τι ενισχυτη χρειαζομαι;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Απάντηση: τι ενισχυτη χρειαζομαι;

Δεν έχω ακούσει κάποιον Yamaha τώρα τελευταία οπότε..
Το θέμα είναι ότι μέχρι τώρα εμπειρίες μου με αυτή την εταιρία ήταν κάπως αρνητικές καθότι ο ήχος της μου φαινόταν πολύ ''ξερός''.Kάτι όμως που φαίνεται να έχει αλλάξει στις τελευταίες σειρές απο ότι διαβάζω απο χρήστες και reviews.

Υποκειμενική κρίση:Ο Μαραντζ είναι μουν@ρ@ εμφανισιακά:137:

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
202

καλησπερα παιδια. Μουπε φιλαρακι που ασχολειται οτι ο μαραντζ δε θα μου βγαζει πολυ ρευμα και οτι για τα b&w καλυτερα να πηγαινα σε denοn. Ακουω γνωμες

Reaction score
1.187

Πράγματι οι μετρήσεις δεν αμφισβητούνται! Ή μάλλον αμφισβητούνται... ...από αυτούς που δεν ξέρουν να τις διαβάσουν! :143:

Ο marantz ακόμα και στα 150 watts βρίσκεται κάτω από το 0,1% της παραμόρφωσης, ενώ ο Denon στα ίδια watts έχει ξεπεράσει κατά πολύ το όριο του 0,1% και πλησιάζει προς το 1%

Reaction score
5

Γειά σας, θα ήθελα μια μεγάλη βοήθεια. Θέλω να αγοράσω έναν ενισχυτή γύρω στα 300 ευρω. Αυτή τη στιγμή έχω έναν παλιό YAMAHA που βγάζει 70watt / κανάλι.

Για ηχεία έχω τα B&W 603 S2 σαν Front και το B&W S1 για center. (τα πίσω τα ξεχνάμε προς το παρόν). Τι ενισχυτή να πάρω για αυτά? Ο λόγος που αλλάζω τoν Yamaha είναι ότι δεν έχει ούτε οπτική ούτε HDMI, με αποτέλεσμα να χάνω την μαγία απλά.. Ξέρω ότι τα 603 S2 θέλουν ένταση για να δείξουν τι αξίζουν και για αυτό έχω χάσει την μπάλα. Κοιτάω τον Denon AVR-1312 3D και τον Yamaha RX-V471. Προσωπικά θεωρώ ότι ο Denon μου προσφέρει περισσότερα. Εσείς τι λέτε? Έχετε κάποιον άλλον υπόψιν?

Reaction score
0

Καλησπέρα, ενδιαφέρομαι για αντικατάσταση του υπάρχοντος Marantz SR-5400 με κάποιο που θα μου δίνει δυνατότητες πρόσβασης/ελέγχου μέσω iPhone καθώς και PC/MAC. Έχω μπροστινά ηχεία Mordeunt-Short 912 και subwoofer Mordeunt-Short 150W. Υπάρχουν κάποια μοντέλα τα οποία κατά την γνώμη σας και από όσες κριτικές έχετε διαβάσει και από την δική σας εμπειρία να αξίζουν; Περισσότερο με ενδιαφέρει το κομμάτι του ήχου στην μουσική και ύστερα το home-cinema.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Tι ακριβώς θέλετε να ελέγχετε μέσω PC/MAC;

Reaction score
0
Ουσιαστικά τον έλεγχο θα προτιμούσα μέσω iPhone, απλώς επειδή σε μια προ-έρευνα που έκανα στο διαδίκτυο, είδα ότι προσφέρεται η δυνατότητα ανάμεσα σε άλλες και του AirPlay, DLNA, ΙΝΤΕΡΝΕΤ RADIO κλπ. Ωστόσο δεν γνωρίζω περισσότερα επι όλων αυτών και θα με βοηθούσε πολύ κάθε άποψη. Επίσης δεν γνωρίζω και κατα πόσο είναι εύκολο στο ιντερνετικο ράδιο να προστεθεί κάποιος σταθμός ή απλώς αν έχει προεγκατεστημενους ήδη και δεν δέχεται άλλους.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Ουσιαστικά τον έλεγχο θα προτιμούσα μέσω iPhone,
Όλες οι εταιρίες πλέον έχουν εφαρμογές για iphone/ipad.Βέβαια η πιο killer από όλες παραμένει της Pioneer.

Επίσης δεν γνωρίζω και κατα πόσο είναι εύκολο στο ιντερνετικο ράδιο να προστεθεί κάποιος σταθμός ή απλώς αν έχει προεγκατεστημενους ήδη και δεν δέχεται άλλους.
Δέχεται και άλλους.

Marantz, Pioneer, Denon, Yamaha, Harman Kardon... τελικά τι είναι καλύτερο;
Στο τμήμα του ήχου η Harman είναι (IMHO) μπροστά απ τους άλλους.Απ την άλλη όμως δεν προσφέρει τις ευκολίες που προσφέρουν οι υπόλοιποι.Ένας καλός συγκερασμός και των 2 κόσμων,που απ ότι βλέπω σας ενδιαφέρει περισσότερο η μουσική,βρίσκεται στα μοντέλα της marantz.
Φυσικά το καλύτερο που μπορεί να γίνει είναι να αγοραστεί κάποιο μοντέλο με pre-outs και κατόπιν ένας δικάναλος ολοκληρωμένος ενισχυτής με home theatre bypass είσοδο.

Reaction score
0
Καλός ο συνδυασμός που λες αλλά σκεφτόμουν να μην ξεπεράσω τα 600€ (άντε πολύ βαριά τα 700€ αν βρω κάτι καλό)
Από τα μοντέλα της Marantz ποιο θα πρότεινες; Ποια ηχεία πιστεύεις ότι συνδυάζονται καλύτερα με Marantz; Αυτά που έχω τώρα δεν μπορώ να πω ότι είναι άσχημα αλλά κάτι ...σαν να ξεφεύγει; B&W είναι καλά μουσικά; Με ποιο ενισχυτή αποδίδουν καλύτερα;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Με πορδές δεν βάφεις αυγά.Sorry αλλά αυτή είναι η αλήθεια.
Φυσικά καταλαβαίνω ότι οι καιροί είναι δύσκολοι για πρίγκιπες αλλά σε αυτό το κοστολόγιο θα κάνεις αρκετούς συμβιβασμούς ειδικά όσον αφορά τον ήχο.
Τώρα σε αυτό το κόστος αν θες και ευκολίες μάλλον κάτι τέτοιο που τουλάχιστον έχει εξόδους προενίσχυσης για τα left-right ή τέτοιο

Reaction score
0
Τι να γίνει, προσπάθεια για το καλύτερο! Σίγουρα πρέπει να παει πολύ ψηλά το budget για κάτι ποιοτικό απλά λέω μήπως υπάρχει και κάτι αξιόλογο στα χρήματα που προανέφερα. Πάντως συγκριτικά με άλλες εταιρίες τα watt στη Marantz είναι χαμηλότερα, γιατί; Το 5007 είναι νέο μοντέλο;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Ναι και οι 2 είναι νέα μοντέλα.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Τι εννοείς χαμηλά;Εν συγκρίση με τι;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Όλες οι μετρήσεις που δίνουν οι εταιρίες είναι τρόπον τινά εξιδανικευμένες για αυτό και φαίνονται υψηλά τα νούμερα.
Πχ:
H Yamaha ανακοινώνει τον RXA1010 με 120 watt.Σωστή εν μέρη γιατί θα δεις εδώ ότι μπορεί να τα πλησιάζει αλλά μόνο όταν ακούς στέρεο.Σε 5κάναλο θα σεις ότι πέφτει στα ..53watt.
Βέβαια το ίδιο κάνει και η Marantz αλλά ο αντίστοιχος της είναι πιο ισχυρός.

Πάντως μην αγχώνεσαι.Είναι αρκετοί για τις τυπικές οικιακές ακροάσεις.

Reaction score
0
Να πάρω το Marantz 5007 ή το 6007; Με ποια ηχεία δουλεύει καλύτερα σε μουσική, δικαναλο;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης