τι ειναι το thx?

Reaction score
6
Re: Απάντηση: τι ειναι το thx?

Μην μπελεκετε τα πραγματικα format ηχου με μια εταιρια που μοιραζει πιστοποιησεις δηθεν κορυφαιου ηχου κρυβομενη πισω απο μεγαλες κινηματογραφικες εμπορικες επιτυχιες (lucas)

κανενας lucas δεν θα σου πει πως θα εχεις κορυφαιο ηχο , οσο οι ειδικοι του χωρου κατασκευαστες ηχειων και ενισχυτων που ξερουν καλυτερα

Το τι πληρωνουν καποιες εταιριες για να εχουν μια πιστοποιηση παραπανω το κανουν για λογους εμπορικους και να πρωοθησουν καλυτερα τα προιοντα τους
Το τηχ δεν ειναι format ηχου

Ο καλος ηχος ειναι παραγοντας 2 πραγματων

α)Το καταλληλο set up στο σωστο χωρο ωστε να εχεις το μεγιστο δυνατο αποτελεσμα
β)επιλογη καλων ηχειων αναλογως χωρου και φυσικα ενισχυτη

κατοχος

yamaha rv-x1800
klispch rf 35
klispch rc-10
klipsch rb-51
jamo sub 200

και τι θα μου πουνε μερικοι οτι το ηχοσυστημα που εχω ειναι μετριο επειδη δεν τα εσκασε στο lucas η yamaha - Klispch για να παρει την πιστοποιηση :103:

Θέλω να μου πεις που ακριβώς έχω αναφέρει ότι η πιστοποίηση THX είναι format ήχου.

Εάν δεν το κάνεις, σε παρακάλω από δω και στο εξής να διαβάζεις προσεκτικότερα.

Με λίγα λόγια και απλά, η όλη ιδέα στηρίζεται στο ότι αφού δεν μπορούμε να πιστοποιήσουμε το χώρο του καθένα, ας πιστοποιήσουμε τα μηχανήματα.
Τόσο απλά.

Όμως επειδή πρόκειται για ηχητική αλυσίδα, κάθε πιστοποιημένο μηχάνημα THX παίζει το ρόλο του, μεγάλο ή μικρό, στο αποτέλεσμα.
Μία από τις μεγάλες διαφορές (κατά την άποψή μου πάντα) είναι τα δίπολα ηχεία.

Όλα τα λογότυπα για να υπάρχουν στην πρόσοψη, πληρώνονται
.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: τι ειναι το thx?

σε περιμενω για ακροαση-θεαση
take your time and let me know

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Οι ενισχυτές έχουν μέσα πρόσθετα φίλτρα, (για περιφερειακά και sub) που διαφοροποιούν τον ήχο σύμφωνα με τις δικές τους προδιαγραφές! εξάλλου το THX χρησιμοποιήται σε δισκάκια με προδιαγραφές THX εκεί οι υψηλές έχουν κοπή για να ταιριάξουν με το HOME THATER! όλα αυτά βέβαια, βρίσκονται στο ίντερνετ από όποιον ενδιαφέρουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του THX, απλά απαντούν και μερικοί που δεν ξέρουν, έτσι για να απαντούν!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Myth: "THX DVDs have THX sound on them which requires THX equipment to play."

Reality: A THX DVD is one which has been mastered under their supervision to the industries highest standards. There is no proprietary format or content.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
THX beats the rest
"What’s the best between THX and Dolby Digital?" To this relatively frequent question, there is no answer: In fact THX on its own is nothing, having imperatively to be associated with something else.
In this precise case, it is a sound standard or norm. This question is in fact like comparing a car and a turbo… You can use a car by itself, but you can’t do much with a turbo all on its own! On the other hand, it’s better to have a turbo in your car. Let’s say that here, the car is represented by an audio standard, such as Dolby Surround, Dolby Digital or DTS, and the turbo is represented by THX.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.227

Μια μετάφραση για όσους δεν ξέρουν καλά αγγλικά, όπως εγώ:

THX κτυπά το υπόλοιπο " Τι είναι το καλύτερο μεταξύ THX και Dolby ψηφιακό; " Σε αυτήν την σχετικά συχνή ερώτηση, υπάρχει καμία απάντηση: Στην πραγματικότητα THX από μόνο του δεν είναι τίποτα, που πρέπει επιτακτικά να συνδεθεί με το κάτι άλλο. Σε αυτήν την ακριβή περίπτωση, είναι υγιής πρότυπα ή ένας κανόνας. Αυτή η ερώτηση είναι στην πραγματικότητα όπως τη σύγκριση ενός αυτοκινήτου και έναν στροβιλο… Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα αυτοκίνητο από το, αλλά δεν μπορείτε να κάνετε πολύ με έναν στροβιλο όλοι από μόνοι της! Αφ' ενός, είναι καλύτερο να υπάρξει ένα τούρμπο στο αυτοκίνητό σας. Πέστε ότι εδώ, το αυτοκίνητο αντιπροσωπεύεται από ακουστικά πρότυπα, όπως Dolby το πλαίσιο, Dolby ψηφιακό ή DTS, και το τούρμπο αντιπροσωπεύεται από THX.

Reaction score
2
THX beats the rest
"What’s the best between THX and Dolby Digital?" To this relatively frequent question, there is no answer: In fact THX on its own is nothing, having imperatively to be associated with something else.
In this precise case, it is a sound standard or norm. This question is in fact like comparing a car and a turbo… You can use a car by itself, but you can’t do much with a turbo all on its own! On the other hand, it’s better to have a turbo in your car. Let’s say that here, the car is represented by an audio standard, such as Dolby Surround, Dolby Digital or DTS, and the turbo is represented by THX.

Εγώ γουστάρω ατμοσφαιρικά φίλε μου...Όχι τούρμπο. :143:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
εγω 24 χρονια ειμαι πανω στα τουρμπο
δεν κανω πισω με τιποτα

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

THX κτυπά το υπόλοιπο " Τι είναι το καλύτερο μεταξύ THX και Dolby ψηφιακό; " Σε αυτήν την σχετικά συχνή ερώτηση, υπάρχει καμία απάντηση: Στην πραγματικότητα THX από μόνο του δεν είναι τίποτα, που πρέπει επιτακτικά να συνδεθεί με το κάτι άλλο. Σε αυτήν την ακριβή περίπτωση, είναι υγιής πρότυπα ή ένας κανόνας. Αυτή η ερώτηση είναι στην πραγματικότητα όπως τη σύγκριση ενός αυτοκινήτου και έναν στροβιλο… Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα αυτοκίνητο από το, αλλά δεν μπορείτε να κάνετε πολύ με έναν στροβιλο όλοι από μόνοι της! Αφ' ενός, είναι καλύτερο να υπάρξει ένα τούρμπο στο αυτοκίνητό σας. Πέστε ότι εδώ, το αυτοκίνητο αντιπροσωπεύεται από ακουστικά πρότυπα, όπως Dolby το πλαίσιο, Dolby ψηφιακό ή DTS, και το τούρμπο αντιπροσωπεύεται από THX.
θενξ μαν

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Τomlinson Holman eXperiment σου λεει ο αλλος και πεφτουν 3 ανασκελα και 4 μπρουμυτα!

Και μετα βλεπεις στο συστημα 2 τεραστια left -right , ενα center μινιατουρα και 1 (ενα) sub.

Reaction score
6
Ας προτείνει κάποιος κάποια καλύτερη αντίστοιχη επεξεργασία από άλλον :201:

Argi θα σου έρθω. Και μόνο για τον κινητήρα Wankel που είπες. :624:

Και άσε τους δίχρονους στην καστρολίλα τους! :142::143:

Reaction score
0

Το thx δεν ειναι format ηχου , το turbo ειναι τα dts master audio και το πολυκαναλο lpcm :102: ,
Τhx εχουν οι ταινεις μονο απο τα studio του lucas στις υπολοιπες δεν υφισταται , υπαρχουν εκατονταδες ταινιες με πολυ καλυτερο ηχο απο τις ταινιες με thx του lucas

Στις μερες μας ο κοσμος επηρεαζεται κατ εξοχιν απο την διαφημιση και τα ΟΝΟΜΑΤΑ , πολλες εταιριες θεωρουν σκοπιμο να πληρωνουν γνωστες εταιριες για παιρνουν τα λογοτυπα τους (fransice) ωστε να πλασαρουν τα προιοντα τους καλυτερα αυτο συμβαινει στα παντα , το thx δεν αποτελει εξαιρεση
Ενα ηχοσυστημα εχωντας μια σφραγιδα ενος διασημου ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ του hollywood , δηθεν ποιοτικου ελεγχου μπορει πιο ευκολα να πλασαριστει στην αγορα , οσες εταιριες εχουν χρημα τα σκανε , αλλες παλι στηριζονται ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ στην ποιοτητα κατασκευης και το ονομα τους που εχουν κανει στην αγορα , αυτες παραγουν και τα καλυτερα προιοντα

Αυτο το thx τεινει να γινει μοδα στις μερες μας τωρα εμφανιστικε και στις τηλεορασεις στην νεα σειρα πανασονικ plasma g10, προδιαγραφες lucas στα νεα γενιας πλασμα :114:
Σε λιγο θα το δουμε και σε αλλες ηλεκτρικες συσκευες ποιος ξερει :105:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Re: τι ειναι το thx?

