υπαρχουν ψηφιακά πικαπ; (ειμαι ανίδεη)

Reaction score
0
καλησπέρα σε όλους
ειμαι καινούρια στο χωρο. Εχω πολλούς δίσκους βινυλίου και το παλιο πικαπ μου έχει πεθάνει. Ακουσα πρόσφατα για κάποιο μηχανημα που τους αναπαραγάγει σε ψηφιακή μορφή. Ξέρει κάποιος λεπτομέρεις και περίπου κόστος;
Ευχαριστώ

Reaction score
8
Ευτυχια, αν μπορεις γινε λιγο πιο συγκεκριμενη τι εννοεις με τον ορο ψηφιακο πικαπ. Καποιο πλατω που μετατρεπει το σημα σε ψηφιακο για να το οδηγησεις που; Η μηπως κατι αλλο.

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Καλωσόρισες. Μήπως εννοείς το πικάπ USB, το οποίο συνδέεται στον υπολογιστή, και είτε ακούς τη μουσική από τα ηχεία του PC, είτε τη μετατρέπεις σε mp3?

Reaction score
11.755
Μάλλον εννοεί το "elp turntable" Google it.
Δες επίσης εδώ το θέμα
> Audio, Hi-Fi > Αναλογικές Πηγές > Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΠΗΓΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ !!!
Διάβασέ το όλο, δές αυτά που γράφω, ακολούθα τα λινκς, δίαβασε, απογοητεύσου με την τιμή και τα ξαναλέμε.

EDIT: Για να γίνω σαφέστερος, δες το ποστ νούμερο 17

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Για το ELP μιλάει Δημήτρη και η wiki.
Το έχουμε ακούσει σε μια εκδήλωση στην StepCom του αγαπητού Αντώνη Χ"κωνσταντή και έχουμε συζητήσει γι αυτό όπως είπαν τα παιδιά. Κατά την άποψή μου, ο απόλυτος τρόπος να διαβάσει κανείς βινύλιο.

...

Reaction score
13
Αν καταλαβα καλα εννοεις πικαπ που μετατρεπουν το περιεχομενο των δισκων βινυλιου σε ψηφιακο αρχειο που στην συνεχεια μπορεις να αποθηκευσεις σε ενα σκληρο δισκο ή δισκακια CD και να αναπαραγεις την μουσικη απο αυτα.

Βεβαιως υπαρχουν τετοια πικαπ, που ειναι σχετικα προσφατης κυκλοφοριας, σε ποικιλια μοντελων και κατασκευαστων (γνωριζω τουλαχιστον 4-5 τετοια) που ομως εχουν το κοινο χαρακτηριστικο, οτι σαν μηχανηματα δεν ειναι υψηλων επιδοσεων, και το κοστος τους μαζι με το ενσωματωμενο μετατροπεα ADC και το αναλογο software δεν ξεπερναει συνηθως τα 200 Ε. Διαθετουν ενσωματωμενο και τον προενισχυτη για πικαπ (phono stage).

Επισης παραπερα, υπαρχουν ολοκληρωμενες μικρες συσκευες που αξιοποιουν ενα ηδη υπαρχον πικαπ, και κανουν την υπολοιπη δουλεια (μετατροπη σε ψηφιακα αρχεια) με αρκετα χαμηλοτερο κοστος, απο 50~120 E. Οι τελευταιες μπορουν να δεχτουν υλικο προς ψηφιοποιηση και απο κασσετοφωνο. Εχω μια τετοια.

Ολα αυτα συνδεονται στο PC με καλωδιο USB και τα περισσοτερα χρησιμοποιουν το προγραμμα "Audacity", που στο δινουν μαζι σε δισκακι.

Reaction score
0
ευχαριστώ πολύ παιδιά για την ανταπόκριση. Θα μελετήσω τις εφικτές (εκτός των 10000 ευρώ) προτάσεις. Πήρα μια πρώτη ιδέα για το τι γίνεται (γιατί ήμουν ανίδεη εντελώς) Θα τα ξαναπούμε, Και πάλι ευχαριστώ

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.875
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7