τηλεχειρισμός ραδιο marantz st6003

Reaction score
56
Καλημέρα και χρόνια σας πολλά , αν κάποιος γνωρίζει σε ένα θεματάκι που αντιμετωπίζω αν και δεν νομίζω να υπάρχει λύση.

Έσπασα το σύστημα μου και κράτησα το αγαπημένο μου ραδιοφωνάκι st 6003 marantz. Δουλεύει παίζει μια χαρά αλλά δεν μπορώ να έχω τηλεχειρισμό. Μέχρι τώρα ήταν συνδεδεμένο μέσω dsub στον ενισχυτή και το χειριζόμουν από εκεί. Πλέον ως αυτόνομο με 3 χειριστήρια που έχω δεν παίζει με κανένα. Από ότι και στο manual δίνει τον τηλεχειρισμό μεσω του remote των ενισχυτών.

Υπάρχει τρόπος να το κάνω να δουλέψει?

Δυστυχώς πολύ φοβάμαι ότι θα πάει για πούλημα και θα παρθεί άλλο, οπότε είμαι ανοιχτός σε προτάσεις σε κάτι με τηλεχειρισμό.

K

kimon

Guest
Καλημέρα και χρόνια σας πολλά , αν κάποιος γνωρίζει σε ένα θεματάκι που αντιμετωπίζω αν και δεν νομίζω να υπάρχει λύση.

Έσπασα το σύστημα μου και κράτησα το αγαπημένο μου ραδιοφωνάκι st 6003 marantz. Δουλεύει παίζει μια χαρά αλλά δεν μπορώ να έχω τηλεχειρισμό. Μέχρι τώρα ήταν συνδεδεμένο μέσω dsub στον ενισχυτή και το χειριζόμουν από εκεί. Πλέον ως αυτόνομο με 3 χειριστήρια που έχω δεν παίζει με κανένα. Από ότι και στο manual δίνει τον τηλεχειρισμό μεσω του remote των ενισχυτών.

Υπάρχει τρόπος να το κάνω να δουλέψει?

Δυστυχώς πολύ φοβάμαι ότι θα πάει για πούλημα και θα παρθεί άλλο, οπότε είμαι ανοιχτός σε προτάσεις σε κάτι με τηλεχειρισμό.
Καλημέρα και χρονια πολλά!
Αυτό που θεωρητικά χρειάζεσαι είναι κάτι τέτοιο:
1608981755142.png

Ένας ανεξάρτητος δεκτης υπερύθρων, ο οποίος δέχεται το σήμα του τηλεχειριστηρίου και μέσω καλωδίου με βύσματα RCA το μεταφέρει στην συσκευή. Ο συγκεκριμένος βέβαια κυκλοφορούσε πριν 30 χρόνια, οπότε είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί. Δεν γνωρίζω αν σήμερα κυκλοφορει κάτι αντίστοιχο, το οποίο να δέχεται σήμα κατα RC-5 ( είναι ο κώδικας τηλεχειρισμού που χρησιμοποιεί η Φιλιπς, η Μάραντζ, η Ναΐμ και άλλες εταιρείες, κυρίως ευρωπαϊκές).
Μπορείς να δοκιμάσεις να συνδέσεις την έξοδο τηλεχειρισμού του σι ντι πλέϊερ που έχεις (6006)
με την είσοδο τηλεχειρισμού του δέκτη. Ίσως δουλέψει.
Πιο πρακτική(; ) λύση, να πάρεις έναν φθηνο μεταχειρισμένο ενισχυτή με εξόδους τηλεχειρισμού (πάντα RC-5) π.χ. Philips σειράς 7 ή 9 και να τον χρησιμοποιήσεις ως δέκτη τηλεχειρισμού.

Reaction score
56
Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά το κόστος θα είναι δυσανάλογο του αποτελεσματος είμαι σε αναζήτηση άλλου tuner υπάρχει κάποια πρόταση; Μαξ μέχρι 200 ευρω

K

kimon

Guest
Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά το κόστος θα είναι δυσανάλογο του αποτελεσματος είμαι σε αναζήτηση άλλου tuner υπάρχει κάποια πρόταση; Μαξ μέχρι 200 ευρω
Προτείνω τον ΟΝΚΥΟ Τ-4030, αν και ξεφεύγει κάπως σε τιμή.
(Η χαμηλότερη που είδα στην Ελλάδα είναι 280 ευρώ )
Πάντως έχει DAB και βγάζει και τα FM στην ψηφιακή έξοδο, αν σε ενδιαφέρει.

Reaction score
56
Προτείνω τον ΟΝΚΥΟ Τ-4030, αν και ξεφεύγει κάπως σε τιμή.
(Η χαμηλότερη που είδα στην Ελλάδα είναι 280 ευρώ )
Πάντως έχει DAB και βγάζει και τα FM στην ψηφιακή έξοδο, αν σε ενδιαφέρει.
Δεν με.πειραζει και σε μεταχειρισμένο εάν έχεις κάτι το όψιν σου

papavmax

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.713
Αδερφε μου το tuner σου το ειχα και το τηλεχειροζομουν με ενα μαθητευομενο τηλεκοντρολ απο το jumbo με 10 e μισο να σου βρω και τους κωδικους του.
marantz st 6003 code 0925 η 0926 αν θυμαμαι καλα ο πρωτος ειναι.

Reaction score
56
Χωρίς dsub στον ενισχυτή; Γιατί με ένα oneforall universal που έχω ,δοκίμασα και δεν..... Ούτε με τους κωδικούς που εδωσες ευχαριστώ παντως. Έχω δύο χειριστήρια marantz αυτό του ενισχυτή και ένα pm6003cd και κανένα από τα 2 δεν.

Reaction score
28
Καλημερα.;Έχω ένα remote Logitech harmony one εδω και πολλα χρόνια στο οποιο μπορεις να προσθέσεις όλες τις συσκευες που έχεις και να κάνεις ότι πιθανους συνδυασμούς θέλις με το παντημα ενος κουπιου. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

K

kimon

Guest
Ρε παιδιά, δεν ψάχνει για τηλεχειριστήριο ο άνθρωπος.

1609076072926.png

Το συγκεκριμένο μηχάνημα ΔΕΝ έχει δέκτη υπερύθρων. Πρέπει να συνδεθεί με ενισχυτή μέσω της εισόδου τηλεχειρισμού (είναι οι υποδοχές τύπου RCA phono σε πορτοκαλί χρώμα)

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster