τελικος ενισχυτης 500watt 8Ω

Reaction score
0
σε bridge mode,εχανε μεσαιες, πριμα ηταν μουντα πολυ, αλλα τα 12" τους επινε το αιμα.Τετοια μπασο δεν το ειχα ακουσει ουτε με το parasound 3500 αξιας 6000eur. ο 1500 δεν τα οδηγουσε.Ο CAV A10 που ειχα τα οδηγουσε πολυ καλυτερα.Ισως ηταν και η προενισχυση της λαμπας που βελτιωνε πολυ τις μεσαιες δεν ξερω θα δειξει σε λιγες μερες

Reaction score
43
O T.Amp έχει σίγουρα καλύτερα ρεύματα, μεγαλύτερο damping factor και πιο μεγάλο τροφοδοτικό, γι΄αυτό και το μεγαλύτερο βάρος. 23kg ο Τ.Αmp και 16,6kg ο EP2500.
Όταν τον πιάσεις στα χέρια σου θα καταλάβεις. Έχουν χρησιμοποιήσει μπουλόνια για να στερεώσουν το τροφοδοτικό στο σασί...

Reaction score
43
Πρέπει να έχουμε υποψη μας πως ο,τι ρεύμα χρειάζονται τα ηχεία για >250Hz χρειάζονται και για <250Hz. Επομένως αν δεν είναι ικανός ο ενισχυτής να παρέχει το ρεύμα που ζητείται απο τα ηχεία, εκεί κάπου αρχίζουν να γίνονται "οικονομίες" με τα γνωστά επακόλουθα.
Τα ηχεία σου τι αντίσταση και τι ευαισθησία περίπου έχουν? Απο ποιές μονάδες αποτελούνται και ποιά τα σημεία αποκοπής των crossover?

Reaction score
0
chiare 2X12" woofer παραλληλα δουλευουν, 6,5" chiare mid. titanium AUDAX tweeter.δεν ξερω ακριβως που κροσσαρει,κατεβαθνει περι 22 κυκλους, 91db ευαισθησια.Η chiare εχει επαγγελματικα ηχεια της κλασεως JBL.Φαντασου οτι τα12" ειναι διπλομαγνητα με εξαερισμο.Μονο το mid σηκωνει πανω απο 200watt 8Ω.τα 12" ειναι 350 μου φαινεται
Το πιο σημαντικο ολο το ηχειο ειναι 8Ω

Reaction score
43
chiare 2X12" woofer παραλληλα δουλευουν, 6,5" chiare mid. titanium AUDAX tweeter.δεν ξερω ακριβως που κροσσαρει,κατεβαθνει περι 22 κυκλους, 91db ευαισθησια.Η chiare εχει επαγγελματικα ηχεια της κλασεως JBL.Φαντασου οτι τα12" ειναι διπλομαγνητα με εξαερισμο.Μονο το mid σηκωνει πανω απο 200watt 8Ω.τα 12" ειναι 350 μου φαινεται
Το πιο σημαντικο ολο το ηχειο ειναι 8Ω
H χαρά του Τ.Amp!
Λοιπόν, οι T.Amp είναι ουσιαστικά "Thomann Amplifiers" οι οποίοι κατασκευάζονται για λογαριασμό και με προδιαγραφές Thomann απο τη RAMSA, http://panasonic.co.jp/pss/sound/en/ramsa/ που είναι εταιρία της Panasonic. Αυτό είναι "internal Information" που δεν τη λέει ο θείος θωμάς ούτε του παπά. Προσωπικά θα ήθελα πολύ να δοκιμάσω κάποιον απ τους ψηφιακούς της... Αυτόν εδώ για παράδειγμα: http://www.thomann.de/gr/the_tamp_d2800.htm

Reaction score
0
μηπως σου πεταχτουνε ακομα και οι μαγνητες με ολα αυτα τα watt
2x 1400watts/4ohm, 2x 800watts/8ohm, 2x 2750watts/2ohm

