τοποθετηση magic eye ή αλλου vu meter

Reaction score
56
καλησπέρα σας θα ήθελα την βοήθεια σας, για τοποθέτηση magic eye ή αλλου vu meter στο σύστημα μου. ο ενυσχυτής μου βγάζει έξοδο για recording. μπορώ να πάρω το σήμα απο εκεί?
επειδή δεν το έχω με τα κοψίματα πχ στο αλλουμινένιο κουτί έχω 2 ερωτήσεις.
η σκέψη να πάρω το σήμα rca απο το recording είναι σωστή για να τα οδηγήσω?
η δέυτερη υπάρχει κάποιος θεσσαλονίκη που θα μπορούσα να του πάω να μου κόψει την πρόσοψη για τα vu meters ή την βάση για τα magic eye?
ebay kai ali που κοίταξα σε έτοιμες λύσεις βγαίνουν 130-140 ευρώ που τα θεωρώ υπερβολικά για πλαστικό κουτί. υπάρχει κάτι άλλο σε έτομο που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω?

Reaction score
12.543
Περιττή διαδρομή του σήματος χωρίς να προσφέρει τίποτα. Πάντως, από tape out δεν θα κάνεις δουλειά καθώς είναι σταθερό το σήμα.
Post automatically merged:

Περιττή διαδρομή του σήματος χωρίς να προσφέρει τίποτα. Πάντως, από tape out δεν θα κάνεις δουλειά καθώς είναι σταθερό το σήμα.

Τα μηχανήματα που έχουν vu meters προφανώς δεν μετράνε από την έξοδο, αλλά από συγκεκριμένα σημεία του κυκλώματος πριν τη τελική ενίσχυση προς τα ηχεία.

Reaction score
56
recording γραφει , δεν ξερω εαν ειναι ίδιο με το tqpe out αυτό που ψάνχω είναι εάν το σήμα ειναι σταθερό ή όχι.
όσο για το καγκουριά ήταν standart στα 50-60 στα ραδιοφωνα..... βέβαια εγώ κλείνω ποιο πολύ σε ζεστου χρωματος vu meters. το θεμα ειναι που και πως?

μαλλον βρήκα την λύση μου θα πάω εδώ https://www.irisonline.gr/κοπες-cnc-router
αυτό https://www.aliexpress.com/item/325...chweb0_0,searchweb201602_1,searchweb201603_52
για να μου περάσει αυτά

το μόνο μου θέμα πλέον ειναι εάν θα κάνω δουλειά από την έξοδο recording ή εάν θα πρέπει να πάρω σήμα απο μέσα απο το μηχάνημα

Last edited:

Reaction score
431
Δεν θα κάνει δουλειά δεν είναι pro out δεν θα ανεβαίνει η ένδειξη ανεβάζοντας το volume αλλά θα εξαρτάται απο την στάθμη του προγράμματος. Χρειάζεται να πάρεις έξοδο απο τον προενισχυτή αλλά αυτό δεν γίνεται έτσι απλά.Ποιον ενισχυτή έχεις?

Reaction score
56
Δεν θα κάνει δουλειά δεν είναι pro out δεν θα ανεβαίνει η ένδειξη ανεβάζοντας το volume αλλά θα εξαρτάται απο την στάθμη του προγράμματος. Χρειάζεται να πάρεις έξοδο απο τον προενισχυτή αλλά αυτό δεν γίνεται έτσι απλά.Ποιον ενισχυτή έχεις?
Marantz pm6006. Απλά δεν θα ήθελα να βάλω έξτρα υλικά στο σήμα (βλεπε meters) για αυτό και είπα για την recording

Εδώ πάντως το έχει σαν audio out recorder

Reaction score
431
Φαντάσου οτι έχεις ενα tape deck και κάνεις ηχογράφηση χωρίς όμως να μπορείς να ανεβάσεις την στάθμη με το ποτενσιόμετρο του Rec Level. Θα παίζει μια ένδειξη που θα εξαρτάται απο το προγραμμα της μουσικής χωρίς όμως να έχεις διαφορά είτε παίζεις με μισό watt το βράδυ είτε τέρμα γκάζι οπότε πιστεύω οτι θα ήταν άσκοπο.
Δεν ασχολήθηκα ποτέ με marantz ενισχυτές δεν μπορώ να βοηθήσω. Πρέπει να βρείς σχηματικό διάγραμμα.
Τώρα θυμήθηκα οτι κάποιος πουλούσε εδώ τον αυτόν ενισχυτή με προσθήκη pre out & power amp in οπότε γίνεται.

