει 500. Να σου πώ την αλήθεια και λαμβάνοντας υπόψη και τη διαφορά τιμής θα προτιμούσα να πάρω τον Τ.Amp (που είναι και πιο δυνατός επομένως θα παίζει και πιο χαλαρά και με λιγότερη παραμόρφωση) και να δώσω και €138 ακόμα για αυτό: http://www.thomann.de/gr/behringer_ultramatch_pro_src_2496.htm
που θα μπεί πρίν το DEQ με σαφώς καλύτερα αποτελέσματα.

Reaction score
43
Στο κάτω-κάτω να σου πω και κάτι, μην πολυσκάς για ενισχυτή γιατί άν γίνει η αγορά απο θείο θωμά και αν για οποιοδήποτε λόγο δεν σου αρέσει μπορείς σε 30 ημέρες να τον επιστρέψεις και να πάς στη δεύτερη επιλογή σου. Έχεις 30 ημέρες money back guarantee, no questions asked το οποίο όντως εφαρμόζεται.

Reaction score
0
Οκ σιγουρα ξεκιναω με τον ενισχυτη που λες και μετα βλεπω.Μεταφορικα τι χρεωνει ο θειος Τομ ???ασφαλεια κατα την μεταφορα υπαρχει η τα παραλαμβανεις κομματια??

Reaction score
43
Για παραγγελία πάνω απο €299 δεν χρεώνει τίποτα για Ελλάδα. Για πιο λίγα, τα μεταφορικά είναι €20.
Οι συσκευασίες που κάνουν είναι απίστευτες! ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να πάθει το παραμικρό. Έχω ψωνίσει απο φωτορυθμικά και ντισκομπάλες μέχρι αυτό εδώ: http://www.thomann.de/gr/the_box_ta18.htm (μην το πάρεις).
Οι δε ενισχυτές έρχονται σε 2-3 ημέρες!
Πάρε στο τηλέφωνο που λέει και ζήτα το Γιώργο. Η συνεννόηση γίνεται στα ελληνικά. Μην ξεχάσεις να πάρεις καλώδια XLR (να αποφύγεις optical), και καλό θα είναι να πάρεις και αυτό: http://www.thomann.de/gr/behringer_ecm_8000.htm
Ο,τι άλλο θέλεις, ρώτα.
Και μην ξεχάσεις να μας πείς εντυπώσεις!

Reaction score
0
Μια τελευταια ερωτησουλα,Γιατι XLR??να μην παρω απλο μετατροπεα απο RCA σε στερεοφωνικο καρφι αφου εχω καλο RCA?? Με τις ισσοροπημενες XLR εχω κανενα κερδος???

Reaction score
43
Γενικά οι συνδέσεις XLR παρέχουν καθαρότερο σήμα ειδικά όταν έχουμε μεγάλα μήκη και αυξημένη προστασία απο παρεμβολές ραδιοκυμάτων. Τώρα το DEQ έχει XLR Balanced εξόδους και ο ενισχυτής έχει XLR Balanced εισόδους. Γιατί να μην τις εκμεταλλευτείς? Εκτός και αν έχεις υπόψη σου κάποια άλλη σειρά στην "αλυσίδα" σου.

Reaction score
0
Σου εχω κανει τα νευρα κορδελακια.Και ξανα ευχαριστω.Για αρχη παιρνω τον ενισχυτη.Εχω ενα equalizer στο σπιτι και καθεται.Το χρησιμοποιω για αρχη και βλεπω μετα.Το DEQ το βρισκω και εδω μεταχειρισμενο και γλιτωνω απο 150-200eur.Αλλος κρικος απο τον AV στον τελικο δεν παρεμβαλεται. Η αποσταση ολων αυτων ειναι 1 μετρο το μεγιστο γιατι ειναι ολα σε ενα rack αρα δεν εχω απωλειες απο καλωδια.Θα δω μετα την αγορα του

Reaction score
43
Μήν ανησυχείς, τα νεύρα μου είναι μια χαρα!
Είμαι χαλαρά στο γραφείο σήμερα, την Παρασκευή έχω και άδεια οπότε όλα καλα!
Όπως τα λές, κάνεις ο,τι συνδέσεις θέλεις χωρίς προβλήματα.
Στρωσιματάκι σωστό στον ενισχυτή (κανα δύο 24ωρα να παίζει χαμηλά και σιγά σιγά αυξάνεις ένταση) και είσαι έτοιμος!
Α! να προσέξεις στο DEQ αν το βρείς εδώ μεταχειρισμένο, και επειδή έχουν κυκλοφορήσει πολλά mods, tweaks κλπ, να μην είναι πειραγμένο. Μην έχει κάνει την πτυχιακή του στα ηλεκτρονικά κανείς πάνω σ΄αυτό!

Reaction score
2.557
Αντώνη περιμένουμε εντυπώσεις... Αν και άσχετος για τον 2500 δεν έχω ακόυσει καλά λόγια (τάξη λειτουργίας Η?). Ο Τ.Αmp είναι όντως καλύτερος από τον ΕP 1500.??? Μου έκανε εντύπωση ότι σε bridge mode χάνει...

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.929
Members
38.519