Reaction score
43
http://www.behringer.com/DSP1424P/index.cfm?lang=eng
αυτο μου κανει ???αντι για το DEQ
Κοίτα, απο Behringer θα κοιτάς μόνο τη σειρά 2496 (ultracurve, ultramatch, ultradrive) επειδή και η πιο επιτυχημένη της είναι, και πολύ καθαρά στο ψηφιακό τους τμήμα, και τεχνογνωσία υπάρχει άφθονη στο avsite, αλλά και επειδή θέλεις να ψωνίσεις "μία φορά". Αν τα προμηθευτείς αυτά, μετά για να κάνεις την επόμενη πραγματική αναβάθμιση θα πρέπει να δώσεις πραγματικά πολλά χρήματα. Τόσο ψηλά θα έχει ανέβει ο πήχης.
Εγώ ξεκίνησα "στραβά" και το πρώτο μηχάνημα που πήρα ήταν αυτό: http://www.thomann.de/gr/behringer_fbq1502_ultragraph_pro_graphiceq.htm με αποτέλεσμα να φτύσω αίμα μέχρι να βρώ τι φταίει ωσπου τη λύση μου έδωσε ο Γιώργος απο Thomann λέγοντας μου να το αποσυνδέσω! Τώρα πια το χρησιμοποιώ μόνο για τα sub. Γνώμη μου είναι να πάρεις τον ενισχυτή, να τον βάλεις στο σύστημα σου με το ήδη υπάρχον equalizer που το ξέρεις και σε ξέρει και μετά αν δεν είσαι ικανοποιημένος ή αν σου περισσεύουν χρήματα πάρε DEQ και SRC. Σε κάθε περίπτωση one step at a time.

Reaction score
0
Βλεπω οτι ο θειος δεν ο θωμας αλλα ο γιωργος.Εχεις δικιο Μαλλον αυριο παραγγελνω

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.814
Απάντηση: τελικος ενισχυτης 500watt 8Ω

Αυτό το thread πρέπει να είναι από τα πιο χρήσιμα και πιο "εντός θέματος" που έχω δει τελευταία στο AVSite. :615:

Reaction score
0
Ellton γιατι αυτος με λιγοτερα watt ειναι 3 κιλα ελαφρυτεροςhttp://www.thomann.de/gr/tamp_ta1400_amplifier.htm απο αυτον με τα διπλασια watt??
http://www.thomann.de/gr/t-amp_ta2400.htm

Και αλλη μια ερωτηση μια που ολη αυτη η συζητηση εχει διαφωτισει πολυ περισσοτερους απο εμενα,
Μηπως τα πολλα watt οταν αποδωθουν σκληραινουν παραπανω τον ηχο??Βλεπε electrocompaniet NEMO,monoblock ενισχυτες 1Χ600watt δημιουργηθηκαν για να οδηγησουν τα B&W 801 , τα οδηγησαν λογω watt αλλα πολυ σκληροι ενισχυτες.
Δεν το κανω θεμα επειδη η διαφορα τους ειναι 30 eur, δεν το συζηταω καν αλλα μηπως τα 450waττ 8Ω ειναι πιο γλυκα απο τα 650???
Δεν περιμενω απαντηση μονο απο τον ellton
Το λεω για να μην παρεξηγηθουν οσοι μας εχουν παρακολουθησει απο την αρχη.

Reaction score
43
Καλημέρα!
Μετά απο σύντομη άδεια βλέπω οτι το θέμα καλά κρατεί!
Χωρίς να είμαι απόλυτα βέβαιος πιθανολογώ οτι τρία κιλά παραπάνω επιμερισμένα σε περιέλιξη (πιο χοντρό σύρμα) και πυκνωτές είναι αρκετά για να αποδώσουν τα διπλάσια watt. (Τι διαφορά σε βάρος π.χ. μπορεί να έχει ένας πυκνωτής 20.000 μf απο έναν στα 30.000? Τώρα για την σκληρότητα μπορεί να έχεις και δίκιο, μπορεί όμως και να χρειάζεται απλά περισσότερος χρόνος στρωσίματος για να φτάσει να ακούγεται το ίδιο μαλακά σε χροιές όπως ένας με τη μισή ισχύ για παράδειγμα. Αναλυτικότατο και πολύ κατατοπιστικό πάντως είναι το thread "Εδώ τα καλά watt" που επιμελήθηκε ο Costas Coyas. Σε κάθε περίπτωση πάντως τελικός κριτής και πιο αντικειμενικός θα είναι το αυτί σου, και δεδομένης της τιμής των συγκεκριμένων ενισχυτών περιθώρια πειραματισμών υπάρχουν...
Αν μπορεί πάντως και κάποιος άλλος να εκφράσει γνώμη καλό θα είναι...

Reaction score
8
Απάντηση: τελικος ενισχυτης 500watt 8Ω

Costas Coyias οχι Costas Coyas :137:

Reaction score
0
Οκ θα το διαβασω και αυτο.Ευχαριστω κι παλι.μαλλον αυριο παραλαμβανω το DEQ της BEHRINGER θα μεταφερω εντυπωσεις.

Reaction score
43
Τέλεια! Με το καλό να το παραλάβεις λοιπόν.
Αν και πιστεύω πως οταν το παραλάβεις θα "χαθείς" για λίγο απο το avsite...!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.907
Members
38.518