Ας προτείνει κάποιος κάποια καλύτερη αντίστοιχη επεξεργασία από άλλον

Argi θα σου έρθω. Και μόνο για τον κινητήρα Wankel που είπες.

Και άσε τους δίχρονους στην καστρολίλα τους!
και να θυμιθεις στις αρχες τοιυ 1980 υπηρχε ενα ζακς με κινητηρα βανκελ'
και 1 τεμαχιο στην ελλαδα
οσο αφορα το thx
ακομα καποιοι δεν το ειδαν γιαννη το βαφτισαν

Reaction score
6

Το thx δεν ειναι format ηχου , το turbo ειναι τα dts master audio και το πολυκαναλο lpcm :102: ,
Τhx εχουν οι ταινεις μονο απο τα studio του lucas στις υπολοιπες δεν υφισταται , υπαρχουν εκατονταδες ταινιες με πολυ καλυτερο ηχο απο τις ταινιες με thx του lucas

Στις μερες μας ο κοσμος επηρεαζεται κατ εξοχιν απο την διαφημιση και τα ΟΝΟΜΑΤΑ , πολλες εταιριες θεωρουν σκοπιμο να πληρωνουν γνωστες εταιριες για παιρνουν τα λογοτυπα τους (fransice) ωστε να πλασαρουν τα προιοντα τους καλυτερα αυτο συμβαινει στα παντα , το thx δεν αποτελει εξαιρεση
Ενα ηχοσυστημα εχωντας μια σφραγιδα ενος διασημου ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ του hollywood , δηθεν ποιοτικου ελεγχου μπορει πιο ευκολα να πλασαριστει στην αγορα , οσες εταιριες εχουν χρημα τα σκανε , αλλες παλι στηριζονται ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ στην ποιοτητα κατασκευης και το ονομα τους που εχουν κανει στην αγορα , αυτες παραγουν και τα καλυτερα προιοντα

Αυτο το thx τεινει να γινει μοδα στις μερες μας τωρα εμφανιστικε και στις τηλεορασεις στην νεα σειρα πανασονικ plasma g10, προδιαγραφες lucas στα νεα γενιας πλασμα :114:
Σε λιγο θα το δουμε και σε αλλες ηλεκτρικες συσκευες ποιος ξερει :105:
Μην επαναλαμβάνεσαι.

Αν δεν έχεις επιχειρήματα δεν πρόκειται να κάνεις θόρυβο λέγοντας τα ίδια.

Ακούω, πότε ειπώθηκε ότι το THX είναι format ήχου και ποια αντίστοιχη επεξεργασία ήχου είναι καλύτερη από αυτό και γιατί; :201:

Κοίτα να απαντήσεις αυτή τη φορά.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

δεν επαναλαμβανει
απλα απο εκει που τα λεει εχει εκο:143:
γιαυτο ακουγονται διπλα

Reaction score
6

δεν επαναλαμβανει
απλα απο εκει που τα λεει εχει εκο:143:
γιαυτο ακουγονται διπλα
Όλο αυτό μου έχει θυμίσει ότι ακόμα δεν έχω δοκιμάσει THX επάνω στο DTS-HD MA.
Βλέπεις είναι πιο ωραίο να βλέπεις στην οθόνη του A/V να λέει DTS-HD Mastr. ενώ το να λέει THX είναι σαφώς πιο βαρετό. Άσε που το έχουμε συνηθίσει... :142:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

νομιζω δεν μπορει να γινει
τουλαχιστον δεν γινεται στον 875
κατα τα αλλα
δεν το χορταινω

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: τι ειναι το thx?

Το thx δεν ειναι format ηχου :
Κάπου τα έχεις μπερδέψει.... υπάρχει και φορμάτ ήχου, και φορμάτ (ή μάλλον πακέτο ρυθμίσεων εικόνας) εικόνας.
Μην είσαι λοιπον τόσο απόλυτος σε αυτά που λές.
Ο argi είχε απόλυτο δίκιο σε αυτά που είπε (και πώς θα μπορούσε να είναι αλλιώς!).

Οταν μιλάμε για TV μιλάμε για επιλογή εικόνας.
Οταν μιλάμε για ηχεία/ενισχυτές, μιλάμε για φορμάτ ήχου!!!

Reaction score
6
Θα το τσεκάρω στο δικό μου το απόγευμα και θα σου πω Αργύρη.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.747
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88