τρελές τιμές - απιθανες ευκαιρίες!

Reaction score
14
Πρόσφατα αγόρασα την SONY FX7 κάμερα. Φυσικά δεν το συζητώ, καλή και άγια δεν εχει κανένα ψεγάδι, ήταν λίγο τσουχτερή η αγορά της, αλλά μιάς και είναι στολίδι είπα να αρχισω να την φορτώνω αξεσουάρ. Ετσι ξεκίνησα ενα ιντερνετικό ψάξιμο τιμών για εξωτερικό μικρόφωνο (boom mic) και φυσικά μεγαλύτερη μπαταρία απο την οριτζιναλ της.

Στα μικρόφωνα έπαιζαν ενα Senheiser MK300 & το RODE Video Mic. Το Senheiser εχει στο εξωτερικό 130 Ευρώ και στην Ελλάδα Νάκας 230 Ευρώ. Το RODE που έιναι και καλίτερο εχει στο εξωτερικό (ebay etc) 180 Eυρώ ενώ ο Νάκας το έχει τιμή καταλόγου 99 Ευρώ μόνο (αν εχεις και εκπτωση πάς κοντά στα 79 Ευρώ) Μισά λεφτά απο τις καλύτερες τιμές ebay!!

Στην μπαταρία ήθελα την ΝP-F970 45.5Wh Που είναι 3 φορές μεγαλύτερη σε διάρκεια και μέγεθος απο τη 570 που δίνουν στην συσκευασία με την κάμερα.

Τιμή σε ελληνικό sony center 200 Ευρώ, καλύτερη τιμή απο Ελληνικό κατάστημα με πραγγελία πάντα 165 Ευρώ. Τιμή ebay 150-180 Ευρώ απο Ευρώπη πάντα. Ψαχνω και στο παγκόσμιο ebay και την αγόρασα απο Hong Kong 6.99 λίρες Αγγλίας + 13 Λίρες Αγγλίας μεταφορικά. Σύνολο 20 λίρες = 31 Ευρώ. Παραγγελία στις 2/7 αφιξη πακέτου 9/7 με συστημένη αποστολη και φυσικά κανένα δασμό στο ταχυδρομείο μας.

31 ευρώ για μια Original SONY μπαταρία που κοστίζει κανονικά απο την SONY HELLAS αλλά και απο όλες τις SONY (.de .com) απο 160-200 Ευρώ... δεν είναι τρελό? Ο τύπος που αγόρασα εχει 100% ebay status, Και ήταν απίθανα τυπικός και σωστός!!!

Reaction score
5
Υποθέτω ότι η μπαταρία ήταν 'απίθανα' κλεμμένη, αλλά βέβαια εσύ δεν το ξέρεις, και δεν έκανες τίποτα κακό. Απλά some things are too good to be true...

Reaction score
5
Σωστό. Κυκλοφορεί πολύ κινεζική απομίμηση.

Τώρα, αν σου κάνει την δουλειά σου, ή έστω δεν σου κάνει το 1/6 της δουλειάς της μαμίσιας, ε, δεν πειράζει και τόσο! :-D

Reaction score
0
Απάντηση: τρελές τιμές - απιθανες ευκαιρίες!

Καλορίζικη η κάμερα Γιάννη και καλές λήψεις!:cool_4:

Σχετικά με την μπαταρία, (εύχομαι να σου βγεί άψογη αυτή που παράγγειλες) όταν αγόρασα την Z1 ήθελα κι εγώ την original 970 αλλά στο fotoklik.gr με έπεισαν με τα πολλά (αφού μου είπαν οτι τις δίνουν σε επαγγελματίες και εγγυώντουσαν αντικατάσταση σε οποιαδήποτε περίπτωση κ.λ.π) να πάρω μια συμβατή Κινέζικη την SWIT S8970 -και πήρα δύο. Μέχρι στιγμής δεν έχω κανένα παράπονο και τις φορτίζω με τον φορτιστή της Sony. Πάντως δεν ήταν και τόσο φθηνή, αν θυμάμαι καλά πρέπει να μου κόστισε 90 ευρώ η μία.Το αναφέρω απλώς ως πληροφορία.

Στo παρακάτω λινκ φαίνεται η μπαταρία:
http://www.globalmediapro.cz/cz/shop.php?id=S8970&catid=SWIT&act=item

Και το σαιτ της εταιρίας:
http://www.swit-battery.com/swit2006/english/productdetail.asp

Reaction score
14
original είναι όπως λένε οι Εγγλέζοι "from the back of a lorry" μάλλον τι να πώ.

Reaction score
0

Ωραίος!
(αφού φαίνεται σαν original τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες! )

Πάντως καλή αρχή έκανες με το χρόνο που δείχνει, αλλά έχεις και λιγότερη κατανάλωση...

Ωραία και η κάμερα... δείγματα πότε θα δούμε; ;-)

Reaction score
3

Για να μην ξεχνάμε και το μικρόφωνο, (ο καθένας με τον πόνο του), που ανέφερες στην αρχή, υπάρχει για τη δικιά σου μικρόφωνο surround;
Αν ναι, προτίμησέ το. Ούτως ή άλλως αφού το βίντεο που φτιάχνεις είναι wmv (απ' ότι έχω δει), δεν θα έχεις πρόβλημα, μια και στο wmv μπορείς όταν κάνεις render να περιέχει 5.1 ήχο.