Reaction score
11.758
δεν θα ανεβαίνει η ένδειξη ανεβάζοντας το volume αλλά θα εξαρτάται απο την στάθμη του προγράμματος.
Μα αυτό θέλουμε, αν δεν κάνω λάθος. Τουλάχιστον, εγώ προσωπικά αυτό θα προτιμούσα.

Reaction score
12.543
Μα αυτό θέλουμε, αν δεν κάνω λάθος. Τουλάχιστον, εγώ προσωπικά αυτό θα προτιμούσα.
Λίγο κουφό όμως. Να έχεις vu meters για να βλέπεις τη στάθμη της ηχογράφησης, πάνω στον ενισχυτή? Πέραν του χαβαλέ με τα ρολογάκια, τί θα έβλεπες; Ενδεχόμενη υπερφόρτωση της εισόδου; Προσωπικά θα προτιμούσα να δείχνει τί συμβαίνει στην έξοδο. Χμμμ...

Reaction score
11.758
Ε, χαβαλέ, τί άλλο;

Όπως και στο Foobar τώρα, που βλέπω τις 3 μπάρες. 2 για τα ηχεία και μία για το sub. Και όταν θέλω πολύ χαβαλέ, φορτώνω το plugin με τα αναλογικά VU Meters και βλέπω τα μπλε Mc Intοsh.

Reaction score
12.543
Καλά, άμα είναι απλά για χαβαλέ, πάσο! Να ανακαλέσω και αυτό που είπα παραπάνω για περιτή διαδρομή του σήματος, αν είναι απο tape out θαρρώ ότι δεν κάνει ζημιά. Θα μπορούσε να ήταν συνδεδεμένο ένα κασετόφωνο. Παίξτε παιδιά μου! :p

wnet

Nearfield
Reaction score
18.387
Και οι 2 τρόποι (να εξαρτάται από το πρόγραμμα ή από το volume) έχουν τα μειονεκτήματα τους...
Θα προτιμούσα να εξαρτάται από το πρόγραμμα γιατί τις περισσότερες φορές θα έπαιζε εντός των ορίων του...
Με το volume, μπορεί να μην παίζει καθόλου (σε χαμηλές εντάσεις) ή όταν ξεφεύγεις στην ένταση να "παίζει" με τις βελόνες κολλημένες στο τέρμα... αλλά έτσι κι αλλιώς για χαβαλέ είναι οπότε όπως προτιμάει ο φίλος που θα το στήσει...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Προφανώς το σκεπτικό της κατασκευής είναι το εφέ και μόνο.
Διαφορετικά πρέπει να ξεκαθαριστεί αν μας ενδιαφέρει η ουσία ή όχι της λειτουργίας. Επίσης αν το ζητούμενο είναι η ένδειξη ισχύος ή η τάση προγράμματος. Αναλόγως γίνεται και η τοποθέτηση του.
Αν πάει στην ουσία απαιτείται και καλιμπράρισμα της κατασκευής.
Γενικά, η αντίσταση εισόδου αυτών των κατασκευών είναι υψηλή ή και περιλαμβάνουν κύκλωμα απομονωτή, οπότε δεν επηρεάζουν ουσιαστικά το σήμα.

Reaction score
56
καλημέρα και πάλι, το magic eye θα είναι σίγουρα μόνον για εφέ, στα vumeter όμως δεν θα έλεγα όχι στον να μπουν κανονικά. συνήθως μπαίνουν με ένδειξη ισχύος ή κάνω λάθος?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
καλημέρα και πάλι, το magic eye θα είναι σίγουρα μόνον για εφέ, στα vumeter όμως δεν θα έλεγα όχι στον να μπουν κανονικά. συνήθως μπαίνουν με ένδειξη ισχύος ή κάνω λάθος?
Υπάρχει στους τελικούς ενισχυτές σαν ένδειξη ισχύος, με διαβάθμιση σε watts ή σε db. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να συμβαδίζουν οι ενδείξεις με την απαραμόρφωτη ισχύ του ενισχυτή. Σε κάθε περίπτωση θα χρειαστεί καλιμπράρισμα.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis