το τέλος του 3D

profi

Γκαντεμόσαυρος του λασπολόγου
Reaction score
1.439
Το αν θα εγκατασταθεί σε πολλά ή λίγα home cinemas είναι αδιάφορο. ;)
Πράγματι το σε πολλά ή λίγα είναι αδιάφορο.
Το αν θα εγκατασταθεί όμως σε ένα συγκεκριμένο home cinema παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς κ έντονους προβληματισμούς.:p

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.569
Πράγματι το σε πολλά ή λίγα είναι αδιάφορο.
Το αν θα εγκατασταθεί όμως σε ένα συγκεκριμένο home cinema παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς κ έντονους προβληματισμούς.:p
Να ετοιμάζουμε γυψοσανίδες δηλαδή; :D

stampol

Οι θυσίες...
Reaction score
5.412
τα σκασα κ γω τοτε για μια 55αρα LG 3D (2200 ευρω) 2011 αλλα τουλαχιστον μου μεινε η ISF TV. τεσπα. δεν ειδα ποτε μου 3d αλλα ουτε και στον τζιβι βλεπω. αυτααααααααα......:p:p

Reaction score
47
Το 3D δε πήγε γιατί δε το πήγε ο κόσμος. Υπάρχει περιεχόμενο ελάχιστο (και πάλι καινούργιο player). Θέλει μεγάλο μέγεθος, πρέπει να κάτσεις σχετικά κοντά, να είναι σκοτεινά, κλπ. Ποιός τα κάνει όλα αυτά για να απολαύσει σωστά; Θεωρώ οτι οι εταιρίες την πάτησαν κανονικά γιατι επένδυσαν, οπότε μάλλον "χαμένες" βγήκανε αυτη τη φορά. Το 4Κ θα γίνει φτηνό και σε λίγο καιρό όλοι θα έχουν αλλα και παλι οι περισσότεροι SD θα βλέπουν. Αντε και ERT HD...(Ξερω κόσμο που εχει HDTV, Nova HD και η σύνδεση ειναι SCART...)

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
τελικά όντως το 3D δεν αξίζει σε τηλεοράσεις μικρότερες από 55 ίντσες και αυτό πρέπει να είναι σχετικά κοντά για να κατανοήσει ο θεατής το θέαμα σε όλη του τη διάσταση... Εγώ προσωπικά σπάνια το παρακολουθώ. Αν κάποια στιγμή ξεπεράσουν το θέμα με τα γυαλιά, τότε ίσως να είναι διαφορετικά τα πράγματα.
Από την άλλη ως νέος κάτοχος του Denon 2200 4K ενισχυτή που υποστηρίζει και Dolby Atmos, πιστεύω ότι αξίζει κάθε ευρώ που κοστίζει... Έχω συνδέσει ότι ηχείο μπορεί να πάρει... 7.2 και πραγματικά είναι μαγικό...
Περιμένω και τη νέα Panasonic 4K 55'' για να ολοκληρώσω το νέο setup των μηχανημάτων μου για τον σπίτι.
Από ταινίες υπάρχουν αρκετές που υποστηρίζουν Dolby Atmos και σιγά σιγά θα βγαίνουν και 4Κ.
Σίγουρα είναι το μέλλον και τα δυο, (4Κ-Atmos-DtsX) αφήνοντας πίσω τις άλλες τεχνολογίες και το 3D...

Reaction score
255
τελικά όντως το 3D δεν αξίζει σε τηλεοράσεις μικρότερες από 55 ίντσες και αυτό πρέπει να είναι σχετικά κοντά για να κατανοήσει ο θεατής το θέαμα σε όλη του τη διάσταση... Εγώ προσωπικά σπάνια το παρακολουθώ. Αν κάποια στιγμή ξεπεράσουν το θέμα με τα γυαλιά, τότε ίσως να είναι διαφορετικά τα πράγματα.
Από την άλλη ως νέος κάτοχος του Denon 2200 4K ενισχυτή που υποστηρίζει και Dolby Atmos, πιστεύω ότι αξίζει κάθε ευρώ που κοστίζει... Έχω συνδέσει ότι ηχείο μπορεί να πάρει... 7.2 και πραγματικά είναι μαγικό...
Περιμένω και τη νέα Panasonic 4K 55'' για να ολοκληρώσω το νέο setup των μηχανημάτων μου για τον σπίτι.
Από ταινίες υπάρχουν αρκετές που υποστηρίζουν Dolby Atmos και σιγά σιγά θα βγαίνουν και 4Κ.
Σίγουρα είναι το μέλλον και τα δυο, (4Κ-Atmos-DtsX) αφήνοντας πίσω τις άλλες τεχνολογίες και το 3D...
Αν μπορεις να πας σε 65αρα, κανε την υπερβαση, δεν θα το μετανοιωσεις

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
ειμαι οριακά στο χωρο που εγκαθίσταται, δεν θα με πάρει στο υψος...

Reaction score
47
Στην πραγματικότητα το 4Κ θα μπορούσε να απογειώσει και το 3D - τωρα δε τους κοστίζει και τίποτα. Θεωρητικά την τεχνολογία την έχουν...

Reaction score
10
Καλησπέρα σε όλους. Αν και το το home cinema δεν είναι η προτεραιότητά μου, νομίζω ότι ο λόγος που δεν προχώρησε το 3D στις τηλεοράσεις είναι γιατί δεν έγινε αποδεκτό από τον κόσμο. Είναι μιά εικόνα με βάθος η οποία όμως περιορίζεται απότομα από τα όρια του πλαισίου της τηλεόρασης και σε επαναφέρει στην σκληρή πραγματικότητα. Βέβαια οφείλω να ομολογήσω ότι δεν έχω εμπειρία από πολύ μεγάλες οθόνες όπου μπορεί τα πράγματα να είναι καλύτερα. Πάντως όσες φορές παρακολούθησα τρισδιάστατη εικόνα δεν μου γεννήθηκε η επιθυμία να αγοράσω 3D τηλεόραση.

Reaction score
47
Μεγάλη εικόνα = μεγάλη διαφορά. Για το λόγο που ανέφερες ειναι απαραίτητο το σκοτάδι. Το 99% εβλεπε με φωτα και δεν...

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.558
Χρειάζεται γυαλιά και γι' αυτό δεν μπορεί να γίνει καθολικά αποδεκτό, ούτε καθημερινό. Η τεχνητή, ψεύτικη αίσθηση σύντομα γίνεται βαρετή.
Τα ενεργά γυαλιά είναι κουραστικά, βαριά και χρειάζονται συχνή φόρτιση ενώ τα παθητικά προσφέρουν τη μισή ανάλυση με ορατές γραμμές.

Το 3D έχει προωθηθεί αρκετές φορές με τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα:
https://en.wikipedia.org/wiki/3D_film
https://en.wikipedia.org/wiki/3D_television

Reaction score
4.250
Νομιζω οτι ποτε το 3d δεν ηταν ποτε τοσο καλο οσο τωρα. Παρολα αυτα εχει δυο βασικα μειονεκτηματα. Τα γυαλια, και τα αφυσικα μεγεθη σωματος σε σχεση με το υπολοιπο περιβαλον κι αυτο σε ταινιες που δεν ειναι με κινουμενα σχεδια. Ηταν φανερο οτι σ αυτο τον τομεα δεν σου εδινε εικονα πραγματικοτητας. Σε κινουμενα σχεδια σε κεντριζε να την δεις σε 3D, αλλα οταν ηταν σε αλλες ταινιες μονο σε σπανιες περιπτωσεις κερδιζε τη μαχη εντυπωσεων (βλεπε Avatar). Πιστευω οτι ακομη και να καταργησουν το 3D, η κατεκτημενη τεχνολογια απ αυτη θα μεταφραστει σε κατι αλλο που θα ειναι πιο αποδεκτο απο το ευρυ κοινο.

Οσο για το 4Κ, εκει ξερουν οτι καθε λιγο θα πρεπει να δινουν κατι νεο στο θεατη (5Κ, 6Κ κλπ) αλλα αυτο θα ειναι καποτε βαρετο και ανουσιο. Τα demo που βγαζουν στα σουπερ μαρκετ ειναι πολυ καλπικα. Βασικα τα ιδια που ειχαν καποτε για να μας πεισουν οτι το 1080p ειναι ανωτερο απο το 720p μας δειχνουν και τωρα. Η διαφορα στην ποιοτητα δεν εχει καμμια σχεση αυτων που μας δειχνουν με αυτο που ειναι πραγματικα. Σε λιγο θα μοιαζει με την διαφορα που ακουμε στα 20khz σε σχεση με τα 30khz (δηλαδη μονο θεωρητικη αξια θα εχει και οχι ουσιας). Ετσι οπωσδηποτε πρεπει να παρουσιασουν και κατι νεο. Αυτο θα το ψαξουν πιθανοτοτα στην ρεαλιστικη απεικονηση του βαθους. Δεν ειναι ευκολο, αλλα νομιζω οτι εκει θα δοθει η μαχη στο προσεχες μελλον.

Οσον αφορα τον ηχο, το ατμος ζηταει πολλες αλλαγες κι αυτο δεν ειναι ευκολο. Δεν αρκει να δινεις ποιοτητα αλλα θα πρεπει να βλεπεις και καποια πρακτικα πραγματα στο μεσο καταναλωτη. Εδω το ατμος πασχει. Ετσι σαφως και υπαρχει μια επιφαλακτικοτητα για την πορεια του.

Κατι μου λεει εν τω μεταξυ οτι υπαρχει και μια ψιλοαπατη στην ουσια του ηχου (για το ατμος αναφερομαι). Για την ακριβεια τα ηχεια οροφης τα βαζουν σε μικροτερη γωνια απ οτι ηταν με τις προγενεστερες τεχνολογιες. Αυτο στην ουσια φερνει το ηχειο πιο κοντα στο αυτι. Το αποτελεσμα ειναι κατ αρχας ν ακουγεται πιο δυνατα και φυσικα πιο εντυπωσιακο. Αρα αν θελουμε να κανουμε συγκριση ουσιας θα πρεπει το αντιπαλο μεσο να σηκωνουμε λιγο περισσοτερο την ενταση για να δουμε κατα ποσο υπαρχει η υπεροχη του ενος εναντι του αλλου. Εδω κραταω μικρο καλαθι.

Βασικα στο δικο μου σαλονι τα πισω ηχεια ειναι λιγο πιο μακρια απο τον καναπε απ οσο θα επρεπε. Μεταφεροντας τον καναπε μισο μετρο πιο πισω και προς τα πισω ηχεια το αποτελεσμα αλλαζει δραματικα. Αρα κανω την σκεψη, οταν στο ατμος τα ηχεια οροφης μπαινουν σε ακτινα 60 μοιρων απο το κεφαλι μας στην ουσια πετυχαινουν το ιδιο πραγμα. Ετσι αν στην ιδια γωνια παιξουμε με κατι αλλο σοβαρο (DTS, HD MASTER ) και μετα με ατμος θα εχουμε διαφορα ουσιας η οχι? Και κατι ακομη ετσι για να προβλεπουμε το μελλον. Αν σε 2-3 χρονια μας προτεινουν τα ηχεια οροφης να κρεμονται πανω απο τα κεφαλια σαν τους πολυελαιους τι πιστευετε οτι στην αρχη δεν θα ηταν εντυπωσιακο? Φανταστειτε πανω απο τον καναπε σε στρογκυλο σχημα 6 ηχεια που να σε περικυκλωναν να κρεμονται με καλωδια χαιενταδικα (η χαρα του Αρτζυ). Ωρε γλεντια. και το σαμπ διπλα στον καναπε σου.

Ασχετα μ αυτα ομως σημερα βλεποντας μια καταπληκτικη ταινια (Spotlight) εκανα την εξης διαπιστωση. Στην ταινια δεν υπαρχουν εκρηξεις, πυροβολισμοι και αλλα εντυπωσιακα εφε, παρα μονο διαλογοι. Ωστοσο εδω ακους το κεντρικο και τα υπολοιπα ηχεια να σου δινουν την φυσικοτητα στον ηχο. Να χανεσαι στην ουσια της ταινιας χωρις προσκαιρους εντυπωσιασμους. Γενικα πιστευω οτι η πλειοψηφια των θεατων κινηματογραφου μπορει στη διαρκεια του ετους να δουν μια δυο ταινιες εντυπωσιακες για τα ηχητικα εφε, ωστοσο στην πλειοψηφια κοιταζουν την ταινια σαν περιεχομενο ουσιας και δευτερευοντως σαν οπτικοακουστικων εφε.

Reaction score
47
Έτσι είναι, και τα γυαλιά είναι θέμα αλλα το 3D θα επιστρέψει σε μερικά χρόνια χωρίς αυτά.
Το 4Κ επίσης θέλει μεγάλη οθόνη για να έχει διαφορά - σε μικρές (<40") νομίζω δεν έχει πολύ νόημα. Όμως θα χρειαστεί καιρός να ωριμάσει ποιοτικά σε όλη την αλυσίδα.
Το ίδιο ισχύει και στα ηχητικά format, αλλα όντως μόνο τα blockbuster αξιοποιούν τα πολλά κανάλια και ποσα να δεις;;;

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.574
Για την ακριβεια τα ηχεια οροφης τα βαζουν σε μικροτερη γωνια απ οτι ηταν με τις προγενεστερες τεχνολογιες. Αυτο στην ουσια φερνει το ηχειο πιο κοντα στο αυτι. Το αποτελεσμα ειναι κατ αρχας ν ακουγεται πιο δυνατα και φυσικα πιο εντυπωσιακο. Αρα αν θελουμε να κανουμε συγκριση ουσιας θα πρεπει το αντιπαλο μεσο να σηκωνουμε λιγο περισσοτερο την ενταση για να δουμε κατα ποσο υπαρχει η υπεροχη του ενος εναντι του αλλου. Εδω κραταω μικρο καλαθι.

Βασικα στο δικο μου σαλονι τα πισω ηχεια ειναι λιγο πιο μακρια απο τον καναπε απ οσο θα επρεπε. Μεταφεροντας τον καναπε μισο μετρο πιο πισω και προς τα πισω ηχεια το αποτελεσμα αλλαζει δραματικα. Αρα κανω την σκεψη, οταν στο ατμος τα ηχεια οροφης μπαινουν σε ακτινα 60 μοιρων απο το κεφαλι μας στην ουσια πετυχαινουν το ιδιο πραγμα. Ετσι αν στην ιδια γωνια παιξουμε με κατι αλλο σοβαρο (DTS, HD MASTER ) και μετα με ατμος θα εχουμε διαφορα ουσιας η οχι? Και κατι ακομη ετσι για να προβλεπουμε το μελλον. Αν σε 2-3 χρονια μας προτεινουν τα ηχεια οροφης να κρεμονται πανω απο τα κεφαλια σαν τους πολυελαιους τι πιστευετε οτι στην αρχη δεν θα ηταν εντυπωσιακο? Φανταστειτε πανω απο τον καναπε σε στρογκυλο σχημα 6 ηχεια που να σε περικυκλωναν να κρεμονται με καλωδια χαιενταδικα (η χαρα του Αρτζυ). Ωρε γλεντια. και το σαμπ διπλα στον καναπε σου.

Ασχετα μ αυτα ομως σημερα βλεποντας μια καταπληκτικη ταινια (Spotlight) εκανα την εξης διαπιστωση. Στην ταινια δεν υπαρχουν εκρηξεις, πυροβολισμοι και αλλα εντυπωσιακα εφε, παρα μονο διαλογοι. Ωστοσο εδω ακους το κεντρικο και τα υπολοιπα ηχεια να σου δινουν την φυσικοτητα στον ηχο. Να χανεσαι στην ουσια της ταινιας χωρις προσκαιρους εντυπωσιασμους. Γενικα πιστευω οτι η πλειοψηφια των θεατων κινηματογραφου μπορει στη διαρκεια του ετους να δουν μια δυο ταινιες εντυπωσιακες για τα ηχητικα εφε, ωστοσο στην πλειοψηφια κοιταζουν την ταινια σαν περιεχομενο ουσιας και δευτερευοντως σαν οπτικοακουστικων εφε.
Στο θέμα του Atmos, ομολογώ ότι δυσκολεύομαι να σε παρακολουθήσω. Πότε πριν υπήρχε πληροφορία ύψους; Από ποιά τεχνολογία;

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.590
Το 3d θα μπορούσε να κερδίσει πάρα πολλά απ' την αύξηση της ανάλυσης, του χρωματικού τριγώνου και κυρίως της φωτεινότητας. Όσο όμως χρειάζονται γυαλιά...

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.590
Dolby Pro Logic IIz & Audyssey DSX (simulated)
Δεν υπήρχε encoded πληροφορία στην ταινία. Είναι σαν να λέμε ότι η μετατροπή 2d σε 3d που έχουν κάποια προβολικά είναι εφάμιλλη του εγγενούς 3d.

Reaction score
47
Δεν υπήρχε encoded πληροφορία στην ταινία. Είναι σαν να λέμε ότι η μετατροπή 2d σε 3d που έχουν κάποια προβολικά είναι εφάμιλλη του εγγενούς 3d.
Ναι, για αυτό και το "simulated" - ηταν οι πρωτες αξιοπρεπεις προσπάθειες ομως

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7