Reaction score
14
586 λεπτά δείχνει οτι εχει με πλήρη φόρτιση, πολύ καλά είναι.

Θα ξεκινήσω κάποια θέματα που εχω για βιντεοσκόπηση και θα δώσω στο avsite δείγμα λήψης. Μεχρι στιγμής η είκόνα είναι απίθανη και αρκετά ανώτερη απο την HC3. Χωρίς να υπερβάλω η διαφορά στην ποιότητα είναι τέτοια όση εχει και η ΗC3 απο την HC-1000 (3CCD SD με 1.3mpixels το κάθε CCD). Ακόμα καλύτερη είναι η λήψη γρήγορων σκηνών κάτι που η HC3 υστερεί πολύ. Ισως να εχει να κάνει οτι είναι NTSC και γυρνάει με 60fps αντί 50fps, ή κάτι άλλο που δεν το γνωρίζω

Το μικρόφωνο είναι αυτό εδώ

και εχει HPF cutoff και φυσικά πολύ καλύτερο ήχο γενικά απο το ενσωματωμένο της κάμερας.

Reaction score
164
Re: Απάντηση: τρελές τιμές - απιθανες ευκαιρίες!

Για να μην ξεχνάμε και το μικρόφωνο, (ο καθένας με τον πόνο του), που ανέφερες στην αρχή, υπάρχει για τη δικιά σου μικρόφωνο surround;
Αν ναι, προτίμησέ το. Ούτως ή άλλως αφού το βίντεο που φτιάχνεις είναι wmv (απ' ότι έχω δει), δεν θα έχεις πρόβλημα, μια και στο wmv μπορείς όταν κάνεις render να περιέχει 5.1 ήχο.
Δεν έχει νόημα η λήψη του ήχου σε surround με τόσο κοντά τοποθετημένα μεταξύ τους μικρόφωνα. Απλό, εμπορικό τρικ.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: τρελές τιμές - απιθανες ευκαιρίες!

586 λεπτά δείχνει οτι εχει με πλήρη φόρτιση, πολύ καλά είναι.

Θα ξεκινήσω κάποια θέματα που εχω για βιντεοσκόπηση και θα δώσω στο avsite δείγμα λήψης. Μεχρι στιγμής η είκόνα είναι απίθανη και αρκετά ανώτερη απο την HC3. Χωρίς να υπερβάλω η διαφορά στην ποιότητα είναι τέτοια όση εχει και η ΗC3 απο την HC-1000 (3CCD SD με 1.3mpixels το κάθε CCD).
Περιμένουμε τα δείγματα!

Ακόμα καλύτερη είναι η λήψη γρήγορων σκηνών κάτι που η HC3 υστερεί πολύ. Ισως να εχει να κάνει οτι είναι NTSC και γυρνάει με 60fps αντί 50fps, ή κάτι άλλο που δεν το γνωρίζω.
Τα 50 με 60 δεν έχουν τόσο μεγάλη διαφορά στην κίνηση (μόνο +20%) εκτός από ένα κόμπιασμα (διπλής διάρκειας καρέ) κάθε 5 όταν απεικονίζεις 50i/p σε 60i/p display. To πιθανότερο είναι οτι οφειλόταν στην αυτόματη λειτουργία της HC3 με όχι τις καλύτερες δυνατές επιλογές σε σχέση με την καινούρια σου κάμερα που ίσως έχει καλύτερη αυτόματη λειτουργία, περισσότερο εύρος σε κάθε ρύθμιση και μπορείς και να τα ρυθμίσεις όλα χειροκίνητα.

Το μικρόφωνο καλό φαίνεται με την αντικραδασμική του βάση (εγώ δεν έχω πάρει ακόμα)! Για τις περισσότερες χρήσεις είναι ιδανικό με την κατευθυντικότητα και την απόρριψη θορύβων που έχει. Θα έμπαινα στον πειρασμό όμως για κάποιο καλό stereo μικρόφωνο ή για δύο διακριτικά (αλλά καλά) mono σε βάση που θα τα κρατάει σε απόσταση, για μέγιστο διαχωρισμό...
Η μετατροπή σε mono με πλευρική απόρριψη θορύβου μπορεί να πραγματοποιηθεί και εκ των υστέρων σε ένα καλό stereo με επεξεργασία του σήματος (το ενσωματωμένο ποτέ δεν είναι αρκετά καλό για τέτοια δουλειά) όχι όμως στον βαθμό που μπορεί να επιτευχθεί επιτόπου, λόγω της συμπίεσης του ήχου (δυστυχώς) σε όλες τις HD βιντεοκάμερες -σε αντίθεση με το παλιό DV.

Reaction score
0

dream GR

μπορείς να μας δόσεις το Link στο Ebay που έχεις πάρεις την πατάρια?

Ευχαριστώ

Reaction score
14

Reaction score
0

μια χαρά το δείχνει

ευχαριστώ και πάλι !

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.756
Members
38.492
Νεότερο μέλος
kostaskole99