το πρωτο μου HTPC

Reaction score
8
Μια και ειναι το πρωτο μου HTPC ελπιζω να μην εκανα καμμια μεγαλη γκαφα στις αγορες μου και αν εκανα κατι τετοιο περιμενω τις συμβουλες σας μιας και τα κομματια δεν τα εχω ανοιξει ακομα.
Αυτο το μηχανημα θελω να το χρησιμοποιησω ως μπλου πλευερ, να αποθηκευσω ασυμπιεστα τα κομμα τια μουσικης απο τα DVB και CD καθως και αποθηκευση μουσικων βιντεο απο το NTERNET.
Αρχιζουμε με το κουτι της AMISOS X15e με οθονη αφης 7 ιντσων, αυτο το πηρα μεταχειρισμενο

Reaction score
8
Ως επεξεργαστη επελεξα τον intel quad 6600 μιας και θελω ταυτοχρονα ναγραφω βιντεο και να παρακολουθω καποια ταινια. Μνημες βαζω τεσσερεις CORSAIR του 1 γιγαμπαιτ σρα 800 και ψυκτρα την ZALMAN 8700 NT/

Reaction score
8
Σκληρους δισκους ειχα δυο 250αρηδες WD τους οποιους λεω να βαλω σε RAID 0 για ταχυτητα και να φορτωσω εκει το λειτουργικο και πηρα και αλλους δυο 500αρηδες για να αποθηκευσω τα βιντεοκλιπς και τα τραγουδια, συνολο δηλαδη 1,5 τεραμπαιτ και μνημη 4 γιγαμπαιτ.
Μητρικη πηρα την GIGABYTE S4 P35 και αυτο κυριως γιατι εχει υποδοχες για 8 SATA μια και εβαλα εξωτερικο ελεγκτη για δυο ακομα εξωτερικους δισκους E-SATA

Reaction score
8
Λαθος φωτογραφια της μητρικης, δεν πειραζει το διορθονουμε αργοτερα. Καρτα γραφικων πηρα GE CUBE 3850 HDMI ATI και επειδη εχω κακη πειρα απο τον θορυβο απο τους ανεμιστηρες της ΑΤΙ πηρα την παρακατω ψυκτρα της ZALMAN

Reaction score
8
Το κουτι εσωτερικα το εντυσα με ηχοαποροφγτικο της AKASA και για τροφοδοτικο πηρα το HYPER 580 που το εχω και στον μεγαλο υπολογιστη μου και ειναι αθορυβο

Reaction score
8
Τελος υπαρχει τηλεχειρισμος και ως ντραιβ αγορασα το BLUE RAY PIONEER BDC 202

Reaction score
8
Η σωστη μαδερμπορντ ειναι αυτη

Τελος αγορασα και μια καρτα τηλεορασης της ASUS υβριδικη, για να βλεπω και τιποτα απο την τηλεοραση στον βιντεοπροβολεα και σκεφτομαι να παρω και μια απλη καμερα για το SKYPE.
Εκεινο που με απασχολει ειναι ο ηχος. Δεν πηρα ακομα καρτα ηχουμ σκεφτομαι την Χ-PLOSION η την ASUS PHONAR, αλλα πιστευω οτι ειναι ημιμετρα και επειδη με ενδιαφερει πολυ ο δικαναλος ηχος λεω να μαζεψω κατι παραπανω και ναπαρω ενα BENCHMARK USB, και για χομ σινεμα να στειλω την ψηφιακη στον AV. Πανω στο τελευταιο ακουω γνωμες και συμβουλες.

Reaction score
8
Α και για λειτουργικο μετα απο πολλες αμφιταλαντευσεις πηρα τα VISTA 32 HOME PREMIUM κυριως για το μεντια σεντερ και για να αλλαξουμε ρε παιδι μου και λιγο.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.233
Απάντηση: το πρωτο μου HTPC

Θανάση συγχαρητήρια, καλορίζικο.
Πολύ ωραίο και εντυπωσιακό.
Μ΄αρέσει η ιδέα ενός HTPC αλλά πότε θα το πάρω απόφαση.........

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.639
Members
38.729